Elektronika.lt
 2024 m. balandžio 24 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Balandžio 24 d. 11:26
Švietimo ekspertai sutaria: universitetų aljansai – galimybė turėti geresnę švietimo sistemą
Balandžio 24 d. 08:18
„Nothing“ pristatė „Ear“ ir „Ear (a)“ belaidžius ausinukus
Balandžio 23 d. 20:24
Dauguma Lietuvos tėvų riboja vaikų laiką internete: psichologas patarė, kaip nepažeisti vaiko privatumo
Balandžio 23 d. 17:16
Peteris Higgsas: kaip itin kuklus fizikas sugalvojo dieviškosios dalelės idėją
Balandžio 23 d. 14:42
Huawei“ pristatė naujuosius „Pura 70“, „Pura 70 Pro“ ir „Pura 70 Pro+“ išmaniuosius telefonus
Balandžio 23 d. 11:27
Sukčiai iš lietuvių pernai vidutiniškai išviliojo po 74 eurus: atskleidė, kur ir kaip jie veikia
Balandžio 23 d. 08:41
Europos Komisija: KTU – pirmasis universitetas Lietuvoje pagal pritrauktas lėšas
Balandžio 22 d. 20:22
„Sony“ pristato naują „BRAVIA“ namų kino teatro garso produktus
Balandžio 22 d. 17:29
DI tendencijos: ko verta nepraleisti pro akis, kad spėtumėte įšokti į įsibėgėjusį technologijų traukinį
Balandžio 22 d. 14:28
Užderėjo pavasarinis „Facebooko“ problemų derlius – kaip jas spręsti?
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Straipsniai » Kompiuteriai, IT Dalintis | Spausdinti

Kibernetinės atakos nusitaikė ne tik kompiuterių vartotojus, bet ir interneto svetainių savininkus

Publikuota: 2017-06-28 18:04
Tematika: Kompiuteriai, IT
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Šiandien su savo klientais bendraujame per duomenų valdymo sistemas, internetinius paštus, apmokėjimo sistemas, elektronines parduotuves ir kitas panašias paslaugas. Įmonės į tai investuoja nemažas sumas, norint pritraukti kuo didesnį vartotojų skaičių, padaryti paslaugas kuo patrauklesnes vartotojui. Tačiau tai nėra vien patogus būdas tvarkyti kasdienius reikalus, pasiekti savo vartotojus, bet ir didelė atsakomybė už jų duomenis.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Šiandien su savo klientais bendraujame per duomenų valdymo sistemas, internetinius paštus, apmokėjimo sistemas, elektronines parduotuves ir kitas panašias paslaugas. Įmonės į tai investuoja nemažas sumas, norint pritraukti kuo didesnį vartotojų skaičių, padaryti paslaugas kuo patrauklesnes vartotojui. Tačiau tai nėra vien patogus būdas tvarkyti kasdienius reikalus, pasiekti savo vartotojus, bet ir didelė atsakomybė už jų duomenis. Gerai veikiančios IT sistemos yra būtina sąlyga tinkamai aptarnauti klientus ir žinoma įmonės pelnui uždirbti, tad bet koks sistemos sutrikimas neša įmonei nuostolius. Viena iš labiausiai paplitusių atakos tipų DDoS (angl. „Distributed Denial of Service“ – paskirstytas atsisakymas aptarnauti) yra būdas kenkti serveriui, kad jis nepajėgtų aptarnauti vartotojų užklausų. Atakų autoriais gali būti ne tik anoniminiai hakeriai, kenkėjiški robotai, tačiau ir piktybiniai konkurentai. Taigi ką reikėtų daryti, norint neprarasti savo lankytojų ir apsaugoti svetainėje esančius duomenis?

Kibernetinės atakos nusitaikė ne tik kompiuterių vartotojus, bet ir interneto svetainių savininkus

Kaip atpažinti, kad Jūsų svetainė tapo DDoS atakos taikiniu?

Gal būt išgirdote, jog vartotojams tapo sudėtinga pasiekti jūsų svetainės turinį? Ar esate susidūrę su atvejais, kuomet jūsų svetainė „užlūžta“? Tai gali būti ženklas, kad tapote viruso auka. DDoS atakos įvyksta tuomet, kai serveriui imama siųsti didelis kiekis užklausų vienu metu. Šios užklausos paprastai ateina iš užkrėstų kompiuterių – botneto, kurie vienu metu geba sugeneruoti tūkstančius prisijungimų. Specialūs robotai ar įsilaužėliai ieško sistemos pažeidžiamumo, o tikriems vartotojams paslauga tampa neprieinama, įmonė neuždirba pelno – patiria nuostolių.

„NOD Baltic“ įmonėje dirbantis programuotojas Martynas Vareikis laisvalaikiu užsiima svetainių apsaugos stiprumo bandymais. Martynas, save dar pristatantis baltuoju hakeriu teigia, jog DDoS atakas galėtų sukurti ir vaikas: „Svetainės užlaužimas kainuoja vos kelis eurus, už 30 minučių DDoS atakos sesiją. Kaina priklauso nuo siunčiamų duomenų kiekio, kuris įprastai siekia iki 30 Gbps, kas yra net 60 kartų daugiau negu užtenka paprastai svetainei nulaužti. Šiuos svetainių „nulaužimui“ naudojamus įrankius rasti lengva net per paieškos sistemą „Google“. Dauguma tokių tiekėjų apsimeta legaliais serverių stabilumo testavimo servisais, nors dažnai už jų stovi DDoS atakoms pritaikyti botnetai. Kai kurios svetainės netgi siūlo nemokamą bandymo laikotarpį (eng. trial) DDoS atakos serviso išbandymui“, – komentavo specialistas.

DDoS tipai skiriasi. Programišiai gali bandyti pasiekti svetainės aptarnaujamų vartotojų limitą, apsimesti dideliu kiekiu vartotojų, atakuoti svetainių ugniasienes, tinklo pralaidumą. Itin pavojingi virusai nusitaiko į pačias svetaines ir bando jas atverti, pasisavindami asmeninius duomenis. Didžiausia grėsme tampa neapsaugoti vartotojų duomenys. Esant didelei svetainės apkrovai prie svetainės tampa sudėtinga prisijungti, tinklo pralaidumas tampa nepakankamas ir vartotojai gali likti be prieigos prie svarbios informacijos.

Mąstančios virtualios mašinos ir kiti būdai apsaugoti interneto svetaines

Programišių atakos verčia sukti galvą svetainių savininkams, nes iškraipyta informacija ir sugadinta reputacija, kaip jau ne vienai įmone buvo nutikę, pridaro dar daugiau nuostolių. Siekiant to išvengti, apsaugai nuo DDoS atakos pasitelkiamos netgi mąstančios mašinos. Tarsi iš fantastinio filmo skambantis pasiūlymas šiandien tampa realybe. Mašinų gebėjimas mokytis pagal esamas įvestis yra itin aktualus šiuolaikinio kibernetinio saugumo kontekste. Tai palengvina sistemų darbą bei leidžia didžiąją daugumą veikimo krūvio perleisti iš anksto užprogramuotoms funkcijoms.

IT saugumo ekspertas, „NOD Baltic“ įmonės vadovas Tomas Parnarauskas teigia, jog ši naujausia technologija jau tapo prieinama ir Lietuvos vartotojams. „Mašinų mokymusi paremtos programos įsimena nepatikimai atrodančius prisijungimus ir juos blokuoja be administratoriaus įsikišimo. Šios išmaniosios mašinos veikia pagal joms sukurtas taisykles ir geba apdoroti nuolat didėjantį informacijos kiekį. Seniau buvusi brangi technologija, dabar imta taikyti kibernetinio saugumo srityje nuolat tobulėdama tampa prieinama paprastam vartotojui ir neretai yra priimtinesnė negu senos kartos programos“, – teigia T. Parnarauskas.

Patarimai interneto svetainių savininkams – ką daryti, kad vėliau netektų nerimauti dėl plintančių virusų

Specialistas pataria, kokių saugumo priemonių reikėtų imtis norint apsaugoti interneto svetainę nuo įsilaužimų. „Svetainės serverio užklausų išrašas yra neišnaudotas būdas, galintis padėti suprasti, kas vyksta jūsų svetainės užkulisiuose. Tokiu būdu galite aptikti „404“ klaidas, fiksuoti galimus įsilaužimus ir jų išvengti ateityje. Renkantis apsaugos sprendimą reikėtų ieškoti tokio, kuris suteikia nemokamą SSL sertifikatą, padedantį sukurti užkoduotą saugų ryšį tarp kliento ir serverio apsaugantį tinklą nuo nepageidaujamų įsilaužėlių ir informacijos nutekinimo. Mes sukūrėme ddos-guard.com paslaugą, kurią kuriame remdamiesi šiais principais, o dabar savo klientams ją siūlome išbandyti ir nemokamai“, – pasakojo T. Parnarauskas

Tinkamai parinkti įrankiai, skirti užkirsti kibernetines atakas, bei gerai parengta IT infrastruktūra šiandien leidžia sumažinti įmonių išlaidas, skirtas užtikrinti serverio apkrovas ir tinklo saugumą. Lietuvoje veikianti svetainių apsaugos paslauga ddos-guard.com iki šios vasaros pabaigos norintiems ją išbandyti yra nemokama. Tai vienintelė tokia Lietuvoje kibernetinio saugumo platforma, kuri veikia kaip vartai tarp interneto ir jūsų svetainės infrastruktūros, kad būtumėte apsaugoti nuo įvairių programišių atakų. Programa suteikia nemokamą SSL sertifikatą, galimybę sukurti savo pageidaujamą SSL sertifikatą, automatizuotą svetainės apžvalgą, tikslią svetainės išrašų analizę, statistinius duomenis būdama draugiška svetainės SEO. Remiantis „OWASP TOP“ didžiausias interneto grėsmes skelbiančioje svetainėje sudarytu sąrašu, mąstančių mašinų veikimu pagrįsta programa geba apsaugoti nuo visų pagrindinių kibernetinių atakų, t. y. didina verslo pelningumą ir investicijų į IT grąžą. Norintiems sužinoti apie savo svetainės pažeidžiamumą „NOD Baltic“ padeda atlikti ir auditą, bei pasiūlyti atitinkamas apsaugos priemones.




Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama