Elektronika.lt
 2024 m. balandžio 25 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Balandžio 25 d. 20:47
Nuo asfalto nulipti drąsinantis elektrinis SUV: kaip gamintojai dėlioja šį pasjansą?
Balandžio 25 d. 18:22
Kosmoso agentūrai NASA Lietuvoje sukurtas palydovas pasiekė orbitą – testuos saulės bures
Balandžio 25 d. 16:36
AOC dovana turinio kūrėjams – tobula drobė tikroms spalvoms „Graphic Pro U3 Series“
Balandžio 25 d. 14:36
Gegužę – svarbūs pokyčiai tūkstančiams „Shopify“ vartotojų (1)
Balandžio 25 d. 12:27
Grėsmės vaikų mobiliuosiuose telefonuose: ką apie tai galvoja tėvai?
Balandžio 25 d. 10:41
Išmanioji buitinė technika: kaip ji gali padėti sumažinti elektros sąskaitą?
Balandžio 25 d. 08:32
HMD pristatė tris atnaujintus „Nokia“ mygtukinius telefonus
Balandžio 24 d. 20:16
Kaip išjungti ar perkrauti visų modelių „iPhone“
Balandžio 24 d. 17:16
Nuo blynus kepančių robotų iki miesto priežiūros technologijų – „Tech_Champ 2024“ hakatone komandos kūrė naujoves
Balandžio 24 d. 14:32
Pristatytas 816 AG „Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE“ kupė
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Straipsniai » Ryšio technologijos Dalintis | Spausdinti

Populiarėja žmonių laidojimas kartu su mobiliaisiais telefonais

Publikuota: 2008-12-22 07:00
Tematika: Ryšio technologijos
Skirta: Pradedantiems
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Mes kartu su jais vakarieniaujame, pasidedame prie lovos ir netgi vonios kambaryje. Tačiau pastaruoju metu kai kurie žmonės pradėjo imti telefonus į kiek neįprastą vietą – savo kapą. Kažkada praeityje tokia mada jau yra buvusi; nepaisant to, laidojimas kartu su mobiliaisiais telefonais ir kitais elektroniniais įtaisais yra daug populiaresnis nei manote.

 Rodyti komentarus (1)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Mes kartu su jais vakarieniaujame, pasidedame prie lovos ir netgi vonios kambaryje. Tačiau pastaruoju metu kai kurie žmonės pradėjo imti telefonus į kiek neįprastą vietą – savo kapą. Kažkada praeityje tokia mada jau yra buvusi; nepaisant to, laidojimas kartu su mobiliaisiais telefonais ir kitais elektroniniais įtaisais yra daug populiaresnis nei manote.

„Panašu, kad vos ne visi jaunesni nei 40 metų mirę asmenys palaidojami kartu su telefonu. Panaši tendencija reiškiasi ir su „BlackBerry“ gaminiais. Vieną žmogų palaidojome netgi su jo „GameBoy“ kompiuteriu“, – teigia laidotuvių paslaugomis užsiimančios firmos „Hollywood Forever“ (JAV, Kalifornija) atstovė Noelle Potvin.

Žurnalo „American Funeral Director“ redaktorius Edas Defortas įsitikinęs, jog tai tendencija: „Aš esu girdėjęs apie tokius atvejus, kai žmonės laidojami kartu su jų „iPod“ grotuvais. Vienas asmuo netgi buvo „pasiruošęs“ klausytis muzikos per ausyje įdėtą „Bluetooth“ ausinę“. Tačiau atrodo, kad būtent mobilieji telefonai yra populiariausias pasirinkimas.

Gan įprastas reiškinys

Nors statistinės informacijos apie laidotuves su mobiliaisiais telefonais nėra, šios srities atstovai sutinka, kad tai yra gan dažnas reiškinys – mažų mažiausiai techniką mėgstančių bei jaunosios kartos atstovų tarpe. Kai kurie ekspertai mano, jog mes kol kas matome tik pačią šios mados „ledkalnio viršūnę“.

„Tai faktiškai pradėjo vykti prieš maždaug penkerius ar šešerius metus. Tačiau aš manau, kad tendencija augs eksponentiškai, ypač kai technologijos taip greitai pinga. Tai tikrai nėra didelė problema palaidoti kažkieno mobilųjį telefoną“, – sako Pitsburge įsikūrusių laidotuvių namų savininkas Frankas R. Permanas. Kodėl žmonės į kapus su savimi nešasi savo įrenginius? Ekspertai teigia, kad tam yra keletas priežasčių.

Populiarėja žmonių laidojimas kartu su mobiliaisiais telefonais
Mobilieji telefonai tampa mūsų „palydovais“ į pomirtinį pasaulį

Kai kurie taip elgiasi dėl tos pačios priežasties, dėl ko daugelis žmonių ištisus šimtmečius ir net tūkstantmečius į kapus dėdavo įvairiausius daiktus, pradedant karaliais, baigiant kariais ir pasiturinčiais ūkininkais. Jie nori apsupti save (arba savo mylimuosius) mėgstamais daiktais, nepriklausomai nuo to, ar tai yra ryšio priemonė, ausinės, šeimos nuotraukos, meškerė ar branginamas papuošalas. „Daugelis žmonių sako, kad telefonas tarsi yra asmens simbolis, tai yra jų palikimo dalis“, – sako Potvin.

Komfortas gyviesiems

Kiti taip elgiasi siekdami komforto – tiek sau, tiek išėjusiajam į nebūtį. „Esu regėjęs, kaip šeimos nariai mirusiajam uždeda „iPod“ ausines, įjungia grotuvą, kuris groja muziką užsidarant karstui. Šeimos nariai jaučiasi geriau, kai įsivaizduoja, kad mama girdi muziką, arba tėtis vis dar tebeturi prie jo ausies priglaustą telefoną“, – sako Los Andžele įsikūrusi laidotuvių planuotoja Pam Vetter.

Mintis apie ryšio palaikymą, panašu, taip pat turi reikšmės. „Kartais žmonės palieka mobiliuosius įjungtus, ir sako, kad jie savo mylimiesiems paskambins vėliau. Esmė ne tai, kad kažkas atsilieps, tiesiog jie nori turėti ryšį. Aš įsitikinusi, kad skambučio metu prie telefono susirenka visa šeima. Tai palaipsniui jiems padeda apsiprasti su mirties faktu“, – sako Vetter.

Kai 2005 metais mirė Manhetene dirbęs advokatas Johnas Jacobsas, jo žmona Marion Seltzer ne tik palaidojo savo vyrą su telefonu ir pilnai įkrauta baterija. Ji vis dar tebemoka abonentinį mokestį ir kartas nuo karto jam paskambina – telefono akumuliatorius seniai išsikrovęs, todėl skambučiai nueina tiesiai į balso paštą. Ji taip pat išgraviravo mirusiojo telefono numerį ant paminklinio akmens, kad ir kiti žmonės galėtų jam paskambinti.

Franko Permano manymu skambučiai mirusiems nėra toks unikalus reiškinys: „Laidojome vasarą mirusį jauną žmogų. Į jo karstą buvo įdėtas mobilus telefonas, kuris nuolat „skambėjo“. Tiesa, pats skambučio garsas buvo išjungtas, tačiau visi matė kad telefono ekranas nušvinta – pagal tai žinojome, kad žmonės bando susisiekti ir palieka žinutes. Jie visi žinojo apie mirtį ir nepaisant to tebeskambino“.

Pagerbimas skambučio melodija

Skambučių melodijos netgi tampa tam tikros rūšies 21-ojo amžiaus laidotuvių atributu, sako „American Funeral Director“ žurnalo redaktorius. „Kai kurie žmonės skambina mirusiajam leidžiant karstą į duobę. Tai būna iš anksto suderinta – girdisi silpnas garsas“. Nors laidotuvių paslaugų atstovai cituoja daug priežasčių, dėl ko žmonės ima telefonus kartu su savimi į kapą, idėja dėl „klaidingai palaidoto“ nepatenka į jų tarpą. „Baimė būti palaidotam gyvam šiais laikais nėra labai paplitusi. Žinoma, aštuonioliktame ir devynioliktame amžiuje tai kėlė didžiulius nuogąstavimus, dėl kurių prie karsto buvo tvirtinami skambučiai. Jais galėdavo pasinaudoti iš „netikros mirties“ pabudę žmonės, pranešdami žmonėms apie save. Tačiau šiandien žmonės telefonus su savimi ima tik dėl to, kad mano, jog telefonas yra jų dalis“, – pasakoja portalo „FuneralDecisions.com“ įkūrėja ir vadovė Michael Regina.

Tačiau praėjusiais metais Didžiosios Britanijos organizacijos „British charity Age Concern“ atlikta 100000 asmenų apklausa neatmeta tokios galimybės. Aštuonių dažniausiai pasitaikančių laidotuvių pageidavimų, laidojimas su mobiliuoju telefonu užėmė 2 vietą (iškart po pageidavimo būti kremuotam kartu su mylimo gyvūno pelenais). Kiti žmonės norėjo, kad „kas nors įsitikintu, ar miręs tikrai yra negyvas“ arba „laikyti veidrodį prie jų burnos ir dar kartą patikrinti, ar nėra gyvybės ženklų“.

„Tarsi trečioji ranka“

San Diege (JAV, Kalifornija) gyvenanti 44 metų amžiaus publicistė Penny Sansevieri, sako, kad ji savo „BlackBerry“ ima su savimi visur, todėl įrenginio išsinešimas į „Didįjį anapus“ jai visiškai neatrodo keistas. „Mano „BlackBerry“ yra tarsi mano trečioji ranka. Kodėl gi man nebūti palaidotai kartu su juo?“, – sako moteris. Laidotuvių paslaugų teikėjai mielai imasi pildyti tokius pageidavimus – jei tik žmonės neprašo kremuoti įrenginių kartu su jų palaikais. „Negalima kremuoti jokios rūšies elektroninio įtaiso – telefono, klausos aparato ar širdies stimuliatoriaus, nes gali sprogti baterija. Jei šeima nori mobilųjį telefoną įdėti į urną vėliau, jie gali tai padaryti“, – sako Permanas.


Technologijos.lt



Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama