Elektronika.lt
 2024 m. balandžio 18 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Balandžio 18 d. 17:23
Šiaulių gimnazistų išradimas gali pagerinti tragiškus matematikos egzaminų rezultatus: siūlo mokytis... žaidžiant
Balandžio 18 d. 14:22
Įvardijo, kokias didžiausias klaidas daro keliautojai: nepasitikrinę ryšio nustatymų, galite būti nepasiekiami
Balandžio 18 d. 11:15
4 iš 10 šalies gyventojų be sutikimo gauna el. laiškus su reklamomis. Ar tai teisėta?
Balandžio 18 d. 08:43
Kaip išvengti didžiausių stojančiųjų klaidų
Balandžio 17 d. 20:25
Mokėjimo kortelių duomenis internete gali pavogti: paaiškino, kaip neapsigauti ir neprarasti pinigų
Balandžio 17 d. 17:52
Roveris „Curiosity“ pradėjo naujo Marso regiono tyrimus
Balandžio 17 d. 14:35
Visapusis namų klimato valdymas su „Komfovent KOMBI“
Balandžio 17 d. 11:38
Atskleistos itin detalios smegenų nuotraukos, padarytos galingiausiu pasaulyje MRT aparatu
Balandžio 17 d. 08:23
Paprastai ir aiškiai: kodėl įspėjamuosius pranešimus kartais gauna ne visi gyventojai?
Balandžio 16 d. 20:32
Vaizdo įrašų (video) paieška pagal garsą juose
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Straipsniai » Kompiuteriai, IT Dalintis | Spausdinti

Britai svarsto, kuo pakeisti kompiuterius

Publikuota: 2007-06-22 07:26
Tematika: Kompiuteriai, IT
Skirta: Pradedantiems
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

Jungtinės Karalystės vyriausybė parengė planą, kuris kelia pavojų kompiuterių naudojimui namie. Bet programa, kurioje numatytas kompiuterių keitimas į mažiau technologiškai pažangius prieigos taškus ir aktyvesnis internete saugomų programų (nuo žaidimų iki atostogų nuotraukų redagavimo) naudojimas, mainais gali padėti išsaugoti planetą.


 Uždaryti komentarus
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 
Vardas:    El. paštas:   (nebūtinas)
Pakartokite kodą: 
  Apsaugos kodas: 
 
Komentarus rašo lankytojai. Komentarai nėra redaguojami ar patikrinami, jų turinys neatspindi redakcijos nuomonės. Redakcija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus, kurie pažeidžia įstatymus, reklamuoja, yra nekultūringi arba nesusiję su tema. Pastebėjus nusižengimus, prašome mums pranešti. Jei nurodomas el. pašto adresas, jis matomas viešai. Patvirtindami komentaro įrašymą, kartu patvirtinate, jog esate susipažinęs su portalo privatumo politika ir su ja sutinkate.
Iš viso rasta:
9 (1–9)
[1]
 dds 2007-06-27 11:43 
Na gal kam bus idomu http://web.cs.wpi.edu/~claypool/nossdav06/pdf/winter.pdf
Atsakymai (0)
 Tir4elis 2007-06-26 09:55 
Sakyčiau nesamonė ta plonojo kliento sistema. Norint, kad nauji žaidimai suktusi kaip priklauso reiktu tokio galingumo serverių, jog projektas suės daug daugiau resursų nei sutaupys, priedo rimta kliūtim taps ryšio linijos. Aišku Britanijoje jos geresnės nei pas mus, bet tokio grafinių duomenų kiekio žaidimų mėgėjams net ir jos nepaveš. Kodėl tada video ir sisteminių plokščių gamintojai su kiekviena nauja įrenginių karta taip didina informacijos magistralių pralaidumą?
Bus kaip visada, pastūgaus, pasigirs kokia puiki sistema, o kai pradės bandyt staiga pamatys, kad prisisvajojo ko nereikia ir tiek.
Tokia sistema įmanoma tik tada jei vartotojas dėlioja solitaire, karts nuo karto parašo word'o dokumentus, o internetą įsivaizduoja kaip www.google.com .
Norint taupyt energiją, pirma reik žmonėm išaiškint, kad nebūtina pirkt super - duper kompiuterio jei jo nenaudosi, atsižvelgt į tai ką iš tikro darai. To nepadarius galima kurt kiek nori utopinių projektu bus tik atvirkščias rezultatas.
Atsakymai (0)
 nsm 2007-06-24 13:19 
dds>>remote desktop veikia gerai tol, kol nedirbama su grafika, ar bandei per ji kada nors ziuret filma (grazius slideshow buvo?)? Apie 3d programas net nekalbu.
Del GPU, pvz 8 kartos GF skaiciavimo galia siekia ~500 GFlops, kai tuo tarpu galingiausi CPU (nekalbant apie intelio eksperimentini su 64 branduoliais) nesieka ne 200. Vargu ar kas namu vartotojui duos serveri, kuriame stoves NVIDIA Tesla, arba kainos bus tokios, kad pigiau bus galinga PC nusipirkt + parodyk man bent viena serveri, kuris realiu laiku gali surenderinti HD filma?
Del duomenu, yra vienas dalykas kai tu persiunti failus, o visikai kitais, kai adminas gali matyti visus tavo naudojamus prisijungimo duomenis( nes jei gerai supratau tai ir browserio cookies bus serveryje laikomi, jau nekalbant, kad visiems centralizuotai keylogeri gali instaliuot).
del uzdelsimo, pats rysys gali but be uzdelsimo, bet visas procesas (useris->serveris->useris) turi trukti ne daugiau negu pora desimciu ms.
Atsakymai (0)
 dds 2007-06-24 01:14 
nsm: del duomenu tai su tavim sutinku, esu didele dalim piratas ir man tokia paslauga ne pro kur;) Bet ar esi girdejes apie duomenu saugojimo paslauga? (tavo duomenys reguliariai kopijuojami internetu i serveri esanti pas paslaugos teikeja ir saugoma ju serveryje, kad tavo kompui parodzius galus turetum is kur grazinti savo kritiskai svarbia informacija) ji ir lietuvoj siuloma ir zinai kas keisciausia ... ji ne tik siuloma ja ir naudojasi tie kam reikia.
Dabar del GPU. Mazdaug isivaizduoji kuo skiriasi GPU nuo CPU? Ogi niekuo jie tiesiog optimizuoti grafikos apdorojimui ir tiek, pritaikyti kitokiu operaciju atlikimui (tie patys tranzistoriai tik kitaip sudelioti). Serveryje galima sudeti tiek procesoriu kad ne tik tavo megiamiems zaidimams bet ir multiplikaciniu filmu tokiu kaip Srekas uztektu, o va kiek reiketu tokiu PC koks pas tave kad ji sukurti?
Del vaizdo perdavimo. Ar teko naudotis kada Remote Desktop? Ir kiek pagal tave reikia pralaidumo ir terminalo galingumo reikia tam kad perduoti vaizda? Tie terminalai turi apie 1 Ghz (per mazai zaidimui, bet vaizdui koduoti tai daugiau nei uztenkamai).
Del uzdelsimo tai sutinku jo neturetu buti, bet velgi ar girdejai kad net tokioj kaip Lietuvoj, toks kaip telekomas jau veda optika tiesiai iki userio kompo ir tai jau nebera kazkokia prabanga tai tiesiog butinybe.
Atsakymai (0)
 nsm 2007-06-23 20:32 
Cia taip gaunasi kad kazkas turetu priejima prie visu vartotoju duomenu, kazkas sprestu kokias kam programas naudoti, kokia OS naudoti.
O del zaidimu tai vargu ar tai pavyktu padaryt (vargu ar serveriai butu pakankamai galingi, nes dabartiniai GPU yra keleta kartu galingesni uz galingiausius CPU + jei perduoti nespausta vaizda praktiskai reiktu i kekviena buta vesti optika, o jei spausti, velgi reiktu pakankamai galingo procesoriaus, kad ta vaizda atvaizduoti pas vartotoja ir svarbiausia visame sitame procese neturi buti praktiskai jokio uzdelsimo ), sitas modelis tiktu nebent ofiso programoms ir interneto narsymui .
Atsakymai (0)
 dds 2007-06-23 19:11 
Jeigu kam idomu kaip tai atrodys tai galit zvilgtelt cia http://www.chippc.com/thin-clients/thin-clients.asp. Siaip idomus dalykelis, nors bent mane nelabai vylioja mintis kad mano duomenys bus ne pas mane ir as nebusiu pats sau seimininkas. Mano kompiuteris mano tvirtove:) Na bet yra daugybe zmoniu kuriems kompas tera tam tikru uzduociu atlikimo irankis (arba zaidimu) ir jiems kompo tvarkymas tera galvos skausmas. O beje ir del energijos sanaudu ir galingumu neisnaudojimo tai cia tikra teisybe. Pagal plono kliento sistema tarkim zaidziant galinga zaidima, jusu namie esantis irenginukas uzsiimtu tik klaviaturos ir peles judesiu perdavimu i serveri, skaiciavimai ir grafikos apdorojimas veiktu serveryje, o atgal griztu jau sugeneruoti vaizdai. Serverio pajegumai bus tokie kad isdalinus visiems vartotojams ju uztektu, jei veliau atsiradus galingesniems zaidimams ar programoms pajegumu neuztenka didinami tik serverio pajegumai ir isdalinami vartotojams, namuose esancio irenginuko pajegumu didinti nereikia (nereikia pirkti naujo kompo).
Atsakymai (0)
 paf 2007-06-23 17:29 
Nu jo ir kas tokia nesamone galejo sugalvoti??? Ir kam man savo duomenis kazkur saugoti jei galiu saugoti savo kompe?
Atsakymai (0)
 tai žinoma 2007-06-23 11:14 
o paskui, kai su šitais kompais kas nors bandys ieškot internete informacijos, tai ji jau bus vyriausybės išfiltruota ir išcenzūruota, puslapiai bus uždrausti!! anksčiau ar vėliau taip tikrai bus visur, nes jau dabar taip vietomis yra. kad tik nesulaukčiau šitų laikų. nifigaski!!! tegu naudoja noutbukus jei stacionarūs jiems daug vietos energijos ryja :P sparta bus panaši net geresnė nei šitos nesąmonės.
Atsakymai (0)
 skeptik 2007-06-23 10:23 
Bent jau man projektas atrodo nelogiskas. Juk be procesoriaus nebus galimybiu nei duomenu perduoti (o jei dar jie uzsifruoti??), nei aplamai vykdyti komandas. O kaip dar tas visu megemias vizualizavimas (pradedant narsykles langu, baigiant java ir flash)?? Na suprantu, pagal UK pragyvenimo lygi tai be 2GHz proco pas tave nesiskaito, kad PC. Ir poto patys kalti, kad isnaudoja tik 5% procesoriaus pajegumu, jei turi galingas Video plokstes ir jiems tereikia solitaire. Isideda 200GB kietuosius diskus ir juos panaudoja Wordo dokumentams rasyti. Visi skuba pirkti naujausius kompiuterius, o poto neturi fantazijos kaip juos panaudoti. Beje, labai geras pavyzdys buvo pateiktas apie SETI@home. Tai bene geriausias budas isnaudoti kompiuterio bent jau procesoriaus pajegumus 100% sukant BOINC, jei jum taip atrodo ekonomiskiau. Nors is tikruju tai elektros suvartojimas didesnis (nuo 20 iki 50%), nei sukant idle ciklus. (Tiktai tiek, kad ventiliatorius, kietasis diskas sukasi ne be reikalo). Zodziu, man atrodo, kad is sios politikos kazkas gali labai pasipelnyti. Atsisakius kietojo disko, serveriai, kuriuose bus saugojami dokumentai, gali tapti buti apmokestinti, o is ten jau kelio atgal nebera, nes kitos laikmenos taip pat bus ismestos. Kazkaip per placiai uzsimota. Gal tiesiog geriau sumazintumete energijos suvartojima idle rezime, optimizuoti programines irangos vykdyma (na ir aisku keisti vartotoju samone: kam pirkti PC su galingiausiu procesoriumi, jeigu tu jo neisnaudosi?) ir tuo viskas butu isspresta, VISISKAI nekeiciant dabartiniu esamu technologiju, kurios yra multimilijardines. Ka??
Atsakymai (0)
Iš viso rasta:
9 (1–9)
[1]




Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama