Elektronika.lt
 2024 m. gegužės 2 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Gegužės 2 d. 20:22
Statybviečių saugumui užtikrinti – išmanūs apsaugos sprendimai
Gegužės 2 d. 17:11
Dar vienas KTU chemikų žingsnis efektyvesnių saulės elementų link
Gegužės 2 d. 14:27
Ar būtina visiškai uždaryti programėles, kad telefonas neišsikrautų ilgiau?
Gegužės 2 d. 11:21
Geologas Jonas Šečkus: „Mes esame žvaigždžių gabalėliai ir magmos padariniai“
Gegužės 2 d. 08:18
„Garmin Connect“ įgauna naują išvaizdą: supaprastinta, moderni ir patogi naudoti
Gegužės 1 d. 17:39
Dirbtinis intelektas, nuo kurio nepasislėpsime: į „Facebook“ ir „Instagram“ atkeliauja neišjungiamas „Meta AI“ asistentas
Gegužės 1 d. 13:59
Vilniuje vyksianti 30-oji Baltijos šalių informatikos olimpiada dalyviams dovanoja ne tik iššūkį, bet ir bendruomenę
Gegužės 1 d. 09:32
Naujieji izoliacijos varžos matuokliai „Fluke“ 1535 ir 1537
Balandžio 30 d. 20:21
Elektrinio „Range Rover“ bandymai: nuo –40 °C laipsnių poliariniame rate iki +50 °C laipsnių dykumose
Balandžio 30 d. 17:35
„Mercedes-Benz“ G serija – stipresnis už laiką, o dabar – dar ir elektrinis
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Straipsniai » Įvykiai, visuomenė Dalintis | Spausdinti

Išrinkta stipriausia Vilniaus regiono mokinių bendrovė: prietaisas, kuris praverstų daugeliui mokyklų ir biurų

Publikuota: 2024-04-19 17:43
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Balandžio 11 dieną prekybos centre „Vilnius Outlet“ įvyko Vilniaus regioninė mokomųjų mokinių bendrovių „eXpo“. Organizacijos „Lietuvos Junior Achievement“ renginyje dalyvavo beveik 40 moksleivių bendrovių iš Vilniaus ir aplinkinių miestelių.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Balandžio 11 dieną prekybos centre „Vilnius Outlet“ įvyko Vilniaus regioninė mokomųjų mokinių bendrovių „eXpo“. Organizacijos „Lietuvos Junior Achievement“ renginyje dalyvavo beveik 40 moksleivių bendrovių iš Vilniaus ir aplinkinių miestelių, rašoma „Lietuvos Junior Achievement“ pranešime žiniasklaidai.

Vilniaus Regiono geriausi – „Smartway“ / Tautvydo Juknevičiaus nuotr.
Vilniaus Regiono geriausi – „Smartway“ / Tautvydo Juknevičiaus nuotr.

Verslo komisijos išrinkta geriausia Vilniaus mokinių bendrovė – „Smartway“ gavo kelialapį į gegužės 17-ą dieną vyksiančią Nacionalinę mokomųjų mokinių bendrovių „eXpo“. Penkių Vilniaus Gedimino technikos universiteto inžinerijos licėjaus mokinių įkurta bendrovė gamina CO2 koncentraciją patalpoje matuojantį prietaisą.

Prietaisu susidomėjo net vicemeras

„Smartway“ sukurtas CO2 fiksavimo prietaisas / Tautvydo Juknevičiaus nuotr.
„Smartway“ sukurtas CO2 fiksavimo prietaisas / Tautvydo Juknevičiaus nuotr.

Bendrovė „Smartway“ pirmą kartą visuomenei prisistatė Kalėdinėje mokomųjų mokinių bendrovių „eXpo“ gruodžio pradžioje. Tuomet vaikinai pelnė Inovacijų agentūros apdovanojimą kaip „Startuoliškiausia mokomoji mokinių bendrovė“, bei Londono Sičio lietuvių klubo įsteigtą apdovanojimą už „Aukštos pridėtinės vertės produktą“.

Pristatydami savo idėją „Smartway“ nariai prisiminė pastebėję, kad klasėse praėjus kelioms pamokoms pradeda imti miegas arba įsiskausta galva. Jie atrado, kad tokie simptomai gali pasireikšti, kai pradeda trūkti oro, kai CO2 koncentracija patalpoje tampa per didelė.

Tokia problema aktuali nerenovuotiems seniems pastatams, kur dar neįdiegta rekuperacijos sistema. Tuomet toptelėjo mintis sukurti CO2 dujų koncentraciją parodantį prietaisą. „Smartway“ sukurtas prietaisas CO2 koncentracijai peržengus nustatytą ribą, pradeda šviesti raudona lempute.

Kadangi pirmosios vietos apdovanojimą šioje „eXpo“ įsteigė Vilniaus miesto savivaldybė, parodoje apsilankęs vicemeras dr. Arūnas Šileris apžiūrėjo įvairių bendrovių stendus. Jis pabendravo ir su „Smartway“ nariais ir netgi svarstė, jog tokį prietaisą galima būtų nupirkti daliai Vilniaus mokyklų.

„Esame euforijoje, atrodo, iš naujo plūstelėjo energija. Esame labai dėkingi visiems komisijos nariams, skyrusiems mums balų!“ – iškart po atsiimto apdovanojimo sakė „Smartway“ narys Kipras Avižinas.

„Galbūt padėjo tai, kad per visą dieną stengėmės išlikti ramūs: žinome, kokia mūsų idėja, žinome, kodėl mes tai darome – tad reikėjo tik išdėstyti viską aiškiai vertinimo komisijai, susidomėjusiems žmonėms“, – sakė kitas bendrovės narys Kristijonas Kazilionis.

Vilniaus regioninėje mokinių bendrovių „eXpo“ moksleivių stendus aplankė per 40 verslo komisijos atstovų iš įvairių Vilniaus institucijų, įmonių ir aukštųjų verslo krypties mokyklų.

„Nuo praėjusios „eXpo“ šiek tiek patobulinome produkto dizainą (pridėjome vieną komponentą) ir daugiau dėmesio skyrėme programėlei (kuri yra susieta su prietaisu ir gali atvaizduoti CO2 koncentracijos patalpoje kaitą išmaniojo įrenginio ekrane, – red. past.), ir toliau ją tobulinsime“, – pridūrė Mykolas Ratkevičius.

„Iš tiesų, dar daug ką reikia tobulinti... kol bus tobula. Taigi iki Nacionalinės „eXpo“ mūsų laukia tikrai daug darbo“, – sakė ketvirtasis komandos narys Rapolas Čepaitis.

„Smartway“ vaikinai svarstė, jog jau reikia ne tik dirbti ties produktu, tačiau ir ieškoti naujų ryšių, verslo partnerių ar netgi verslo angelų, kurie norėtų investuoti į jų sukurtą produktą.

„Vizija būtų iki Nacionalinės mokomųjų bendrovių „eXpo“ išeiti į rinką ir jau galėti pristatyti, ką padarėme, kokius turime partnerius ir kiek pritraukėme investicijų“, – sakė „Smartway“ narys Martynas Burneika.

Sukūrę programėlę nustebina pradedančius Lietuvos atlikėjus

Antrąją vietą šioje „eXpo“ pelnė bendrovė „MIGO“ iš Vilniaus Gabijos gimnazijos. Bendrovės nariai parodose išsiskiria vienoda apranga ir originalia idėja – kadangi jiems visiems labai svarbi muzika, moksleiviai sukūrė programėlę, padedančią atrasti nežinomus, bet populiarėjančius, potencialo turinčius Lietuvos atlikėjus.

Antroji vieta – lietuviškos muzikos programėlę kuriantys MIGO / Tautvydo Juknevičiaus nuotr.
Antroji vieta – lietuviškos muzikos programėlę kuriantys MIGO / Tautvydo Juknevičiaus nuotr.

„MIGO“ aktyviai komunikuoja socialiniuose tinkluose ir neretai pažymi pradedančius atlikėjus bei juos maloniai nustebina, pristatydami jų muziką savo sekėjams. Kalėdinėje mokinių bendrovių eXpo ši bendrovė buvo viena iš trijų, kurioms skirtas pirmosios vietos apdovanojimas.

„Kaip komanda įvertinome visą kritiką, kurią gavome praėjusios parodos metu. Atnaujinome programėlės dizainą, išsigryninome, kokioms funkcijoms vis tik teiksime prioritetą: akcentuosime artėjančius koncertus ir negirdėtus lietuvių atlikėjus. Ateičiai paliksime bendravimo funkciją (kai tą pačią grupę ar atlikėją mėgstantys vartotojai, gali atrasti vienas kitą, bendrauti programėlės pokalbių lange, – red. past.)“, – sakė „MIGO“ prezidentė Elžbieta Mieldažytė.

„Šiuo metu dirbame su programėlės demo versija, skirta Android telefonams, viliamės, kad netrukus pavyks ją ištestuoti,“ – pridūrė kita bendrovės narė, Marija Žlabytė.

„Ieškome ir programuotojo – šiuo metu techninius darbus atlieka tik mūsų klasiokas. Jei atsirastų programuotojas, galėtume greičiau užbaigti profesionalią programėlę, kuri jau turėtų visas reikiamas funkcijas“, – kalbėjo E. Mieldažytė.

„MIGO“ nariai atskleidė, jog susidarė pajamų ir išlaidų prognozę, nusimatė vadinamąjį „lūžio tašką“ (kurį pasiekus generuojamas pelnas).

„Pasiekėme numatytus rinkodaros tikslus: įkūrėme Instagram paskyrą, netrukus turėsime savo paskyrą ir TikTok kanale. Kursime turinį, susijusį būtent su lietuviška muzika ir kaupsime būrį sekėjų. Žmonių, kurie būtų susidomėję ir lauktų programėlės dar iki mums ją išleidžiant“, – sakė dar vienas bendrovės narys Rokas Nevinskas.

„Mūsų vertybė yra muzika. Produktas, kurį kuriame – tik įrankis, bet iš tiesų norime suburti lietuviškos muzikos gerbėjų bendruomenę“, – kalbėjo Matas Malunavičius.

„Turime savo paskyroje skiltį „Atrask lietuvių atlikėją“. Keliame įrašus apie augančius, populiarėjančius atlikėjus ir juos pažymime tuose įrašuose. Tuomet jie gauna žinutę, kad yra kažkur pažymėti ir dažniausiai mums rašo, kad yra labai nustebinti, kad tai – nuostabi idėja ir jie lauks, kada programėlė pradės veikti“, – apie grįžtamąjį ryšį iš pačių muzikantų pasakojo E. Mieldažytė.

Paskutinis „MIGO“ tikslas – pradėti bendradarbiauti su bilietų platinimo platformomis, kad bilietą į mažiau žinomų lietuvių koncertus jų gerbėjai galėtų įsigyti per „MIGO“ programėlę (galbūt – iškart, tik paklausę kelių atlikėjo kūrinių).

Balandžio 12-ą dieną geriausios mokinių bendrovės išrinktos dar dviejuose regionuose – Ukmergėje ir Šiauliuose.

Šią savaitę įvyks dar 4 regioninės mokomųjų mokinių bendrovių „eXpo“ – Dzūkijoje, Mažeikiuose, Panevėžyje ir Marijampolėje.

Iš viso po šių renginių maratono paaiškės 10 bendrovių, kurios patenka į Nacionalinę mokinių bendrovių „eXpo“. Kitos bendrovės dar gali į šią „eXpo“ aplikuoti ir dalyvauti atrankoje. Finaliniame renginyje bus išrinkta geriausia Lietuvos mokomoji mokinių bendrovė ir jos nariai keliaus į tarptautinį antreprenerystės festivalį „Gen-E“ Italijoje.




Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama