Elektronika.lt
 2024 m. balandžio 25 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Balandžio 25 d. 16:36
AOC dovana turinio kūrėjams – tobula drobė tikroms spalvoms „Graphic Pro U3 Series“
Balandžio 25 d. 14:36
Gegužę – svarbūs pokyčiai tūkstančiams „Shopify“ vartotojų (1)
Balandžio 25 d. 12:27
Grėsmės vaikų mobiliuosiuose telefonuose: ką apie tai galvoja tėvai?
Balandžio 25 d. 10:41
Išmanioji buitinė technika: kaip ji gali padėti sumažinti elektros sąskaitą?
Balandžio 25 d. 08:32
HMD pristatė tris atnaujintus „Nokia“ mygtukinius telefonus
Balandžio 24 d. 20:16
Kaip išjungti ar perkrauti visų modelių „iPhone“
Balandžio 24 d. 17:16
Nuo blynus kepančių robotų iki miesto priežiūros technologijų – „Tech_Champ 2024“ hakatone komandos kūrė naujoves
Balandžio 24 d. 14:32
Pristatytas 816 AG „Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE“ kupė
Balandžio 24 d. 11:26
Švietimo ekspertai sutaria: universitetų aljansai – galimybė turėti geresnę švietimo sistemą
Balandžio 24 d. 08:18
„Nothing“ pristatė „Ear“ ir „Ear (a)“ belaidžius ausinukus
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Straipsniai » Įvykiai, visuomenė Dalintis | Spausdinti

Pakeliui link 2030-ųjų: „Microsoft“ paskelbė 2022 m. aplinkos tvarumo ataskaitą

Publikuota: 2023-05-18 11:06
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Profesionalams
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai (reklama)

2022 m. „Microsoft“ pristatė „Microsoft Cloud for Sustainability“ ir pažangias pasaulines tvarumo iniciatyvas. Bendrovė siekia įgyvendinti savo 2030 m. tvarumo įsipareigojimus, kurie yra pagrįsti mokslu ir kuriais siekiama apsaugoti ekosistemas bei užkirsti kelią dideliems klimato kaitos padariniams. 2022 m. buvo inovacijų, partnerystės ir pažangos įgyvendinant įmonės įsipareigojimus metai, kartu padedant klientams, partneriams ir pasauliui judėti tvaresnės ateities link.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

2022 m. buvo inovacijų, partnerystės ir pažangos įgyvendinant įmonės įsipareigojimus metai, kartu padedant klientams, partneriams ir pasauliui judėti tvaresnės ateities link.

Praėjusieji metai taip pat buvo šeštieji šilčiausi metai istorijoje. Ekstremalūs orai sukėlė niokojančias sausras, miškų gaisrus, badą, potvynius ir nerimą keliančias karščio bangas. Klimato kaitos padariniai jaučiami kaip niekad anksčiau, o planetai šylant, mes ir toliau matysime ir jausime neigiamą poveikį ekosistemoms ir bendruomenėms visame pasaulyje.

Pakeliui link 2030-ųjų: „Microsoft“ paskelbė 2022 m. aplinkos tvarumo ataskaitą

„Microsoft“ požiūris į klimato krizės sprendimus prasideda nuo pačios įmonės verslo tvarumo. 2020 m. įmonė prisiėmė drąsius įsipareigojimus: iki 2030 m. būti neigiamo anglies dvideginio, teigiamo vandens balanso, nulio atliekų ir ekosistemas saugančia įmone.

2022 m. „Microsoft“ pristatė „Microsoft Cloud for Sustainability“ ir pažangias pasaulines tvarumo iniciatyvas. Bendrovė siekia įgyvendinti savo 2030 m. tvarumo įsipareigojimus, kurie yra pagrįsti mokslu ir kuriais siekiama apsaugoti ekosistemas bei užkirsti kelią dideliems klimato kaitos padariniams. Kuomet 2020 m. įmonė prisiėmė neigiamo anglies dvideginio balanso įsipareigojimą, tai buvo ne tik iššūkis palaikant verslo tvarumą, bet ir kvietimas pasauliui dalyvauti šioje kelionėje, išradingumą paverčiant veiksmais, o veiksmus – poveikiu. Be neigiamo anglies dvideginio balanso įsipareigojimo, bendrovė padarė nemažą pažangą siekdama 2030 m. įsipareigojimų vandens, atliekų ir ekosistemų srityse:

Neigiamas anglies dvideginio balansas. Nors verslo augimas praėjusiais metais siekė 18 proc., bendrovė sėkmingai sumažino bendrą emisiją 0,5 proc. Toliau stengiamasi sumažinti 1 ir 2 srities išmetamų teršalų kiekį iki beveik nulio, tačiau 3 srities išmetamųjų teršalų (kuri sudaro 96 proc. išmetamų teršalų) sprendimai yra didžiausias dekarbonizacijos tikslas. Įgalinti savo klientus ir partnerius bus labai svarbu siekiant šio tikslo.

Teigiamas vandens balansas. „Microsoft“ sudarė sutartis dėl pagalbos daugiau kaip 15,6 mln. kubinių metrų vandens, aprūpindama daugiau kaip 850 000 žmonių švariu vandeniu ir sanitarinėmis sąlygomis, įskaitant 163 000 Brazilijoje, Indijoje, Indonezijoje ir Meksikoje. Bendras bendrovės vykdomų vandens papildymo projektų skaičius šiuo metu siekia 35 mln. kubinių metrų.

Nulis atliekų. Visos debesies aparatinės įrangos pakartotinio panaudojimo ir perdirbimo rodikliai pasiekė 82 proc., todėl artėjama prie 2030 m. įmonės tikslo – 90 proc. „Microsoft“ taip pat sumažino vienkartinio plastiko kiekį savo pakuotėse iki 3,3 proc. ir planuoja iki 2025 m. jį pašalinti, o 12 159 metrines tonas kietųjų atliekų pašalino iš sąvartynų.

Ekosistemų apsauga. 2022 m. „Microsoft“ sudarė sutartis dėl 12 000 akrų žemės apsaugos, viršydama šiuo metu naudojamą 11 200 akrų žemės plotą ir įsipareigojo apsaugoti daugiau žemės nei naudoja.

Dauguma „Microsoft“ klientų įsipareigojo sumažinti savo anglies pėdsaką, o bendrovė padeda jiems šiuos įsipareigojimus paversti pažanga. Dalis jų yra „Microsoft Cloud for Sustainability“, startavusi 2022 m. birželio mėn. bei siūlanti skaitmeninius įrankius išmetamiesiems teršalams matuoti ir sumažinti; „Emissions Impact Dashboard“ atnaujinimai padeda „Azure“ klientams suprasti jų debesies naudojimo emisijas ir išvengtas emisijas; „Microsoft Planetary Computer“ išankstinė peržiūra naudoja dirbtinį intelektą ir geoerdvinius duomenis, kad padėtų klientams valdyti ekosistemas ir klimato riziką.

Dešimtmetis inovacijų ir ryžtingų veiksmų

„Microsoft“ yra tvirtai įsipareigojusi panaudoti savo balsą, kad paveiktų tvarumo politiką visame pasaulyje, remdama viešosios politikos iniciatyvas, skirtas paspartinti anglies dvideginio ataskaitų teikimą, jo mažinimą ir pašalinimą, perėjimą prie švarios energijos, prieigą prie vandens ir streso mažinimą bei galimybę matuoti, valdyti ir apsaugoti ekosistemas. 2022 m. „Microsoft“, „ClimateWorks Foundation“ ir daugiau kaip 20 lyderiaujančių organizacijų pradėjo svarbią naują iniciatyvą „Carbon Call“. Bendrovė investuoja į klimato inovacijų spartinimą per 1 mlrd. USD Klimato inovacijų fondą. 2022 m. lapkričio mėn. „Microsoft“ ir BCG paskelbė naują ataskaitą „Tvarumo įgūdžių spragų šalinimas: pagalba įmonėms pereinant nuo įsipareigojimų prie pažangos“. Šioje ataskaitoje pabrėžiamas poreikis, kad darbdaviai ir vyriausybės investuotų į dabartinės darbo jėgos kvalifikacijos kėlimą pasitelkiant mokymosi iniciatyvas, orientuotas į tvarumo žinias ir įgūdžius, ugdant naują kartą tvarumo darbams ateityje.

„Mes „Microsoft“ ir toliau darome stabilią pažangą ir tvirtai laikomės savo tvarumo įsipareigojimų – iki 2030 m. būti neigiamo anglies dvideginio, teigiamo vandens balanso ir nulinių atliekų įmone, saugančia ekosistemas. Kaip technologijų įmonė tikime, kad esminis mūsų indėlis yra padėti savo klientams ir partneriams pereiti nuo klimato įsipareigojimų prie pažangos. Taigi, mums Vidurio Europoje svarbiausia padėti savo klientams ir partneriams siekti tvarumo rezultatų naudojant prieinamas debesies ir skaitmenines technologijas, tokias kaip „Microsoft Cloud for Sustainability“, o, taip pat plėsti šią sritį pasitelkiant DI ir tobulinant ateities tvarumo darbo jėgą“, – sakė „Microsoft“ Vidurio Europos tvarumo vadovė Petra Čiček.

Bendrovė optimistiškai žiūri į pasaulinės ekonomikos dekarbonizaciją, kartu augant kaip bendruomenei. Siekdama kovoti su klimato krize, ji investuos į tris sritis: dirbtinio intelekto sprendimų tobulinimą, tvarumo rinkų spartinimą ir išmetamųjų teršalų matavimo įrankių kūrimą. Šis dešimtmetis reikalauja inovacijų ir veiksmų – nuo dirbtinio intelekto naudojimo tvarumui užtikrinti iki naujų partnerysčių kūrimo. „Microsoft“ yra įsipareigojusi siekti tvarumo kaip įmonė, technologijų tiekėja ir pasaulio pilietė.

Visą ataskaitą galite peržiūrėti čia.




Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama