Elektronika.lt
 2024 m. balandžio 26 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Balandžio 26 d. 08:04
Išskirtinės JUNG naujienos svarbiausioje statybų verslui skirtoje parodoje „RESTA“
Balandžio 25 d. 20:47
Nuo asfalto nulipti drąsinantis elektrinis SUV: kaip gamintojai dėlioja šį pasjansą?
Balandžio 25 d. 18:22
Kosmoso agentūrai NASA Lietuvoje sukurtas palydovas pasiekė orbitą – testuos saulės bures
Balandžio 25 d. 16:36
AOC dovana turinio kūrėjams – tobula drobė tikroms spalvoms „Graphic Pro U3 Series“
Balandžio 25 d. 14:36
Gegužę – svarbūs pokyčiai tūkstančiams „Shopify“ vartotojų (1)
Balandžio 25 d. 12:27
Grėsmės vaikų mobiliuosiuose telefonuose: ką apie tai galvoja tėvai?
Balandžio 25 d. 10:41
Išmanioji buitinė technika: kaip ji gali padėti sumažinti elektros sąskaitą?
Balandžio 25 d. 08:32
HMD pristatė tris atnaujintus „Nokia“ mygtukinius telefonus
Balandžio 24 d. 20:16
Kaip išjungti ar perkrauti visų modelių „iPhone“
Balandžio 24 d. 17:16
Nuo blynus kepančių robotų iki miesto priežiūros technologijų – „Tech_Champ 2024“ hakatone komandos kūrė naujoves
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Straipsniai » Ryšio technologijos Dalintis | Spausdinti

Sužinokite: kas nutiktų išmaniajam telefonui, jeigu jame neliktų „Google“?

Publikuota: 2019-06-08 11:33
Tematika: Ryšio technologijos
Skirta: Pradedantiems
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Tikriausiai dauguma iš mūsų jau girdėjo apie JAV Vyriausybės ir Kinijos kompanijos „Huawei“ konfliktą. Vos tik kinų milžinė buvo įtraukta į juoduosius sąrašus – pasipylė JAV kompanijų sankcijos, o tarp tokių atsidūrė ir „Google“. Visi „Huawei“ telefonų turėtojai gali ramiai gyventi ir nesukti galvos, tačiau kaip atrodytų Jūsų išmanusis telefonas jeigu jame neturėtumėme „Google“ paslaugų paketo?

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Tikriausiai dauguma iš mūsų jau girdėjo apie JAV Vyriausybės ir Kinijos kompanijos „Huawei“ konfliktą. Vos tik kinų milžinė buvo įtraukta į juoduosius sąrašus – pasipylė JAV kompanijų sankcijos, o tarp tokių atsidūrė ir „Google“. Visi „Huawei“ telefonų turėtojai gali ramiai gyventi ir nesukti galvos, tačiau kaip atrodytų Jūsų išmanusis telefonas jeigu jame neturėtumėme „Google“ paslaugų paketo?

Pabandysime trumpai paanalizuoti kokie to galimi privalumai, jeigu jų bus, ir, žinoma, kokie trūkumai. Taip pat norime pastebėti, jog straipsnis paruoštas pagal „Androidpit“ informaciją, kurie išbandė išmanųjį telefoną „OnePlus 5“ be „Google“ paslaugų. Tam buvo naudojama „Lineage OS“ operacinė sistema, kuri sukurta pagal „Android 9 Pie“ versiją.

Sužinokite: kas nutiktų išmaniajam telefonui jeigu jame neliktų „Google“?

Pirmieji pokyčiai matomi vos tik įjungus telefoną

Taigi, pastebėti pirmuosius pokyčius galima vos tik paspaudus įjungimo mygtuką. Vos tik užsikrovus operacinei sistemai ir pradėjus atlikti pirmąsias konfigūracijas, galima pastebėti, jog jų nėra tiek ir daug – pasirenkam Wi-Fi tinklą, paieškom „Android“ atnaujinimų, nusistatom telefono užraktą ir viskas, galime naudotis telefonu. Taip, jokių prisijungimų prie „Google“ paskyros, jokių patvirtinimo dėl privatumo, saugumo, atsarginiu kopijų ar pan.

Taigi, po pirmojo įsijungimo Jūs iškart pastebėsite, jog čia nėra jokių „Google“ programėlių, kurios visuomet būna. Jokių „Youtube“, „Gmail“ ar net „Chrome“ naršyklės. Žinoma, jūs negalite ir jų parsisiųsti, nes neturite „Play Store“ parduotuvės, tačiau tai tikrai yra išsprendžiama. Kadangi „Android“ yra atvirojo kodo platforma – ji turi ne vieną alternatyvą kone kiekvienai aplikacijai, kuri tik gali būti įdiegta telefone.

„Play Store“ alternatyvų paieškos

„Androidpit“ komanda nusprendė naudoti „F-Droid“ parduotuvę, kaip alternatyvą tam ką mums duodavo „Google“. Šioje parduotuvėje rasime keletą tūkstančių programėlių, o toks skaičius yra nesulyginamai mažesnis nei oficialioje „Play Store“. Taigi, trūkumas kaip ir aiškus, tačiau yra ir privalumas – visos programėlės yra nemokamos.

Toje pačioje „F-Droid“ parduotuvėje galima rasti „Yalp Store“ aplikaciją, kuri gali Jums labai palengvinti gyvenimą. Ši programėlė yra tarsi atsarginės durys į „Play Store“. Ji naudoja netikras „Google“ paskyras ir tokiu būdu Jūs galite parsisiųsti beveik visas aplikacijas, kurios egzistuoja „Google“ parduotuvėje. Tiesa, Jūs neturėsite galimybių parsisiųsti mokamų programėlių.

Tiesa, dauguma didesnių gamintojų, o ypatingai tie, kurie įsikūrę Kinijoje, turi savo alternatyvas „Google Play Store“, todėl jeigu kažkada atsitiks tokia situacija, jog nusipirksite telefoną be „Google“ programėlių – greičiausiai ten rasite gamintojo parduotuvę. Na, o jei nerasite – jau žinote ką daryti.

Dar vienas dalykas, kurį reikėtų paminėti – programėlių atnaujinimas. „Google Play Store“ dėl savo privilegijų „Android“ operacinėje sistemoje galėdavo atnaujinti Jūsų įdiegtas aplikacijas tiesiog fone. Aukščiau minėtoji „F-Droid“ parduotuvė taip pat gali tai padaryti, tačiau dauguma kitų, o tame tarpe ir „Yalp Store“, negali atlikti tokių veiksmų fone. Tai reiškia, jog Jūsų telefonas kaskart Jums užduos klausimą ar tikrai norite įdiegti pasirinktą programėlę. Toks klausimas kils dėl to, jog iš esmės bus tiesiog iš naujo įrašinėjama naujesnė tam tikros aplikacijos versija.

„F-Droid“

Tai kas veiks, o kas neveiks mano telefone be „Google“?

Alternatyvų visuomet galima rasti, tačiau esminis klausimas visuomet išlieka toks pats. Tai kas vis dėlto neveiks? Iš pradžių galbūt pradėkime nuo to, kas vis dėlto veiks, o tuomet trumpai apžvelgsime ir praradimus.

Iš esmės veiks kone viskas, tačiau tam reikės naudoti alternatyvias ir galbūt ne taip gerai išplėtotas programėles. Ieškoti alternatyvaus varianto ne visuomet yra geriausias pasirinkimas, tačiau jeigu kitos situacijos nėra – teks. Žemiau pateikiame sąrašą programėlių, kurias galima vienu ar kitu būdu įdiegti į savo telefoną, kuris neturi „Google“ paslaugų paketo.

Tai kas veiks, o kas neveiks mano telefone be „Google“?

Žinoma, tai tikrai nėra visos programėlės ir net neabejojame, jog iš kur parsisiųsti Jūsų pamėgtas arba kokią alternatyvą joms panaudoti rasite kone kiekvienoje situacijoje. Tačiau kaip ir minėjome, visai tai turi ir tam tikrų trūkumų. Nors veikia iš esmės visos aplikacijos, tačiau veikimas tikrai nėra tobulas.

Kai kurios funkcijos gali neveikti, kai kurios gali tiesiog priverstinai išjungti Jūsų programėlę, tačiau didžiausios bėdos prasideda su sinchronizacija. Jeigu Jūsų telefone yra „Google“ paslaugų paketas, tai Jums apie tai net nereikia sukti galvos, tačiau jeigu jo nėra – viską teks pasidaryti pačiam. Tai reiškia, jog Jums pačiam teks pasirūpinti laiškų, nuotraukų, kontaktų sinchronizacija ir atsarginėmis kopijomis.

Ką dar reikėtų žinoti apie telefoną be „Google“?

Kaip jau tikriausiai supratote, tai išmanusis telefonas be „Google“ aplikacijų nėra kažkokia milžiniškas tragedija, tačiau tai, be abejonės, pareikalaus papildomų žinių ir laiko. Jums reikės viską parsisiųsti patiems, susitvarkyti nemažai nustatymų, bet tai yra įmanoma. Žinoma, tai turės tam tikrų, mūsų jau paminėtų, trūkumų.

Jeigu vieną dieną „Huawei“ telefonuose, arba bet kurio kito gamintojo telefonuose, neliktų „Google“ paslaugų paketo – tą pavyktų išgyventi, o tam tikrus trūkumus galima paversti ir tam tikrai privalumais. Visų pirma, tai be visų „Google“ paslaugų ir programėlių Jūsų telefonas veiks nepalyginamai greičiau. Antra, Jūs turėsite daugiau privatumo, nes niekas nerinks informacijos apie Jūsų naršymo įpročius ir pan.

Taip pat reikėtų nepamiršti, jog įvairūs gamintojai taip pat žino visas stipriąsias ir silpnąsias „Android“ vietas, o jeigu kažkam nutiktų taip, kad jie prarastų prieiga prie „Google“ paslaugų – galime net neabejoti, sprendimas tikrai bus. Jeigu tokį nuotykį gali išgyventi eilinis vartotojas, pagalvokime ką galėtų pasiūlyti tie, kurie iš to generuoja pinigus.


Telefonai.eu



Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama