Elektronika.lt
 2024 m. gegužės 3 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Gegužės 2 d. 20:22
Statybviečių saugumui užtikrinti – išmanūs apsaugos sprendimai
Gegužės 2 d. 17:11
Dar vienas KTU chemikų žingsnis efektyvesnių saulės elementų link
Gegužės 2 d. 14:27
Ar būtina visiškai uždaryti programėles, kad telefonas neišsikrautų ilgiau?
Gegužės 2 d. 11:21
Geologas Jonas Šečkus: „Mes esame žvaigždžių gabalėliai ir magmos padariniai“
Gegužės 2 d. 08:18
„Garmin Connect“ įgauna naują išvaizdą: supaprastinta, moderni ir patogi naudoti
Gegužės 1 d. 17:39
Dirbtinis intelektas, nuo kurio nepasislėpsime: į „Facebook“ ir „Instagram“ atkeliauja neišjungiamas „Meta AI“ asistentas
Gegužės 1 d. 13:59
Vilniuje vyksianti 30-oji Baltijos šalių informatikos olimpiada dalyviams dovanoja ne tik iššūkį, bet ir bendruomenę
Gegužės 1 d. 09:32
Naujieji izoliacijos varžos matuokliai „Fluke“ 1535 ir 1537
Balandžio 30 d. 20:21
Elektrinio „Range Rover“ bandymai: nuo –40 °C laipsnių poliariniame rate iki +50 °C laipsnių dykumose
Balandžio 30 d. 17:35
„Mercedes-Benz“ G serija – stipresnis už laiką, o dabar – dar ir elektrinis
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Straipsniai » Ryšio technologijos Dalintis | Spausdinti

Mobiliųjų telefonų gamintojų planai 2011 metais

Publikuota: 2011-01-27 06:45
Tematika: Ryšio technologijos
Skirta: Pradedantiems
Autorius: Jonas Bunevičius
Aut. teisės: ©MobiNews.lt
Inf. šaltinis: MobiNews.lt

Kiekviena aukšto lygio kompanija naujųjų metų pradžioje labai aktyviai analizuoja pernai nuveiktus darbus bei tuo pačiu iškelia sau naujus tikslus. Niekam ne paslaptis, kad kiekvienas siekia tapti geresniu negu buvo ankščiau, nes tai yra vienintelė garantija išsilaikyti konkurencingame mobiliųjų telefonų gamybos ar kitame versle.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Kiekviena aukšto lygio kompanija naujųjų metų pradžioje labai aktyviai analizuoja pernai nuveiktus darbus bei tuo pačiu iškelia sau naujus tikslus. Niekam ne paslaptis, kad kiekvienas siekia tapti geresniu negu buvo ankščiau, dėl to, kad tai yra vienintelė garantija išsilaikyti konkurencingame mobiliųjų telefonų gamybos ar kitame versle. Įvertindami gamintojų darbą ir pastangas, norime jus supažindinti su didžiausių mobiliųjų telefonų gamintojų tikslais bei pažadais, kuriuos jie ruošiasi įgyvendinti per šiuos 2011 metus.

Nokia sieks radikaliai atnaujinti „Symbian“

Mobiliųjų telefonų gamintojų planai 2011 metais Lietuvoje bene populiariausias mobiliųjų telefonų gamintojas yra „Nokia“, todėl šios kompanijos įrenginius savo tautiečių rankose galime išvysti dažniausiai. Visgi, gerai žinoma bendrovė pamažu praranda savo pozicijas ir mūsų šalyje dėl savo agresyvios politikos operacinių sistemų rinkoje. „Nokia“ 2011 metams yra išsikėlusi ambicingus planus ir visa tai puikiai suprantama, nes norint toliau išlikti vienu populiariausiu mobiliųjų telefonų gamintoju, reikia daug ir sunkiai dirbti.

2010 metais Pekine vykusioje „International Mobile Internet“ konferencijoje vyresnysis „Nokia“ vadybininkas Giunteris Kotzieperis (Gunther Kottzieper) pasakojo, kad kompanija yra ir toliau nusiteikusi tobulinti „Symbian“ operacinę sistemą bei išleisti naujus ir labai galingus išmaniuosius telefonus su dviejų branduolių procesoriais.

Vyresnysis „Nokia“ vadybininkas teigė, kad 2011 metais „Symbian“ operacinė sistema sulauks 5 pagrindinių atnaujinimų, kurie pilnai atnaujins šią morališkai pasenusią platformą. „Symbian“ turėtų papildyti 50 naujų funkcijų, taip pat turėtų keistis vartotojo sąsaja, kuri taps labiau lankstesnė, o programinės įrangos atnaujinimas dar paprastesnis, be to, turėtume sulaukti ir HTML5 naršyklės.

Žinoma, reikia nepamiršti, kad „Nokia“ kuria ir naują „MeeGo“ operacinę sistemą, kuri taip pat turi būti išleista šiais metais. Paryžiuje vykusioje „LeWeb“ konferencijoje vyriausiasis „Nokia“ dizaineris Markas Ahtisaris (Marko Ahtisaari) patvirtino, kad „MeeGo“ vartotojo sąsaja yra iš naujo pertvarkoma siekiant padaryti ją dar patrauklesnę. Visgi, naujos platformos kūrimas nedaro įtakos tolimesnės „Symbian“ kūrimo eigos, nes pati bendrovė teigia tikinti, kad įdiegus tam tikrus pakeitimus ši pasenusi operacinė sistema dar kartą galėtų pasivaržyti su kitomis labiau populiariomis platformomis.

Antrame arba trečiame 2011 metų ketvirtyje „Nokia“ tikisi išleisti telefonus su 1 GHz spartos procesoriais, o metų pabaigoje arba 2012-ųjų pradžioje išmaniuosius telefonus su dviejų branduolių procesoriais bei „True Zoom“ kameromis (tikriausiai kameros turės ne tik skaitmeninį, bet ir optinį priartinimą).

„Nokia“ kompanijos vizija atrodo iš tiesų neblogai, tik ar ne per vėlai apie visa tai susimąstyta? Kitos mobiliuosius telefonus gaminančios bendrovės daugumą tokių tikslų jau yra įgyvendinusios ir šiais metais žengs dar toliau, todėl „Nokia“ turi labai pasistengti.

„Samsung“ sieks parduoti tris kartus daugiau išmaniųjų telefonų

Mobiliųjų telefonų gamintojų planai 2011 metais Visiems gerai žinomas Korėjos elektronikos gamintojas „Samsung“ šiais metais taip pat sau išsikėlė labai ambicingus planus, nors taip atvirai kaip „Nokia“ visų savo kozirių kompanija nėra linkusi atskleisti, todėl apie viską šneka daug abstrakčiau.

Tikėtina, kad „Samsung“ kompanijai pasitikėjimo savo jėgomis suteikė populiarusis „Galaxy S“ išmanusis telefonas, pristatytas planšetinis kompiuteris „Galaxy Tab“ bei artimesnis bendradarbiavimas su „Google“ kartu kuriant „Nexus S“.

Pagrindinis Korėjos gamintojo tikslas yra šiais metais parduoti net tris kartus daugiau išmaniųjų telefonų nei 2010 metais. Duodamas interviu „Korea Times“ dienraščiui, mobiliojo verslo padalinio vadovas Shinas Jong-kyunas (Shin Jong-kyun) atskleidė, kad 2010 metais kompanijai pavyko parduoti 20 milijonų išmaniųjų telefonų, tačiau šiais metais tikimasi pardavimą patrigubinti ir parduoti 60 milijonų išmaniųjų telefonų. Be to, „Samsung“ planuose yra geresnis planšetinio kompiuterio „Galaxy Tab“ pardavimas – planuojama parduoti 6 milijonus vienetų.

„Samsung“ jau dabar yra patvirtinusi, kad 2011 sulauksime populiariojo „Galaxy S“ išmaniojo telefono įpėdinio, kuris turės tiek dviejų branduolių procesorių, tiek labai vertinamą „Super AMOLED“ tipo ekraną, tiek naudos visų pamėgtą „Android“ operacinę sistemą. Šio modelio pristatymas turėtų įvykti „Mobile World Congress 2011“ parodoje Barselonoje.

Daugiau nieko konkretaus apie atitinkamų įrenginių išleidimą „Samsung“ kol kas neskelbia, o gal tiesiog nenori tam tikros informacijos atskleisti konkurentams. Galima pasakyti tik tiek, kad kompanija sieks savo pusėn pritraukti dar daugiau vartotojų, kadangi kitaip tokių kiekių išmaniųjų telefonų jiems parduoti tikrai nepavyks.

„Apple“ pristatys „iPhone 5“ ir „iPad 2“

Mobiliųjų telefonų gamintojų planai 2011 metais Permainų krečiama „Apple“ kompanija (dėl ligos Styvas Džobsas (Steve Jobs) laikinai paliko vadovo postą) ir toliau išlaiko savo ambicijas ir tikisi rekordiškai pelningų metų visomis prasmėmis. Lietuvoje „Apple“ produkcija galbūt mažiau populiari dėl pakankamai didelės įrenginių kainos, tačiau pasauliniu mastu ši kompanija yra nepavejamas lyderis.

Kaip tapo įprasta, kad beveik kiekvienas metais sulaukiame naujo „iPhone“ modelio, tai niekam nepaslaptins, kad šiais metais bus pristatytas „iPhone 5“, be to, prasidėjęs planšetinių kompiuterių bumas taip pat neliko nepastebėtas, nes „Apple“ ruošia ir „iPad 2“. Tikėtina, kad pasaulinio masto kompanija sieks pateikti rinkai išskirtinius įrenginius, nes konkurencija kiekvieną dieną tampa vis didesnė, turbūt tuo tikslu šiais metais sulauksime ir atnaujintos „iOS 4.3“ versijos.

Kompanija taip pat tikisi pirmąjį šių metų ketvirtį parduoti net 21 milijoną „iPhone“ kopijų, o per visus 2011 metus net 65 milijonus „iPad“ planšetinių kompiuterių, kadangi dauguma analitikų prognozuoja, kad šiais metais labai populiarės planšetiniai kompiuteriai. Be to, „Forrester Research“ teigimu, daugybės naujų planšetinių kompiuterių pristatymas JAV „iPad“ pardavimų praktiškai neįtakos ir jis išliks dažniausiai perkamu planšetiniu kompiuteriu.

HTC planuose 3D išmanusis telefonas ir planšetinis kompiuteris

Mobiliųjų telefonų gamintojų planai 2011 metais Pakankamai neseniai mobiliųjų telefonų rinkoje įsitvirtinusi Taivano korporacija „HTC“ taip pat turi daug ambicingų planų 2011 metais. „HTC“ išmanieji telefonai vis daugiau pirkėjų pavergia ir Lietuvoje, be to, apie pačią kompaniją retai išgirsi blogus atsiliepimus. Paskutinį kartą bendrovė garsiai nuskambėjo, tačiau iš gerosios pusės, kai „HTC“ išmaniojo telefono baterija išgelbėjo žmogaus gyvybę.

„HTC“ pakankamai glaudžiai bendradarbiauja su „Google“ ir dažniausiai savo išmaniuosiuose telefonuose naudoja „Android“ platformą, todėl 2011 metų planuose yra numatyta pristatyti „Android“ išmanųjį telefoną su 3D ekranu.

Pristatydama 3D „Android“ telefoną, kompanija nori sukurti didesnę konkurenciją kitoms mobiliuosius telefonus gaminančioms kompanijoms, kurios apie tokius savo tikslus dar net negalvoja, nes turi atlikti kitus svarbesnius darbus.

Kitas ne ką mažiau svarbus tikslas – pristatyti savo planšetinį kompiuterį, kadangi dauguma mobiliųjų telefonų gamintojų tai jau padarė. Kol kas daug informacijos apie savo planšetinį kompiuterį „HTC“ nepateikia ir viską daro labai tyliai, tačiau aiškėja, kad šį naują įrenginį tikrai išvysime 2011 metais, o galbūt net ir pirmąjį šių metų ketvirtį.

Taivano telefonų gamintojas taip pat kaip ir „Samsung“ sieks parduoti 60 milijonų išmaniųjų telefonų kopijų, tačiau bus siekiama parduoti ir 10 milijonų 4G išmaniųjų telefonų. Keletą naujų 4G įrenginių „HTC“ pristatė neseniai vykusioje „CES 2011“ elektronikos parodoje. Atsižvelgiant į tai, kad kompanija 2009 metais pardavė beveik 12 milijonų telefonų, o 2010-aisiais jau apie 20 milijonų (6,4 milijonų vienetų parduota 2010 metų trečią ketvirtį), galima manyti, kad siekiai yra labai realūs, nes paskutiniu metu susidomėjimas šiais daugiafunkciniais įrenginiais vis didėja.

LG planuose geresnis išmaniųjų telefonų pardavimas

Mobiliųjų telefonų gamintojų planai 2011 metais Atitinkamą gerbėjų ratą turi ir Pietų Korėjos gamintojas LG. Šis mobiliųjų telefonų gamintojas negali pasigirti ypatingais išmaniųjų telefonų pardavimais nei kitais pasiekimais, tačiau visus pakankamai stipriai šokiravo pristatydamas pirmąjį pasaulyje išmanųjį telefoną „Optimus 2X“ su dviejų branduolių „Tegra 2“ procesoriumi.

Trečiasis pagal populiarumą mobiliųjų telefonų gamintojas „LG“ praneša, kad per 2010 metus jiems pavyko parduoti apie 7 milijonus išmaniųjų telefonų, tačiau pristačius išskirtinį „Optimus 2X“ tikimasi, kad šie metai bus daug sėkmingesnis ir pavyks parduoti net 30 milijonų išmaniųjų telefonų. Be to, vis dažniau užsimenama ir apie planšetinio kompiuterio gamybą, kuris turėtų pasirodyti 2011 metų pirmą ketvirtį.

„Motorola“ žada pristatyti 4G išmanųjį telefoną

Mobiliųjų telefonų gamintojų planai 2011 metais Savo pozicijas jau gana seniai praradusi kompanija „Motorola“ garsiai nekalba ir apie planus 2011 metais. Galbūt šiais metais galima tikėtis didesnės sėkmės, nes dauguma ekspertų gana palankiai vertina „CES 2011“ elektronikos parodoje pristatytą „Xoom“ planšetinį kompiuterį. Pati kompanija per pirmą 2011 metų ketvirtį tikisi parduoti 800 tūkstančių šio planšetinio kompiuterio kopijų, tačiau šį skaičių, lyginant su kitų kompanijų tikslais, jis atrodo daugiau nei juokingai.

Viena džiugesnė naujiena „Motorola“ gerbėjams turėtų būti tai, kad kompanija 2011 metais žada pristatyti pirmąjį savo 4G išmanųjį telefoną bei įrenginių su dviejų branduolių procesoriumi, be to, užsimenama ir apie planšetinius kompiuterius su 7 ir 10 colių ekranais, tačiau daugiau apie ateitį „Motorola“ nėra linkusi šnekėti.

RIM planuoja parduoti 1 milijoną „PlayBook“ planšetinių kompiuterių

Mobiliųjų telefonų gamintojų planai 2011 metais Pirmoje 2010 metų pusėję pakankamai aktyviai mobiliųjų telefonų rinkoje dalyvavusi „RIM“ kompanija šiuo metu kažkur yra dingusi. Sunku pasakyti ar kompanija nusivylė „BlackBerry“ išmaniųjų telefonų pardavimais ar lūkesčių nepateisino garsusis kompanijos kūrinys „Torch“. Paskutinį kartą kaip ir daugumą kompanijų, taip ir „RIM“ galėjome išvysti „CES 2011“ elektronikos parodoje. Čia bendrovė pristatė savo planšetinį kompiuterį „PlayBook“, kuris naudoja gerai visiems žinoma ir kiek patobulintą „BlackBerry OS“ operacinę sistemą.

Kiek džiugiau skamba gandai apie būsimus „RIM“ produktus, kurie kol kas nėra oficialiai patvirtinti. Remiantis „Mobile Business Briefing“ informacija, panašu 2011 metais kompanija planuoja pristatyti išmaniuosius telefonus, kurie naudos NFC technologiją. Priminsime, kad NFC (angl. „Near Field Communications“) – tai žemo dažnio radijo bangas naudojanti bevielio duomenų perdavimo technologija panaši į „Bluetooth“, tačiau veikianti itin trumpais atstumais. Kol kas apie šios technologijos naudojimą ateityje yra pranešusi tik „Nokia“ bendrovė.

Nors ir kaip juokingai tai skambėtų lyginant su kitų mobiliųjų gamintojų pardavimais, „RIM“ pirmajame ketvirtyje planuoja parduoti tik 1 milijoną savo planšetinio kompiuterio „PlayBook“ kopijų. Tampa akivaizdu, kad tiek „Motorola“, tiek „RIM“ bando dar labiau neatsilikti nuo lyderių, tačiau jų pasyvyti taip pat neplanuoja.

„Sony Ericsson“ pažadėjo būti geresniais nei pernai

Mobiliųjų telefonų gamintojų planai 2011 metais Mažiausiai 2010 metais girdėjome naujienų iš „Sony Ericsson“ stovyklos, todėl nieko keisto, kad kompanija ir šiais metais nėra nusiteikusi labai kovingai. „Sony Ericsson“ pasaulinės rinkodaros vadovas Styvas Volkeris (Steve Walker) duodamas interviu „CES 2011“ elektronikos parodoje sugebėjo tik pasakyti, kad kompanija sieks būti daug geresnė negu ankščiau, tačiau konkrečių planų įvardinti negalėjo. Vienintelės naujienos iš mobiliojo telefono gamintojo yra tokios, kad ruošiamasi gaminti telefonus ne tik su „Android“, bet ir su „Windows Phone 7“ operacine sistema, tačiau tai viskas. Jokių naujienų apie planuojamus šių metų pardavimus kompanija nepateikia.

Išvados

Noras kasmet tapti vis geresniu yra akivaizdus ir to tikriausiai neslepia nei viena kompanija, tačiau vienoms tai atlikti sekasi geriau, kitoms, galbūt, šiek tiek prasčiau. Akivaizdu, kad geriausi mobiliųjų telefonų gamintojai šiais metais savo gerbėjams yra paruošę dar daugiau staigmenų, o mažiau žinomos kompanijos ir toliau bandys pasivyti lyderius. Vienintelis tiesiog aiškus dalykas yra tai, kad planšetinių kompiuterių populiarumo augimas yra neišvengiamas. Panašu, kad taip siekiama greičiau įsitvirtinti dar tik besikuriančioje nišoje bei dar labiau padidinti savo pajamas 2011 metais.


MobiNews.lt



Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama