Elektronika.lt
 2024 m. balandžio 25 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Balandžio 25 d. 08:32
HMD pristatė tris atnaujintus „Nokia“ mygtukinius telefonus
Balandžio 24 d. 20:16
Kaip išjungti ar perkrauti visų modelių „iPhone“
Balandžio 24 d. 17:16
Nuo blynus kepančių robotų iki miesto priežiūros technologijų – „Tech_Champ 2024“ hakatone komandos kūrė naujoves
Balandžio 24 d. 14:32
Pristatytas 816 AG „Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE“ kupė
Balandžio 24 d. 11:26
Švietimo ekspertai sutaria: universitetų aljansai – galimybė turėti geresnę švietimo sistemą
Balandžio 24 d. 08:18
„Nothing“ pristatė „Ear“ ir „Ear (a)“ belaidžius ausinukus
Balandžio 23 d. 20:24
Dauguma Lietuvos tėvų riboja vaikų laiką internete: psichologas patarė, kaip nepažeisti vaiko privatumo
Balandžio 23 d. 17:16
Peteris Higgsas: kaip itin kuklus fizikas sugalvojo dieviškosios dalelės idėją
Balandžio 23 d. 14:42
Huawei“ pristatė naujuosius „Pura 70“, „Pura 70 Pro“ ir „Pura 70 Pro+“ išmaniuosius telefonus
Balandžio 23 d. 11:27
Sukčiai iš lietuvių pernai vidutiniškai išviliojo po 74 eurus: atskleidė, kur ir kaip jie veikia
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Straipsniai » Kompiuteriai, IT Dalintis | Spausdinti

IT valdymas ir priežiūra – kaip sveikatos priežiūra

Publikuota: 2015-07-28 10:10
Tematika: Kompiuteriai, IT
Skirta: Pradedantiems
Autorius: Marius Kuitniauskas
Aut. teisės: ©Tinklaraštis „įDebesis“
Inf. šaltinis: Tinklaraštis „įDebesis“

Kas bendro tarp žmogaus sveikatos ir įmonės veiklos? Galimą įžvelgti daugybė panašumų, tačiau vienas jų – esminis: jei sveikata nesirūpinsime, organizmas pradės veikti blogai, neefektyviai arba iš viso gali nustoti veikti. Jei prastai maitinamės, nejudame, nereaguojame į savo kūno signalus, susergame. Taip pat ir įmonė, kuri neprižiūri savo procesų, neanalizuoja laiko sąnaudų ir resursų valdymo, yra pasmerkta žlugti.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

IT valdymas ir priežiūra – kaip sveikatos priežiūra Kas bendro tarp žmogaus sveikatos ir įmonės veiklos? Galimą įžvelgti daugybė panašumų, tačiau vienas jų – esminis: jei sveikata nesirūpinsime, organizmas pradės veikti blogai, neefektyviai arba iš viso gali nustoti veikti. Jei prastai maitinamės, nejudame, nereaguojame į savo kūno signalus, susergame. Taip pat ir įmonė, kuri neprižiūri savo procesų, neanalizuoja laiko sąnaudų ir resursų valdymo, yra pasmerkta žlugti.

Kai organizmas sunegaluoja, yra du veiksmų variantai, iš kurių paprastai renkamės. Pirmasis – gydytis patiems. Antrasis – eiti pas gydytoją. Įmonės veikloje taip pat yra šie du pasirinkimai – spręsti visas problemas įmonės viduje arba samdyti specialistus. Bet kuriuo atveju, nei žmogaus, nei įmonės joks „daktaras“ negali išgydyti, jei nerodomos pastangos ir noras keisti savo gyvenimo būdą.

Lyginti galima daug ką, tačiau šio straipsnio tikslas – parodyti įmonėms, kad savo IT ūkio priežiūrą turėtume vykdyti atsakingai ir rimtai.

Įmonės IT – tiesiogiai atsakinga už įmonės sėkmę

Kas daro įmonę pelninga ir sėkminga? Trys dalykai:

  1. Paslaugos ar produkto paklausa, kurią daugiau kontroliuoja pati rinka, ne įmonė;
  2. Kvalifikuotas paslaugos teikimas arba gamyba;
  3. Įmonės vidinių resursų efektyvus valdymas.

Investicijos? Jos nėra būtinos, nes kai kurios įmonės įsigudrina išaugti ir naudodamos savo pelnus. Žmonės? Juos visus galima pakeisti jaunesniais, gudresniais, talentingesniais. Net ir vadovus.

Akivaizdu, kad kvalifikuotas paslaugos teikimas arba gamyba ar prekyba bei vidinių resursų valdymas yra tos sritys, kurias kiekviena įmonė kontroliuoja savaip. Jei įmonės vadovybė sugeba tai daryti efektyviai, sutaupomos milžiniškos lėšos. IT skyriui dažnai duodamos užduotys rasti būdų, kaip efektyviau išnaudoti turimus resursus. Būtent šio skyriaus pasiūlyti sprendimai lemia įmonės sėkmę. Taip buvo ne visada, tačiau dabartinėje ekonomikoje IT griežia pirmu smuiku.

Seniau viskas atsiremdavo į žmonių komandą, kurių asmeninės ir profesinės savybės lemdavo įmonės sėkmę. Dabar ši situacija pasikeitė. IT skyrius turi pateikti tokius sprendimus, kurie leistų būti kuo mažiau priklausomiems nuo žmonių kaitos. Čia „debesies“ įrankiai padeda labiausiai.

Kaip „debesis“ gali padėti įmonėms?

Kalbame apie IT skyriaus svarbą kiekvienai įmonei, nesvarbu, ar joje dirba 2 ar 2000 žmonių. Pateikime konkrečius pavyzdžius apie „debesies“ naudą kiekvienam verslui:

  • El. paštas, perkeltas į „debesį“ ir kvalifikuotai prižiūrimas, turi kur kas mažiau šansų sugesti ir pradingti, nei laikomas savame serveryje. Būtent el. pašto sutrikimai pasaulyje atneša daugiausia nuostolių.
  • Duomenų saugojimo sprendimai „debesyje“ yra kur kas patikimesni, nei vidinis failų serveris. Be to visada galima derinti tiek vidinio, tiek išorinio „debesies“ galimybes (hibridinis „debesis“).
  • Dokumentų valdymo sistema („debesies“ įrankis) labai palengvina kiekvienos įmonės administracijos darbą. Nebereikia spausdinti tūkstančių popierių (taupomas laikas, mažinamos išlaidos biuro technikai – spausdintuvams, eksploatacinėms medžiagoms, priežiūrai).
  • Elementariausias CRM‘as yra kur kas pranašesnis už bendrai vedamą Excel‘į. „Debesies“ CRM‘ų šiuo metu – itin daug. Kai kurie jų yra netgi nemokami ir patenkina nedidelių įmonių poreikius. Rezultatas – didelis draudimas nuo kadrų kaitos, kai išeidamas darbuotojas su savimi „išsineša“ visus klientus.
  • Projektų valdymas efektyvesnis su „debesiu“ ne vien dėl to, kad yra įvairių projektų valdymo sistemų „debesyje“, bet ir dėl paties principo – jis leidžia fiziškai nutolusiems komandos nariams dirbti efektyviau. Tai reiškia, kad susirgęs komandos narys nesužlugdys viso projekto, nes kai kurias užduotis jis galės atlikti iš namų ar net gydymo įstaigos.
  • Lankstus darbuotojų valdymas taip pat priklauso nuo „debesies“ sprendimų įmonėje. Ar darbuotojai turi pakankamai gerai darbui pritaikytus išmaniuosius telefonus ar kompiuterius, kad galėtų jais pasinaudoti bet kuriuo paros metu? Visi šie sprendimai yra vienaip ar kitaip susiję su „debesimi“.
  • Darbuotojų valdymui reikia mažiau žmonių būtent dėl „debesies“. Seniau kiekvienoje didesnėje įmonėje buvo reikalingas didelis skyrius, atsakingas už darbuotojų paruošimą ir motyvaciją (HR). Dabar tokio skyriaus beveik nebereikia, nes viską sutvarko vienas HR vadovas. Žinoma, jis naudojasi galingais „debesies“ įrankiais, leidžiančiais analizuoti kiekvieno darbuotojo rodiklius, indėlį į kompanijos sėkmę ir norus būti atitinkamai įvertintam bei jaustis komfortabiliai.
  • Sprendimų priėmimas ir tvirtinimas nuotoliniu būdu taip pat prisideda prie įmonės sėkmės.

Visa tai susiję su IT skyriaus pasiūlytais sprendimais ir jų efektyvumu.

Šiais, 2015 metais, pasaulis kalba apie naujos specialybės iškilimą – „debesies“ stratego. Tai žmogus arba kita įmonė, kuri parengia konkrečiai įmonei „debesies“ strategiją, padeda ją įgyvendinti. Kitais metais vis dažniau girdėsime ir kitą naują specialybę – „debesies“ brokeris. Tai žmogus ar įmonė, kuri ieško geriausių sprendimų, gali pasiūlyti atitinkamų nuolaidų už tam tikras „debesies“ paslaugas, kurias gauna tiesiai iš teikėjų. Labai įmantrūs pavadinimai, bet įdomu tai, kad jau du dešimtmečius sėkmingai dirbantis IT skyriaus vadovas dabar atlieka abi šias funkcijas ir atliko jas iki šiol. Niekas nepasikeitė – tik pavadinimai. Dėl to įmonės sveikatą būtina patikėti ne vien tik vadovui, bet ir IT skyriui. Įmonės vadovas atsakingas už psichinę sveikatą, o IT skyrius – už fizinę.

Susirūpinkite savo įmonės sveikata jau dabar. Pasikonsultuokite su IT skyriaus vadovu, kaip galite pagerinti jūsų įmonės darbą, sumažinti išlaidas, pagerinti teikiamų paslaugų ar gaminamų prekių kokybę. Nebijokite kalbėti apie „debesies“ sprendimus, nors prie jų teks priprasti. Tai tik iš pirmo žvilgsnio sunkus procesas, bet jau esame tokį patyrę – nuo fakso perėjome prie el. pašto, nuo rašytinių žurnalų, tabelių ir formų – prie Excel‘io. Galime prisitaikyti ir prie naujo tipo dokumentų bendrinimo ir darbo ne tik kompiuteryje, bet ir telefone ar net dideliame televizoriuje namuose.


įDebesis



Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama