Elektronika.lt
 2024 m. balandžio 16 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Balandžio 16 d. 11:15
Lietuvoje pradedama prekyba naujuoju „Ford Explorer“ elektromobiliu
Balandžio 16 d. 08:48
Ar muzikos per ausines klausotės saugiu garsu? Kelios klaidos gali lemti suprastėjusią klausą
Balandžio 15 d. 20:29
Renkamės naują televizorių: kokias savybes svarbu įvertinti?
Balandžio 15 d. 17:19
Kaip užtikrinti ilgesnį karšto vandens išlaikymą ir energijos taupymą namuose?
Balandžio 15 d. 14:20
Garsi muzika ausinukuose šiandien – klausos aparatas ausyse senatvėje
Balandžio 15 d. 11:13
Masyvūs žemi dažniai. „Sony“ pristato naują garsiakalbių ir ausinių seriją „ULT Power Sound“
Balandžio 15 d. 08:11
Kibernetiniai išpuoliai: „fintech“ ekspertai pataria, kaip apsisaugoti ne tik jums, bet ir kokių priemonių imtis versle
Balandžio 14 d. 17:26
Norvegija planuoja drausti socialinius tinklus jauniems vaikams – ar tai pavyzdys Lietuvai?
Balandžio 14 d. 11:07
Lietuviai su partneriais sukūrė unikalią išmaniąją bateriją, aprūpinančią verslą energija net atšiauriausiomis sąlygomis
Balandžio 13 d. 17:39
Dirbtinio intelekto integravimas organizacijose – iššūkis kiekvienam CEO
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Straipsniai » Elektronika, technika Dalintis | Spausdinti

5 netikėtos sritys, kuriose naudojama virtualios realybės technologija

Publikuota: 2022-07-31 17:43
Tematika: Elektronika, technika
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai (reklama)

Kai išgirstame žodžių junginį „virtuali realybė“, kompiuteriniai žaidimai neretai būna pirma į galvą atėjusi asociacija. Tai – turbūt paprasčiausias ir geriausiai žmonėms suprantamas šios technologijos panaudojimo būdas, kai užsidėję specialius akinius tarsi patenkame į kitą – žaidimo – pasaulį, net jei ir liekame tiesiog patogiai sėdėti ant sofos savo namuose. Tačiau kompiuteriniai žaidimai – ne vienintelė sritis, kurioje galima pasimėgauti virtualios realybės teikiamais privalumais.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Kai išgirstame žodžių junginį „virtuali realybė“ (VR), kompiuteriniai žaidimai neretai būna pirma į galvą atėjusi asociacija. Tai – turbūt paprasčiausias ir geriausiai žmonėms suprantamas šios technologijos panaudojimo būdas, kai užsidėję specialius akinius tarsi patenkame į kitą – žaidimo – pasaulį, net jei ir liekame tiesiog patogiai sėdėti ant sofos savo namuose.

5 netikėtos sritys, kuriose naudojama virtualios realybės technologija

Tačiau kompiuteriniai žaidimai – ne vienintelė sritis, kurioje galima pasimėgauti virtualios realybės teikiamais privalumais. VR technologija po truputį tampa ne tik būdu trumpam pabėgti iš realaus pasaulio, bet vis dažniau papildo mums įprastas erdves, užkariauja vis daugiau sričių, taip sustiprindama ir patobulindama mums įprastas patirtis.

Štai keletas netikėtų VR panaudojimo būdų, apie kuriuos greičiausiai nesate girdėję.

Medicina

Medicinoje virtualios realybės technologija naudojama tiek edukaciniais tikslais, tiek ir pacientų gydymui. VR panaudojimo būdų šioje srityje yra be galo daug, nuo pagalbos mažinant skausmą (psichologinį ar fizinį) iki pradedančiųjų chirurgų apmokymo ir tolesnio jų tobulėjimo.

Pavyzdžiui, kai kuriuose pasaulio universitetuose studentai jau dabar gali atlikti operacijas naudodamiesi VR akiniais, tad tam, kad praktikuotųsi, jiems nereikalingas tikras pacientas ar manekenas. Pažangiausios ligoninės taip pat naudoja VR technologiją padėti pacientams sumažinti stresą, slopinti skausmą ar padėti atsigauti po traumų (net insulto) – mat jau įrodyta, jog VR padeda pagreitinti pacientų fizinių gebėjimų atkūrimą. Odontologijoje, be to, kad šią technologiją naudoja gydytojai planuoti procedūras ar mokytis skirtingų technikų, VR galime sutikti ir edukuojant mažuosius, pavyzdžiui, supažindinant su taisyklinga burnos higiena.

Turizmas

Vienas iš įdomesnių virtualios realybės techologijos panaudojimo pavyzdžių yra turizmo sektorius. Naudodamos VR, kelionių agentūros, viešbučiai, oro linijos siekia suteikti kuo daugiau informacijos potencialiems klientams apie teikiamas paslaugas, įvairias kryptis, ir tai, ką jie ten gali patirti.

Štai viešbučiai jau dažniau išbando VR technologiją tam, kad supažindintų keliautojus su vieta, kurioje jie galimai apsistos – siūlo kambarių ar kitų viešbučio erdvių turus dar prieš rezervaciją ar atvykimą. Taip pat tam tikri viešbučių tinklai, pavyzdžiui, Hilton, sėkmingai naudoja VR apmokyti darbuotojus ir pagerinti klientų aptarnavimą. Užsidėję virtualios realybės akinius, šie gali geriau susipažinti su „viešbučio ekosistema“, patekti į išbandančias situacijas su svečiais ir išmokti šio to naujo. Tuo metu kelionių agentūros siūlo virtualius „bandomuosius“ turus, kurie, panašu, padeda daugiau parduoti, o kai kurios oro linijos leidžia pasivaikščioti po lėktuvo saloną, išsirinkti geriausias vietas, taip palengvindamos keliautojo pasirinkimą.

Sportas

5 netikėtos sritys, kuriose naudojama virtualios realybės technologija

VR technologija neaplenkė ir sporto, kur ši naudojama ir mėgėjų, ir profesionalių sportininkų treniruotėse. Jei neturite noro lankytis sporto klube ar norite išmokti kažko naujo mažiau rizikuodami, VR gali būti puiki išeitis.

Kaip pavyzdį čia galima būtų pateikti slidinėjimą – sezoninį sportą, kuris visus metus ant sniego ne visada įmanomas. Naudodami VR akinius, profesionalūs atletai jau dabar gali treniruotis patalpoje efektyviau ir, negana to, sumažinti traumų tikimybę. VR technologija leidžia atkartoti realias lauko sąlygas ir suteikia progą sportininkams mokytis atitinkamai reaguoti.

Panašiai kaip slidinėjime, VR technologija gali būti pritaikyta ir kitose sporto šalose, pavyzdžiui, laipiojime uolomis (inovacijų įmonės Uniform projektas). Užsidėjęs VR akinius, laipiotojas, lipantis siena patalpoje, susiduria su įvairiais iššūkiais, kuriuos jis mokosi įveikti padedamas VR technologijos. Priartėjęs prie kliūties, kurios negali įveikti, laipiotojas gauna tam tikras instrukcijas ir patarimų – šiuo atveju, iš britų boulderingo čempionės Shaunos Coxsey ir jos trenerio Marko Glennie, – kurie padeda judėti į priekį.

Žurnalistika

5 netikėtos sritys, kuriose naudojama virtualios realybės technologija

Žurnalistika yra apie istorijas, o kas istorijas gali padaryti labiau įtraukiančias geriau nei virtualios realybės technologija? Nors VR žurnalistikoje yra dar tik ankstyvojoje stadijoje, vis daugiau naujienų agentūrų stengiasi integruoti šią technologiją ir suteikti skaitytojui ar žiūrovui galimybę ne tik perskaityti ar pamatyti, kas vyksta pasaulyje, bet tuose įvykiuose ir „sudalyvauti“.

Tarkime, metų pradžioje BBC pasidalino Aardman animacijos studijos VR projektu „We Wait“ , kuris leidžia žiūrovui atsidurti migracijos krizės epicentre. Istorija, kuriuoje remiamasi tikrais BBC interviu su migrantais, sukasi aplink jūrą kertančią sirų šeimą, besidalijančia savo patirtimis, išgyvenimais, viltimis ir baimėmis. Viena yra stebėti tai iš šalies. Visai kas kita – naudojantis VR, bent trumpam tapti to dalimi.

Kariuomenė

VR taip pat sparčiai populiarėja kaip būdas treniruoti naujus karius, tiek oro ir jūrų pajėgose, tiek ir ant žemės. VR technologija suteikia galimybes imituoti įvairias situacijas, kuriose būtų ugdomi nauji įgūdžiai, mokoma dėmesingumo, ar tiesiog pratinama prie nekasdienių situacijų ir pojūčių, tokių kaip, pavydžiui, šuolis iš lėktuvo parašiutu ar misija Arktyje.

Kitas labai dažnas VR technologijos panaudojimas ginkluotosiose pajėgose yra potrauminio streso sindromo (PTSD) gydymas, nuo kurio kenčia daugelis karo veteranų. VR sesijos, pritaikytos konkrečiam žmogui remiantis jo patirtimi, gali padėti pakoreguoti ar pakeisti kai kurias mintis ar emocijas ir tapti teigiamo pokyčio pradžia.




Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama