Elektronika.lt
 2024 m. kovo 29 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Kovo 29 d. 11:39
Paaiškėjo, kokį atsiperkamumą turi namų ūkyje naudojamos, elektros energiją kaupiančios baterijos
Kovo 29 d. 08:26
Inovacijų ekspertai su partneriais siekia pagerinti Lietuvos miškų ir jų kelių būklę
Kovo 28 d. 20:32
„Elektrum Lietuva“ į elektromobilių įkrovimo tinklo plėtrą šiemet investuos 9 mln. eurų
Kovo 28 d. 17:25
NASA „BurstCube“ palydovas paleistas tirti galingiausius sprogimus kosmose
Kovo 28 d. 14:50
„Logitech“ pristato „Signature Slim“ klaviatūrą ir darbo bei gyvenimo derinį prie rašomojo stalo
Kovo 28 d. 11:17
Kaip atrodys mokslai, studijos ir darbas DI eroje: pagrindiniai parodos „Karjera & studijos Lietuvoje“ akcentai
Kovo 28 d. 08:52
Jungikliai pagaminti iš atliekų – naujovė tvariems namams
Kovo 27 d. 20:30
Saulės elektrinė – daugiabučio balkone: ar tai įmanoma Lietuvoje? (1)
Kovo 27 d. 18:19
4 išmanūs sprendimai, leidžiantys efektyviai taupyti elektrą
Kovo 27 d. 16:36
Ekspertė apie dirbtinį intelektą ir darbuotojų produktyvumą: „Svarbu suprasti, jog nėra vieno stebuklingo įrankio, kuris išspręstų visas problemas“
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Straipsniai » Kompiuteriai, IT Dalintis | Spausdinti

Pasitikėjimas IT įmonėmis itin aukštas: Lietuvos IT sektoriaus reputacija lenkia Europos vidurkį

Publikuota: 2016-12-08 07:06
Tematika: Kompiuteriai, IT
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Antrus metus didžiausios rinkos tyrimų ir konsultacijų bendrovės „Kantar TNS“ kartu su nacionaline informacinių ir ryšių technologijų sektoriaus asociacija „Infobalt“ atliktas tyrimas atskleidė, kad Lietuvos informacinių technologijų sektoriaus įmonių reputacijos lygis išlieka labai aukštas ir lenkia bendrą šio sektoriaus reputacijos vertinimo vidurkį visoje Europoje.

 Rodyti komentarus (0)  

Pasitikėjimas IT įmonėmis itin aukštas: Lietuvos IT sektoriaus reputacija lenkia Europos vidurkįAntrus metus didžiausios rinkos tyrimų ir konsultacijų bendrovės „Kantar TNS“ kartu su nacionaline informacinių ir ryšių technologijų sektoriaus asociacija „Infobalt“ atliktas tyrimas atskleidė, kad Lietuvos informacinių technologijų (IT) sektoriaus įmonių reputacijos lygis išlieka labai aukštas ir lenkia bendrą šio sektoriaus reputacijos vertinimo vidurkį visoje Europoje. Šiais metais Lietuvos IT sektoriaus reputacijos indeksas siekia 69 punktus (praėjusiais metais buvo 67 punktai), kai tuo tarpu Europos vidurkis yra 56 punktai, o kaimyninės Latvijos indeksas dar žemesnis – 54 punktai.

„Mūsų šalies IT sektorius skirtingose visuomenės grupėse suprantamas kaip viena iš perspektyviausių ir itin gerą reputaciją išlaikančių veiklos sričių. Reikėtų suprasti ir tai, kad antrus metus iš eilės itin aukštas reputacijos lygis atspindi ir galimybes šiam sektoriui toliau sėkmingai plėstis. Sektoriaus dalyviams geras reputacijos vertinimas ne tik pasiekimas, bet ir įpareigojimas išlaikyti aukštus veiklos standartus, paskata ir toliau stiprinti savo auditorijų pasitikėjimą“, – teigia „Kantar TNS“ įžvalgų ir tyrimų vadovė Jurgita Račkytė-Vilimė.

Bendram Lietuvos IT sektoriaus ir atskirų jo subsektorių reputacijos lygiui išmatuoti buvo skaičiuojamas reputacijos indeksas (TRI*M), kuris gautas apibendrinus sektoriui svarbių interesų grupių atstovų atsakymus. Tyrime vertintos didžiausios pagal apyvartą ir (arba) darbuotojų skaičių IT įmonės šalyje.

Geriausiai vertinamos Lietuvos IT sektoriaus įmonės

Tyrimo metu analizuoti keturių Lietuvos IT subsektorių reputacija. Pernai aukščiausiu reputacijos lygiu išsiskyręs technologijų centrų sektorius (2015 m. – 73; 2016 m. – 70), šiemet tokio išskirtinumo nebeturi – stiprėjo ir „One stop shop“ paslaugas teikiančių įmonių, ir programinės įrangos vystytojų, ir infrastruktūros paslaugų įmonių reputacija (atitinkamai 70, 69 ir 67 punktai).

Geriausiai reputacijos prasme visos tyrime dalyvavusios grupės įvertino „Barclays Technology Centre Limited“ Lietuvos filialą (92 punktai), antroje vietoje „NFQ Technologies“ (89 punktai), o trečioje – „Microsoft Lietuva“ (87 punktai). Tarp „One stop shop“ subsektoriaus įmonių aukščiausia reputacija išsiskyrė „Blue Bridge“ įmonių grupė, o tarp infrastruktūros paslaugas teikiančių įmonių – „Also Lietuva“.

„Kalbant apie konkrečius sektoriaus reputacijos lyderius, svarbu pažymėti, kad geriausių trejetuką sudaro stiprios tarptautinės kompanijos, kurios atėjusios į Lietuvą atsinešė ir labai aukštus veiklos standartus, procesų valdymo kultūrą, požiūrį į personalą, o tai reiškia, kad ir kitos įmonės turi siekti panašių standartų, nes konkurencinė kova vietos IT sektoriuje yra itin aktyvi“, – sako Paulius Vertelka, asociacijos „Infobalt“ vykdomasis direktorius.

Reputacijos ambasadoriai ir atmetėjai

Šių metų „Kantar TNS“ tyrimas taip pat parodė, kad vadinamieji reputacijos ambasadoriai (teigiamai apie IT sektoriaus įmones atsiliepiantys, gerai jų veiklą vertinantys ir jomis pasitikintys asmenys) sudaro beveik pusę – 47 proc. visų interesų grupių atstovų, praėjusiais metais jų buvo šiek tiek mažiau – 46 proc. visų tyrimo dalyvių. Apie IT įmones prastai atsiliepiantys, jų veiklą neigiamai vertinantys asmenys – vadinamieji atmetėjai – šiais metais sudaro apie ketvirtadalį tyrimo dalyvių – 24 proc. (praėjusiais metais buvo 25 proc.).

Anot Jurgitos Račkytės-Vilimės, vienas iš svarbiausių tiek sektoriaus, tiek ir konkrečių įmonių reputacijos indikatorių yra reputacijos ambasadorių ir atmetėjų santykis.

Daugiausiai reputacijos ambasadorių yra tarp žiniasklaidos atstovų ir tinklaraštininkų – šioje grupėje net 78 proc. yra linkę teigiamai atsiliepti apie IT sektoriaus įmones, gerai vertina jų veiklą bei jomis pasitiki. Verslo įmonių atstovai ir asociacijos „Infobalt“ nariai bendrą sektoriaus reputaciją vertina nuosaikiau, atitinkamai 42 ir 34 proc. šių grupių atstovų yra pozityvių atsiliepimų apie sektorių ir jos įmones skleidėjai.

Svarbiausia sąžininga veikla

Anot „Kantar TNS“ įžvalgų ir tyrimų vadovės Jurgitos Račkytės-Vilimės, tyrimas parodė, kad labiausiai gerą sektoriaus įmonių reputaciją nulemia keletas esminių faktorių:

„Interesų grupės nurodė, kad gerai reputacijai išlaikyti svarbiausia yra sąžiningi ir atsakingi veiklos principai, orientacija į savo klientų poreikius bei finansinis veiklos stabilumas. Šiuo metu mažiausiai įtakos reputacijai turi įvairūs įmonių apdovanojimai ir tik aukštesniu nei kitų sektoriaus įmonių siūlomu atlyginimu grįstas IT įmonės išskirtinumas“, – vardina kriterijus, kuriuos išskyrė tirtos auditorijos, „Kantar TNS“ įžvalgų ir tyrimų vadovė.

Anot J. Račkytės-Vilimės, atsakinga įmonės veikla ir klientų aptarnavimo kultūra pagal savo įtaką pralenkia ir nepriekaištingos vadovo reputacijos svarbą, įmonės lyderystę savo srityje ar rūpestį intelektinės nuosavybės apsauga. Įdomu tai, kad viešojo sektoriaus įmonės išskiria ir IT bendrovių dalyvavimo viešuosiuose pirkimuose istoriją.

„Manyčiau, kad būtent dalyvavimo viešuosiuose pirkimuose patirtis yra viena tų prioritetinių sričių, kuriose IT kompanijoms, norinčioms gerinti savo reputaciją, reikėtų investuoti daugiau jėgų. Tai itin svarbu bendraujant su valstybinėmis įstaigomis. Norėčiau akcentuoti ir kitą aspektą – tyrimas atskleidė, kad nors nepriekaištinga vadovo reputacija nėra tiek svarbu bendram IT sektoriaus reputacijos lygiui, privačių įmonių segmente stiprus lyderis turi įtakos IT įmonės reputacijai“, – teigia Jurgita Račkytė-Vilimė.

„Infobalt“ vykdomasis direktorius išskyrė potencialių ateities IT sektoriaus darbuotojų – studentų vertinimą. „Itin IT sektoriui svarbioje studentų grupėje didesnę reikšmę įgyja aspektai susiję su darbo sąlygomis, darbdavių investavimu į darbuotojų gerovę. Atlyginimų dydžio ryšys su įmonės reputacijos vertinimu studentų grupėje taip pat stipresnis, nei kitose grupėse. Šioje grupėje labai didelę įtaką reputacijos vertinimui turi ir teigiami atsiliepimai viešumoje“, – tyrimo rezultatus komentavo P. Vertelka.




Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama