Elektronika.lt
 2024 m. balandžio 28 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Balandžio 28 d. 09:31
Internetiniai sukčiai aktyviausi tada, kai esame labiausiai pažeidžiami: ekspertas pataria, kaip nepasimesti
Balandžio 27 d. 17:27
„Mini“ pristatė pirmąjį elektrinį kompaktinį visureigį „Aceman“
Balandžio 27 d. 13:20
JAV suspindę Vilniaus licėjaus moksleiviai pristatė pačių sukonstruotą robotą
Balandžio 27 d. 09:20
Karantinas įkvėpė lietuvį sukurti žaidimą, kuriuo susidomėjo didžiausios žaidimų platformos
Balandžio 26 d. 20:22
Kaip skaitmeninė transformacija keičia dėstytojų darbą
Balandžio 26 d. 18:43
Palydovinis ryšys ir naujas įkrovimo būdas: kokių galių mūsų išmaniesiems suteiks „Android 15“ atnaujinimas?
Balandžio 26 d. 16:49
Automobiliuose vis dažniau naudojamos kameros, kurios pakeičia įprastinius veidrodėlius: kokie tokio sprendimo privalumai ir trūkumai?
Balandžio 26 d. 14:29
„Instagram“ ruošia kritikuojamą funkciją: leis realiu metu matyti draugų buvimo vietą
Balandžio 26 d. 12:41
Švarus telefonas veiks gerokai greičiau, ilgiau neišsikraus
Balandžio 26 d. 10:20
Naujieji „Audi“ įkraunami hibridai Q7 ir Q8 elektros režimu įveiks iki 90 km atstumą
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Straipsniai » Kompiuteriai, IT Dalintis | Spausdinti

Styvas Džobsas: šešios priežastys, kodėl „Adobe Flash“ ne vieta „iPhone“ telefone

Publikuota: 2010-05-15 07:06
Tematika: Kompiuteriai, IT
Skirta: Mėgėjams
Autorius: Antanas Dapkus
Aut. teisės: ©Mobium.lt
Inf. šaltinis: Mobium.lt

Karas tarp Styvo Džobso ir „Adobe“ dėl leidimo diegti „Flash“ technologiją „iPhone“ telefone pagaliau gali būti nusvertas „Apple“ naudai. Kompanija nenori įsileisti „Flash“ į „iPhone “ platformą, ir iki šiol niekas nežinojo kodėl. Dauguma spėliojo, jog vienintelė priežastis – siekimas visais įmanomais būdais sumažinti bet kokią „App Store“ programoms galimą konkurenciją.

 Rodyti komentarus (2)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Karas tarp Styvo Džobso (Steve Jobs) ir „Adobe“ dėl leidimo diegti „Flash“ technologiją „iPhone“ telefone pagaliau gali būti nusvertas „Apple“ naudai. Kompanija nenori įsileisti „Flash“ į „iPhone “ platformą, ir iki šiol niekas nežinojo kodėl. Dauguma spėliojo, jog vienintelė priežastis – siekimas visais įmanomais būdais sumažinti bet kokią „App Store“ programoms galimą konkurenciją, tačiau tokias kalbas paneigė Styvas Džobsas, pateikęs šešias rimtas priežastis, kodėl „Adobe“ technologijai ne vieta jų telefonuose.

Pirmoji „Flash“ problema – tai uždara sistema. Nors internete gausų „Flash“ turinio, tai dar nereiškia, kad jis atviras, kadangi „Flash“ sistema ir viskas, kas su ja susiję, yra kontroliuojama tik „Adobe“ – ji neatvira. „iPhone OS“ taip pat uždara, tačiau „Apple“ tiki, jog visos naudojamos interneto technologijos turėtų būti atviros. „Vietoje „Flash“ „Apple“ pasirinko HTML5, CSS ir „JavaScript“ – visos jos atviros“, – pranešime teigia „Apple“.

„Apple“ mobilieji įrenginiai sukurti veikti kuo didesne sparta, naudojant kuo mažiau energijos, būtent tokiu būdu įdiegti minėtieji standartai. HTML 5 standartas, nuo šiol naudojamas „Google“ ir daugelio kitų, suteikia galimybę internete sukurti pažangią grafinę, animacinę, ir bet kokią kitą informaciją be jokių papildomų įskiepių, kaip kad „Flash“. Viskas kuriama gimtuoju kodu, todėl nereikia trečiųjų šalių programų apdoroti papildomai informacijai – sutaupoma daug energijos. Be to, HTML 5 yra visiškai atvira ir valdoma HTML komiteto, kuriam priklauso „Apple“.

Ne gana to, „Apple“ neapsistoja ties tuo. Ši kompanija pati pradėjusi nuo mažo projekto, šiandien yra sukūrusi vieną populiariausių interneto technologijų „WebKit“. Tai visiškai atviras HTML 5 interneto puslapių atvaizdavimo variklis, naudojamas „Safari“ interneto naršyklėje, „Google“ telefonų naršyklėse, „Palm“, net pačios populiariausios mobiliosios „Symbian“ sistemos kūrėjai pasirinko „WebKit“, o „BlackBerry“ naudos šią technologiją nuo šių metų. Ši atvira sistema tapo standartu visoms mobiliosioms platformoms.

Styvas Džobsas: šešios priežastys kodėl „Adobe‘s Flash“ ne vieta „iPhone“ telefone

Taip pat „Apple“ buvo kaltinta tuo, jog nesuteikia galimybės naudotis pilnaverčiu internetu su „iPhone“ ir kitais „iPhone OS“ prietaisais. „Apple“ teigia, jog tai netiesa. Internete maždaug 70 proc. visų vaizdo įrašų yra pateikiami naudojant „Flash“, tačiau dauguma nežino, jog visi šie vaizdeliai gali būti pateikiami pažangesniu H.264 formatu, kuris yra palaikomas „iPhone“, „iPad“ ir „iPod Touch“. Tačiau „Adobe“ apie tai nekalba nenorėdama sumažinti „Flash“ populiarumo.

„Apple“ mano, jog H.264 anksčiau ar vėliau bus pastebėtas, o šiuo metu dėl filmukų neverta per daug graužtis, kadangi „App Store“ yra specialios programos, skirtos peržiūrėti populiariausių interneto vaizdo tinklapių turiniui. „YouTube“ šiuo metu yra sukrovusi maždaug 40 proc. visų interneto filmukų, ji turi specialią „iPhone“ programą.

Ši programa kartu su specialiomis „Vimeo“, „NetFlix“, „Facebook“, ABC, CBS, CNN, MSNBC, „Fox News“, ESPN, NPR, „Time“, „The New York Times“ ir kt. „iPhone“ programomis išsėmės suteikia galimybę pasiekti didžiąją dalį vaizdo medžiagos internete su telefonu.

Vienintelis „Adobe“ kaltinimas, su kurio sutinka „Apple“, tai nesuteikta galimybė su telefonu žaisti „Flash“ žaidimų. Kita vertus, ar tai būtina? „AppStore“ interneto programų parduotuvėje yra daugiau nei 50000 žaidimų, kurių dauguma nemokami. Juk „iPhone“ turi pačią didžiausią žaidimų biblioteką mobiliajai platformai pasaulyje.

Trečioji priežastis dėl ko „Flash“ niekada nepasieks „iPhone“ – saugumas. Antivirusinių gamintojas „Symantec“ 2009 tyrime pabrėžė, jog „Flash“ buvo viena daugiausiai saugumo problemų sulaukusių sistemų. „Mes taip pat žinome, kad „Flash“ yra primoji priežastis, dėl ko dažniausiai „užlūžta“ „Mac“ kompiuteriai“, – sakė „Apple“. Dėl šių priežasčių „Apple“ nenori sumažinti jų produkto saugumo.

„Apple“ teigimu, įdiegus „Flash“ sumažėtų ne tik saugumas, bet ir sparta. Ši technologija iki šiol rodė ganėtinai prastus veikimo rezultatus telefone. „Apple“ teigia: „Mums dar neteko matyti jos veikiančios telefone“. „Adobe“ jau antrus metus atidėlioja šią sistemą telefonams, pirma jie ją žadėjo anksti 2009. Tuomet pirmojoje 2010 metų pusėje, vėliau jie ją atkėlė į antrąją šių metų pusę. „Apple“ tiki, jog galop ji atkeliaus į telefonus, bet džiaugiasi netapę jos laukiančiais ir stovinčiais vietoje gamintojais.

Baterijos veikimo trukmė pranešime aptarta kaip ketvirtoji esminė „Flash“ technologijos ir „iPhone“ telefonų tarpusavio bėda. Norint pasiekti šaunius baterijos ištvermės rezultatus, reikia, jog grojama vaizdo medžiaga būtų apdorojama techninės įrangos lygyje. Apdorojimas su programine įranga, veikiančia techninės įrangos lygyje, reikalauja per daug energijos. Tai tas pats, kas raškyti obuolius nuo obels ir nedėti jų iškart į krepšį, o ant žemės, nuo kurios jie vėliau sudedami į krepšį – būtent taip veiktų „Flash“ telefone.

Jau aptartas H.264 standartas palaikomas daugelio telefonų mikroschemų ir vaizdai koduoti šiuo standartu būtų atkuriami techniniame lygyje, šią sistemą šiuo metu naudoja „Apple“, „Google“, „Vimeo“, „Netflix“ ir daugelis kitų. „Flash“ neseniai buvo atnaujintas šiuo standartu, tačiau yra viena paprasta priežastis, kodėl „Flash“ vis vien šiuo atveju netinka. Dauguma vaizdelių internete sukurti naudojant senąją koduotę, kurią reikia šifruoti pirmiausia programų lygiu, o tik tada techninės įrangos lygmeniu. „iPhone“ H.264 vaizdą gali groti iki 10 valandų, tradiciniu būdu koduotą vaizdą galima groti mažiau nei 5 valandas iki baterijos pilno iškrovimo.

Kuomet H.264 standartas įsigalios ir interneto paslaugų tiekėjai jį pradės naudoti, nereiks nei „Flash“, nei jokių kitų įskiepių. Viskas bus daroma gimtuoju kodu ir veiks su dauguma prietaisų.

Penktoji priežastis kodėl Styvas Džobsas taip ilgai priešinasi „Flash“ – pirštai. Juk „iPhone“ sukurti valdyti lietimu, „Flash“ buvo sukurta kompiuteriams ir valdymui pelyte. Puikus pavyzdys – populiariausias Lietuvoje socialinis „One.lt“ portalas. Ten valdymas paremtas iššokančiais langais: kuomet pelė yra užvedama virš tam tikros nuotraukos, iššoka papildomas langas su funkcijomis, kurių vieną galima pasirinkti. Piršto užvesti negalima, galima tik liesti arba ne, todėl tinklapių savininkams tektų keisti sistemas. O jei jau tą reikia daryti, kodėl nenaudoti pažangesnių ir spartesnių technologijų (HTML 5, CCS, „JavaScript“ ir kt.)?

Paskutinioji ir bene svarbiausia priežastis – „Adobe“ nenori suteikti galimybę programų kūrėjams kurti programas naudojant „Flash“. „Turime skaudžios patirties, kuomet leidžiant trečiųjų šalių programų kūrėjams suteikti įrangą kurti programoms naudojant jų technologiją, o ne gimtąjį sistemos kodą, atsiranda nestandartinės programos ir jos pablogina visos sistemos vystymosi eigą“, – teigia „Apple“.

Galop kompanija priėjo vieną išvadą: „Flash“ buvo sukurta per kompiuterių erą – asmeniniams kompiuteriams su pelėmis“, – pranešime teigė „Apple“. „Tačiau mobiliojoje eroje – svarbiausia energijos taupumas, liečiama sąsaja ir atviri interneto standartai – visa tai, ties kur „Flash“ nuvilia“.

Ką apie tai mano „Adobe“ vadovas? Jo atsakymas į šiuos „Apple“ pareiškimus ganėtinai paprastas: „Mes visiškai pasitikime savo jėgomis dirbti kartu su „Apple“, kaip ir su bet kuriais kitais gamintojais“, – jis taip pat pridūrė: „mes sunkiai dirbame norėdami pritaikyti „Flash“ didiesiems gamintojams, tokiems kaip „Google“, RIM, HP, „Microsoft“ ir kt“. Kitaip tariant, „Adobe“ net nesiruošia ginčytis su „Apple“, jie nutarė judėti tolyn, palikdami „Apple“ užnugaryje ir panašu, jog tai jiems sekasi ganėtinai neblogai.

Artėja „Android 2.2“ sistemos su „Flash“ pristatymas. Neseniai buvo pristatytas „Nokia N8“ modelis su „Symbian^3“ sistema, palaikančia „Flash“. Galbūt ateityje, pasiteisinus šiai technologijai, „iPhone“ supras padarę klaidą, o galbūt internete įvyks revoliucija ir išpopuliarės naujosios technologijos, link kurių juda „Apple“...


Mobium.lt



Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama