Elektronika.lt
 2024 m. kovo 28 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Kovo 28 d. 08:52
Jungikliai pagaminti iš atliekų – naujovė tvariems namams
Kovo 27 d. 20:30
Saulės elektrinė – daugiabučio balkone: ar tai įmanoma Lietuvoje? (1)
Kovo 27 d. 18:19
4 išmanūs sprendimai, leidžiantys efektyviai taupyti elektrą
Kovo 27 d. 16:36
Ekspertė apie dirbtinį intelektą ir darbuotojų produktyvumą: „Svarbu suprasti, jog nėra vieno stebuklingo įrankio, kuris išspręstų visas problemas“
Kovo 27 d. 14:14
„Philips Monitors“ E1 serija turės tris naujus daugiafunkcinius modelius, skirtus hibridiniam ir nuotoliniam darbui
Kovo 27 d. 12:43
Reikalavimas elektrifikuoti penktadalį stovėjimo vietų glumina verslą: nukentės galutiniai vartotojai
Kovo 27 d. 10:37
KTU mokslininkų ir partnerių bendras darbas: virtuali realybė padės mokantis chirurgijos
Kovo 27 d. 08:12
Prarasti Lietuvos mokslininkai: kodėl moksleiviai dažnai nenori tapti mokslininkais ir kaip tai pakeisti?
Kovo 26 d. 20:20
Kaip keičiasi vairavimo įpročiai persėdus į elektromobilį?
Kovo 26 d. 18:36
Ekspertas besinaudojantiems nemokamu „Wi-Fi“ pataria vengti vieno
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Straipsniai » Kompiuteriai, IT Dalintis | Spausdinti

5 gero IT specialisto savybės

Publikuota: 2017-05-19 11:00
Tematika: Kompiuteriai, IT
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Informacinių technologijų (IT) specialistai – vieni paklausiausių darbuotojų rinkoje. Tai, kad šių specialistų poreikis vis auga parodė ir šiemet atliktas tyrimas, indikuojantis, jog iki 2020 m. Lietuvoje programuotojų poreikis išaugs beveik dvigubai. Visgi diplomo laikymas rankoje nebūtinai garantuoja sėkmingą karjerą IT srityje.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Informacinių technologijų (IT) specialistai – vieni paklausiausių darbuotojų rinkoje. Tai, kad šių specialistų poreikis vis auga parodė ir šiemet atliktas tyrimas, indikuojantis, jog iki 2020 m. Lietuvoje programuotojų poreikis išaugs beveik dvigubai. Visgi diplomo laikymas rankoje nebūtinai garantuoja sėkmingą karjerą IT srityje.

Jau penkerius metus Kaune veikiančios duomenų valdymo bendrovės „Callcredit Information Group“ specialistai atskleidžia 5 esmines gero IT specialisto savybes.

5 gero IT specialisto savybės

Kūrybiškumas. Stereotipas, kad IT specialistas yra užsidaręs intravertas, bendraujantis tik su kompiuteriu priešais savo akis, nėra teisingas. Pastaruoju metu šie mitai apie IT specialistus yra griaunami. „Callcredit Information Group“ Kauno padalinio vadovas taip pat tvirtina, kad IT sektoriaus darbuotojai yra aktyvūs ir veiklūs. „Kūrybinis ir nestandartinis mąstymas, kitokių požiūrio kampų ir sprendimų ieškojimas yra dažna IT specialisto darbo dalis. Be tikslumo ir konkretumo jo darbe taip pat labai reikalingas lankstumas, greita reakcija į besikeičiančią situaciją ir inovatyvus požiūris“, – priduria Dainius Aksinavičius.

Analitinis mąstymas. Informacinės technologijos mus pratina prie spartos ir greičio. Joms sutrikus ar sugedus, taip pat reikia greitai ir sparčiai tas problemas spręsti. Analitinis mąstymas yra dažnas IT problemų sprendimo palydovas. Kaip pažymi Alfonsas Cirtautas, „Callcredit Information Group“ programinės įrangos vystymo grupės vadovas, sėkmingas IT specialistas turi būti orientuotas į problemų sprendimą, gebėti logiškai skaidyti sudėtingas užduotis į smulkesnes. „Pravartu atsitraukti nuo situacijos, kad pamatytum ją platesniame kontekste, įžvelgtum užduoties sudėtines dalis, pasikartojimus“, – teigia jis. „Geras IT specialistas turi gebėti identifikuoti bei spręsti problemas: išskirti jų atsiradimo priežastis ir įtraukti susijusius kolegas siekiant jas eliminuoti“, – pastebi Gintarė Žilinskė, „Callcredit Information Group“ klientų aptarnavimo komandos vadovė. Jai pritaria ir jau penktus metus „Callcredit Information Group“ dirbantis Giedrius Mickevičius, teigdamas, kad visas problemas ir iššūkius galima išspręsti, tačiau svarbu, jog sprendimo algoritmas atsirastų galvoje.

Smalsumas. Savaime suprantama, kad geriausi IT specialistai turi didžiulę ir netgi, galima sakyti, užkrečiamą aistrą technologijoms ir yra linkę nuolatos ieškoti naujų dalykų. „Geri IT specialistai yra itin smalsūs, mėgsta žinoti, kaip, kas ir kodėl veikia“, – pastebi G. Mickevičius. Jam antrina ir jo kolegos. „Technologijos nestovi vietoje, todėl turimų žinių niekada nebus gana“, – priduria Arūnas Rimas, „Callcredit Information Group“ techninis operatorius, savo karjerą pradėjęs nuo klientų aptarnavimo specialisto pozicijos. „Pasaulis keičiasi labai greitai, tad norint pritapti reikia sekti naujienas“, – savo pastebėjimais dalijasi Kristina Valiūnė, „Callcredit Information Group“ vyriausia testavimo analitikė.

Gebėjimas dirbti komandoje. Visada atsiras nauja platforma ar įrankis, kuris gali turėti įtakos kasdieniame darbe. Su tuo susidurti ir pagrindinius veikimo principus suprasti turi ne tik žinovas, bet ir paprastas darbuotojas. Taigi kaip viena ieškomiausių IT specialistų savybių yra gebėjimas techninius dalykus paaiškinti paprastais žodžiais žmonėms, kurie nedirba su IT, bet yra svarbūs procese: klientai, akcininkai, partneriai. Negana to, joks specialistas įmonėse nedirba vakuume nuo kitų, taigi individualistams dažnai tenka susitaikyti su tuo, kad daugelis darbų IT srityje reikalauja komandinio darbo, bendravimo ir bendradarbiavimo su komandos nariais. „Mokėjimas dirbti komandoje, gebėjimas tinkamai išsakyti savo poziciją, priimti kritiką – svarbūs kiekvieno IT specialisto bruožai“, – pažymi A. Cirtautas. Komandoje kiekvienas narys yra svarbus ir kiekvieno indėlis yra vertingas. „Suvokimas, kad tu esi labai svari darbo proceso dalis tave motyvuoja, įgalina ir skatina dirbti efektyviai, nes nuo tavęs taip pat priklauso ir kolegų darbo rezultatai“, – priduria G. Žilinskė.

Mokymasis visą gyvenimą. Ieškant komandas papildysiančių IT specialistų, atsižvelgiama ne tik į jų turimas patirtis, bet ir į perspektyvą, norą mokytis bei tobulėti. „Atrinkdami mūsų komandą papildysiančius IT specialistus, vadovaujamės požiūriu, kad darbo patirtis ne visada yra pats svarbiausias faktorius. Atvirkščiai – dėmesį sutelkiame į jaunų žmonių entuziazmą ir nuolatinį norą tobulėti“, – teigia D. Aksinavičius. Saviugda IT specialistams yra labai svarbi ir jie dažniausiai skiria tam daug laiko. „Nuolatinis noras tobulėti ir neužsisėdėti yra pagrindinis gero IT specialisto bruožas, nes technologijos nuolat kinta, o tu nuo jų atsilikti negali“, – priduria G. Mickevičius. „Neįsivaizduoju IT specialisto, kuris neturėtų noro tobulėti ir mokytis“, – pažymi K. Valiūnė.

Ko tikėtis ateityje?

Šiemet pirmaujanti JAV darbo paieškos platforma „CareerCast“ įvardijo 10 paklausiausių specialybių 2017-aisiais. Populiariausiųjų gretose – IT saugumo analitikai, atsidūrę 4 vietoje, duomenų analitikai (5 vieta) ir programinės įrangos inžinieriai, likę 8 vietoje. Taigi IT specialistai ir toliau išliks paklausūs darbo rinkoje, o šias specialybes ir toliau rinksis daug studentų. Siekiantys IT karjeros turi suvokti, kad sėkmingo specialisto rodiklis yra suvokimas, kad IT specialisto karjera – visą gyvenimą trunkantis procesas. O jo esminėmis dalimis yra noras tobulėti, bendravimo ir komunikacijos įgūdžių puoselėjimas. Taip pat būtina nepamiršti, kad be techninių ir analitinių žinių tobulinimo dėmesio reikia skirti ir kūrybinio potencialo ugdymui.




Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama