Elektronika.lt
 2024 m. balandžio 25 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Balandžio 25 d. 18:22
Kosmoso agentūrai NASA Lietuvoje sukurtas palydovas pasiekė orbitą – testuos saulės bures
Balandžio 25 d. 16:36
AOC dovana turinio kūrėjams – tobula drobė tikroms spalvoms „Graphic Pro U3 Series“
Balandžio 25 d. 14:36
Gegužę – svarbūs pokyčiai tūkstančiams „Shopify“ vartotojų (1)
Balandžio 25 d. 12:27
Grėsmės vaikų mobiliuosiuose telefonuose: ką apie tai galvoja tėvai?
Balandžio 25 d. 10:41
Išmanioji buitinė technika: kaip ji gali padėti sumažinti elektros sąskaitą?
Balandžio 25 d. 08:32
HMD pristatė tris atnaujintus „Nokia“ mygtukinius telefonus
Balandžio 24 d. 20:16
Kaip išjungti ar perkrauti visų modelių „iPhone“
Balandžio 24 d. 17:16
Nuo blynus kepančių robotų iki miesto priežiūros technologijų – „Tech_Champ 2024“ hakatone komandos kūrė naujoves
Balandžio 24 d. 14:32
Pristatytas 816 AG „Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE“ kupė
Balandžio 24 d. 11:26
Švietimo ekspertai sutaria: universitetų aljansai – galimybė turėti geresnę švietimo sistemą
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Straipsniai » Ryšio technologijos Dalintis | Spausdinti

2008 metais telekomunikacijų rinkoje štilio nebus

Publikuota: 2008-01-09 07:08
Tematika: Ryšio technologijos
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: BITĖ Lietuva, UAB

Telekomunikacijų bendrovė „Bitė Lietuva“ prognozuoja, kad šalies telekomunikacijų rinka 2008 metais išliks dinamiška, toliau augs klientų poreikiai inovatyvioms paslaugoms ir pasiūlymams už prieinamą kainą. Pasak K. Campbell, šiais metais maždaug pusė „Bitės“ klientų naudos mobiliuosius telefonus ne vien įprastoms balso paslaugoms ar SMS.

 Rodyti komentarus (1)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Telekomunikacijų bendrovė „Bitė Lietuva“ prognozuoja, kad šalies telekomunikacijų rinka 2008 metais išliks dinamiška, toliau augs klientų poreikiai inovatyvioms paslaugoms ir pasiūlymams už prieinamą kainą.

Pasak „Bitės“ grupės generalinio direktoriaus Ken Campbell, šiais metais rinkoje bus pastebimos tokios pagrindinės tendencijos:

  • Mobilusis internetas taps greičiausiai augančia interneto prieigos technologija – greitesne nei DSL: 2008 metais mobiliojo interneto naudotojų skaičius augs sparčiau nei DSL besinaudojančių žmonių skaičius. „Bitės“ vertinimais, mobiliojo interneto vartotojų skaičius padidės 40 proc., o DSL – maždaug 5 procentais. Tikėtina, kad „Bitės“ mobiliojo interneto paslaugas rinksis klientai, norintys didžiausio greičio, kokybės ir geriausios naudojimo patirties.
  • Patogesnis naudojimasis internetu telefone didins WAP srautus: 2008 metais toliau gerėjanti WAP paslaugų kokybė ir aktualios naujovės skatins vis daugiau klientų naršyti internetą telefone.
  • Rinkai tapus racionalesne, konkurenciją kainomis pakeis konkurencija kokybe: 2008 metais konkurenciją lems tokie kriterijai kaip kokybė, klientų patirtis, inovacijos, skaidrumas ir paprastumas. Klientams žymiai svarbesnė taps paslaugų kokybė, nes visų operatorių siūlomos kainos yra panašios.
  • Toliau didės balso, mobiliojo duomenų perdavimo ir MMS paslaugų naudojimas, tuo pat metu SMS srautai ateityje jau nebeaugs.

Nauji iššūkiai rinkai

„Lietuvos klientai jau naudojasi vienomis iš mažiausių kainų Europoje, todėl siekdami konkuruoti efektyviai, šalies operatoriai turės rasti naujų ir netradicinių kelių pasiekti bei išlaikyti klientus. „Bitės“ iššūkiu rinkai šiais metais taps aukštesnės kokybės paslaugos ir skaidresni pasiūlymai klientams“, – sakė „Bitės“ grupės generalinis direktorius Ken Campbell.

Vadovo teigimu, dėl didelės mobiliojo ryšio skvarbos 2008 metais naujų klientų atėjimas bus dažniausiai susijęs su jų pritraukimu iš kitų mobiliojo ryšio operatorių. „Naujausiais RRT duomenimis, praėjusiais metais „Bitės“ rinkos dalis didėjo ir privačių, ir verslo klientų segmentuose. Tikėtina, kad ši tendencija išliks ir ateityje“, – sakė K. Campbell.

Pasak jo, matydama, kad vis daugiau verslo įmonių renkasi „Bitę“, bendrovė ir toliau koncentruosis į pridėtinės vertės ir geresnės paslaugų naudojimo patirties verslui kūrimą. „Dėl aktualių verslui naujovių diegimo „Bitė“ šiemet pretenduoja tapti dažniausiai pasirenkamu partneriu šalies verslo įmonėms“, – sakė K. Campbell.

Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) duomenimis, per trečiąjį 2007 metų ketvirtį „Bitės“ verslo klientų bazė padidėjo 3,2 procentais, o užimama verslo klientų rinkos dalis išaugo iki 37,8 proc., kai kitų dviejų mobiliojo ryšio operatorių dalys mažėjo. Per 2007 metų trečiąjį ketvirtį didėjo ir „Bitės“ privačių klientų bazė – ji išaugo beveik 4 procentais.

„Ant bangos“ – mobilusis internetas

Remiantis „Bitės“ atliktais tyrimais, šiais metais tarp klientų, o ypač verslo įmonių, didės laiką taupančių mobiliojo ryšio paslaugų poreikis, daugiausia – mobiliojo interneto ir mobiliojo pašto. Bendrovės ekspertai tvirtina, kad mobilusis ryšys taps labiausiai augančia interneto prieigos technologija. Labiausiai populiarės vis dažniau klientų naudojamas mobilusis internetas – jo naudojimo augimas, bendrovės prognozėmis, viršys laidinio interneto.

Pasak K. Campbell, šiais metais maždaug pusė „Bitės“ klientų naudos mobiliuosius telefonus ne vien įprastoms balso paslaugoms ar SMS. Naudojimasis mobiliuoju internetu telefone augs ir taps kasdieniu reiškiniu dėl rinkai pasiūlytų naujų bei patogių interneto naršyklių. Be to, patogesnis, greitesnis ir labiau prieinamas taps ir mobiliojo interneto turinys.

Nemažai šiais metais pasiūlytų naujovių bus susiję su el. parašo plėtra. Mobilusis telefonas bus dažniau naudojamas atsiskaitymams: išsiplės miestų, kuriuose už automobilio statymą galima atsiskaityti SMS ar WAP, skaičius, bus pristatytos kitos naujos šios srities paslaugos. Rinkoje daugėjant modernių telefonų, taip pat populiarės iliustruotų žinučių (MMS) paslauga. Vis tik, „Bitės“ ekspertų teigimu, šios naujovės bus naudojamos ne itin plačiai ir didesnį naudojimo mastą įgaus tik 2009–2010 metais.

„Visas šias inovatyvias paslaugas sieksime pristatyti mūsų klientams patogiausiu keliu, stengdamiesi užtikrinti geriausią jų naudojimo patirtį už teisingą kainą“, – sakė K. Campbell.

Pagrindiniu veiksniu, turinčiu įtakos telekomunikacijų bendrovių pajamų augimui, taps duomenų perdavimo paslaugos: mobilusis internetas, mobilusis paštas, muzikos atsisiuntimo ar kitos interneto programos. Tikėtina, kad pajamos iš balso paslaugų augs nežymiai. Nors mobiliojo duomenų perdavimo paslaugos taps kasdieniu reiškiniu ir pajamos iš šios srities augs greičiausiai, vis dėlto 2008 metais jos vis dar sudarys palyginti nedidelę dalį – kiek daugiau nei dešimtadalį (10,6 proc.) bendrų pajamų.

Naujovės mobiliųjų telefonų rinkoje

Pasak K. Campbell, šiais metais daug naujovių laukia ir mobiliųjų telefonų rinkoje. Jis pabrėžė, kad telefonai taps kur kas panašesni į daugiafunkcinius medijos įrenginius ir bus plačiai naudojami fotografuoti, naršyti internete ar klausyti muzikos. Šią tendenciją skatins platus pigesnių 3G telefonų pasirinkimas, naujos muzikos paslaugos (pvz., „Nokia“ paslauga „Comes With Music“), naujos telefonams skirtos programos, didėjanti telefonų atmintis (4–8 GB ir daugiau), gerėjantys fotoaparatai telefone (5 megapikseliai taps standartu).

„Žmonės turės vis daugiau galimybių telefone kaupti muziką, nuotraukas ir kitokį turinį, kuriuo bus galima bet kada pasidalinti su visais norinčiais internete. Tai dar labiau paskatins mobiliojo interneto populiarėjimą, išaugs mobiliojo turinio paslaugų naudojimas“, – sakė K. Campbell.



BITĖ Lietuva



Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama