Elektronika.lt
 2024 m. balandžio 19 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Balandžio 18 d. 20:33
„Audi Q6 e-tron“ platformos inovacijos: išradingas paprastumas, 800 voltų spartusis įkrovimas ir išmanusis temperatūros valdymas
Balandžio 18 d. 17:23
Šiaulių gimnazistų išradimas gali pagerinti tragiškus matematikos egzaminų rezultatus: siūlo mokytis... žaidžiant
Balandžio 18 d. 14:22
Įvardijo, kokias didžiausias klaidas daro keliautojai: nepasitikrinę ryšio nustatymų, galite būti nepasiekiami
Balandžio 18 d. 11:15
4 iš 10 šalies gyventojų be sutikimo gauna el. laiškus su reklamomis. Ar tai teisėta?
Balandžio 18 d. 08:43
Kaip išvengti didžiausių stojančiųjų klaidų
Balandžio 17 d. 20:25
Mokėjimo kortelių duomenis internete gali pavogti: paaiškino, kaip neapsigauti ir neprarasti pinigų
Balandžio 17 d. 17:52
Roveris „Curiosity“ pradėjo naujo Marso regiono tyrimus
Balandžio 17 d. 14:35
Visapusis namų klimato valdymas su „Komfovent KOMBI“
Balandžio 17 d. 11:38
Atskleistos itin detalios smegenų nuotraukos, padarytos galingiausiu pasaulyje MRT aparatu
Balandžio 17 d. 08:23
Paprastai ir aiškiai: kodėl įspėjamuosius pranešimus kartais gauna ne visi gyventojai?
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Straipsniai » Įvykiai, visuomenė Dalintis | Spausdinti

Skandalų visuomenė – blogas pavyzdys studentijai

Publikuota: 2006-04-10 12:20
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Autorius: el. paštas Jonas Okunis
Inf. šaltinis: Lietuvos studentų sąjunga

Bendraudamas su studentija suvokiu, kad siūlyti Prancūzijos kolegų iš Sorbonos universiteto pasirinktą kovos modelį gal kiek ir ankstoka. Tačiau kas gali paneigti, kad toliau įvykiams Lietuvoje vykstant atitinkama linkme panašios priemonės nebus perimtos... Aukštojo mokslo sistemos ir kokybės klausimą reikia spręsti tučtuojau, kitaip dar mes patys dalyvausime Lietuvos aukštojo mokslo laidotuvėse, tik jau ne kaip stebėtojai, o kaip dalyviai...


 Uždaryti komentarus
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 
Vardas:    El. paštas:   (nebūtinas)
Pakartokite kodą: 
  Apsaugos kodas: 
 
Komentarus rašo lankytojai. Komentarai nėra redaguojami ar patikrinami, jų turinys neatspindi redakcijos nuomonės. Redakcija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus, kurie pažeidžia įstatymus, reklamuoja, yra nekultūringi arba nesusiję su tema. Pastebėjus nusižengimus, prašome mums pranešti. Jei nurodomas el. pašto adresas, jis matomas viešai. Patvirtindami komentaro įrašymą, kartu patvirtinate, jog esate susipažinęs su portalo privatumo politika ir su ja sutinkate.
Iš viso rasta:
8 (1–8)
[1]
 ERROR 2006-04-13 19:46 
Na, gal čia neesmė piniguose (optimistas?), jei žmonės taip nori mokytis (kas kad nesiseka iš 10 karto), tai jiems ir suteikiama tokia teisė (o išlaidas, žinoma, juk turi kažkas padengti).
Atsakymai (0)
 noname 2006-04-13 16:23 
nu tai ir egzus gi jei neislaikai is pirmo karto, tai poto gali nors ir 10 kart laikyt, tik jau moket reikia. cia vadinasi mokymo sistema. univerui bile pinigus susirinkti. su skolom zmones 'mokosi' du ar net tris kursus!... bile pinigus moka, kam juo braukt is sarasu....
Atsakymai (0)
 geleziux 2006-04-13 12:13 
arba tulas KTU vieno tokio fak. dekanas Dekeris uz magistro studijas vos ne atvirai ( arba per tarpininkus ) pareikalauja 1K uz semestra...atvykti gali i sesijas tik susirinkti parashu:) o tai grazu:)
Atsakymai (0)
 BLASTER 2006-04-12 00:54 
VGTU studijuoju dar tik pirmam kurse, bet jau galiu patvirtinti, kad lygiai taspat dedasi ir čia. Pavyzdžiui man visiškai nusvyra rankos kai nuoširdžiai mokausi, darau laboratorinių atąskaitas ir gaunu už jas, pvz, 10, o po to ateina visą darbą atsišvietę ir tik pirmą puslapį pakeitę grupiokai ir gauna tuos pačius 10. Lygis tiesiog tragiškas.
Taip pat gan dažnai patys dėstytojai dėsto su klaidom, žinios pasenusios keliais dešimtmečiais, jau nekalbant apie dėstymo stilių - ateina, pamurma panosėj ir visiškai dzin, kad aplink jį esantys 100 studentų nieko negirdėjo.
Iš viso per 1-2 semestrą dėstė gal 2-3 dėstytojai, pas kuriuos iš tiesų galima kažką išmokti.
Atsakymai (0)
 ERROR 2006-04-11 14:43 
Studentams, regis turėtų patikti, kai lengvai viskas einasi, bet jei jau ir studentams tai negerai, tai vadinasi situacija tikrai kritinė.

Toliau galima būtų nupolitikuoti link investicijų į mokslą, aukštųjų technologijų sritį, emigracijos bėdas... Deja, (o gal kaip tik - valio? gal pajudės?) triukšmo tik daugėja, o "stabilumas" kone, kaip nekuriose rytų kaimyninėse valstybėse...
Atsakymai (0)
 noname 2006-04-11 09:30 
beje - visa tai vyksta su simtaprocentine visos universiteto valdzios zinia. katedru vedejai, prodekanai, dekanai - visi jie taip pat desto, veda paskaitas, egzaminuoja studentus, vadovauja diplominiu darbu rasymui. ir kad kazka pakeisti, asmeniskai as, neisivaizduoju nuo ko reiktu pradeti. kazin kas nores aukoti savo gyvenima supuvusios sistemos gaivinimui. siaip manau priezastis ta pati kaip ir visur - pinigai. kol daktaro laipsni turintis destytojas gaus tiek pat kiek garaze duslintuvu suvirintojas - niekas nepasikeis.
Atsakymai (0)
 noname 2006-04-11 09:22 
tos laidotuves deja jau senai vyksta, jau gal ipusejo net... neparasiau savo vardo, nes pats dabar studijuoju KTU. galiu pasakyti tik tiek - labiau nusivyles siuo universitetu dar nebuvau. mokymo procese nera jokios sistemos - pasirinke skirtingas specialybes studentai mokosi vos ne ta pati, dalykai destomi padrikai, savarankiski darbai uzduodami taip pat padrikai ir nesuderintai. studentai rasydami bakalaurini darba tiap pat turi padaryti dar po kelis kursinius, kelis referatus. darbu kokybe apgailetina - temos tos pacios jau gal 5 metus, studentai pries patikra eina i archyva atsisviesti svetimu darbu kad turetu ka parodyti. darbu patikra verta pasibjaurejimo - per viena valanda du destytojai 'patikrino' gal koki ~100 busimu bakalauro darbu - suskaiciavo primargintus puslapius, bet kas juose, mano net darbo pavadinimo neperskaite... ir visi patenkinti. studentam gerai, nes dabar daugumai tereikia 'kaip nors prasisukti'.
universitete liko gal keletas destytoju specialistu, kurie gali kvalifikuotai isdestyti savo dalyka - vieni paseno ir nupezo, kiti - jauni (dauguma) tesugeba perskaityti tai ka patys pries pusvalandi susirase i skaidres ar sasiuvini.
laboratoriniai taip pat neverti savo vardo - studentai ten ateina 'paspaudyti mygtuku' ir 'pasukineti rankeneliu'. 99 visu studentu net nenutuokia ka jie turetu ismokti darydami ta darba. beveik tas pats procentas nieko ir nenori ismokti... beje - neturetu ir galimybes - juk darbas 'atliekamas' trise, keturiese, ar penkiese vienoje darbo vietoje.
darbu, koliokviumu gynimai kokiam vokieciui sukeltu didele nusotaba - dazniausiai destytojas uzrases ar padiktaves klausimus akiu i sale daugiau nepakelia. galima viska raide i raide nurasyti nuo knygos ar mobilaus telefono ekrano, galima padiktuoti klausimus telefonu draugui (laisvu ranku iranga), gynimui galima ruostis viena diena, o galima ir isvis nesiruosti - vistiek apginsi. nu jei neapginsi is netyciu, bus galima perlaikyti tiek kartu, kiek prireiks kaimo piemeniui ismokti atmintinai omo desni. garantuoju 100 procentu, kad didzioji dauguma ne tik fizines prasmes omo desnio, bet net raidines israiskos nepasakytu laikydami rankoje issvajota popiergali - o juk jie - elektronikos inzienieriai.... slykstu.
destytojai elgiasi panasiai kaip studentai - noredami igyti aukstesni laipsni pavyzdziui isleidzia knyga. kadangi daugeliui studentu visiskai dzin kas joje parasyta, juk vistiek atmintinai mokysis, tai vel visiem gerai. o atidziau paskaicius, tai ta knyga - vos ne pazodinis vertimas kokionors anglisko teksto is e-book'o ar kokio user guide'o. aisku versta, kazkas nedaversta - taip ir palikta, juk svarbu knyga isleista - pliusas autoriui...
i univera istoja beveik visi, kas nori istoti. liudna jau vien tai. dar liudniau, kad nors ir iskrenta po pirmo kurso visisku veltedziu burys, kasmet 'kvalifikuotais inzinieriais' tampa daugiau nei 100 analfabetu. ir tik keli is ju, tie, kurie PATYS kazkuo domisi ir uzsiima, gali save vadinti kazka ismokusiais. tik cia jau tikrai ne universiteto deka.
tai tiek 'trumpai' apie KTU - Kauno Technologijos Universtiteta. apie ka zinojau, apie ta parasiau. gal kas parasys kaip kitur?
Atsakymai (0)
 Antanas 2006-04-10 21:00 
Studentu mazinimas kokius 3 kartus yra neisvengiamas zingsnis. Kaip darbdaviui atsirinkti objektyviai darbuotoja, kai visi gausiai diplomuoti? Kam sekretore ruosti 5 metus, jei toki issilavinima suteiktu ir proftechas? Kam LT reikalinga mokslu akademija? Kam LT tiek universitetu, kurie pjaunasi del finansavimo?
Atsakymai (0)
Iš viso rasta:
8 (1–8)
[1]




Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama