Elektronika.lt
 2024 m. balandžio 16 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Balandžio 16 d. 11:15
Lietuvoje pradedama prekyba naujuoju „Ford Explorer“ elektromobiliu
Balandžio 16 d. 08:48
Ar muzikos per ausines klausotės saugiu garsu? Kelios klaidos gali lemti suprastėjusią klausą
Balandžio 15 d. 20:29
Renkamės naują televizorių: kokias savybes svarbu įvertinti?
Balandžio 15 d. 17:19
Kaip užtikrinti ilgesnį karšto vandens išlaikymą ir energijos taupymą namuose?
Balandžio 15 d. 14:20
Garsi muzika ausinukuose šiandien – klausos aparatas ausyse senatvėje
Balandžio 15 d. 11:13
Masyvūs žemi dažniai. „Sony“ pristato naują garsiakalbių ir ausinių seriją „ULT Power Sound“
Balandžio 15 d. 08:11
Kibernetiniai išpuoliai: „fintech“ ekspertai pataria, kaip apsisaugoti ne tik jums, bet ir kokių priemonių imtis versle
Balandžio 14 d. 17:26
Norvegija planuoja drausti socialinius tinklus jauniems vaikams – ar tai pavyzdys Lietuvai?
Balandžio 14 d. 11:07
Lietuviai su partneriais sukūrė unikalią išmaniąją bateriją, aprūpinančią verslą energija net atšiauriausiomis sąlygomis
Balandžio 13 d. 17:39
Dirbtinio intelekto integravimas organizacijose – iššūkis kiekvienam CEO
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Straipsniai » Ryšio technologijos Dalintis | Spausdinti

Kokias programėles naudoja išmanūs sunkvežimių vairuotojai?

Publikuota: 2016-12-08 12:14
Tematika: Ryšio technologijos
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Išmanieji telefonai yra beveik kiekvieno kišenėje, ne išimtis ir vilkikų vairuotojai. Didžiausias išmaniųjų privalumas – mobiliosios programėlės, kurios padeda ne tik „užmušti laiką“ belaukiant eilėje išsikrauti, bet taip pat palengvina kelionę bei įprastus darbus.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Išmanieji telefonai yra beveik kiekvieno kišenėje, ne išimtis ir vilkikų vairuotojai. Didžiausias išmaniųjų privalumas – mobiliosios programėlės, kurios padeda ne tik „užmušti laiką“ belaukiant eilėje išsikrauti, bet taip pat palengvina kelionę bei įprastus darbus.

Mobiliųjų programėlių, kurios palengvina vairuotojams gyvenimą, yra daug. Dėl tos pačios priežasties būna sunku išsirinkti, kurias įsirašyti į savo išmanųjį telefoną. Ilgai nedvejodami, paklausėme pačių vilkikų vairuotojų, kokias mobiliąsias programėles jie naudoja, kurias labiausiai mėgsta bei kokių jiems trūksta. Apklausoje dalyvavo 179 vilkikų vairuotojai iš Lietuvos, Latvijos, Rusijos ir Baltarusijos.

Kokias programėles naudoja išmanūs sunkvežimių vairuotojai?

Kaip matote, mobiliųjų programėlių naudotojų tarp vilkikų vairuotojų nestokoja. Bent retsykiais jomis naudojasi net 91 procentas apklaustųjų. Kas įdomu, pastebimas net 20 procentų skirtumas tarp lietuvių ir rusakalbių vairuotojų, kurie aplikacijomis naudojasi kasdien. Net 63,3 proc. vairuotojų už Lietuvos ribų pažymėjo, kad be mobiliųjų programėlių neapsieina ne dienos. O tarp lietuvių, kasdien aplikacijas naudoja 48,2 proc. atsakiusiųjų vairuotojų. Ar tai reiškia, kad Lietuviai mažiau išmanūs?

Kokiam tikslui naudoja programėles?

Be abejo, dauguma vairuotojų važiuoja skersai ir išilgai visą Europą, todėl ne nuostabu, kad didžioji dalis naudoja aplikacijas skirtas maršruto sudarymui (šį atsakymą pasirinko 111 respondentų). Pagrindinės programėlės tai „Google Maps“ (70 proc.), „iGo“ (54,1 proc). Tarp rusakalbių vairuotojų – „Yandex.Navigator“ (naudoja beveik 42 proc. ne lietuvių vairuotojų). Apie 15 proc. atsakiusiųjų taip pat naudoja „Waze“.

Praleisti tiek laiko kabinoje, toli nuo šeimos ir pažįstamu nėra lengva, todėl programėlės skirtos bendravimui ar dalintis informacija yra iškart antroje vietoje pagal populiarumą. Dažniausiai vilkikų vairuotojų telefonuose rasime „Facebook Messenger“ (beveik 80 proc. respondentų), „Viber“ (64,5 proc) ir „WhatsApp“ (36 proc). Kas įdomu, vairuotojai taip pat naudoja „Google Translator“ dažniau negu tikėjomės (36 proc. respondentų). Nors vilkikų vairuotojai tikri keliauninkai, visgi visų kalbų neišmoksi.

Trečioje bei ketvirtoje vietoje pagal populiarumą – programėlės skirtos darbui (pasirinko 82 respondentai) ir naujienų skaitymui (81 iš atsakiusiųjų). Tai parodo, jog vairuotojai ne tik paplepėti mėgsta, bet yra atsakingi ir domisi kas vyksta pasaulyje.

Kokias programėles naudoja išmanūs sunkvežimių vairuotojai?

Programėlės skirtos laisvalaikio praleidimui

Belaukiant eilėje, ar darant pertrauką vairuotojai dažniausiai įsijungia „Youtube“ (78 proc.) ir „Facebook“ (89 proc.). Rusakalbiai taip pat leidžia laisvalaikį socialiniame tinkle „Vkontakte“ („Facebook“ analogas). Programėle naudojasi net 41 procentas rusakalbių respondentų. Mažiau populiarios – „Instagram“, „Periscope“, „Snapchat“ (naudojasi mažiau nei 10 proc. vairuotojų).

Kokias programėles naudoja išmanūs sunkvežimių vairuotojai?

Ką dar rasime vilkiko vairuotojo telefone?

Kas antras respondentas naudojasi programėlėmis skirtomis laisvų parkavimosi vietų vilkikams paieškai. Tarp populiariausių – „Truck Parking Europe“ ir tik šiemet sukurta programėlė „TransParking“ (veikia ir be interneto ryšio), kurią mielai naudoja net 28 % apklaustųjų.

Savo „geležinį žirgą“ tenka maitinti, kartais jis išalksta visai netikėtai, todėl ieškoti artimiausios degalinės pasitaiko kas penktam vairuotojui. Programėles nakvynės paieškai naudoja 26 proc. programėlių naudotojų, maitinimosi įstaigų – 20 proc.

Kad nepamiršti apie būtiną poilsio pertrauką, kas ketvirtas iš apklaustųjų naudoja programėles skirtas vairuotojo darbo laiko apskaičiavimui. Tarp populiariųjų taip pat aplikacijos perspėjančios apie kamščius ir foto radarus kelyje, pvz. „Yanosik“, „Waze“, „Speedcam“, „Google Maps“ bei skirtos krovinių paieškai maršrute, kaip „TransExpress“.

Ko trūksta?

Paklausti, kokių programėlių jiems trūksta, kurios padėtų trasoje, atsakymų būta įvairių. Vairuotojai dažnai skundžiasi, kad trūksta programėlių, kurios gerai veiktų visoje Europoje bei tokių, kur nereikėtų pastovaus interneto ryšio. Taip pat trūksta gerų žemėlapių su tiksliais kodais, arba vienos programėlės, kuri įspėtų apie kamščius, mokamus kelius ir vietinius įstatymus bei baudas.

Tarp apklaustųjų vairuotojų daugiausia yra „Android“ operacinės sistemos naudotojų (net 83 proc. respondentų). „iOS“ naudoja beveik 16 proc. apklaustųjų.

Nemokamos „Android“ programėlės, kurias verta išbandyti

„Drivemode“: vairuotojo sąsaja

Vairuotojo dėmesio blaškymas dėl mobiliųjų telefonų yra mūsų laikų bėda. „Drivemode“ yra puikus sprendimas tiems eismo dalyviams, kurie negali gyventi be savo mobiliojo telefono.

Jis leidžia balsu atsakyti į tekstinius pranešimus, pavyzdžiui, „Facebook Messenger“ ir „WhatsApp“ programose, bei naudotis kitomis programėlėmis, pvz., muzikos grotuvu ar navigacija. Programėlė automatiškai įsijungia po prisijungimo prie jungčių stotelės (Docking station) arba „Bluetooth“. Praneša apie gaunamus pranešimus ir leidžia nustatyti automatinius atsakymus.

„Drivemode“ gerokai supaprastina naudojimąsi telefonu vairuojant. Inovacinė sąsaja „no look“ remiasi tik klausa ir periferine rega. Nustebsite sužinoję, kiek daug galima padaryti be žiūrėjimo, pasitelkiant tik balso pranešimus, atitinkamas spalvas ir animaciją, kurie neblaško dėmesio.

ICE – kritiniu atveju

Programėlė, kuri gali išgelbėti sveikatą ir gyvybę. Ji saugo informaciją, reikalingą gelbėtojams ir gydytojams, jei taptumėte nelaimingo atsitikimo (avarijos) auka. Be artimųjų asmenų kontaktų sąrašo, ji taip pat leidžia saugoti informaciją apie vartojamus vaistus, ligas, alergijas ir kitą medicininę informaciją.

Specialus pavojaus signalinis mygtukas leidžia kritiniu atveju išsiųsti tekstinį pranešimą visiems asmenims iš kontaktų sąrašo, šiame pranešime, be kita ko, bus duomenys iš mobiliojo telefono GPS, todėl kontaktiniai asmenys bus nedelsiant informuoti apie gyvybei pavojingą situaciją ir gaus informaciją apie dabartinę naudotojo buvimo vietą. Programėlėje „ICEcard“ nėra reklamų.

„TransParking“ – suraskite vilkikų stovėjimo aikštelę kelyje

Kiekvieną dieną tūkstančiai vairuotojų iš visos Europos susiduria su ta pačia problema: rasti stovėjimo vietą vairavimo pertraukai. Į pagalbą vairuotojui ateina „TransParking“ – nemokama programėlė išmaniajam telefonui, kuri informuoja apie laisvas vietas pasirinktoje automobilių stovėjimo aikštelėje ir apie tai, ar joje yra pvz., dušas, Wi-Fi.




Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama