Elektronika.lt
 2024 m. kovo 19 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Kovo 19 d. 12:29
Išlaisvinkite žaidimų galią su epiniu AOC 44,5 colių OLED monitoriumi – AGON PRO AG456UCZD
Kovo 19 d. 10:25
Nuotolinė sveikatos stebėsena keičia sveikatos priežiūros modelį
Kovo 19 d. 08:13
Kaip ir kuo valyti „iPhone 15“
Kovo 18 d. 20:26
„Telia“ elektromobiliai ir daiktų internetas mažina dyzelino vartojimą milijonais litrų
Kovo 18 d. 17:25
ES reguliavimas „ChatGPT“ ir visam dirbtiniam intelektui: pliusų daugiau, nei minusų?
Kovo 18 d. 14:27
„Porsche“ pristatė galingiausius elektromobilio „Taycan“ modelius
Kovo 18 d. 11:51
Lietuvoje – inžinierių stygius: ar padėtis tikrai be išeities
Kovo 18 d. 08:38
Kaip skatinsime tvarų vartojimą? Neišmesti, o taisyti!
Kovo 17 d. 17:43
Siekiama visiškai uždrausti „TikTok“ programėlę: kaip tai palies Lietuvos naudotojus?
Kovo 17 d. 13:26
Kokias pamokas atnešė autonominių automobilių eksperimentas Vilniuje?
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Straipsniai » Ryšio technologijos Dalintis | Spausdinti

5 telefoniniai žaidimai, kurie įėjo į istoriją: nuo linijos ir taško iki papildytos realybės

Publikuota: 2019-10-18 20:44
Tematika: Ryšio technologijos
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Prieš 61 metus pasauliui pristatytas vienas pirmųjų kompiuterinių žaidimų pasaulyje „Tennis for two“. Tai – teniso simuliacija, į kurią žvelgiant iš šių dienų perspektyvos, sunku patikėti, jog keli brūkšneliai ir rutuliukas galėjo būti pasaulį stebinanti inovacija. Dabar žaidimai visiškai kitokie, o jų kokybė telefonuose stebina raiška, detalumu ir tikroviškumu.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Šiandien, prieš 61 metus, 1958 m. spalio 18 d., pasauliui pristatytas vienas pirmųjų kompiuterinių žaidimų pasaulyje „Tennis for two“. Tai – teniso simuliacija, į kurią žvelgiant iš šių dienų perspektyvos, sunku patikėti, jog keli brūkšneliai ir rutuliukas galėjo būti pasaulį stebinanti inovacija. Dabar žaidimai visiškai kitokie, o jų kokybė telefonuose stebina raiška, detalumu ir tikroviškumu. Šios dienos proga „Bitės Profai“ dalinasi 5 legendiniais ir visiems puikiai pažįstamais telefoniniais žaidimais, kurie pakeitė mobiliųjų telefonų industriją.

5 telefoniniai žaidimai, kurie įėjo į istoriją: nuo linijos ir taško iki papildytos realybės

„Anksčiau telefonai buvo reikalingi dėl dviejų funkcijų – skambinimo ir žinučių rašymo. O dabar jie naudojami praktiškai kiekviename žingsnyje – jų funkcionalumas gerokai išplėstas. Nenuostabu, kad ir į telefoninius žaidimus kreipiamas vis didesnis dėmesys. Didieji telefonų gamintojai kuria vis kokybiškesnius ekranus, žaidimų kūrėjai – vis geresnius žaidimus, o vartotojai jau kurį laiką džiaugiasi šių pastangų rezultatais“, – sako „Bitės Profė“ Agnė Adomaitytė ir dalinasi 5 telefoniniais žaidimais, kurie sulaukė neįtikėtinos sėkmės ir visam laikui pakeitė mobiliųjų žaidimų istoriją.

1. „Snake“: žinomiausia pasaulyje gyvatė (1997 m.)

Telefoninis žaidimas „Snake“ (liet. „gyvatėlė“) pirmą kartą pasaulį išvydo 1997 m., kai pasirodė kartu su telefonu „Nokia 6110“. Tačiau būtina pabrėžti, kad paties žaidimo idėja ir koncepcija nebuvo nauja.

„Galime sakyti, kad „Snake“ yra ne konkretus žaidimas, bet netgi žaidimų rūšis, kur žaidėjas valdo liniją rinkdamas taškus ir vengdamas kliūčių bei susidūrimo su kitu linijos galu. Pirmą kartą toks žaidimas pristatytas dar 7-ąjame dešimtmetyje ir buvo skirtas analoginiams žaidimų kompiuteriams. Tačiau po to kai „Snake“ pasirodė mobiliuosiuose telefonuose, žaidimo populiarumas smarkiai išaugo“, – pasakoja A. Adomaitytė.

Vėliau žaidimas įvairiomis formomis ir įvairiuose telefonuose atgimdavo, taip dar labiau įsitvirtindamas žaidėjų telefonuose. Dabar vien išmaniųjų programėlių parduotuvėje „App Store“ yra virš 300 šio žaidimo variantų.

„Labai svarbu suprasti šio žaidimo populiarumo ir reikšmės mastą. Tai ne tik vienas pirmųjų ir istorinis telefoninis žaidimas, o absoliuti legenda. Ar žinojote, kad jei savo kompiuterio interneto naršyklėje „Google Chrome“ įrašysite žodį snake (liet. gyvatė), prieš bet kokią informaciją apie gyvates pirmiau pamatysite naršyklės pasiūlymą sužaisti „Snake“ žaidimą? Kai produkto pavadinimas sutapatinamas su bendriniu žodžiu, galime drąsiai teigti, kad žinomumo tam produktui siekti tikrai nebereikia“, – sako A. Adomaitytė.

2. „Angry Birds“: telefonų žaidimas, virtęs filmais (2009 m.)

„Angry Birds“ yra telefonui skirtas žaidimas, kuriame laidynės pagalba spalvingi paukščiukai svaidomi į įvairias konstrukcijas taip, kad šios sėkmingai sugriūtų. Pirmoji žaidimo versija pristatyta 2009 metais ir pamėgta ne tik dėl pačios žaidimo mechanikos ir smagumo, bet ir dėl žaidimo herojų.

„Apvalūs ir spalvingi paukščiukai greitai užkariavo vartotojų širdis. Po žaidimo sėkmės netrukus buvo išleistos papildomos žaidimo versijos, rūbų ir žaislų linijos, knygos, o 2016 m. pasirodė netgi „Piktųjų paukščių“ filmas. Šiemet, beje, šis filmas sulaukė ir tęsinio. Todėl be visų kitų laimėjimų, kuriuos pasiekė žaidimas, labai svarbus faktas ir tai, kad jis peržengė telefoninio žaidimo ribas. Kai filmai virsdavo kompiuteriniais žaidimais – tai nieko nestebindavo. Tačiau kai telefono žaidimas tapo filmu – tai nubrėžė visai kitokias telefoninių žaidimų reikšmės ribas“, – sako A. Adomaitytė.

Praėjusiais metais žaidimas „Angry Birds 2“ jo kūrėjams atnešė 116 milijonų JAV dolerių pajamų. Daugiau nei pusę šių pinigų atnešė JAV žaidėjai, taip pat ženkliai prisidėjo Vokietijos vartotojai.

3. „Candy Crush Saga“: žaidimas, išaugęs „Facebook“ rūbą (2012 m.)

Ši žaidimas buvo sukurtas specialiai socialinio tinklo „Facebook“ nariams, tačiau netrukus išaugo iki tiesiog išmaniesiems telefonams skirtos programėlės.

„Šis žaidimas po savo vardu slepia labai daug laimėjimų: 2016 m. buvo pripažintas mėgstamiausiu vartotojų žaidimu, taip pat tarptautiniuose mobiliųjų žaidimų apdovanojimuose tapo geriausių socialinių tinklų žaidimu. Jis turi 500 milijonų vartotojų visame pasaulyje ir yra trečias populiariausias pasaulyje telefoninis žaidimas. Išleistas buvo 2012 m. lapkritį, o tų metų pabaigoje jau buvo atsisiųstas daugiau nei 10 milijonų kartų“, – sako A. Adomaitytė.

Anot ekspertės, itin svarbu tai, kad „Candy Crush Saga“ laikomas vienas geriausių „freemium“ modelį panaudojusių žaidimų: „Šis modelis reiškia, kad žaidimas yra visiškai nemokamas, todėl jį atsisiųsti, žaisti ir pereiti galima neišleidžiant nei cento. Tačiau vartotojai už pinigus gali įsigyti įvairius žaidimą lengvinančius priedus.“

„Candy Crush Saga“ jo kūrėjams iki šiol sugeneravo apie milijardą JAV dolerių pajamų.

4. „Pokemon Go“: naujas interaktyvumo standartas (2016 m.)

„Pokemonus“ žino ir gaudyti svajojo turbūt kiekvienas Z kartos atstovas. Šią svajonę realybe pavertė kompanijos „Nintendo“ ir „Niantic“, 2016 m. pristatydamos žaidimą „Pokemon Go“.

„Žaidimas GPS pagalba nurodo, kurioje vietoje yra vienos ar kitos rūšies pokemonas, o žaidėjo tikslas jį rasti, sugauti ir treniruoti. Tačiau įdomiausia, kad papildytos realybės (angl. augmented reality) pagalba atrodo, kad pokemonai yra toje pat vietoje, kur yra ir pats žaidėjas – tiesiog nukreipus telefono kamerą į tam tikrą vietą joje pasirodys gyvūnėlis. Toks interaktyvumas leido vartotojams pasijausti lyg mylimiausiems animacinio filmo herojams – pokemonų gaudytojams – ir svajonę jais tapti pavertė realybe. Tačiau žaidimu smarkiai susidomėjo ne vien pokemonų gerbėjai“, – sako A. Adomaitytė.

„Pokemon Go“ per pirmąją egzistavimo savaitę buvo atsisiųstas 15 milijonų kartų, o per pirmąjį mėnesį sugeneravo 200 milijonų JAV dolerių – tai yra net septynis kartus daugiau, nei per pirmąjį mėnesį sugeneravo iki tol itin sėkmingu laikytas „Candy Crush Saga“.

5. „Call of Duty: Mobile“: į telefonus persikelia ir gerai žinomi žaidimai (2019 m.)

Šis pavadinimas yra puikiai pažįstamas kompiuterinių žaidimų mėgėjams. Tai – pirmojo asmens šaudyklė, kurioje vartotojai stengiasi sėkmingai įveikti priešus. Dabar šis veiksmo žaidimas, susilaukęs itin didelės sėkmės kompiuterinių žaidimų pasaulyje, visai neseniai persikėlė ir į išmaniuosius telefonus.

„Nors „Call of Duty: Mobile“ išleistas tik prieš dešimt dienų, jis jau turi 100 milijonų vartotojų ir yra sugeneravęs 18 milijonų JAV dolerių – dėl šių rezultatų laikoma, kad tai geriausias mobiliojo žaidimo startas pasaulyje“, – sako A. Adomaitytė.




Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama