Elektronika.lt
 2024 m. gegužės 10 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Gegužės 10 d. 11:19
Dirbtinis intelektas kūryboje: kaip nustatoma autorystė ir kokie iššūkiai gali kilti
Gegužės 10 d. 08:24
Įgyvendintas autonominės duomenų rinkimo platformos projektas
Gegužės 9 d. 20:25
Naujojo „Volkswagen California“ kemperio premjera – dabar galima rinktis ir iš tinklo įkraunamą hibridą
Gegužės 9 d. 17:38
Ekspertas apie naują dirbtinio intelekto įstatymą: laiku neįvertinus rizikų – grės baudos
Gegužės 9 d. 14:29
Pristatytas „Tinder“ programėlės pokytis leis išvengti ir ypač pavojingų situacijų
Gegužės 9 d. 11:25
Kokia elektrikų ateitis?
Gegužės 9 d. 08:38
Naujausias sukčių įrankis – „FraudGPT“: kaip apsisaugoti
Gegužės 8 d. 20:29
Trys „iPhone“ ir „iPad“ aplikacijų valdymo patarimai
Gegužės 8 d. 17:23
VU mokslininkų tyrimas: kas antras tėvas sukuria vaikui socialinių tinklų paskyras
Gegužės 8 d. 14:25
Ko prireiks norintiems uždaryti mirusiojo paskyras internete?
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Reklama
 Straipsniai » Įvykiai, visuomenė Dalintis | Spausdinti

Bendrosios mokėjimų eurais erdvės tyrimas

Publikuota: 2006-06-26 07:07
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: First Data Lietuva, UAB

„First Data International“, elektroninės prekybos ir mokėjimo paslaugų lyderė visame pasaulyje, šiandien paskelbė bankininkų požiūrio ir nuomonės apie Bendrąją mokėjimų eurais erdvę (BMEE) tyrimo rezultatus. Tyrimas atskleidė, kad BMEE projekto įgyvendinimas sutartu laiku 2008 ir 2010 metais yra reikšmingas iššūkis mokėjimų sektoriui.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

„First Data International“, elektroninės prekybos ir mokėjimo paslaugų lyderė visame pasaulyje, šiandien paskelbė bankininkų požiūrio ir nuomonės apie Bendrąją mokėjimų eurais erdvę (BMEE) tyrimo rezultatus. Tyrimas atskleidė, kad BMEE projekto įgyvendinimas sutartu laiku 2008 ir 2010 metais yra reikšmingas iššūkis mokėjimų sektoriui. Nors pirmenybę teikia ir savireguliacijos procesui, dauguma didžiausių Europos bankų tikisi, kad Europos Komisija išleis atitinkamus įstatymus, kurie užtikrintų BMEE pristatymą 2010 m.

„First Data“ užsakytame ir „PSE Consulting“ atliktame tyrime didžiausias dėmesys skiriamas BMEE atsiskaitymams mokėjimo kortelėmis. Nagrinėjami vyresniųjų bankininkystės specialistų ir pagrindinių sprendimų priėmėjų iš trisdešimties didžiausių Europos bankų penkiolikoje šalių požiūriai ir patirtis.

Krisas Skineris (Chris Skinner), pirmaujančios finansinių paslaugų tyrimų ir konsultacijų firmos „TowerGroup“ direktorius aiškina: „Šis tyrimas smarkiai prisideda prie diskusijų apie BMEE, ypač dėl to, kad į jį įtraukiami vyresnieji Europos bankininkai, kurie individualiai išreiškia savo nuomones. Padrąsina tas aktas, kad kai kurie bankai pereina nuo klausimo „koks tai verslo atvejis?“ prie įgyvendinimo planų sudarymo ir deda teigiamas pastangas išsiaiškinti BMEE privalumus. Tačiau, susipažinus su ataskaita tampa aišku, kad vis dar reikia atlikti daugybę darbo tam, kad užtikrinti, jog pirminiai EK ketinimai sukurti BMEE būtų pilnai įgyvendinti.“

„First Data“ tyrime, kuriame dalyvavo bankai, veikiantys tiek euro zonoje, tiek už jos ribų, rodo, kad:

  • Reikalinga įstatyminė bazė. Didžioji dauguma bankų mano, kad savireguliacijos principo ir rinkos jėgų junginio turėtų pakakti tam, kad paskatintų juos įgyvendinti BMEE iniciatyvą. Tačiau kilus susirūpinimui dėl to, ar mokėjimų sektorius kaip visuma neatsiliks nuo programos, daugiau nei 70 % tikisi, kad EK galų gale išleis atitinkamus įstatymus, užtikrinsiančius mokėjimų sektoriaus ir BMEE suderinamumą. Keletas bankų mano, kad būtinai reikia atlikti oficialią BMEE sertifikavimo procedūrą, kuri visiems užtikrintų vienodas galimybes.
  • Nepakankamas bendradarbiavimas. Idėja sukurti BMEE kultivuojama jau ketverius metus, ir jau šių metų pabaigoje bus pereita iš BMEE programos projektavimo lygmens į jos įgyvendinimo etapą. Tačiau, tik šiek tiek daugiau nei pusė tyrimo respondentų yra sukaupę daugiau nei bendrųjų žinių apie BMEE reikalavimus. Bankai ieško daugiau informacijos ir siekia pagerinti bendradarbiavimą, tačiau dar nėra priėmę vieningo sprendimo, kas turėtų prisiimti atsakomybę už šias veiklas.
  • Būtina detalizuoti. Daugelis respondentų mano, kad BMEE mokėjimo kortelių sistemą reikia detaliau paaiškinti daugeliu labai svarbių aspektų, norint išvengti individualių interpretacijų, kurios gali pakenkti programos integralumui.
  • Nesuderintos bankų pastangos įgyvendinti programą. BMEE įgyvendinimas smarkiai priklauso nuo individualių bankų veiklos, iš kurių daugelis vis dar atlieka pirminį įvertinamą ir kuria įgyvendinimo planus. Esant vos kelioms išsamioms bankų paruoštoms BMEE keitimo programoms, iškyla rimtas pavojus nesuspėti programos įgyvendinti numatytu laiku.
  • Didžiausias dėmesys skiriamas ne naudai, o išlaidoms. BMEE programa siekiama supažindinti vartotojus, įmones, prekybininkus ir bankus su jos privalumais ir nauda. Šiuo metu daugelis bankų įžvelgia tik BMEE suderinamumo išlaidas, o ne galimybes, kurias suteiks rinkos liberalizavimas. Bankai taip pat nemato didelės tiesioginės naudos vartotojams, o kai kurie net tikisi kainų kilimo (nepaisant to, kad paslaugų kokybė ir pagerės). Manoma, kad labiausiai BMEE programa bus naudinga stambiesiems prekybininkams ir įmonėms.
  • Tikimasi, kad susikurs mokėjimo kortelių schemų prekinių ženklų duopolija. Manoma, kad vidaus debetinių mokėjimo kortelių schemos tikriausiai nukentės nuo BMEE programos. Europoje veikia penkiolika tokių schemų, o tyrimo respondentai mano, kad dauguma jų visiškai išnyks arba susilies su tarptautinėmis mokėjimo kortelių schemomis. Galiausiai dauguma bankų tikisi, kad „Visa“ ir „MASTERCARD“ sudarys schemų arba prekinių ženklų duopoliją visoje Europoje.
  • Reikia atskirti schemas ir turėti apdorojimo alternatyvą. Svarbiausias BMEE reikalavimas – visos mokėjimo kortelių schemos turi atskirti schemą (narystę ir prekinį ženklą) nuo jos apdorojimo infrastruktūros ir atverti rinką didesnei konkurencijai. Trečdalis „First Data“ tyrime dalyvavusių bankų yra skeptiškai nusiteikę dėl masto, kuriuo tarptautinės schemos atskirs paslaugas. Be to, bankai tikisi, jog susikurs mokėjimo kortelių schemų duopolija, todėl jie labai norėtų turėti daugiau apdorojimo alternatyvų. Bankų nuomone, alternatyvų skaičiaus padidėjimas yra didžiausia BMEE programos nauda, kurį galima pasiekti tik iš tikrųjų atskyrus schemą ir prekinį ženklą.
  • BMEE Europa. Nors BMEE iniciatyva orientuojasi į euro zoną, Europos bankai pripažįsta, kad rinkos jėgos paskatins ir euro zonai nepriklausančias šalis priimti svarbiausius BMEE principus. Faktiškai, BMEE veiks visoje Europoje, o ne vien euro zonoje.

Deividas Jeitsas (David Yates), „First Data International“ prezidentas Europai, Vidurinei Azijai ir Afrikai, komentuoja: „Yra aišku, jog mūsų studijoje dalyvaujantys bankai supranta Europos Komisijos ketinimą sukurti BMEE ir yra įsipareigoję programai, kuri atneš reikšmingus pokyčius Europos kortelių pramonei. Nieko stebėtina, jog šioje stadijoje bankai yra labiau susikoncentravę į išlaidas nei į galutinę BMEE laikymosi naudą. Nepervertinant išlaidų, visgi yra realios galimybės padidinti pajamas ir sumažinti grynąsias išlaidas supaprastinant mokėjimų apdorojimą.“

Džonas Čaplinas (John Chaplin), „First Data“ patarėjas europinių mokėjimų klausimais, priduria: „Mes esame susirūpinę, jog daugumai bankų dar reikės nueiti ilgą kelią, kol jie bus pasiruošę dalyvauti BMEE programoje. Be to, yra keletas esminių klausimų, kuriuos turi išspręsti Komisija ir Europos mokėjimų taryba, ypač poreikį labiau detalizuoti BMEE mokėjimo kortelių sistemos struktūrą. Mes tikime, jog būtinas tinkamai vykdomas sertifikavimo procesas. Bendrasis iššūkis visoms suinteresuotoms pusėms yra išlaikyti spaudimą, kad vyktų pokyčiai ir nesudaryti nuomonės, jog reglamentas yra neišvengiamas ir dėl to mokėjimų sektorius turėtų jo laukti.“


First Data Lietuva



Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama