Elektronika.lt
 2024 m. balandžio 26 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Balandžio 26 d. 10:20
Naujieji „Audi“ įkraunami hibridai Q7 ir Q8 elektros režimu įveiks iki 90 km atstumą
Balandžio 26 d. 08:04
Išskirtinės JUNG naujienos svarbiausioje statybų verslui skirtoje parodoje „RESTA“
Balandžio 25 d. 20:47
Nuo asfalto nulipti drąsinantis elektrinis SUV: kaip gamintojai dėlioja šį pasjansą?
Balandžio 25 d. 18:22
Kosmoso agentūrai NASA Lietuvoje sukurtas palydovas pasiekė orbitą – testuos saulės bures
Balandžio 25 d. 16:36
AOC dovana turinio kūrėjams – tobula drobė tikroms spalvoms „Graphic Pro U3 Series“
Balandžio 25 d. 14:36
Gegužę – svarbūs pokyčiai tūkstančiams „Shopify“ vartotojų (1)
Balandžio 25 d. 12:27
Grėsmės vaikų mobiliuosiuose telefonuose: ką apie tai galvoja tėvai?
Balandžio 25 d. 10:41
Išmanioji buitinė technika: kaip ji gali padėti sumažinti elektros sąskaitą?
Balandžio 25 d. 08:32
HMD pristatė tris atnaujintus „Nokia“ mygtukinius telefonus
Balandžio 24 d. 20:16
Kaip išjungti ar perkrauti visų modelių „iPhone“
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Straipsniai » Pažintiniai, įdomybės Dalintis | Spausdinti

5 priežastys, kodėl dirbtinis intelektas nepakeis žmonių ir netgi pavers mus superžmonėmis

Publikuota: 2019-12-30 14:18
Tematika: Pažintiniai, įdomybės
Skirta: Pradedantiems
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Šiandien socialinėje erdvėje dažnai girdime, kad dirbtinis intelektas gviešiasi žmonių darbo vietų ir tai daro vis sparčiau ir sparčiau. Todėl natūraliai kyla klausimas, ar DI išties sukurs pasaulinę nedarbo krizę. Greičiausiai norėtųsi į tai atsakyti teigiamai, bet istorijoje gausu priešingų pavyzdžių.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Šiandien socialinėje erdvėje dažnai girdime, kad dirbtinis intelektas (DI) gviešiasi žmonių darbo vietų ir tai daro vis sparčiau ir sparčiau. Todėl natūraliai kyla klausimas, ar DI išties sukurs pasaulinę nedarbo krizę. Greičiausiai norėtųsi į tai atsakyti teigiamai, bet istorijoje gausu priešingų pavyzdžių.

Pramonės revoliuciją nesukėlė nedarbo Armagedono ir netgi kaip tik sukūrė daugiau darbo vietų, kadangi prireikė tų, kas dirbs su populiarėjančiomis naujomis technologijomis. Interneto atsiradimas ir žinių ekonomika vėlgi neleido mums išeiti amžinų atostogų – tiesiog tapome kur kas produktyvesnė, o eliminuotos buvo tik keletas darbo kategorijų.

5 priežastys, kodėl dirbtinis intelektas nepakeis žmonių ir netgi pavers mus superžmonėmis
Asociatyvi nuotr.

Kitaip tariant, technologijos ir inovacijos palengvina mūsų gyvenimus bei leidžia mums geriau atlikti savo darbus. Būtent to siekia ir dirbtinis intelektas, galintis mus paversti itin našiais, tiesą pasakius, beveik supermžmonėmis.

1. DI išvaduos mus nuo pasikartojančių užduočių

Greičiausiai sutiksite, jog net ir šiandien mūsų darbe yra per daug nuobodžių pasikartojančių elementų. Pavyzdžiui, personalo atrankos specialisto darbas yra ieškoti talentų įvairioms organizacijoms. Jam ypač svarbus tiesioginis bendravimas, siekiant užmegzti ryšį su klientais ir kandidatais.

Tačiau daugiausia laiko šios profesijos atstovai praleidžia rūšiuodami gyvenimo aprašymus (dažnai šimtus ar net tūkstančius), naršydami įdarbinimo svetainėse, planuodami darbo pokalbius, skambindami ir rašydami elektroninius laiškus.

Dirbtinis intelektas lengvai galėtų iš visų aukščiau paminėtų šaltinių atrinkti geriausius kandidatus organizacijoms ir taip leisti personalo atrankos specialistui susikoncentruoti į bendravimą su jais ir tinkamiausios darbo vietos parinkimą.

2. DI nėra pakankamai protingas atlikti kūrybinį darbą

Emocinis intelektas yra tai, ko dirbtinis intelektas yra nepajėgus atlikti ir greičiausiai niekada to nesugebės. Mūsų gebėjimas į situacijas reaguoti netikėtais ir kūrybingais būdais yra neprilygstamas jokiam kompiuteriui.

Kiekviename šiuolaikiniame telefone yra klaviatūra, kuri padedama DI bando nuspėti kitą žodį, kurį parašysime. Tai leidžia mums greičiau susirašinėti, tačiau DI negali visiškai perimti pokalbio su pašnekovu, jausdama, suprasdama ir tinkamai reaguodama į žmogaus emocijas.

Dirbtinis intelektas gali veikti ir tobulėti tik tada, kai jam nustatyti konkretūs parametrai, nebent pasiekiamas išskirtinumas.

„Google” paieškos DI algoritmas transformavo tyrinėjimo procesą. Daugiau nebereikia vartyti lapų dulkėtose bibliotekose, kadangi „Google” algoritmai žaibiškai suteikia reikiamą informaciją neprilygstamu tikslumu. Tačiau tai neeliminuoja mūsų iš tyrinėjimo proceso – tai tiesiog suteikia mums laiko atlikti kūrybiniam darbui, įskaitant surastos informacijos interpretavimą.

3. DI leidžia mums geriau atlikti darbus, leisdamas mums būti žmogiškesniems

Pavyzdžiu paimkime pardavimus. Tai yra menas, reikalaujantis neįtikėtino subtilumo. Tai yra pagrindinė rinkodaros specialisto taisyklė ir iš prigimties žmogiška funkcija.

Tačiau pardavėjai švaisto savo laiką siuntinėdami elektroninius laiškus, atnaujindami santykių su klientais valdymo programinę įrangą (CRM), užuot skyrę laiką bendravimui ir ryšių stiprinimui. Galbūt tie gamtos apdovanoti darbuotojai su pardavėjo gyslele viską spėją ir demonstruoja gerus rezultatus, tačiau likusi pardavimų komandos dalis dėl to negali būti tokia produktyvi, kokia galėtų būti.

Jei čia įdarbintume DI, darbas taptų lengvesnis ir stipriai pagerėtų pardavimai, kadangi darbuotojai turėtų kur kas daugiau laiko analizuoti ir mokytis iš lyderių. Dirbtinis intelektas pasirūpintų nuobodžia našta, todėl jie taip pat galėtų daugiau klausytis, klausti klausimų, įsijausti į situaciją ir galų gale rasti kūrybingus problemos sprendimus.

Kai nereikia dirbti mechaniško darbo, pasaulis aplink mus sulėtėja. Tada lieka daugiau laiko strategavimui, bendrauti su klientais ir taip optimizuoti mūsų procesus, kad padidintume produktyvumą ir gautume didesnę investicijų grąžą.

4. DI kuria naujas pramonės šakas ir darbus

Kas galėjo pagalvoti, kad grupė nuo „Facebook” priklausomų asmenų, dabar vadinamų socialinių tinklų rinkodaros specialistais, sukurs 31 milijardo JAV dolerių vertės industriją, išnaudojančią socialinę mediją?

Darbai, susiję su šia sritimi, neegzistavo prieš 10 metų, tačiau šiuo metu socialinių tinklų rinkodaros specialistai per metus uždirba šešiaženklę sumą ir neatsilieka nuo geriausių technologijų srities darbuotojų.

Ar, atsižvelgdami į šį technologinį lūžį, neturėtume dėti daug vilčių į DI? Dėl padidėjusio produktyvumo pramonė klestės tokiais tempais, kokių dabar net negalime įsivaizduoti.

Štai ką šiuo metu jau atlieka dirbtinis intelektas:

  • DI programinė įranga gerina vyresnių žmonių priežiūrą, demografiniams rodikliams gluminant priežiūros paslaugų pramonę;
  • DI valdomi robotai perima mechanines ir monotoniškas užduotis;
  • Dirbtinis intelektas kur kas efektyviau valdo finansus, parinkdamas geriausias investavimo strategijas;
  • DI saugo piliečius, užtikrindamas efektyvią ir objektyvią teisėsaugą.

Kitaip tariant, nauji prietaisai ir technologijos duos pradžią naujoms pramonės šakoms, kurios šiandien paprasčiausiai nesuvokiamos.

5. DI negali išspręsti didžiausių sveikatos apsaugos problemų

Paskutiniu metu išleistuose filmuose galima išvysti, kaip DI paremti gydymo būdai padeda šūvį į stuburą išgydyti vos per vieną dieną. Tai skatina visai rimtai tikėtis, jog dirbtinis intelektas jau po kelių metų suras būdą išgydyti AIDS. Deja, tai tėra fantazijos.

Jau dabar egzistuoja ypač išmanios DI sistemos kaip „IBM Watson”, galinčios įsiminti galybę skirtingų susirgimų bei jiems rekomenduoti gydymą, bet reikės dar bent kelių dešimtmečių, kol DI suras vaistus nuo vėžio ar senėjimo, kadangi jam trūksta to kūrybingumo ir spontaniškumo, kurie įkvepia žmonijos genijus.

Mes tikrai nesulauksime greitų atradimų sveikatos apsaugos srityje, kadangi tyrimus, eksperimentus, ekspertizę ir dar daugelį kitų dalykų atlieka žmonės, todėl progresas bus pakankamai lėtas.

Tačiau kuo DI pasitarnaus, tai itin pagreitins šį procesą. Tik dėl dirbtinio intelekto tapo įmanomi itin detalūs žmogaus ląstelių modeliai, simuliacijos su jomis ir kiti fiziologiniai komponentai. Visi šie elementai taip stipriai paspartins procesus, jog sutaupys daugybę tyrimų metų.

Apibendrinimas

Dirbtinis intelektas galbūt ir panaikins dalį darbo vietų, bet neabejotinai sukurs naujų. Be to, žmonių atliekamas darbas taps kur kas įdomesnis ir teikiantis pasitenkinimo. DI mus pavers kažkuo, kas yra aukščiau dabartinio žmogaus – tuo, ką dabar laikytume superžmonėmis. Na, o mums bijoti DI nėra priežasties – jam išpopuliarėjus prisitaikysime ir suklestėsime, kaip atsitiko visais pramonės lūžių laikotarpiais.


Telefonai.eu



Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama