Elektronika.lt
 2024 m. balandžio 26 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Balandžio 26 d. 16:49
Automobiliuose vis dažniau naudojamos kameros, kurios pakeičia įprastinius veidrodėlius: kokie tokio sprendimo privalumai ir trūkumai?
Balandžio 26 d. 14:29
„Instagram“ ruošia kritikuojamą funkciją: leis realiu metu matyti draugų buvimo vietą
Balandžio 26 d. 12:41
Švarus telefonas veiks gerokai greičiau, ilgiau neišsikraus
Balandžio 26 d. 10:20
Naujieji „Audi“ įkraunami hibridai Q7 ir Q8 elektros režimu įveiks iki 90 km atstumą
Balandžio 26 d. 08:04
Išskirtinės JUNG naujienos svarbiausioje statybų verslui skirtoje parodoje „RESTA“
Balandžio 25 d. 20:47
Nuo asfalto nulipti drąsinantis elektrinis SUV: kaip gamintojai dėlioja šį pasjansą?
Balandžio 25 d. 18:22
Kosmoso agentūrai NASA Lietuvoje sukurtas palydovas pasiekė orbitą – testuos saulės bures
Balandžio 25 d. 16:36
AOC dovana turinio kūrėjams – tobula drobė tikroms spalvoms „Graphic Pro U3 Series“
Balandžio 25 d. 14:36
Gegužę – svarbūs pokyčiai tūkstančiams „Shopify“ vartotojų (1)
Balandžio 25 d. 12:27
Grėsmės vaikų mobiliuosiuose telefonuose: ką apie tai galvoja tėvai?
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Straipsniai » Įvykiai, visuomenė Dalintis | Spausdinti

Ateityje buitinė technika padės spręsti nutukimo problemas

Publikuota: 2007-01-24 07:28
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Aut. teisės: ©Electrolux, UAB
Inf. šaltinis: Electrolux, UAB

2006 m. vykusiame tarptautiniame „Electrolux“ buitinių prietaisų dizaino konkurse buvo sukurti koncepciniai prietaisai, padėsiantys ateityje kovoti su nutukimo problemomis: nešiojama karšto ir šalto maisto dėžutė, mobilios ir nešiojamos viryklės, leidžiančios karštą maistą pasigaminti bet kurioje vietoje. „Electrolux“ dizaino laboratorija „Design Lab“ organizuojama ketvirtus metus iš eilės.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

2006 m. vykusiame tarptautiniame „Electrolux“ buitinių prietaisų dizaino konkurse buvo sukurti koncepciniai prietaisai, padėsiantys ateityje kovoti su nutukimo problemomis: nešiojama karšto ir šalto maisto dėžutė, mobilios ir nešiojamos viryklės, leidžiančios karštą maistą pasigaminti bet kurioje vietoje.

Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, pastaraisiais metais nutukimas visame pasaulyje įgauna kone epideminį mastą – du iš trijų amerikiečių turi viršsvorio, o nutukusių vaikų skaičius išaugo tris kartus. Viršsvoris tampa labiausiai paplitusiu vaikų sveikatos sutrikimu ir Europoje, kur apie 20 proc. vaikų turi viršsvorio, o trečdalis jų – nutukę. Viršsvorio problemas dažniausiai sukelia netaisyklinga mityba, kurią skatina spartėjantis gyvenimo tempas, didėjanti įvairaus maisto pasiūla, vartotojų nesugebėjimas išsirinkti tinkamą patiekalą.

„Kurdami koncepcinius maisto ruošimo patiekalus, siekiame atkreipti žmonių dėmesį į sveikos mitybos problemas ir padėti jas spręsti įvairiomis priemonėmis. Tikime, kad novatoriška ir žmogaus poreikiams pritaikyta buitinė technika ateityje gali sumažinti nutukimo mastą“, – teigia Henrikas Otto, „Electrolux“ grupės dizaino vadovas ir vienas iš tarptautinio konkurso komisijos narių.

Pasak jo, praėjusių metų buitinės technikos dizaino konkurso, kurio tema buvo „Sveiki mitybos įpročiai 2016 m.“, laimėtojai pateikė sprendimų, kurie gali iš esmės pakeisti kasdienio maitinimo įpročius. Pirmosios vietos laimėtojas – dizaino studentas iš Stambulo (Turkija) – sukonstravo universalų maisto įrenginį, pavadintą „Nevale“, kuriame galima visą dieną nešiotis karštą ir šaltą maistą. Tai leidžia užsiėmusiems žmonėms laiku ir reguliariai maitintis namuose pagamintu maistu.

Šis prietaisas buvo sukurtas remiantis Antikos laikais Artimuosiuose Rytuose naudotų maisto talpyklų (vadintų „sefartasi“) koncepcija. Išeidami iš namų dienai ar pusdieniui, žmonės su savimi pasiimdavo ir maisto dėžutę, kurioje sluoksniais laikydavo įvairų maistą.

„Nevale“ maisto talpyklą sudaro 4 specialūs skyriai, kurių kiekviename gali būti sudarytos skirtingos sąlygos šaltiems ir karštiems patiekalams. Maisto saugojimo temperatūra reguliuojama elektroniniu valdymo skydeliu, esančiu ant dėžutės dangčio. Pasirinktu metu gali būti nustatomas maisto šildymo režimas, kai šalti patiekalai automatiškai aprūpinami reikiama temperatūra.

Antroji „Electrolux“ dizaino laboratorijos vieta atiteko studentui iš Singapūro, pristačiusiam greitą ir organišką maisto ruošos prietaisą. Originalų „Organinį virėją“ sudaro nedidelis dubens formos prietaisas su infraraudonųjų spindulių ir vakuuminėmis technologijomis, įgalinančiomis itin greitai paruošti sveiką maistą, nenaudojant riebalų.

Tuo tarpu trečioji konkurso vieta atiteko dizaino studentui iš Meksikos, sukūrusiam nešiojamą keraminę viryklę „Vessto“. Šios viryklės išskirtinumas – specialus Stirlingo variklis, kurio energijos šaltinis nuolat atsinaujina. Itin nedidelį kiekį dujų naudojantis prietaisas leidžia unikaliu būdu gaminti maistą bet kurioje vietoje – virtuvėje, svetainėje ar sode.

„Electrolux“ dizaino laboratorija „Design Lab“ organizuojama ketvirtus metus iš eilės. Konkursui novatoriškus, dizainu ir technologijomis laiką pralenkiančius prietaisus gali pateikti studentai iš visų pasaulio šalių. Praėjusių metų „Design Lab“ finale varžėsi 9 dalyviai, atrinkti iš 37 pasaulio šalis atstovavusių studentų.

„Electrolux“ dizaino laboratorijos 2006 m. nugalėtojų ir finalo dalyvių projektai

  • „Nevale“ (Metin Kaplan, Turkija) – pirmoji vieta

    Tai universalus maisto įrenginys, sukonstruotas remiantis Antikos laikais Artimuosiuose Rytuose naudotų maisto talpyklų (vadintų „sefartasi“) koncepcija. Nedidelėse maisto dėžutėse sluoksniais išdėliotą namuose pagamintą maistą žmonės galėjo nešiotis su savimi, o tai leisdavo laiku ir sveikai pavalgyti.

    „Nevale“ maisto talpyklą sudaro 4 specialūs skyriai, kurių kiekviename gali būti sudarytos skirtingos sąlygos šaltiems ir karštiems patiekalams. Maisto saugojimo temperatūra reguliuojama elektroniniu valdymo skydeliu, esančiu ant dėžutės dangčio. Pasirinktu metu gali būti nustatomas maisto šildymo režimas, kai šalti patiekalai automatiškai aprūpinami reikiama temperatūra.

    Maisto dėžutėje yra įrengta vakuuminė sistema, taigi vartotojas gali su savimi pasiimti sriubos porciją, pagrindinį patiekalą ir desertą, nesijaudindamas dėl bakterinių infekcijų, galinčių pasiekti maistą oru. Prietaisas aprūpinamas energija įjungus kištuką į elektros lizdą ar naudojant pakraunamą bateriją.

  • „Organic cook“ (Brian Law Chuan Chai, Singapūras) – antroji vieta

    Tai greitas maisto ruošos prietaisas, kurio paskirtis – kovoti su nutukimu. Originalų „Organinį virėją“ sudaro nedidelis, ant stalo pastatomas dubens formos prietaisas. Infraraudonųjų spindulių technologija leidžia prietaisą įkaitinti, o vakuuminė technologija leidžia ruošti patiekalus sugaištant nedaug laiko. Šiuo prietaisu galima kepti, virti, skrudinti be riebalų, kadangi infraraudonųjų spindulių dėka maisto gaminimo metu panaudojami produktuose esantys riebalai. Vakuuminė sistema užtikrina, kad neišsisklaidytų produktų aromatas.

  • „Vessto“ (Eduardo Altamirano Segovia, Meksika) – trečioji vieta

    Nešiojamos keraminės viryklės veikimo principas yra pagrįstas Stirlingo varikliu, kurio energijos šaltinis – atsinaujinanti energija. Viryklės sukurta šilumos energija varinėja nedidelį kiekį dujų, kurios ir aprūpina viryklę energija. Viryklė suteikia vartotojams laisvę rinktis ne tik greitą maistą, kadangi šiuo prietaisu patiekalus galima ruošti bet kurioje vietoje: virtuvėje, svetainėje, sode. Viryklė pasižymi originaliu ir moderniu dizainu, gali būti įvairių spalvų, yra lengva ir patogi nešiotis.

  • „Hydrosphere“ (Kleber Puchaski, Brazilija)

    Šiame peršviečiamame, 42 cm. aukščio rutulio formos inde vartotojai ateityje galės auginti prieskonines žoleles, nedidelius vaisius ir daržoves. Iš peršviečiamo polikarbonato pagamintame inde augalai auginami ne žemėje, o specialioje mineralų terpėje. Tai leidžia stebėti augalų augimo procesą, vykstantį nuo pat pradžių, kai augalo daigas tik pradeda kilti. Dėl to šis prietaisas gali atlikti ir edukacinę funkciją, supažindinančią vaikus su gamtoje vykstančiais procesais.

  • „Vege“ (Teeravit Hanharutaivan, Tailandas)

    Šio unikalaus prietaiso pagalba galima kultivuoti daržovių ir vaisių „daržą“ virtuvėje. Tai 1,20 m aukščio ir 0,6 m pločio, į šaldytuvą panašus prietaisas, kurio viduje įdiegta hidroponikos (mineralų sistema, naudojama augalų auginimui vietoj įprasto dirvožemio) ir ultravioletinių spindulių technologija leidžia užsiauginti šviežių vaisių ir daržovių bet kuriuo metų laiku. „Vege“ prietaise galima auginti iki 40 augalų, o skaitmeninis ekranas rodo, kiek liko dienų iki vaisiaus ar daržovės sunokimo.

  • „Fit-Snack-Joy“ (Yirong Yang, Kinija)

    Šis vos 30 cm aukščio, ant stalo pastatomas prietaisas iš vaisių ir daržovių gali pagaminti sveikus ir skanius užkandžius – įvairios formos ir dydžio sausainius. Prietaisas pats nuplauna, susmulkina, iškepa, pagardina vaisius ir daržoves, išlaikydamas juose esančius vitaminus ir mineralus. Naudojant „Fit-Snack-Joy“, sveikus užkandžius galima pasigaminti bet kur – tiek namie, tiek biure darbo metu.

  • „Nutry Print“ (Clayton Tolomiotti Rezende, Brazilija)

    Tai smagus ir žaismingas maisto gaminimo prietaisas vaikams. Ant stalo pastatomu prietaisu vaikai gali iš vaisių ir daržovių pasigaminti žaismingų figūrėlių užkandžius. Užkandžių formos primena vaikų pamėgtus animacinių filmų herojus, kurie gali būti pasirenkami iš skaitmeniniame ekrane esančio meniu. Kad vaikams tos pačios užkandžių figūrėlės neatsibostų, prie prietaiso yra prijungta USB jungtis, kuri leidžia atnaujinti figūrėlių „meniu“ ir susidaryti asmeninę mėgstamų herojų duomenų bazę.

  • „Spice Hood“ (Jonathan Assaraf, JAV)

    „Spice Hood“ – tai gartraukis, kuriame be garų surinkimo mechanizmo yra įdiegta novatoriška prieskonių saugojimo ir barstymo technologija. Šis prietaisas padėtų vartotojams tinkamai naudoti prieskonius, kurie naudingi tiek dėl gydomųjų, tiek dėl skonio savybių. Be to, padeda palaikyti tvarką virtuvėje, nes visi prieskoniai yra vienoje vietoje. „Spice Hood“ vartotojams gali pasiūlyti ne tik pavienius prieskonius, bet ir jų kombinacijas pagal receptus, saugojamus sistemoje arba sukurtus paties vartotojo.

  • „Hotpod“ (Christian Jung, Vokietija)

    Kiaušinio formos prietaisas apjungia garų ir indukcijos technologijas ir leidžia mėgautis mėgstamais patiekalais, pateikiamais vienos lėkštės porcijomis tuo pačiu daugeliui žmonių, arba ant stalo patiekti vienodas įvairių patiekalų porcijas. Į nedidelį kiaušinio formos prietaisą dedami patiekalo ingredientai, tuomet „Hotpod“ dedamas ant indukcinės kaitlentės. Maistas kaitinamas ne tik iš išorės, bet ir iš vidaus („Hotpod“ viduje yra įdiegtos specialios garų technologijos).


Electrolux



Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama