Elektronika.lt
 2024 m. kovo 29 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Kovo 29 d. 08:26
Inovacijų ekspertai su partneriais siekia pagerinti Lietuvos miškų ir jų kelių būklę
Kovo 28 d. 20:32
„Elektrum Lietuva“ į elektromobilių įkrovimo tinklo plėtrą šiemet investuos 9 mln. eurų
Kovo 28 d. 17:25
NASA „BurstCube“ palydovas paleistas tirti galingiausius sprogimus kosmose
Kovo 28 d. 14:50
„Logitech“ pristato „Signature Slim“ klaviatūrą ir darbo bei gyvenimo derinį prie rašomojo stalo
Kovo 28 d. 11:17
Kaip atrodys mokslai, studijos ir darbas DI eroje: pagrindiniai parodos „Karjera & studijos Lietuvoje“ akcentai
Kovo 28 d. 08:52
Jungikliai pagaminti iš atliekų – naujovė tvariems namams
Kovo 27 d. 20:30
Saulės elektrinė – daugiabučio balkone: ar tai įmanoma Lietuvoje? (1)
Kovo 27 d. 18:19
4 išmanūs sprendimai, leidžiantys efektyviai taupyti elektrą
Kovo 27 d. 16:36
Ekspertė apie dirbtinį intelektą ir darbuotojų produktyvumą: „Svarbu suprasti, jog nėra vieno stebuklingo įrankio, kuris išspręstų visas problemas“
Kovo 27 d. 14:14
„Philips Monitors“ E1 serija turės tris naujus daugiafunkcinius modelius, skirtus hibridiniam ir nuotoliniam darbui
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Straipsniai » Ryšio technologijos Dalintis | Spausdinti

Pirštų atspaudų jutiklis telefono nugarėlėje, priekyje ar šone – kuri pozicija yra patogiausia vartotojui ir kokią naują gudrybę sugalvojo gamintojai

Publikuota: 2017-07-11 08:30
Tematika: Ryšio technologijos
Skirta: Pradedantiems
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Pirštų atspaudų jutikliai išmaniuose telefonuose – nebe naujiena. Net ir patys pigiausi įrenginiai jau turi tokius jutiklius, tačiau esminis klausimas kyla dėl šio jutiklio pozicijos.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Pirštų atspaudų jutikliai išmaniuose telefonuose – nebe naujiena. Net ir patys pigiausi įrenginiai jau turi tokius jutiklius, tačiau esminis klausimas kyla dėl šio jutiklio pozicijos.

Pirštų atspaudų jutiklis telefono nugarėlėje, priekyje ar šone - kuri pozicija yra patogiausia vartotojui ir kokią naują gudrybę sugalvojo gamintojai

Daugumai, tikriausiai, yra įprasta, jog pirštų atspaudų skaitytuvas randamas priekinėje telefono dalyje, tačiau itin dažnai jį galima aptikti integruotą ir įrenginio nugarėlėje, o kartais net ir šoninėje dalyje. Pabandykime aptarti kiekvienos pozicijos privalumus ir trūkumus.

Pirštų atspaudų jutiklis nugarėlėje: inovatyvu, bet nepatogu

Vis dažniau išmaniųjų telefonų gamintojai pirštų atspaudų skaitytuvą perkelia į įrenginio nugarėlę. Tai šiemet padarė „Samsung“ pristatydami naująjį „Galaxy S8“ modelį, tai jau ganėtinai ilgai daro ir „LG“, „Honor“ ar kiti populiarūs išmaniųjų telefonų gamintojai. Tačiau ar tikrai tai yra geras sprendimas?

„Samsung“ savo naujausiame flagmane tokį sprendimą priėmė dėl itin plataus ekrano, kuris paprasčiausiai nepaliko vietos tokiai technologijai priekinėje įrenginio dalyje, tačiau dėl to susilaukė nemažai kritikos. Dauguma telefonų apžvalgininkų pirštų atspaudų jutiklio perkėlimą į nugarėlę vertina itin nepalankiai. Viena iš to priežasčių – patogumas. Tarkime, Jūsų telefonas guli ant stalo ir Jūs gaunate naują pranešimą. Norint jį perskaityti – Jums teks paimti telefoną nuo stalo tam, kad būtų galima nuskaityti Jūsų išsaugotą atspaudą arba teks suvesti PIN kodą ar kitą pasirinktą apsaugos užraktą.

Žinoma, gamintojams galbūt yra patogiau integruoti šį jutiklį nugarėlėje, nes tuomet gali panaudoti inovatyvesnius sprendimus kalbant apie įrenginio ekraną, tačiau žvelgiant iš vartotojo pusės – tai nėra itin praktiška.

Pirštų atspaudų jutiklis telefono kraštinėje: bandant pasiekti, kad „ir vilkas būtų sotus, ir avis sveika“

Visiems gerai žinoma kompanija „Sony“ prieš keletą metus pristatydama savo flagmaną „Xperia Z5“ vartotojams pateikė iki tol ne itin populiarų sprendimą – pirštų atspaudų jutiklis integruotas šoninėje įrenginio dalyje. Dabar tokių įrenginių galima rasti vis daugiau, o kaip pavyzdžius būtų galima įvardinti „Ulefone Future“ ar „Vernee Mars Pro“.

Kolkas tai turbūt vienintelė alternatyva vis aršiau vykstančioje diskusijoje dėl tinkamiausios pirštų atspaudų skaitytuvo pozicijos. Nors ji ir yra ganėtinai neįprasta, tačiau ekspertų vertinama geriau nei atspaudų jutiklis nugarėlėje.

Dauguma esame įpratę reguliuoti įrenginio garsą su šone esančiais mygtukais, o ganėtinai dažnai telefonas turi ir įjungimo mygtuką šone, todėl pirštų atspaudų skaitytuvas analogiškoje pozicijoje – neturėtų sukelti papildomų nepatogumų.

Žinoma, grįžtant prie situacijos kuomet telefonas guli padėtas ant stalo – tai vėl pareikalaus jo paėmimo į rankas arba atrakinimo kitu pasirinktu būdu. Šiuo atveju dar galima bandyti nuskanuoti atspaudą ir telefonui gulint ant stalo bei priglaudus pirštą prie jo krašte esančio jutiklio, tačiau kol kas jutikliai reikalauja itin didelio tikslumo, todėl tikėtina, jog tai gali pavykti ne visada ir vis dėlto Jums teks pakelti Jūsų telefoną nuo stalo. Tiesa, čia galimos įvairios gudrybės – pvz., nekeliant telefono jį stumtelėti prie stalo krašto ir tada patogiai prispausti pirštą prie jutiklio. Aišku, visa tai – papildomi judesiai, tačiau jutiklis šone dar suteikia galimybę sprendimų paieškai, o štai jutiklis galiniame dangtelyje – nepalieka jokių kitų variantų, kaip tik telefono paėmimas į rankas.

Nors pirštų atspaudų skaitytuvas įrenginio šone nėra labai populiarus, tačiau vis dėlto tai yra ganėtinai neblogas variantas ne tik vartotojui, tačiau ir gamintojui. Integravus jutiklį šone – gamintojas laimi nemažai laisvos vietos telefono priekinėje dalyje, todėl gali vartotojui pasiūlyti didesnį ekraną nekeičiant korpuso dydžio ar sugalvoti kokį nors kitą inovatyvų sprendimą.

Tačiau įmontavus jutiklį šone – didėja telefono korpuso storis, todėl greičiausiai dėl šios priežasties gamintojai nelinkę naudoti tokio sprendimo. Tiesa, storio prieaugis po truputį mažėja. Palyginimui – beveik etalonu laikomo „iPhone 7“ storis siekia 7,1 mm, o jau minėto „Ulefone Future“ su šoniniu mygtuku – 8,5 mm. Storio prieaugis tikrai juntamas, tačiau naujasis „Vernee Mars Pro“ parodė, kad ši problema sprendžiama – pastarojo telefono storis tesiekia tik 7,6 mm. Nors „iPhone 7“ dar nepavijo, bet skirtumas vizualiai beveik nepastebimas.

Pirštų atspaudų jutiklis priekinėje dalyje – patogu, tačiau ne inovatyvu

Net ir nesant dideliam išmaniųjų telefonų ekspertui sunku būtų nesutikti, jog patogiausia ir labiausiai priimtina pirštų atspaudų jutiklio pozicija – priekinė įrenginio dalis. Tai sprendimas, kurį tikriausiai visiems vartotojams įdiegė „Apple“, o vėliau ir dauguma kitų kompanijų.

Dažniausiai šiuo metu sutinkamas pirštų atspaudų jutiklio variantas – kuomet jis integruotas į pagrindinį (namų) mygtuką telefone. Tikriausiai dauguma sutiks, jog tai yra pats patogiausias būdas atrakinti savo įrenginį, kuris nereikalauja pakelti telefono nuo stalo ar apversti įrenginio, jog pavyktų surasti kur tiksliai yra jutiklis. Tačiau vis dažniau gamintojai atsisako šios pozicijos panaudojimo būtent tokiai funkcijai ir renkasi vieną iš aukščiau minėtų variantų arba ieško naujesnio sprendimo. Kodėl visgi bandoma atsisakyti tokio sprendimo?

Viena pagrindinių priežasčių yra ta, jog šiuo metu gamintojai nemažai dėmesio skiria išmaniųjų telefonų ekranams, o norint pasiūlyti kuo didesnį ekraną nekeičiant pačio telefono matmenų, bandoma visais būdais priekyje esančius komponentus perkelti į nugarėlę.

Tokių perkėlimų dėka „Xiaomi“ pristatė išmanųjį telefoną „Mi Mix“ su milžinišku ekranu, kuris dengė beveik 84 % priekinės telefono dalies. Šio telefono naujoji versija turės dar didesnį ekraną. Panašų sprendimą šiemet priėmė ir „Samsung“, kuomet pristatė telefoną „Galaxy S8“ su taip pat itin dideliu ekranu, kuris uždengė kiek daugiau nei 84 % priekinės įrenginio dalies.

Jutiklis po ekranu – neišvengiamas sprendimas ateityje?

Vis dažniau kalbama apie tai, jog pirštų atspaudų jutiklis turėtų būti perkeltas po išmaniojo telefono ekranu, o gamintojai ieško tinkamiausio sprendimo tam. Nors kolkas tokių išmaniųjų telefonų rinkoje dar nėra, tačiau labai tikėtina, jog jau kitais metais tokie inovatyvos sprendimai pasieks mobiliųjų įrenginių rinką.

Pirštų atspaudų jutiklis telefono nugarėlėje, priekyje ar šone – kuri pozicija yra patogiausia vartotojui ir kokią naują gudrybę sugalvojo gamintojai

Visai neseniai vieną tokį sprendimą pristatė ir visiems gerai žinomas ir bene populiariausias pasaulyje mikroprocesorių gamintojas „Qualcomm“. Kompanijos atstovai pristatė gaminį, kuris naudojant ultragarsą gali atpažinti pirštų atspaudus per OLED ekrano modulį. Kūrėjai teigia, kad naujasis produktas yra pirmasis toks komercinis sprendimas mobiliojo ryšio rinkoje.

Toks sprendimas leistų išmaniųjų telefonų gamintojams suteikti pirštų atspaudų nuskaitymo funkciją nekuriant tam papildomo mygtuko, o tai būtų galima padaryti tiesiog telefono ekrane. Be abejonės, tai yra tai ką mes matysime daugumoje išmaniųjų telefonų jau labai netolimoje ateityje ir tikėtina, jog tai gali atsakyti į klausimą kuri pirštų atspaudų jutiklio pozicija yra geriausia.


Technologijos.lt



Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama