Elektronika.lt
 2024 m. gegužės 15 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Gegužės 15 d. 20:45
Pristatytas naujasis „Range Rover Velar“
Gegužės 15 d. 20:23
Lietuvių mokslinis tyrimas – ant prestižinio žurnalo viršelio: sukūrė ir išbandė naujos kartos optinius lęšius
Gegužės 15 d. 17:16
Iššūkis atpažinti melagingą žinutę ir apgavystę internete: pasitikrinkite, kaip su juo susitvarkytų jūsų vaikas
Gegužės 15 d. 14:49
Žadintuvo snaudimo mygtuką spaudžiame kas antras: ar kenkiame sveikatai?
Gegužės 15 d. 11:50
Baigtas Kruonio HAE 1-ojo hidroagregato kapitalinis remontas
Gegužės 15 d. 08:00
Išmaniųjų namų sprendimų ekspertas: yra būdų, kaip sutaupyti energijos sąnaudas, apie kuriuos dažnai nė nepagalvojama (1)
Gegužės 14 d. 20:13
Modernizuojama Žemės informacinė sistema
Gegužės 14 d. 17:39
Ar įmonių vadovai gali miegoti ramiai naudodami dirbtinį intelektą?
Gegužės 14 d. 14:31
Autonomiškas automobilis JAV išlaikė egzaminą ir gavo vairuotojo pažymėjimą: ką tai reiškia Lietuvos vairuotojams?
Gegužės 14 d. 11:25
Kibernetinio saugumo ekspertas nurodė būdus, padėsiančius įmonėms pasiruošti naujos ES direktyvos įsigaliojimui
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Reklama
 Straipsniai » Pažintiniai, įdomybės Dalintis | Spausdinti

„Google“ kuria naująjį „Google“

Publikuota: 2011-07-23 07:24
Tematika: Pažintiniai, įdomybės
Skirta: Pradedantiems
Aut. teisės: ©Balsas.lt
Inf. šaltinis: Balsas.lt

„Google“ įsitikinusi, kad vėl gali būti jauna ir pašėlusi. Ir už šį įsitikinimą kompanija pasirengusi pakloti 200 mln. dolerių. Anot nytimes.com, daugiau, nei dešimtmetį būdama karščiausių technologijų įmonių rinkoje, Silicio slėnio begemotė skuba rizikuoti ir atrasti naująjį „Facebook“ bei „Zynga“ pakaitalą.

 Rodyti komentarus (2)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

„Google“ įsitikinusi, kad vėl gali būti jauna ir pašėlusi. Ir už šį įsitikinimą kompanija pasirengusi pakloti 200 mln. dolerių.

Anot nytimes.com, daugiau, nei dešimtmetį būdama karščiausių technologijų įmonių rinkoje, Silicio slėnio begemotė skuba rizikuoti ir atrasti naująjį „Facebook“ bei „Zynga“ pakaitalą.

Kai kuriems tai – signalinis perkaitintos pramonės ženklas, simptomais prilygstantis neapgalvotam skubėjimui investuoti ekonomikos pakilimo laikotarpio metu. Tačiau „Google“ teigia turinti priemonę, padėsiančią rinktis investicijas – paslaptingą šaltinį, kitaip tariant – naudojimąsi duomenimis pagrįstais algoritmais, skirtais didelių ateities sprendimų perspektyvai išanalizuoti.

Nepaisant to, kad duomenų paprastai tėra labai mažai, nes įmonės – palyginus jaunos, dauguma rizikos kapitalistų teigia, kad investavimas – tai daugiau menas, nei mokslas. Tuo tarpu „Google“ kompanijoje net ir menas yra kiekybiškas.

„Google“ kuria naująjį „Google“

„Investavimas – tai tarsi buvimas tamsiame kambaryje ir bandymas apgraibomis surasti išėjimą, – sako Bill Maris, vadovaujantysis „Google Ventures“ – įmonės investicijų padalinio – partneris. – Bet jeigu turite degtuką, jums derėtų šį įžiebti“.

Korporacijos rizikos fondai per pirmus tris šių metų mėnesius investavo 583 mln. dolerių į pradedančiąsias įmones, praneša Nacionalinė rizikos kapitalo asociacija. Tai kol kas – pati didžiausia suma, nes pernai, tuo pačiu metu, buvo investuoti 443 mln. dolerių, o 2009 m. – 245 mln.

Nūdien 10 proc. rizikos kapitalo dolerių atplaukia iš korporacijų – panašiai kaip ir burbulo eros 2000-aisiais metu, kuomet įplaukos buvo pakilusios iki 15 proc. „Facebook“, „Zynga“ bei „Amazon.com“ dažniausiai investuoja į pradedančiąsias socialinės žiniasklaidos įmones. AOL (amerikiečių internetinė paslaugų tarnyba) rizikos kapitalistai pernai metais po trijų paskutiniųjų bandymų iš naujo pradėjo investicijas, o „Intel Capital“, pernai metais investicijoms skyrę 327 mln. dolerių, šįmet tikisi investuoti dar daugiau.

„Google Ventures“ tikina, kad pirmąjį šių metų pusmetį investavo tiek pat, kiek investuos ir antrąjį, o Larry Page, vienas kompanijos įkūrėjų, šį pavasarį tapęs generaliniu direktoriumi, žada iždą laikyti plačiai atvertą.

Korporacijos rizikos kapitalistai veiksmo ėmėsi dar prieš ekonominio bumo laikus, daugmaž tarp 1980-ųjų pradžios ir 1990 m. pabaigos.

„Kai į veiksmą įsitraukia korporacijos vyrukai, dažniausiai tai reiškia, kad esame rinkos viršūnėje“, – įsitikinęs Andrew S. Rachkeff, kuris moko apie rizikos kapitalą Stanfordo universitete Didžiojoje Britanijoje bei yra įkūręs „Benchmark Capital“ – rizikos kapitalo firmą.

A. S. Rachleff abejoja dėl „Google“ pasitikėjimo algoritmais. „Nėra jokių analizių, kurias būtų galima padaryti, kuomet vertinate naują rinką kuriančią įmonę, kadangi tuo metu nėra jokios analizavimui skirtos rinkos, – teigia jis. – Turite remtis sveiku protu“.

Nepaisant, kad B. Maris rizikos kapitalo investicijas prilygina „loterijos bilieto pirkimui“, „Google“ išties pasitiki savo algoritmais. Pasikliaudama pastaraisiais, kompanija žengia neįprastą žingsnį, pasirinktoms besikuriančioms įmonėms suteikdama prieigą prie savo 28 770 inžinerijos darbuotojų, teikdama įdarbinimo bei verslo konsultacijas ir siūlydama biuro patalpas „Googleplex“ bei verslo kūrimo užsiėmimus.

L. Page, atsisakęs duoti interviu, jau yra pažadėjęs „Google Ventures“ šįmet skirti 200 mln. dolerių ir teigia galintis rizikos kapitalui skirti praktiškai neribotą lėšų kiekį. Tuo tarpu B. Maris minėjo, kad yra ne kartą kalbėjęs su generaliniu direktoriumi, kuris pasakęs: „Daryk kiek įmanoma daugiau ir kaip įmanoma greičiau pačiais didžiausiais bei pavojingiausiais būdais“.

„Google“ teigia, kad toks kompanijos požiūris pasiteisina. Pavydžiui, viena iš jų investicijų, „Ngmoco“, buvo įsigyta japonų žaidimų kompanijos „DeNA“ už daugiau, nei 400 mln. dolerių, o kita – „HomeAway“ – skirta poilsio namų nuomai, praeitą mėnesį pasirodžiusi viešumoje, buvo šiltai sutikta investuotojų. Trečioji kompanija, į kurią investavo „Google“ – tai išmanios energetinės sistemos įmonė „Silver Spring Networks“, viešumoje pasirodė tik praeitą savaitę.

„Google Ventures“ investuoja į daugybę sferų: internetą, biotechnologijas bei švariąsias technologijas. Ji skiria dideles sumas pinigų brandžioms įmonėms, tačiau neaplenkia ir naujai įsikūrusiųjų – šįmet įmonė jau investavo į šimtą pastarųjų.

Tam, kad galėtų pasirinkti, kompanija sukūrė kompiuterinius algoritmus, pasikliaunančius praeityje buvusiomis rizikos kapitalo investicijomis bei moksline literatūra. Pavyzdžiui, tikrindama individualias įmones, „Google“ įveda duomenis apie tai, kaip ilgai pastarųjų steigėjai dirbo ties pradedančiomis kompanijomis ir kaip jiems sekėsi pradėti verslą praeityje. Interneto milžinė algoritmų pagalba taip pat apskaičiuoja galimas investicijas, gaudama raudoną, geltoną arba žalią šviesas sprendimams daryti.

„Google“ tikina, kad algoritmai ne kartą išmokė vertingų pamokų, pradedant akivaizdžiomis (tikėtina, kad sėkmingai kompanijas įkūrę verslininkai padarys tai dar kartą), baigiant mažiau aiškiomis (toli nuo rizikos kapitalistų biuro įsikūrusios pradedančios įmonės greičiausiai bus sėkmingesnės, nes pačios išmoks rasti pradinio finansavimo gavimo būdus).

„Google Ventures“ pasirinktoms įmonėms leidžiama įskurti dviejų kvadratinių kilometrų „Googleplex“ priklausančioje erdvėje, kurioje galima rasti stalo teniso stalus bei užkandžiais pripildytas virtuves.

Tačiau, anot pasirinktųjų verslininkų, kompaniją siūlo kur kas daugiau erdvės. Tarkime, „Adimab“, biotechnologijų įmonė, naudojasi nemokama milžiniškų „Google“ serverių vieta. „EnglishCentral“, anglų kalbos mokymo tinklapis, išbandė darbo su japonais kursą bei įvairius akcentus su „Google“ Japonijos biuro darbuotojais. „Google“ pasidalino ir vyriausiųjų oro uosto informacijos pareigūnų kontaktų sąrašu su mobiliųjų telefonų žaidimų kompanija „Scvngr“, kuomet ši panoro bendradarbiauti su oro uostais.

Craigas Walkeris, serijinis verslininkas, neseniai pradėjęs „Firespotter Labs“, finansuojamą „Google Ventures“, teigė, kad „Google“ verbuotojas padėjo jam samdyti inžinierius.

„Daugybę kartų girdėjau posakį: „Mes nesame tik pinigų tiekėjai, mes pridedame kokybės“, tačiau abejojau šiuo teiginiu, – sako C. Walkeris. – Tačiau, „Google Ventures“ dėka, galiu pasakyti, jog šie žodžiai – visiškai pateisinami.“

Tačiau, kai kurie su „Google Ventures“ dirbę verslininkai teigia, jog „Google“ linkusi viską išsamiai išanalizuoti, net ir nedideles dar neregėtų įmonių investicijas, o tai, palyginus su kitomis firmomis, sulėtina investavimo procesą.

Be to, „Google Ventures“ skatina „Google“ darbuotojus ieškoti tinkamų investavimo idėjų. Kompanija siūlo 10 tūkst. dolerių bet kam, kas pasiūlys investavimo vertą pradedančiąją įmonę. Ir „Google“ išties investavo į tris buvusius darbuotojus, kurie vienas po kito išėjo kompanijai plečiantis.

Kaip ir kiti verslininkai, B. Maris iš „Google“ išmoko vertingos pamokos: patenkinti įmonių steigėjus, net jeigu jų pradinės idėjos skamba beprotiškai.

Prieš penkiolika metų šio verslininko draugė Anne Wojcicki pasiūlė jam susipažinti su pora inžinierių, kurie darbavosi prie naujos įmonės įkūrimo jos sesers garaže, tačiau B. Maris atsisakė. Vėliau paaiškėjo, kad tie du vaikinai įkūrė „Google“, dėl ko jis iki šiol kremtasi.

„Ironiška, kad šiuo metu užsiimu rizikos kapitalo verslu, – atsidūsta B. Maris. – Nes aš pats pražiopsojau pačią didžiausią visų laikų idėją.“


Balsas.lt



Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama