Elektronika.lt
 2024 m. kovo 29 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Kovo 28 d. 20:32
„Elektrum Lietuva“ į elektromobilių įkrovimo tinklo plėtrą šiemet investuos 9 mln. eurų
Kovo 28 d. 17:25
NASA „BurstCube“ palydovas paleistas tirti galingiausius sprogimus kosmose
Kovo 28 d. 14:50
„Logitech“ pristato „Signature Slim“ klaviatūrą ir darbo bei gyvenimo derinį prie rašomojo stalo
Kovo 28 d. 11:17
Kaip atrodys mokslai, studijos ir darbas DI eroje: pagrindiniai parodos „Karjera & studijos Lietuvoje“ akcentai
Kovo 28 d. 08:52
Jungikliai pagaminti iš atliekų – naujovė tvariems namams
Kovo 27 d. 20:30
Saulės elektrinė – daugiabučio balkone: ar tai įmanoma Lietuvoje? (1)
Kovo 27 d. 18:19
4 išmanūs sprendimai, leidžiantys efektyviai taupyti elektrą
Kovo 27 d. 16:36
Ekspertė apie dirbtinį intelektą ir darbuotojų produktyvumą: „Svarbu suprasti, jog nėra vieno stebuklingo įrankio, kuris išspręstų visas problemas“
Kovo 27 d. 14:14
„Philips Monitors“ E1 serija turės tris naujus daugiafunkcinius modelius, skirtus hibridiniam ir nuotoliniam darbui
Kovo 27 d. 12:43
Reikalavimas elektrifikuoti penktadalį stovėjimo vietų glumina verslą: nukentės galutiniai vartotojai
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Straipsniai » Ryšio technologijos Dalintis | Spausdinti

Klausimai, kuriuos būtina užduoti renkantis naująjį telefoną

Publikuota: 2018-11-02 09:12
Tematika: Ryšio technologijos
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Statistika rodo, kad žmonės savo išmanųjį telefoną keičia į naują beveik kas dvejus metus. Visgi šiandien, norint išsirinkti naują išmanųjį pagalbininką, tą padaryti nėra lengva. Gamintojų siūloma telefonų gama itin plati, o kiekvienas modelis įprastai pasižymi individualiomis išskirtinėmis savybėmis.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

„Business Insider“ statistika rodo, kad žmonės savo išmanųjį telefoną keičia į naują beveik kas dvejus metus. Visgi šiandien, norint išsirinkti naują išmanųjį pagalbininką, tą padaryti nėra lengva. Gamintojų siūloma telefonų gama itin plati, o kiekvienas modelis įprastai pasižymi individualiomis išskirtinėmis savybėmis. Dėl šios priežasties technologijų ekspertai, renkantis telefoną, rekomenduoja dėmesį atkreipti ne tik į pačių įrenginių charakteristikas. Tam, kad nepasimestumėte pasiūlos gausoje, gali padėti keli paprasti klausimai, kuriuos įžengęs į saloną sau turėtų užduoti kiekvienas pirkėjas.

Klausimai, kuriuos būtina užduoti renkantis naująjį telefoną

Funkcijos, už kurias mokėsite daugiausiai

„Bitės Profas“ Karolis Špiliauskas pastebi, kad renkantis naują išmanųjį telefoną svarbu gerai žinoti, kokios įrenginio funkcijos jums yra pačios svarbiausios. Galbūt norite, kad išmanusis įrenginys atstotų fotoaparatą, tiktų žaidimams, filmų peržiūrai, el. leidinių skaitymui, automobilio navigacijai ar darbui? Atsakius į šiuos klausimus tampa aišku, kokių konkrečių specifikacijų ieškoti išmaniajame telefone.

„Priklausomai nuo kasdienės veiklos, klientai papildomą dėmesį skiria įvairioms telefonų ypatybėms. Pavyzdžiui, daug laiko praleidžiantys vairuodami ar mėgstantys aktyviau naudotis socialiniais tinklais atkreipia dėmesį į ekrano dydį bei ryškumą. Daug ir kasdien dirbantys telefonu žmonės daugiausiai dėmesio kreipia ir į telefono spartą, didelę atmintį ar gamintojo įdiegtus sprendimus produktyvumui, pavyzdžiui, galimybę naudotis dviem langais vienu metu“, – teigia K. Špiliauskas.

Specialisto teigimu, iš specifinių funkcijų, kurių pirkėjai ieško savo telefonuose, galima išskirti dvi svarbiausias bene kiekvienam išmaniojo telefono savininkui.

„Tenka pastebėti, kad naują telefoną įsigyti ketinantys pirkėjai dažnai didelį dėmesį skiria telefono kamerai ir baterijos gyvybingumui. Ir nors abu šie klausimai yra tikrai aktualūs, pirmiausiai patariame nuspręsti, kokią pinigų sumą planuojama išleisti naujajam telefonui, o tuomet dairytis, kokie pasiūlymai yra būtent toje kainų kategorijoje“, – pabrėžė jis.

Anot K. Špiliausko, žinant kainas, žymiai lengviau tarpusavyje lyginti panašiai kainuojančių telefonų funkcijas ir nuspręsti, kurios iš jų yra svarbiausios bei reikalingiausios.

Baterija: ar būsite nuo jos priklausomi?

Daugelis šiandien be telefono neįsivaizduoja savo darbo ar laisvalaikio, o įrenginio baterijai išsikrovus gali sugriūti visi dienos planai. Kadangi dažnas telefono krovimas apriboja žmogaus laisvę, išsigelbėjimu gali tapti talpi baterija.

Kaip pastebi „Huawei“ Baltijos šalių vartotojų verslo grupės vadovas Yanfei, renkantis naują telefoną, pirmiausia reikėtų pasidomėti, kiek dažnai teks įkrauti įrenginį, o tai lemia baterijos talpa. Ji matuojama miliampervalandėmis (mAh) ir kuo jų daugiau, tuo daugiau energijos telpa baterijoje.

„Įprastai telefonai turi 3000-3500 mAh talpos bateriją, bet šiandieniniams žmonių poreikiams tai jau yra per mažai. Todėl dairantis naujo telefono vertėtų ieškoti tokių įrenginių, kurių baterijos talpa siekia 4000 mAh ar dar daugiau. Pavyzdžiui, naujajame „Mate 20 Pro“ modelyje įdiegta 4200 mAh talpos baterija užtikrina telefono gyvybingumą be įkrovimo ilgiau nei vieną dieną“, – kalba Yanfei.

Kompanijos atstovas taip pat ragina atkreipti dėmesį į tuos modelius, kurie palaiko sparčiojo įkrovimo funkciją. Tai leidžia taupyti laiką ir aprūpinti įrenginį dideliu energijos kiekiu vos per keliolika ar keliasdešimt minučių.

Išskirtinės kameros galimybės

Mėgstantiems fiksuoti visas savo gyvenimo akimirkas, būtiniausiu atributu neabejotinai tampa telefono kamera. Anksčiau pagrindinis mums žinomas kameros kriterijus buvo megapikselių skaičius. Visgi, didieji telefonų gamintojai jau anksčiau suprato, kad geros nuotraukos kokybę lemia ne tik raiška, bet ir jutiklių jautrumas šviesai bei diafragma.

Todėl Yanfei siūlo atkreipti dėmesį į telefonus, pasižyminčius didesniais jutikliais ir mažesnėmis diafragmomis, kadangi tai garantuoja ryškesnes ir detalesnes nuotraukas.

Be to, šiuolaikinių išmaniųjų kameros šiandien gali pasiūlyti pagalbą išgaunant profesionalias nuotraukas net ir mažiau patyrusiems fotografams. Tam talkina dirbtinis intelektas, kuris geba automatiškai parinkti pačius optimaliausius parametrus nuotraukoms net ir esant prastam apšvietimui.

„Pasidomėkite, kaip telefonas fotografuoja tamsoje ar esant prastam apšvietimui. Jei nesate patyręs fotografas, be papildomų žinių kokybiškai fotografuoti būtų pernelyg sunku. Todėl viską galima atiduoti į dirbtinio intelekto rankas, kurio galimybės šiandien yra itin plačios“, – pasakoja Yanfei.

Negana to, ištobulintos kameros šiandien jau siūlo tai, ką galima rasti tik profesionalioje fotografavimo įrangoje, pavyzdžiui, itin plataus kampo objektyvus ar objektų fiksavimą vos kelių centimetrų atstumu.

Ne tik vaizdas, bet ir galingumas

Renkantis naują telefoną į akis neabejotinai krenta ekrano dydis. Mėgstantiems žaisti žaidimus, žiūrėti „YouTube“ ar filmus, derėtų koncentruotis į telefonus, turinčius didesnio skersmens ekranus.

Jei poreikio dideliam vaizdui ekrane nėra, ekspertai siūlo rinktis optimalų variantą, svyruojantį tarp 6 – 6,5 colio. To pilnai pakaks naršymui internete, nuotraukų peržiūrai ar retkarčiais peržiūrint vaizdo klipus.

Visgi, kad įrenginys veiktų optimaliai, nepakanka vien tik ekrano ar kameros galimybių. Visus šiuos ir kitus komponentus palaiko telefono procesorius. Lyginant su senesnės kartos telefonais, šiandieniniai modeliai patiria kelis kartus didesnes apkrovas, todėl privalo pasižymėti dideliais pajėgumais.

Tą gali garantuoti tik galingą lustą turintis įrenginys, pasižymintis keliais procesoriais ir didesniu branduolių skaičiumi. Inžinieriai flagmanuose jau pradeda naudoti inovatyvius lustus, pavyzdžiui, „Kirin 980“, pagamintus pagal 7nm technologiją, kurie už pirmtakus yra gerokai galingesni ir našesni.

Tokie galingi lustai užtikrina sklandų ir tolygų įrenginio darbą esant net ir didelėms darbinės atminties apkrovoms.




Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama