Elektronika.lt
 2024 m. kovo 28 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Kovo 28 d. 14:50
„Logitech“ pristato „Signature Slim“ klaviatūrą ir darbo bei gyvenimo derinį prie rašomojo stalo
Kovo 28 d. 11:17
Kaip atrodys mokslai, studijos ir darbas DI eroje: pagrindiniai parodos „Karjera & studijos Lietuvoje“ akcentai
Kovo 28 d. 08:52
Jungikliai pagaminti iš atliekų – naujovė tvariems namams
Kovo 27 d. 20:30
Saulės elektrinė – daugiabučio balkone: ar tai įmanoma Lietuvoje? (1)
Kovo 27 d. 18:19
4 išmanūs sprendimai, leidžiantys efektyviai taupyti elektrą
Kovo 27 d. 16:36
Ekspertė apie dirbtinį intelektą ir darbuotojų produktyvumą: „Svarbu suprasti, jog nėra vieno stebuklingo įrankio, kuris išspręstų visas problemas“
Kovo 27 d. 14:14
„Philips Monitors“ E1 serija turės tris naujus daugiafunkcinius modelius, skirtus hibridiniam ir nuotoliniam darbui
Kovo 27 d. 12:43
Reikalavimas elektrifikuoti penktadalį stovėjimo vietų glumina verslą: nukentės galutiniai vartotojai
Kovo 27 d. 10:37
KTU mokslininkų ir partnerių bendras darbas: virtuali realybė padės mokantis chirurgijos
Kovo 27 d. 08:12
Prarasti Lietuvos mokslininkai: kodėl moksleiviai dažnai nenori tapti mokslininkais ir kaip tai pakeisti?
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Straipsniai » Pažintiniai, įdomybės Dalintis | Spausdinti

Jubiliejinė Baltijos šalių informatikos olimpiada grįžta į Lietuvą

Publikuota: 2014-04-17 20:06
Tematika: Pažintiniai, įdomybės
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Balandžio gale vyksianti moksleivių Baltijos šalių informatikos olimpiada Lietuvoje bus rengiama jau ketvirtąjį kartą po devynerių metų pertraukos. Per 20 metų olimpiada išsiplėtė nuo trijų Baltijos valstybių iki 9 šalių ir šiemet balandžio 26–30 dienomis pajūrio širdyje, Palangoje, lauks 58-ių mokinių iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Suomijos, Vokietijos, Norvegijos, Danijos, Lenkijos ir Švedijos.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Balandžio gale vyksianti moksleivių Baltijos šalių informatikos olimpiada Lietuvoje bus rengiama jau ketvirtąjį kartą po devynerių metų pertraukos. Per 20 metų olimpiada išsiplėtė nuo trijų Baltijos valstybių iki 9 šalių ir šiemet balandžio 26–30 dienomis pajūrio širdyje, Palangoje, lauks 58-ių mokinių iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Suomijos, Vokietijos, Norvegijos, Danijos, Lenkijos ir Švedijos.

Olimpiada – švietimo sistemos lakmuso popierėlis

Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakulteto prodekanas Linas Būtėnas, vienas olimpiados organizatorių, pastebi, kad mokslo renginiai kasmet sulaukia vis didesnio moksleivių susidomėjimo. Savo laimėjimais išplaukę į tarptautinius vandenis mokiniai nori ir svetur užimti prizines vietas, tad patys imasi iniciatyvos bendraujant su juos mokančiais mokytojais. L. Būtėno nuomone, olimpiados atskleidžia, ką galima tobulinti švietimo sistemoje ir taip moksleivius jau nuo mokyklos pradėti ruošti realiai darbo rinkai.

Jubiliejinė Baltijos šalių informatikos olimpiada grįžta į Lietuvą

„Mokyklose anksčiau buvusi privaloma informatikos pamoka dabar tapo informacinėmis technologijomis ir didele dalimi apsiriboja kompiuterinio raštingumo pagrindų suteikimu. Informacinių technologijų rinka yra didžiulė, profesionalių darbuotojų poreikis yra milžiniškas ir nuolat didėja, todėl turime pasistengti, kad kuo didesnei daliai mokinių suteiktume galimybę mokytis logikos, programavimo ir modeliavimo. Šaunu, kad yra entuziastų, kurie organizuodami užklasines veiklas suteikia papildomų galimybių šia sritimi besidomintiems moksleiviams“, – sako L. Būtėnas.

L. Būtėnas teigia, kad šiuolaikinių technologijų ir moksleivių potencialas yra neišnaudojamas dėl mokytojų trūkumo mokyklose bei esamo mokymosi proceso organizavimo. Šią problemą padėtų išspręsti drąsūs pokyčiai mokymo programose. „Pradinėse klasėse žaidimo būdu galėtų būti susipažįstama su įvairiomis informacinių technologijų galimybėmis, nuo 5 klasės informacinės technologijos galėtų būti naudojamos ruošiant kitų dalykų namų darbus, o informatikos pamokos būtų skirtos lavinti loginį, algoritminį, analitinį mąstymą, orientuotos į problemų sprendimų radimą. Taip pat mokytojams turėtų būti suteikta daugiau laisvės rinktis mokymo būdus ir metodus, teikiama aktyvi metodinė pagalba, bei skatinamas intensyvus mokytojų, akademinės bendruomenės ir verslo bendradarbiavimas“, – teigia olimpiados organizatorius.

Jubiliejinė Baltijos šalių informatikos olimpiada grįžta į Lietuvą

Olimpiadai – didžiulis informacinių technologijų įmonių dėmesys

Vietas į šių metų Baltijos šalių olimpiadą Lietuvos moksleiviai iškovojo po kovo gale vykusios Lietuvos mokinių informatikos olimpiados, kurioje sėkmingiausiai pasirodė Vilniaus licėjaus mokiniai. Absoliučiais nugalėtojais savo klasių tarpe tapo abiturientas Mantas Pajarskas ir devintokas Gustas Mockus. Baltijos šalių olimpiadoje šiemet dalyvaus dvi Lietuvos komandos po 6 mokinius – olimpiadą organizuojanti šalis turi teisę pasikviesti antrą neoficialią komandą, kuri renginyje gali treniruotis ateinančių metų olimpiadai.

Olimpiados organizatoriai teigia, kad šie metai yra pirmieji per visą istoriją, kuomet jie pajuto didžiulį informacinių technologijų įmonių, sutikusių paremti renginį, susidomėjimą. „Lietuvoje yra didelis kvalifikuotų informacinių technologijų specialistų poreikis, tad įmonių parama – dabartinės situacijos atspindys bei ilgamečio olimpiadų indėlio rezultatas. Ne vienas buvęs Lietuvos, Baltijos ar tarptautinių olimpiadų prizininkas šiuo metu dirba informacinių technologijų įmonėse, kurios lengvai pamato naudą, kurią prieš penkis ar penkiolika metų gavo dabartiniai jų darbuotojai olimpiadose“, – sako viena olimpiados organizatorių dr. J. Skūpienė.

Tarptautinių informatikos olimpiadų prizininkas Adas Burkšaitis po studijų Kembridžo universitete įsidarbino „Google“, tačiau apsisprendė grįžti į Lietuvą. „Kai mokiausi mokykloje, olimpiadose išmokau ieškoti įdomių uždavinių ir su malonumu juos spręsti. Dabar šis kriterijus yra mano veiklos sėkmės matas. Tarptautės olimpiados turi svarios reikšmės stojant į universitetą ir ieškant darbo. Aktyvus dalyvavimas olimpiadose yra privalumas, nes tai suteikia galimybę įgyti praktikos sprendžiant uždavinius, su kuriais kitokioje formoje reikės susidurti profesinėje veikloje“, – sako A. Burkšaitis.

Darbo rinka reikalauja greitos reakcijos, adaptyvių problemų sprendimų. Savarankiškai tobulėjantys darbuotojai yra tie perliukai, kurių trokšta kiekviena perspektyvi įmonė. „Labai svarbu suteikti galimybę talentams atsiskleisti kuo anksčiau. Iš pradžių mokykla, vėliau universitetas, pirmasis darbas įmonėje įspraudžia jauno žmogaus talentą į rėmus, slopina jį. Dalyvaudami tokiose olimpiadose jaunuoliai įgauna pasitikėjimo savimi, įvertina save ir gali savarankiškai kloti gyvenimo kelią. Būtent tokie žmonės labiausiai vertinami šiandieniniame versle“, – sako informacinių technologijų sprendimų ir paslaugų įmonės „Atea“ marketingo direktorius Simonas Stūrys.

Olimpiados pokyčiai remiantis pasaulinių olimpiadų pavyzdžiu

„Per pastaruosius metus Baltijos šalių informatikos olimpiada atsinaujino orientuodamasi į Pasaulines informatikos olimpiadas – šie metai buvo tarsi lūžio taškas, kurį reikėjo įveikti, kad artėjantis renginys būtų sėkmingas“, – teigia dr. Jūratė Skūpienė. Olimpiados organizatorė pabrėžia, kad šie metai – kiek kitokie nei įprastai, kadangi patiems organizuojant renginį tikslas nėra tik sėkmingai pasirodyti Lietuvos komandai, tačiau kartu yra siekis parodyti, kad lietuviai gali puikiai suorganizuoti aukšto lygio olimpiadą.

Vienas iš šių metų Lietuvos komandos narių Mantas Pajarskas sako, kad nuotaikos prieš olimpiadą – entuziastingos. „Jau esu dalyvavęs Baltijos šalių informatikos olimpiadose Latvijoje ir Vokietijoje. Nepaisant to, kad esu laimėjęs medalį, tikrai nesijaučiu užtikrintas, kad ir šiemet seksis gerai, nes anksčiau galėjau palyginti save su vyresniais mokiniais, o šiemet į komandą pateko daug naujų žmonių. Olimpiados visada yra iššūkis, jai ruošiantis norisi išbandyti save ir varžytis ne tik su kitais dalyviais, bet ir su pačiais uždavinių kūrėjais. Juk olimpiadoje gavęs užduoti gali rašyti kaip tik nori, svarbiausia, kad tavo sprendimas veiktų“, – teigia M. Pajarskas.

J. Skūpienė išskiria kelis ryškius šalies informatikos olimpiadų pokyčius Lietuvoje, ruošiantis šių metų Baltijos šalių olimpiadai. Pirmasis – buvo atsisakyta „Windows“ operacinės sistemos ir visi dalyviai pradėjo dirbti naudodami „Linux“ OS, antrasis pokytis – naujas užduočių formatas ir perėjimas prie varžybų sistemos, šiuo metu naudojamos pasaulinėse informatikos olimpiadose.




Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama