Elektronika.lt
 2024 m. kovo 28 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Kovo 28 d. 17:25
NASA „BurstCube“ palydovas paleistas tirti galingiausius sprogimus kosmose
Kovo 28 d. 14:50
„Logitech“ pristato „Signature Slim“ klaviatūrą ir darbo bei gyvenimo derinį prie rašomojo stalo
Kovo 28 d. 11:17
Kaip atrodys mokslai, studijos ir darbas DI eroje: pagrindiniai parodos „Karjera & studijos Lietuvoje“ akcentai
Kovo 28 d. 08:52
Jungikliai pagaminti iš atliekų – naujovė tvariems namams
Kovo 27 d. 20:30
Saulės elektrinė – daugiabučio balkone: ar tai įmanoma Lietuvoje? (1)
Kovo 27 d. 18:19
4 išmanūs sprendimai, leidžiantys efektyviai taupyti elektrą
Kovo 27 d. 16:36
Ekspertė apie dirbtinį intelektą ir darbuotojų produktyvumą: „Svarbu suprasti, jog nėra vieno stebuklingo įrankio, kuris išspręstų visas problemas“
Kovo 27 d. 14:14
„Philips Monitors“ E1 serija turės tris naujus daugiafunkcinius modelius, skirtus hibridiniam ir nuotoliniam darbui
Kovo 27 d. 12:43
Reikalavimas elektrifikuoti penktadalį stovėjimo vietų glumina verslą: nukentės galutiniai vartotojai
Kovo 27 d. 10:37
KTU mokslininkų ir partnerių bendras darbas: virtuali realybė padės mokantis chirurgijos
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Straipsniai » Ryšio technologijos Dalintis | Spausdinti

Kai neįmanoma tampa įmanoma: bręsta revoliucija, kuri negrįžtamai pakeis pasaulį

Publikuota: 2017-12-14 15:16
Tematika: Ryšio technologijos
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Dar visai neseniai daugelis mūsų sunkiai galėjo įsivaizduoti, kaip stipriai patobulės technologijos. Kas galėjo pagalvoti, jog šiandien pakaks spustelėti vieną telefono mygtuką, kad užsisakytume bilietus į kiną, o norint gauti gydytojo konsultaciją, pakaks leisti savo išmaniajam įrenginiui stebėti mūsų sveikatą. Nors kažkada tai galėjo priminti fantastinio filmo scenarijų, dabar tapo realybe.

 Rodyti komentarus (3)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Dar visai neseniai daugelis mūsų sunkiai galėjo įsivaizduoti, kaip stipriai patobulės technologijos. Kas galėjo pagalvoti, jog šiandien pakaks spustelėti vieną telefono mygtuką, kad užsisakytume bilietus į kiną, o norint gauti gydytojo konsultaciją, pakaks leisti savo išmaniajam įrenginiui stebėti mūsų sveikatą. Nors kažkada tai galėjo priminti fantastinio filmo scenarijų, dabar tapo realybe.

Technologijų ekspertai vis dažniau kalba apie tai, kad šiandien esame ties riba, kuomet dirbtinis intelektas masiškai įsiterpia į mūsų gyvenimą ir jį keičia negrįžtamai. Ne kas kitas, o būtent išmanieji telefonai palaipsniui tampa pagrindine dirbtinio intelekto platforma, tačiau neabejojama, jog jau netrukus jis paveiks ir visą ekonomiką bei bus pradėtas taikyti daugybėje sričių, pradedant gamyba ir baigiant sveikatos priežiūra. Neabejojama, jog tuo pačiu bus sukurta naujų programų bei paslaugų, o tai paskatins ir naujų verslų kūrimąsi. Ką gi, sveiki atvykę į ateitį.

Kai neįmanoma tampa įmanoma: bręsta revoliucija, kuri negrįžtamai pakeis pasaulį

Kompiuterius keičia telefonai

Tyrimai rodo, kad dirbtinis intelektas gali įnešti ne tik sumaišties, bet ir duoti realios naudos kasdieniame gyvenime. Jau dabar numatyta įgyvendinti ne vieną dirbtinio intelekto panaudojimo scenarijų ne tik išmaniuosiuose telefonuose, bet ir mažmeninės prekybos, gamybos, sveikatos priežiūros, energetikos ar transporto sektoriuose. Visose šiose srityse dirbtinis intelektas gali padėti tobulinti verslą didinant jo efektyvumą, patikimumą bei saugumą, taip pat mažinant laiko kaštus. Dirbtinis intelektas gali pasitarnauti ir gerinant duomenų apdorojimą, tiekimą, padėti optimizuoti bei automatizuoti įvairius procesus. Maža to, ne tik didieji verslai galės pajusti dirbtinio intelekto teikiamą naudą. Tai neabejotinai būsime ir mes, kadangi išmanieji telefonai su dirbtinio intelekto technologija taip pat pateks į kiekvieno iš mūsų rankas.

Tyrimų bendrovės „International Data Corporation“ (IDC) duomenimis, 2016 metais vienam parduotam kompiuteriui teko 5,6 išmaniojo telefono. Akivaizdu, jog išmaniųjų telefonų rinka įgauna milžinišką pagreitį ir neabejotinai pralenkia bet kokio kito elektronikos įrenginio pardavimą. IDC taip pat prognozuoja, jog 2021 metais daugiau nei 60 procentų visos pasaulio populiacijos turės po išmanųjį telefoną. Jau šiandien tai yra plačiausiai naudojamas elektronikos įrenginys ir būtent jis taps įprasta masinio dirbtinio intelekto naudojimo platforma.

Technologijų gigantai investuoja į dirbtinį intelektą

Pirmuosius realius dirbtinio intelekto pritaikymo atvejus vartotojų įrenginiuose šiemet pristatė bendrovė „Huawei“ išmaniajame telefone „Mate 10 Pro“.

Išskirtinio dirbtinio intelekto lusto ir savaime besimokančios mašinos galimybių pagalba šis įrenginys lengvai gali tilpti kišenėje bei atlikti užduotis, kurios yra sunkiai įsivaizduojamos net ir visai neseniai sukurtiems superkompiuteriams. Kaip savo ataskaitoje „Mobilusis dirbtinis intelektas ir pažangiųjų įrenginių ateitis“ tvirtina IDC, dirbtinis intelektas šiandien stovi ant kitos didžiosios technologinės revoliucijos slenksčio, kuri iš esmės gali pakeisti visuomenę į gerąją pusę.

Dėl šios priežasties pasaulinės investicijos į dirbtinio intelekto technologijas sparčiai auga. Šioje srityje šiandien dominuoja technologijų gigantai, tokie kaip „Huawei“. Vien 2016 metais ši kompanija į dirbtinio intelekto technologijas investavo maždaug 18–27 milijardus eurų, iš kurių 90 procentų buvo investuota į mokslinius tyrimus bei technologijų plėtrą.

Palengvins kasdienį gyvenimą

Jau turbūt mažai ką nustebins tai, jog dirbtinio intelekto funkcijų integracija į išmaniuosius telefonus leidžia atlikti „stebuklingas“ užduotis. Štai norint savo išmaniajame telefone užsisakyti bilietą į kiną pakaks gatvėje nufotografuoti konkretaus filmo, kurį norite pamatyti, plakatą. Vos vienas mygtuko paspaudimas – ir bilietas jau jūsų. Apie tokias galimybes kažkada buvo galima tik pasvajoti. Tačiau tai – tik pradžia. Remiantis IDC tyrimais, išmanieji telefonai taps intelektualiomis mašinomis, kurios suteiks unikalios patirties galėdamos numatyti tai, ką naudotojas norės daryti toliau, ir tam įgyvendinti imsis realių veiksmų.

Neabejojama, jog būtent dirbtinio intelekto dėka atsiras naujų pažangių programų, kadangi specialiais lustais aprūpinti mobilieji įrenginiai geriau supras vartotoją bei jam automatiškai pateiks personalizuotas paslaugas ir potyrius.

Galimybės neribotos

Be jau aptartų dirbtinio intelekto galimybių, tarp programų ir funkcijų, kurios pirmiausia pajus įrenginyje integruoto dirbtinio intelekto naudą, išskiriamos dar kelios.

1. Virtualus skaitmeninis asistentas: esant mažesnei priklausomybei nuo virtualiame debesyje esančio dirbtinio intelekto ir mobiliojo ryšio, virtualus asistentas ir balsas gali tapti pagrindine priemone naudotojui sąveikauti su išmaniuoju telefonu.

2. Papildytoji realybė: papildytoji realybė taip pat pajus dirbtinio intelekto naudą. Šiandien ši technologija reikalauja didelio masto duomenų apdorojimo virtualiame debesyje. Su dirbtiniu intelektu, kuris labiau veikia pačiame įrenginyje, naudodamas jo darbinę atmintį, papildytoji realybė bus valdoma efektyviau, suteikiant jai naujų funkcijų ir galimybių.

3. Kameros: turint specializuotą įrenginio procesorių, kuris nuolat analizuoja tai, ką „mato“ įrenginio kamera naudotojui paspaudus fotografavimo mygtuką, reguliuojamas vaizdo ryškumas, ISO jautrumas, spalvų tekstūra, išlaikymo trukmė arba pasirenkamas reikiamas fotografavimo režimas. Visa tai turės įtakos geresnei vartotojo patirčiai.

4. Gerovė ir sveikatos priežiūra: užtikrinant optimalią naudotojo duomenų apsaugą, daugelis įrenginio programų galės siųsti naudotojui (ir jo gydytojui) pranešimus, reaguojant į realiu laiku užfiksuotų paciento ir jo įrenginių duomenų analizę. Tokiu būdu bus galima numatyti vizitus pas gydytoją, kai naudotojams reikės medicininės konsultacijos, o gydytojai galės padėti pacientams, kai dirbtinio intelekto algoritmas ištirs sveikatos būklę ir aptiks potencialią grėsmę.




Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama