Elektronika.lt
 2024 m. gegužės 15 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Gegužės 15 d. 17:16
Iššūkis atpažinti melagingą žinutę ir apgavystę internete: pasitikrinkite, kaip su juo susitvarkytų jūsų vaikas
Gegužės 15 d. 14:49
Žadintuvo snaudimo mygtuką spaudžiame kas antras: ar kenkiame sveikatai?
Gegužės 15 d. 11:50
Baigtas Kruonio HAE 1-ojo hidroagregato kapitalinis remontas
Gegužės 15 d. 08:00
Išmaniųjų namų sprendimų ekspertas: yra būdų, kaip sutaupyti energijos sąnaudas, apie kuriuos dažnai nė nepagalvojama (1)
Gegužės 14 d. 20:13
Modernizuojama Žemės informacinė sistema
Gegužės 14 d. 17:39
Ar įmonių vadovai gali miegoti ramiai naudodami dirbtinį intelektą?
Gegužės 14 d. 14:31
Autonomiškas automobilis JAV išlaikė egzaminą ir gavo vairuotojo pažymėjimą: ką tai reiškia Lietuvos vairuotojams?
Gegužės 14 d. 11:25
Kibernetinio saugumo ekspertas nurodė būdus, padėsiančius įmonėms pasiruošti naujos ES direktyvos įsigaliojimui
Gegužės 14 d. 08:26
Ką daryti jei „iPhone“ sušlapo?
Gegužės 13 d. 20:21
Kodėl atsinaujinančioje energetikoje naudinga mažinti priklausomybę nuo kiniškos programinės įrangos?
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Reklama
 Straipsniai » Ryšio technologijos Dalintis | Spausdinti

Atėjo laikas nustoti pirkti naujus telefonus

Publikuota: 2023-12-28 14:24
Tematika: Ryšio technologijos
Skirta: Pradedantiems
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Išmaniųjų telefonų progresas per pastaruosius metus – nenuginčijamas. Per paskutinius ketverius ar penkerius metus mūsų kasdien naudojami telefonai labai ženkliai pasistūmėjo į priekį, žvelgiant per galimybių prizmę, tačiau po truputį tai mus veda į aklavietę. Ką dar galima patobulinti?

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Išmaniųjų telefonų progresas per pastaruosius metus – nenuginčijamas. Dar atrodo visai neseniai džiaugėmės, jog telefonai gali fotografuoti, o dabar jau bandome juos lyginti su profesionaliomis kameromis.

Atėjo laikas nustoti pirkti naujus telefonus

Dar visai neseniai išmanieji turėjo milžiniškus rėmelius aplink ekraną, tačiau prieš kelis metus prasidėjusi mada viską pakeitė ir juodas kraštines sumažino iki minimumo. Rinkoje atsiranda vis daugiau sulenkiamų telefonų. Ir tokie, ar panašūs, pokyčiai palietė kone kiekvieną telefono komponentą, o tuo pat metu ir kainą.

Jeigu sekate telefonų naujienas, lyginate naujausius įvairių kompanijų įrenginius ar dažnai keičiate savo turimą prietaisą, jau tikriausiai ne kartą esate pastebėję, jog naujausieji produktai nuo savo pirmtakų skiriasi ne taip ir ženkliai, o bene didžiausią skirtumą galima pastebėti nebent žvelgiant į kainą.

Ar pamenate kai naujausias „OnePlus“ siūlomas flagmanas kainavo kiek daugiau nei 400 eurų? Dabar už tokią kainą galima įsigyti nebent vidutinės klasės išmanųjį telefoną. Per paskutinius ketverius ar penkerius metus mūsų kasdien naudojami telefonai labai ženkliai pasistūmėjo į priekį, žvelgiant per galimybių prizmę, tačiau po truputį tai mus veda į aklavietę. Ką dar galima patobulinti?

Įvairiausi tyrimai rodo, jog žmonės yra linkę savo išmanųjį telefoną keisti vis rečiau ir rečiau, o su kiekvienais metais tie skaičiai tik auga. Viskas ganėtinai paprasta – telefonų kainos auga, galimybės gerėja, tačiau šių dviejų kintamųjų proporcija nebėra tokia tolygi, kad įtikintų Jus ir mane, jog dabar yra tikrai tas metas atsinaujinti.

Kitąmet išmaniųjų telefonų gamintojai turėtų skirti dar didesnį dėmesį sulenkiamiems išmaniesiems telefonams, o taip pat ir platesnėms dirbtinio intelekto galimybėms. Tačiau ar tai turėtų būti priežastis, priversianti atsinaujinti savo turimą įrenginį? Nemanau. Tai, žinoma, ne vienintelis dalykas, dėl kurio neverta atsinaujinti savo įrenginio.

Telefonų galimybės, kurios niekam nerūpi

Faktas kaip blynas – kylančią kainą privalu kažkuo argumentuoti, kviečiant vartotojus įsigyti naujausią jų produktą. Teiginiai, jog telefonas yra greičiausias, turi geriausią ekraną ar jo kameros galimybės yra pagerintos šimtus kartų jau nieko nebenustebins. Tai supranta tiek pirkėjai, tiek patys gamintojai. Būtent šio supratimo dėl šios situacijos ir prasideda įvairių, nelabai svarbių, funkcijų tobulinimas įrenginiuose.

Galimybė priartinti vaizdą 100 kartų, galimybė priartinti vaizdą 50 kartų, galimybė įkrauti telefoną per 20 minučių, per pusvalandį ar 20 proc. galingesnis procesorius bei 30 proc. talpesnė baterija nei pernai. Tokie, ir panašūs, dalykai skamba tikrai puikiai, tačiau kam tai reikalinga praktikoje? Ar tikrai mums reikia „Chat GPT“ alternatyvų savo telefonuose?

Kasmet tenka naudoti daugybę skirtingų telefonų ir tų įspūdingų priartinimo galimybių nesu panaudojęs nei sykio, neskaitant tų atvejų, kuomet testavau patį įrenginį apžvalgai. Kaip svarbu, jog telefonas įsikraus per 30 minučių? Man tai nėra itin aktualu, nes savo prietaisą kraunu naktį, o tuo pat metu ir stengiuosi vengti sparčiausio įmanomo įkrovimo, siekdamas tausoti bateriją. Kiek tai aktualu Jums?

Naujausi procesoriai yra gerai, tačiau jeigu nesate užkietėjęs žaidimų mėgėjas – vargu ar pastebėsite skirtumą tarp galingiausio „Qualcomm“ lusto, išleisto 2021 ar 2022 metais, ir to paties gamintojo procesoriaus, kuris išleistas šiemet. Žinoma, galite sakyti, jog norite pirkti kuo pajėgesnį telefoną ilgesniam laikotarpiui, ir tai yra tikrai protingas žingsnis, tačiau aš manau, kad greičiau Jūsų telefonas atsitrenks į akmenį ar baterija atsisakys veikti, nei Jūs realiai pajusite galingiausių procesorių senėjimo požymius. Aišku, jeigu esate linkęs įsigyti pigesnius įrenginius, skirtumus pastebėti ilgajame periode gali būti šiek tiek lengviau.

Tokių ir panašių pokyčių išmaniuose telefonuose tik daugėja, tačiau jų praktinė nauda vartotojui, bent jau mano supratimu, yra minimali. Dar vienas labai paprastas pavyzdys yra ir mano tekste paminėtas „OnePlus“ atvejis. Per keletą metų šio gamintojo telefonai pabrango taip aiškiai, kad pastebėti yra tiesiog neįmanoma. Taip, gamintojas patobulino kameras, patobulino garsiakalbius, jau pasiūlė ir belaidį įkrovimą. Bet ir įrenginio kaina tapo tokia pati kaip ir daugumos kitų flagmanų.

Kaina, kaina ir dar kartą kaina

Tai, kad išmaniųjų telefonų kainos auga jau žinome visi - sunku būtų to nepastebėti, matant jau nebe vieną-du, o visą eilę tūkstantį ir daugiau eurų kainuojančių įrenginių. Šiandien jau yra įprasta už galingiausius išmaniuosius telefonus mokėti net ne tūkstantį, o gerokai daugiau.

Šių metų pradžioje debiutavęs „Galaxy S23 Ultra“ kainavo jau kone 1 400 eurų, kas yra kosminė suma, jeigu lyginsime ją su keleto metų senumo modeliu. Aišku, „Samsung“ flagmanai ganėtinai greitai nuvertėja ir dabar juo kaina Lietuvoje prasideda nuo 950 eurų. Tačiau jeigu paimsime galingiausią „Apple“ telefoną – jo kaina dabar prasideda nuo 1 199 eurų. Ir tikėtina, kad artimiausiu metu ji nelabai keisis.

Naujausi išmanieji telefonai kainuoja tikrai daug, tačiau ar kosminės jų kainos prideda tiek daug naudos, lyginant su senesniais modeliais, jog vertėtų atsinaujinti? Veikiausiai ne. Kažkurios galimybės šiek tiek geresnės, veikia šiek tiek greičiau, tačiau ta kaina, kuri yra prašoma už naujausią įrenginį – niekaip neatperka gaunamos naudos.

Taigi, kodėl šiemet nevertėtų atsinaujinti savo išmaniojo telefono?

Grįžkime prie pradinio klausimo, kurį kėliau šio teksto įžanginėje dalyje. Ar tikrai verta atsinaujinti savo išmanųjį telefoną šiemet? Manau, kad to daryti ne tik neverta, bet ir nereikėtų to daryti. Mano manymu, telefonų kainų ir siūlomų galimybių santykis vis labiau prasilenkia vienas su kitu.

Kitąmet gamintojai skirs daug dėmesio dirbtinio intelekto savybėms, kas gali nulemti ir dar labiau išaugusias kainas, tačiau kokiai žmonių grupei tai aktualu ir ar tai yra priežastis, kodėl vertėtų mokėti daugiau? Vienintelis dalykas, kuris rinkoje darosi vis įdomesnis – tai sulenkiami modeliai.

Įvairiausio tipo sulenkiamų išmaniųjų telefonų vis daugėja, jie tampa vis patogesni naudotis, o jų kainos nėra linkusios augti taip greitai, kaip įprastų išmaniųjų.


Telefonai.eu



Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama