Elektronika.lt
 2024 m. balandžio 26 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Balandžio 26 d. 10:20
Naujieji „Audi“ įkraunami hibridai Q7 ir Q8 elektros režimu įveiks iki 90 km atstumą
Balandžio 26 d. 08:04
Išskirtinės JUNG naujienos svarbiausioje statybų verslui skirtoje parodoje „RESTA“
Balandžio 25 d. 20:47
Nuo asfalto nulipti drąsinantis elektrinis SUV: kaip gamintojai dėlioja šį pasjansą?
Balandžio 25 d. 18:22
Kosmoso agentūrai NASA Lietuvoje sukurtas palydovas pasiekė orbitą – testuos saulės bures
Balandžio 25 d. 16:36
AOC dovana turinio kūrėjams – tobula drobė tikroms spalvoms „Graphic Pro U3 Series“
Balandžio 25 d. 14:36
Gegužę – svarbūs pokyčiai tūkstančiams „Shopify“ vartotojų (1)
Balandžio 25 d. 12:27
Grėsmės vaikų mobiliuosiuose telefonuose: ką apie tai galvoja tėvai?
Balandžio 25 d. 10:41
Išmanioji buitinė technika: kaip ji gali padėti sumažinti elektros sąskaitą?
Balandžio 25 d. 08:32
HMD pristatė tris atnaujintus „Nokia“ mygtukinius telefonus
Balandžio 24 d. 20:16
Kaip išjungti ar perkrauti visų modelių „iPhone“
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Straipsniai » Kompiuteriai, IT Dalintis | Spausdinti

„Watch Dogs“ – unikalios kategorijos žaidimas, pateisinęs tiek kūrėjų, tiek žaidėjų lūkesčius

Publikuota: 2014-08-01 10:19
Tematika: Kompiuteriai, IT
Skirta: Pradedantiems
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Žaidimų kūrimo industrija šiuo metu išgyvena revoliucinius laikus, o tai patvirtina ypatingai sparčiai vykstantis progresas. Nors žaidėjus nustebinti darosi vis sunkiau, garsiausioms žaidimų kompanijoms tai vis dar pavyksta padaryti. Galbūt netgi galime pasakyti, kad jie yra priversti tai padaryti dėl ypatingai sparčiai tobulėjančių aparatinės įrangos galimybių.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Žaidimų kūrimo industrija šiuo metu išgyvena revoliucinius laikus, o tai patvirtina ypatingai sparčiai vykstantis progresas. Nors žaidėjus nustebinti darosi vis sunkiau, garsiausioms žaidimų kompanijoms tai vis dar pavyksta padaryti. Galbūt netgi galime pasakyti, kad jie yra priversti tai padaryti dėl ypatingai sparčiai tobulėjančių aparatinės įrangos galimybių.

Vis dėlto bendras procesas rodo, kad galutiniu rezultatu lieka patenkinta visa žaidimų industrija – tiek žaidėjai, tiek žaidimų kūrėjai. Vieni iš jų kas metus gali džiaugtis didėjančiais pardavimais ir nuolatos augančiu pelnu, o kiti naujomis ir dar nematytomis sukurto virtualaus pasaulio galimybėmis. Tuo pačiu tokie žaidimai įkvepia visą industriją naujoms idėjoms ir sveikai konkurencijai.

„Watch Dogs“ – unikalios kategorijos žaidimas, pateisinęs tiek kūrėjų, tiek žaidėjų lūkesčius

Bene geriausiai šio reiškinio rezultatą atskleidžia vienas naujausių žaidimų „Watch Dogs“, apie kurį jau ne kartą kalbėta, tačiau unikalus žaidimas nusipelno atskiro pristatymo. Tai unikalios kategorijos klasei priskiriamas ir nuo 2009 metų „Ubisoft“ bendrovės kurtas žaidimas. Įdomu tai, jog „Ubisoft“ kompanija buvo taip rimtai nusiteikusi, jog „Watch Dogs“ išleidimas 2013 metais buvo atidėtas vien dėl to, kad iš esmės užbaigtas žaidimas būtų dar kartelį nuodugniai ištestuotas ir patobulintas.

Nors išleidimo datos nukėlimas žaidimų industrijoje yra gana įprastas reiškinys, tačiau ne visiems net ir po to pavyksta pasiekti tai, ką įrodė „Ubisoft“ ir jų kūrinys „Watch Dogs“. Čia galima paminėti 2014 metų išankstinių naujų žaidimų užsakymų rekordą, pirmosios dienos pardavimų rekordą, kuris leidžia tapti „Watch Dogs“ greičiausiai parduodamu „Ubisoft“ žaidimu istorijoje, o taip pat pridėti 4 milijonų kopijų pardavimus jau pirmąją savaitę.

Tokiam rezultatui pasiekti tikrai neužtenka vien geros žaidimo grafikos ar didelių investicijų marketingui. Žaidėjus taip pat turi sudominti ir žaidimo siužeto linija, o tai ypatingai aktualu kaip kalbame apie visiškai naujos kategorijos ir dar nematyto siužeto ir galimybių žaidimus.

Siužeto vingiai

„Watch Dogs“ žaidėjus nukelia į netolimą ateitį bei Čikagą – miestą, kuris yra pilnai automatizuotas ir techniškai labai pažangus bei išprusęs. Šis miesto progresas yra siejamas su „ctOS“ operacine sistema, kuri yra naudojama valdyti visiems mieste žinomiems elektroniniams įrenginiams, pradedant durų užraktais ar kameromis ir baigiant įvairiomis duomenų saugyklomis ar eismo kontrolės sistemomis.

Šiuo metu spartus elektroninės įrangos skaičiaus augimas ir veiksmų automatizavimas yra gana kasdieniškas bei suprantamas, tačiau „Ubisoft“ šalia šio dabartinio kasdieniškumo, beveik prieš penkerius metus sugebėjo įžvelgti ir dėl to galintį kilti pavojų. Čia kalba eina ne apie ką kita, bet apie elektroninių įrenginių pažeidžiamumą virtualioje erdvėje bei galimus programišių išpuolius. Nors tai tik sutapimas, bet 2013 metų pabaigoje ir 2014 pradžioje programišių išpuolių skaičius pastebimai išaugo, o jų metu buvo tiek paviešinta ypatingai konfidenciali informacija, tiek sutrikdytas organizacijų darbas ir t. t.

Būtent šalia aktualios pasaulinės skaitmenizavimo temos „Watch Dogs“ žaidime yra pridedama ir augančios programišių įtakos bei jų sumanaus intelekto tema. Pagrindinis „Watch Dogs“ herojus – profesionalus programišius Aidenas Pearceas, kuris savo žinias paverčia universaliu ginklu. Tai suteikia galimybę žaidėjams tiesiog naudojant Aideno išmanųjį telefoną valdyti ir manipuliuoti ateities Čikagos miesto elektroninio tinklo infrastruktūros ištekliais, kurie yra priklausomi nuo jau minėtos „ctOS“ operacinės sistemos.

Toks sukurtas „Ubisoft“ bendrovės „Watch Dogs“ žaidimo scenarijus kol kas dar turi nemažai fantastikos elementų, tačiau tuo pačiu santykinai gvildena realiai didėjančią privatumo ir saugumo problematiką globaliame tinkle. Šį faktą patvirtina ir „Ubisoft“ bendradarbiavimas „Watch Dogs“ kūrimo metu su „Kaspersky Lab“ ekspertų komanda. Būtent jų sukaupta patirtis buvo panaudojama tiek žaidime integruojant nuo „ctOS“ operacinės sistemos darbo priklausančią ateities Čikagos miesto tinklo infrastruktūrą, tiek stengiantis atkartoti kuo tikroviškesnį programišių elgesį ir būdą.

„Watch Dogs“ neretai bandomas palyginti ir su puikiai žinoma „Grand Theft Auto“ žaidimų serija. Reikia sutikti, kad tam tikrų panašumų tikrai atrasime, nes žaidėjui abiem atvejais yra suteikiama praktiškai neribota laisvė didžiuliame mieste. Jame galima rasti tiek daugybę pašalinių misijų, tiek kito pobūdžio veiklos. Vis dėlto „Watch Dogs“ išsiskiria tuo, kad pagrindinių misijų čia tikrai nepavyks pereiti vien su pistoletu rankoje nepasitelkiant tam tikros iš anksto numatytos logikos. Žaidėjas praktiškai visuomet bus priverstas panaudoti ir profesionalaus programišiaus Aideno sugebėjimus manipuliuoti „ctOS“ operacine sistema, kuri valdo visą sukurto virtualaus ateities Čikagos miesto elektroninę infrastruktūrą.

Taigi, pavyzdžiui, jeigu misijos metu reikės gauti prieigą prie tam tikro tipo slaptų duomenų, visų pirma žaidėjas privalės gerai ištyrinėti jam svarbią teritoriją įsilauždamas į stebėjimo kamerų sistemą. Vėliau siekiant nukreipti apsaugos dėmesį gali tekti sukelti kokį nors fiktyvų įvykį, pavyzdžiui, susijusį su elektros instaliacija. Galiausiai gali tekti imtis apsaugos eliminavimo, tačiau tikėtina, kad apie teritoriją surinkta informacija padės tai atlikti kur kas intelektualiau bei lengviau.

Malonios staigmenos

Tampa akivaizdu, kad programišiaus įgūdžių pasitelkimas „Watch Dogs“ dažniausiai bus tiesiog privalomas. Šias Aideno savybes galima išnaudoti ir paprastai klajojant po miestą. Tokiu būdu žaidėjui leidžiama ne tik valdyti elektroninę miesto infrastuktūrą, bet ir suteikiama galimybė brautis į kitų šiame mieste gyvenančių žmonių privatų gyvenimą. Nors šie užsiėmimai neįtakoja bendrojo „Watch Dogs“ scenarijaus, tačiau suteikiama laisvė žaidėjams leidžia išvengti misijų vykdymo monotonijos, o taip pat prailgina bendrą mėgavimosi įsigytu žaidimu laikotarpį.

Šių aptartų ir bet kada laisvai pritaikomų programišiaus savybių panaudojimas svarbiausią reikšmę ir svarbą įgauna daugelio žaidėjų (angl. multiplayer) režime. Įsivaizduokite, kad tai ką jūs darėte su virtualiai emuliuotais miesto gyventojais žaisdami vieno žaidėjo režime (angl. single-player), dabar su jumis gali daryti bet kuris kitas „Watch Dogs“ žaidėjas. Įdomiausia yra tai, kad viskas vyksta toje pačioje aplinkoje (žemėlapyje), todėl įgyti gebėjimai ir pažintis su ateities Čikagos miestu vieno žaidėjo režime, tikrai pravers ir suteiks pranašumo prieš kitus realius oponentus daugelio žaidėjų režime.

Apibendrinant galima pasakyti, kad „Watch Dogs“ populiarumas tarp žaidėjų ir geri daugumos apžvalgininkų įvertinimai nėra šiaip sau atsitiktinumas. Netgi galima teigti, kad „Ubisoft“ žaidimo „Watch Dogs“ sėkmę automatiškai užprogramavo akcentuodama, kad siekia ypač aukštos kokybės kaip tai daro „Rockstar“ su savo elitine žaidimų serija „Grand Theft Auto“. O jeigu dar pridėsime daugumos žaidėjų ir apžvalgininkų nuomonę, jog „Watch Dogs“ santykinai apjungia ir „Splinter Cell“ bei „Assassin's Creed“ žaidimų galimybes, tačiau pasižymi dar nematytu ir unikaliu scenarijumi. Šie žaidimų pavadinimai yra pakankamai gerai žinomi net ir tiems, kurie praktiškai nesidomi šiuolaikine žaidimų industrija. Taigi šių tarsi etalonais tapusių žaidimų kombinacija leidžia žaidėjui iškarto sukurti tam tikrą pasitikėjimo jausmą bei skatina išbandyti ir „Watch Dogs“.

„Watch Dogs“ oficiali prekyba pasaulinėse rinkose „PC“, „Xbox One“, „Xbox 360“, „PS4“, „PS3“ bei „Wii U“ platformoms prasidėjo gegužės 27 dieną, o šiuo metu jis jau pasiekė ir Lietuvą.


Technologijos.lt



Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama