Elektronika.lt
 2024 m. balandžio 20 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Balandžio 19 d. 20:20
Lietuvos oro erdvė bus stebima dar atidžiau: „Oro navigacija“ pradeda 3,6 mln. eurų projektą
Balandžio 19 d. 17:43
Išrinkta stipriausia Vilniaus regiono mokinių bendrovė: prietaisas, kuris praverstų daugeliui mokyklų ir biurų
Balandžio 19 d. 14:24
TOP 15 dirbtinio intelekto įrankių mokytojams ir kitiems šios srities naujokams
Balandžio 19 d. 11:21
Dirbtinis intelektas apskaitos pasaulyje – ar jis pakeis įprastus darbuotojus?
Balandžio 19 d. 08:52
Prie ekranų vaikai praleidžia ilgiau, nei manote: įveikti tėvų kontrolės nustatymus jiems – juokų darbas
Balandžio 18 d. 20:33
„Audi Q6 e-tron“ platformos inovacijos: išradingas paprastumas, 800 voltų spartusis įkrovimas ir išmanusis temperatūros valdymas
Balandžio 18 d. 17:23
Šiaulių gimnazistų išradimas gali pagerinti tragiškus matematikos egzaminų rezultatus: siūlo mokytis... žaidžiant
Balandžio 18 d. 14:22
Įvardijo, kokias didžiausias klaidas daro keliautojai: nepasitikrinę ryšio nustatymų, galite būti nepasiekiami
Balandžio 18 d. 11:15
4 iš 10 šalies gyventojų be sutikimo gauna el. laiškus su reklamomis. Ar tai teisėta?
Balandžio 18 d. 08:43
Kaip išvengti didžiausių stojančiųjų klaidų
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Straipsniai » Kompiuteriai, IT Dalintis | Spausdinti

Skaitmeninis palikimas: kas nutinka su soc. tinklų paskyromis po mirties?

Publikuota: 2023-01-09 08:20
Tematika: Kompiuteriai, IT
Skirta: Pradedantiems
Autorius: Agnė Tarailaitė
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Socialiniai tinklai – neatsiejama kasdienybės dalis. Tačiau, ar kada susimąstėte, kas nutiks su visomis jūsų paskyromis po mirties? 15min pasiaiškino, ar populiariausių soc. tinklų paskyros yra amžinos ir ką daryti su artimo žmogaus profiliu po jo mirties.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Socialiniai tinklai – neatsiejama kasdienybės dalis. Tačiau, ar kada susimąstėte, kas nutiks su visomis jūsų paskyromis po mirties? 15min pasiaiškino, ar populiariausių soc. tinklų paskyros yra amžinos ir ką daryti su artimo žmogaus profiliu po jo mirties.

Skaitmeninis palikimas: kas nutinka su soc. tinklų paskyromis po mirties?
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

Mirties atveju su paskyromis socialiniuose tinkluose nevyksta nieko, kol apie mirtį nėra pranešama platformos administracijai. Gera žinia ta, kad visi soc. tinklai turi nuostatus, ką daryti asmens mirties atveju. Štai kokia informacija pateikiama kiekvienos platformos privatumo politikoje.

„Facebook“ paskyra

Populiariausias soc. tinklas siūlo funkciją, kuria galima nustatyti jūsų paskyros „teisinį globėją“. Kaip rašoma oficialiame „Facebook“ puslapyje, galite rinktis, ar perleisti savo paskyros valdymą kitam asmeniui, ar nustatyti, kad paskyra būtų visam laikui panaikinta.

Nusprendus nustatyti kontaktą, kuris turės prieigą prie paskyros, taip pat galima pasirinkti, kokius veiksmus minėtas kontaktas galės atlikti su paskyra, pavyzdžiui – galima nustatyti, jog asmuo turėtų galimybę prisijungti, bet negalėtų skaityti jūsų susirašinėjimų.

Bet kuriuo atveju, po mirties artimieji turi pateikti oficialų prašymą „Facebook“. Jei neturėjote pažymėję jokio pasirinkimo, artimiausi žmonės nuspręs, ką daryti su jūsų paskyra. Šiam sprendimui taip pat yra du variantai – paskyrą visam laikui panaikinti arba paversti ją „atsiminimų“ paskyra. Tokiu atveju paskyroje esanti informacija lieka, jos keisti negalima, tačiau pačią paskyrą galima peržiūrėti viešai, o prie jos bus uždėtas ženkliukas „Remembering“ (liet. atminimui). Priklausomai nuo privatumo nustatymų, draugai taip pat gali turėti prieigą skelbti įrašus ant paskyros sienos.

Prašymo pateikimo metu „Facebook“ administracijai reikės pateikti įrodymus, jog esate artimas šeimos narys ar testamento vykdytojas.

„Instagram“ paskyra

Nors „Instagram“ nesuteikia galimybės pasirinkti pačiam, kas nutiks su jūsų paskyra po mirties, kitos taisyklės labai panašios į „Facebook“. Soc. tinklas nurodo, kad pastebėjus paskyrą, kuri priklauso mirusiam žmogui, galima pateikti užklausą paskyros pašalinimui arba pavertimui „atsiminimų“ paskyra.

Ištrinti asmens paskyrą gali tik artimiausi asmens šeimos nariai. Tokiu atveju „Instagram“ reikia pateikti prašymą su įrodymu, kad esate artimas šeimos narys bei mirties įrodymą, pavyzdžiui – mirties liudijimą. Taip pat reikalaujama įrodymo, kad pagal vietos įstatymus esate teisėtas mirusio asmens arba jo turto atstovas.

Tuo tarpu jei norite, kad asmens paskyra būtų paversta „atsiminimų“ profiliu, turite pateikti užklausą su mirties įrodymu, pavyzdžiui, nuorodos į nekrologą arba naujienų straipsnį. Niekas negali keisti tokios paskyros esamų įrašų, profilio informacijos ar nustatymų.

„LinkedIn“ paskyra

„LinkedIn“ paskyra taip pat yra viena iš tų, kurios egzistuoja ir po asmens mirties ir išlieka aktyvios, kol kas nors imasi veiksmų, kad paskyra būtų panaikinta arba palikta kaip atminimas.

Jei turite įgaliojimus veikti mirusio nario vardu, galite prašyti įamžinti arba uždaryti jo paskyrą. Abiem atvejais reikės pateikti ne tik mirties liudijimą, bet ir dokumentus, įrodančius, kad esate mirusio asmens teisėtas atstovas. Pasirinkus „atsiminimų“ paskyros variantą, paskyra ir joje esanti informacija liks prieinama paskyros kontaktams, tačiau bus užblokuotas bet koks prisijungimas prie jos – taip paskyra liks nepakitusi. Prie paskyros atsiras specialus užrašas „in remembrance“ (liet. prisiminimui).

Jei neturite įgaliojimų veikti mirusio nario vardu, galite pranešti apie jo mirtį – tokiu atveju paskyra bus paslėpta, kol įgalioti asmenys nuspręs, ką su ja daryti.

„YouTube“ ir „Google“ paskyros

„YouTube“ priklauso „Google“ – turbūt pastebėjote, kad prie abiejų platformų prisijungiate su ta pačia paskyra.

Panašiai kaip ir „Facebook“, „Google“ galima prie savo paskyros pridėti „neaktyvios paskyros valdytoją“ – kitą asmenį, kuris prieigą prie jūsų paskyros gaus tik po kurio laiko, kai paskyra bus identifikuota kaip nebeaktyvi. Nors ši funkcija siūloma apsisaugojimui tuo atveju, jei nebegalėsite prisijungti prie savo paskyros, ja taip pat galima pasinaudoti nusprendžiant, kas tvarkys jūsų paskyras po mirties.

Kaip rašo „Google“, patikimi kontaktai gaus pranešimą tik tada, kai jūsų paskyra nurodytą laiką bus neaktyvi – jie negaus jokių pranešimų sąrankos nustatymo metu. Nustatyti norimą neaktyvumo laikotarpį galite patys, taip pat pasirinkti, kad po šio laikotarpio jūsų paskyra būtų ištrinta, o apie tai informuoti minėti kontaktai.

Jei pasirinksite, kad kontaktiniams asmenims būtų pranešama tik apie neaktyvią paskyrą, jie gaus el. laišką su temos eilute ir turiniu, kurį parašėte sąrankos metu. Į šį el. laišką „Google“ pridės antraštę, kurioje paaiškinama, kad paskyros turėtojas nurodė išsiųsti šį laišką.

Pasirenkant patikimą asmenį taip pat galima nuspręsti suteikti prisijungimą prie asmeninių duomenų, jog paskyra nebūtų ištrinta. Galima rinktis, ar prieigą suteikti tik prie vienos paskyros, pavyzdžiui, „YouTube“ paskyros, prie kelių paskyrų ar prie visų paskyrų, sukurtų „Google“ valdomose platformose („Gmail“, „Drive“ ir t. t.).

Tuo atveju, jei asmuo instrukcijų, ką daryti su jo paskyra, nepalieka, „Google“ uždaro mirusių asmenų paskyras, jei sulaukia prašymo iš artimų kontaktų.

Kaip teigiama „Google“ puslapyje, „tam tikromis aplinkybėmis galime pateikti mirusio naudotojo paskyros turinį. Negalime pateikti slaptažodžių ar kitų prisijungimo duomenų“.

Taip pat galima pranešti apie mirusio asmens paskyrą. Abiem atvejais reikės pateikti įrodymus.

„Snapchat“ paskyra

Tuo tarpu „Snapchat“ suteikia vienintelę galimybę – ištrinti mirusio žmogaus paskyrą. „Mūsų privatumo politika neleidžia suteikti prieigos prie paskyrų“, – rašoma „Snapchat“ pagalbos skiltyje.

Norint pašalinti mirusio žmogaus paskyrą reikia pateikti mirties liudijimą ir užpildyti prašymo formą.

„Twitter“ paskyra

Identiška politika vadovaujasi ir „Twitter“. Kaip rašoma svetainės pagalbos skiltyje, mirus „Twitter“ naudotojui „galime bendradarbiauti su asmeniu, įgaliotu veikti palikėjo vardu, arba su patvirtintu artimiausiu mirusiojo šeimos nariu, kad paskyra būtų deaktyvuota“.

Prašymo formoje reikia pateikti informaciją apie mirusįjį, asmens tapatybės dokumento kopiją ir mirusiojo mirties liudijimo kopiją.

Prieiga prie paskyros nėra suteikiama.

Alternatyvūs būdai

Kitas būdas tvarkyti skaitmeninį palikimą – sukurti saugų dokumentą (fizinį užantspauduotą daiktą, kietąjį diską arba slaptažodžiu apsaugotą debesijos diską), kuriame būtų jūsų paskyros, vartotojo vardai ir slaptažodžiai. Šį dokumentą su aiškiais nurodymais patikėti žmogui, kuris galės tvarkyti paskyras.


15min.lt



Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama