Elektronika.lt
 2024 m. balandžio 25 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Balandžio 25 d. 12:27
Grėsmės vaikų mobiliuosiuose telefonuose: ką apie tai galvoja tėvai?
Balandžio 25 d. 10:41
Išmanioji buitinė technika: kaip ji gali padėti sumažinti elektros sąskaitą?
Balandžio 25 d. 08:32
HMD pristatė tris atnaujintus „Nokia“ mygtukinius telefonus
Balandžio 24 d. 20:16
Kaip išjungti ar perkrauti visų modelių „iPhone“
Balandžio 24 d. 17:16
Nuo blynus kepančių robotų iki miesto priežiūros technologijų – „Tech_Champ 2024“ hakatone komandos kūrė naujoves
Balandžio 24 d. 14:32
Pristatytas 816 AG „Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE“ kupė
Balandžio 24 d. 11:26
Švietimo ekspertai sutaria: universitetų aljansai – galimybė turėti geresnę švietimo sistemą
Balandžio 24 d. 08:18
„Nothing“ pristatė „Ear“ ir „Ear (a)“ belaidžius ausinukus
Balandžio 23 d. 20:24
Dauguma Lietuvos tėvų riboja vaikų laiką internete: psichologas patarė, kaip nepažeisti vaiko privatumo
Balandžio 23 d. 17:16
Peteris Higgsas: kaip itin kuklus fizikas sugalvojo dieviškosios dalelės idėją
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Straipsniai » Kompiuteriai, IT Dalintis | Spausdinti

„Intel Developer Forum“ San Franciske apžvalga

Publikuota: 2005-09-01 07:13
Tematika: Kompiuteriai, IT
Skirta: Pradedantiems
Aut. teisės: ©Intel Corporation
Inf. šaltinis: Intel Corporation

Rugpjūčio 23–25 dienomis San Franciske vyko „Intel“ vystytojų forumas (Intel Developer Forum). Jau devintuosius metus rengiamas „Intel“ vystytojų forumas (IVF) yra svarbiausias pasaulinis forumas, skirtas kompiuterinių programų ir įrangos kūrėjams. Įvairiose pasaulio šalyse vykstančių IVF metu kasmet susitinka daugiau kaip 25 tūkst. technologijos ekspertų.

 Rodyti komentarus (2)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

  1. „Intel” vadovas brėžia naujas veiklos gaires.
  2. „Intel“ būsimajam dešimtmečiui prognozuoja „sumanias“ technologijas.
  3. „Intel“ technologijos keičia namų pramogas.
  4. Technologija „Intel Viiv“ – jau netrukus.
  5. „Mobiliosios“ inovacijos ir visuotinas bevielis ryšys suteikia naujas galimybes.

Rugpjūčio 23–25 dienomis San Franciske vyko „Intel“ vystytojų forumas (Intel Developer Forum).

Jau devintuosius metus rengiamas „Intel“ vystytojų forumas (IVF) yra svarbiausias pasaulinis forumas, skirtas kompiuterinių programų ir įrangos kūrėjams. Jame galima susipažinti su „Intel“ pagrindu sukurtomis platformomis, technologijomis ir sprendimais bei naujais modeliais. Įvairiose pasaulio šalyse vykstančių IVF metu kasmet susitinka daugiau kaip 25 tūkst. technologijos ekspertų.

„INTEL“ VADOVAS BRĖŽIA NAUJAS VEIKLOS GAIRES

Išaugęs darbingumas ir sumažėjęs energijos suvartojimas kuria naujas kompiuterio galimybes bei integruotus įtaisus

Pastebėdamas, kad dėl naujų įdomių produktų atsiradimo vėl auga modernių technologijų bendrovės, „Intel Corporation“ vadovas Polas Otelinis (Paul S. Otellini) pažymi, kad rinka šiuo metu vystosi nauja kryptimi – „darbas už vatą“. Tai reiškia, kad prasideda galingų mažesnių, elegantiškesnių ir energijos suvartojimo prasme efektyvesnių kompiuterių, paremtų „Intel“ technologija, era.

„Intel“ vystytojų forume pristatydamas kompanijos vaidmenį diegiant inovacijas, P. Otelinis supažindino su naujos kartos – optimizuotos galios ir mikroarchitektūros – kompanijos produktais, skirtais ateities skaitmeniniams namams, įmonėms, mobilioms rinkoms. Šie sprendimai padės pagrindą naujai integruotų įtaisų kategorijai.

Naująją mikroarchitektūrą, sukurtą patobulinus dabartinius kompanijos sprendimus „NetBurst“ ir „Pentium M“, „Intel“ pristatys antrojoje 2006-ųjų pusėje.

Kelių branduolių procesoriais paremti sprendimai taps pažangiausių ir vartotojui patogiausių kompiuterių pagrindu. Jie taip pat padės IT specialistams greičiau reaguoti į vartotojų poreikius ir didinti produktyvumą, o tuo pačiu sumažins išlaidas už patalpų nuomą bei elektros energiją, kurios neišvengiamai išauga, didėjant kompanijų tarnybinių stočių centrams.

„Išvysite kaip „Intel“ savo naujausių tyrimų duomenis, patirtį lyderiaujant gamybos ir technologijos srityje sujungia su energetiškai efektyviais mikroarchitektūros ir galingų daugelio branduolių procesorių sprendimais. Visa tai tam, kad būtų sukurtos unikalios, geriausiai individualius poreikius atitinkančios platformos“, – teigė P. Otelinis. „Ketiname pristatyti „10 faktorių“ – įvairios paskirties platformoms skirtus sprendimus, galinčius dešimteriopai sumažinti energijos suvartojimą arba 10 kartų padidinti darbo efektyvumą. Tuo pačiu „Intel“ toliau padės įmonių, namų ir mobiliems vartotojams gerinti vadybinius gebėjimus, saugumą, virtualizaciją bei galimybę tvarkyti ir peržiūrėti skaitmeninį turinį“, – sakė jis.

P. Otelinis pirmą kartą viešai pademonstravo procesorius „Merom“, „Conroe“ ir „Woocrest“, skirtus nešiojamųjų ir stalo kompiuterių bei tarnybinių stočių platformoms, ir sukurtus pažangios „Intel“ 65 nanometrų technologijos pagrindu. Jis taip pat pažymėjo, kad „Intel“ šiuo metu vykdo daugiau nei 10 projektų, kuriuose naudojami keturių ar daugiau branduolių turintys procesoriai. P. Otelinis taip pat paskelbė, kad nauji mažesnės galios produktai leis kurti energijos suvartojimo atžvilgiu itin efektyvius integruotos komunikacijos įtaisus „Handtop PC“. Šios klasės įrenginiai savo funkcijomis labai primena dabartinius asmeninius kompiuterius, tačiau naudoja mažiau nei vieną vatą energijos ir sveria mažiau nei pusę kilogramo.

Ženkliai sumažėjusi kompiuterių sunaudojamos energijos apimtis ir milijardais mažinamos išlaidos jai, P. Otelinio teigimu, yra itin svarbios turint omenyje energijos taupymą ir augančias jos kainas planetos mastu. „Intel“ ir kiti IT analitikai prognozuoja, kad vien per šiuos metus bus parduota maždaug 200 mln. naujų energiją ir išlaidas taupančių kompiuterių.

Inovacijų ir poreikių sankirta: nuo mašinų akumuliatorių iki geresnių vadybinių gebėjimų

Akcentuodamas „Intel“ strategiją vystyti revoliucingus sprendimus skaitmeniniams namams, stambiam verslui ir besivystančioms šalims, „Bendruomeninio kompiuterio“ koncepciją P. Otelinis pristatė per videokonferenciją iš atokaus Indijos kaimelio. Naujosioms rinkoms skirtas kompiuteris gali keletą valandų dirbti maitinamas automobilio akumuliatoriaus ir būdamas aukštesnėje nei 37 laipsnių pagal Celsijų temperatūroje. Jis turi specialų ekraną bei filtrus, mažinančius neigiamą vėjų, audrų, dulkių ir vabzdžių poveikį. Interneto ryšį „Bendruomeninis kompiuteris“ gali suteikti bevieliais tinklais, tokiais kaip „WiMAX“.

P. Otelinis pabrėžė, kad „WiMAX“ yra labai svarbus užtikrinant didelio greičio plačiajuostį ryšį ir aukščiausios kokybės pramogas skaitmeniniams namams bei interneto prieigą kaimo vietovėms.

„INTEL“ BŪSIMAJAM DEŠIMTMEČIUI PROGNOZUOJA „SUMANIAS“ TECHNOLOGIJAS

„Sumanios“ technologijos – kad elektroniniai prietaisai geriau atitiktų nuolat kintančius poreikius

„Intel“ nuolatinių tyrimų ir plėtros metu ketina kurti „protingesnius“, saugesnius ir lengvai prie poreikių prisitaikančius elektroninius įtaisus. „Sumanios“ technologijos vėliau gali būti naudojamos kuriant naujas sistemas, prisitaikančias prie kintančių vartotojų poreikių.

„Intel“ Korporatyvinės technologijos grupės vadovo Džastino Ratnerio (Justin Rattner) teigimu, dabartiniai elektroniniai prietaisai be jų veiksmus kontroliuojančio žmogaus „nežino“, kaip ir kam jie yra naudojami, kas jais ką nors daro ar ką nori įvykdyti. Technologijos, reikalaujančios begalės vartotojo dėmesio, yra pasmerktos užmarščiai. Elektroninių prietaisų ateitis – paprastesnių ir „intuiciją turinčių“ technologijų platformos, užtikrinsiančios veiksmingą pagalbą vartotojams.

„Sumani“ platforma – tai bet kuris ateities prietaisas, galintis „pasirūpinti“ savimi, žinantis kas yra jo vartotojas, kur jis yra, taip pat bandantis numatyti jo veiksmus”, – sakė Dž. Ratneris. „Platformoms prireiks specialių skaitmeninių technologijų bei naujų gabumų, kad jos suvoktų vartotojų poreikius ir būtų suderinamos su kitais elektroniniais namų prietaisais“, – teigė jis.

„Sumanios“ sistemos reikalaus naujų gabumų

„Sumanios“ platformos smarkiai įtakos techninės ir programinės įrangos, paslaugų ir sąsajų raidą. „Intel“ jau dabar procesorių architektūrą konstruoja remiantis itin galingų kompiuterių kūrėjų patirtimi bei diegia kelių branduolių procesorius (taip tarsi padidinant kompiuterio „smegenų“ kiekį). Siekdami sukurti geriau poreikius atitinkančias „sumanesnes“ kompiuterių platformas, „Intel“ specialistai ketina pasitelkti dešimtis ir net šimtus energiją taupančių branduolių, diegiamų viename procesoriuje.

Kiekvienas lustas sugebės dinamiškai apjungti atskirų ar keleto branduolių procesorius, kompiuterio atmintį ir duomenų srautus specifinėms užduotims atlikti – vaizdo ir garso perdavimui, tinklo saugumo užtikrinimui, žaidimams ir kitų komandų vykdymui. Šios ateities platformos vizualizacijos programinę įrangą naudos kiekvienos užduoties atskyrimui ir apsaugojimui – taip vienu metu vykdomos programos netrukdys viena kitai.

„Sumanios“ platformos, pasitelkdamos naujas technologijas, valdys daugelį užduočių ir naudojamų įrenginių (vaizdo, garso, jautrumo sensorius, atminties saugyklas, tinklus ir radiją) ir, panaudodamos „supratingus“ mechanizmus, „besimokančius“ ir reaguojančius į vartotojo įpročius, gerokai supaprastins kiekvieno namų vartotojo gyvenimą. Iliustruodamas šią idėją, Dž.Ratneris pristatė projektą „Diamond“ – „intuityvią“ vaizdo paieškos sistemą, sukurtą „Intel“ ir Pitsburgo Karnegy Melon (Carnegie Mellon) universiteto tyrėjų.

„Įsivaizduokite, jei visi Kongreso bibliotekos medicinos knygų puslapiai išsisklaidytų ant grindų, o jums tektų juose ieškoti tam tikro paveikslėlio, vaizduojančio vėžio ląstelę. Nei dokumentų pavadinimų, nei klasifikacijos – tik krūvos nuotraukų. Tai vadinama neindeksuotų duomenų paieška“, – aiškino Dž. Ratneris. „Tuo pačiu metu dirbant keliems kompiuteriams, „Diamond“ duomenų paieškai naudojasi kompiuterio „supratingumo“ ir „besimokančio“ mechanizmo privalumais – taip, kaip tai daro žmonės: pirmiausia išsiaiškina, kaip atrodo pageidaujamas vaizdas (forma, spalva, turinys) ir tuomet ieško geriausiai šiuos kriterijus atitinkančio objekto. Tai – kompleksinės duomenų paieškos pradžia ir pagrindas“, – teigė jis.

Kompiuterinių platformų ateitis – „sumanios“ technologijos

Kad „sumani“ platforma galėtų veikti savarankiškai, jai būtina „jausti“ aplinką, reaguoti į ją, atpažinti funkcionalumui kylančias grėsmes. Siekdama šio tikslo, „Intel“ tiria sensorinių ir loginių technologijų suderinamumą įvairių sistemų viduje. Vienas pavyzdžių – karščio davikliai, kontroliuojantys tarnybinių stočių temperatūrą. Jie gali būti naudojami sumaniam darbo apkrovų perskirstymui tarp šimtų duomenų centre esančių sistemų, siekiant išvengti duomenų praradimo ar sistemos gedimų.

Dž. Ratneris pademonstravo, kaip „sumanūs“ tinklai, įdiegti atskiruose prietaisuose, gali būti naudojami apsisaugojimui nuo virusų. Agresyvūs virusai tinkle tarp sistemų gali plisti greičiau, nei žmonės gali į tai sureaguoti. „Circuit Breaker“ yra „Intel“ vykdomas projektas, sustabdantis naujus virusus bei suteikdamas galimybę kiekvienam prietaisui pačiam kontroliuoti informacijos judėjimą tinkle. „Circuit Breaker“ ieško nukrypimų sistemos tinkluose ir izoliuoja juos pačioje pradžioje. Tokios „savos policijos“ sistemos kuria efektyvią gynybą nuo virusų.

Tikriausiai sudėtingiausiu iššūkiu „sumanioms“ sistemoms taps žmonių gyvenimo specifikos perpratimas. Savo buvimo vietą suvokiančios kompiuterinės technologijos galėtų tiksliau reaguoti į poreikius – pavyzdžiui, pagal vartotojo skonį siųsti skirtingą muziką į automobilį, virtuvę ar mobilųjį telefoną. Sistema taip pat galėtų įspėti gamyklos darbuotoją apie specialius skirtingos įrangos priežiūros poreikius, priklausomai nuo atstumo, saugumo reikalavimų bei darbininko apmokymo lygio. Be to, atlikdama šiuos veiksmus, sistema turėtų išsaugoti vartotojo privatumą.

Siekdama įgyvendinti „sumanių“ platformų idėjas ir sukurti geresnius, protingesnius sprendimus, „Intel“ ketina artimai bendradarbiauti ir su kitais rinkos dalyviais – originalių įrenginių gamintojais, nepriklausomais programinės įrangos pardavėjais bei vystytojais. Daugiau informacijos apie „Intel“ „supratingų“ platformų vystymą galite rasti www.intel.com/research.

„INTEL“ TECHNOLOGIJOS KEIČIA NAMŲ PRAMOGAS

Technologinės naujovės, naujos interneto paslaugos bei rinkos segmentacija yra pagrindiniai faktoriai, palengvinantys skaitmeninio turinio naudojimą visur ir visada – namuose, ir keliaujant, teigė Donas Makdonaldas (Don MacDonald), „Intel“ Skaitmeninių namų grupės viceprezidentas ir generalinis direktorius. Vartotojai turės vis daugiau galimybių pasirinkti kokiomis priemonėmis ir kokio dydžio ekranuose mėgautis skaitmeninėmis pramogomis.

Skelbdamas savo pranešimą rudeninio „Intel“ vystytojų forumo metu, D. Makdonaldas, teigė, jog „Intel“ vysto platų asmeninių kompiuterių, elektroninių prietaisų, mobiliųjų platformų ir technologijų spektrą. Kompanija taip pat yra rinkos flagmanas nustatant įvairias skaitmeninių namų technologijas – nuo skaitmeninių monitorių ekranų iki laidinių ir belaidžių technologijų. D. Makdonaldas forumo metu pristatė technologiją „Intel Viiv“ (tariamas „vaiv“) – „Intel“ prekinį ženklą, skirtą išplėsti skaitmeninių pramogų pasiūlą ir jų teikiamą malonumą.

„Skaitmeninės technologijos skatina naujo tipo informacijos turinio vystymąsi. Išaugusi komunikacijos kanalų pasirinkimo įvairovė, kuriami nauji prietaisai žymi naujos skaitmeninių pramogų eros pradžią“, – sakė D. Makdonaldas. „Mums stengiantis supaprastinti naudojimąsi skaitmeninėmis pramogomis, paslaugas teikiančioms kompanijoms atsiveria milžiniškos galimybės teikti kuo plačiausią pažangių turinio ir programinės įrangos sprendimų įvairovę. Būtent tai ir yra „Intel Viiv“ technologijos tikslas“, – sakė jis.

Technologijos „Intel Viiv“ pagrindu sukurtus asmeninius kompiuterius bus lengva naudoti nuotolinio valdymo būdu, juose bus įdiegtos ir kitos pažangios „Intel“ technologijos. Be to, jie bus suderinami su įvairiais elektroniniais priedais, programine įranga bei ryšio paslaugomis (bus galima paprastai siųsti ir peržiūrėti filmus, muziką, nuotraukas, žaisti žaidimus). „Intel Viiv“ technologija padės gamintojams sustiprinti pozicijas naujoje pramogų eroje.

Dvigubo branduolio technologija, elektroninių įtaisų platformos skaitmeniniams namams

„Intel“ pristatė nedidelio asmeninio kompiuterio idėją, vadinamą „Auksiniais vartais“ (Golden Gate), paremtą naujos kartos dvigubo branduolio procesorius darbiniu pavadinimu „Yonah“. Dvigubo branduolio procesorius ir energiją taupančios platformos derinys leidžia kurti nedidelius, plonus kompiuterius. „Auksinių vartų“ modeliu paremtas asmeninis kompiuteris yra pritaikytas aukštos raiškos vaizdinės medžiagos peržiūrai, „realių“ žaidimų vaizdų perteikimui ir yra tarsi tikras „televizinių“ pramogų atstovas.

„Intel“ taip pat kuria platformas plazminiams televizoriams ir asmeniniams grotuvams. D. Makdonaldas pristatė daugialypės terpės ekrano procesorius „Intel Oplus MN301“, leidžiančius ryškiai projektuoti vaizdą plokščiuosiuose monitoriams. Šiuo metu gamybai jau yra parengti dvigubo kanalo HDTV modeliai. Ekrano procesorius „Oplus MN301“ ir „Oplus Image Perfecting Engine“ sukūrė Izraelio bendrovė „Oplus Technologies, Ltd.“ – „Oplus Technologies, Inc.“ dukterinė įmonė, kurią „Intel“ įsigijo 2005 metų balandį.

Svarbiausia – suderinamumas

D. Makdonaldo teigimu, siekiant užtikrini skaitmeninio turinio panaudojimą bei galimybę greitai ir paprastai jį panaudoti įvairiuose namų įrenginiuose, svarbiausia yra suderinamumas tarp prietaisų. „Intel“ ir toliau artimai bendradarbiauja su kitais rinkos dalyviais – „Digital Living Network Alliance“ (daugiau nei 250 narių visame pasaulyje turinčia grupe) bei pagrindinėmis laidines ir bevieles technologijas kuriančiomis kompanijomis – „WiMAX“, „Wi-Fi“ ir „Wireless USB“. Pasak D. Makdonaldo, „Intel“ neseniai prisijungė prie aljanso „HomePlug Industry“ aljanso, tobulinančio elektros laidų instaliacijos sprendimus, leisiančius keistis duomenimis pastato viduje.

Bendradarbiaudama su kitais rinkos dalyviais „Intel“ siekia sukurti unifikuotą sąsają, leisiančią vartotojams nuolat stebėti komercinio turinio ir aukštos raiškos vaizdinę informaciją. Kompanijos įsitikinimu, unifikuoti ekranai yra sėkmingos skaitmeninių namų idėjos įgyvendinimo pagrindas.

TECHNOLOGIJA „INTEL VIIV“ – JAU NETRUKUS

Naujoji „Intel“ platforma – pramogoms skaitmeniniuose namuose

Jau kitų metų pradžioje vartotojų namus pasieks naujos kartos asmeniniai kompiuteriai. „Intel“ ketina pristatyti technologiją „Viiv“ (tariama „vaiv“), skirtą didesniam vartotojų mėgavimuisi skaitmeninėmis pramogomis.

„Intel Viiv“, suderinama su daugeliu „Intel“ sertifikuotų elektroninių prietaisų, tinklo įranga bei programine įranga (taip pat ir filmais, muzika, nuotraukomis, žaidimais), vartotojams taps nauju galimybių pasirenkant pramogas etapu. „Intel Viiv“ pagrindu sukurtus asmeninius kompiuterius bus galima valdyti nuotoliniu būdu. Kompiuteriuose bus naudojamos „Intel“ dvigubo branduolio procesoriaus, mikroschemų rinkinio, platformos programinės įrangos ir tinklo įrangos technologijos.

„Technologija „Intel Viiv“ yra pirmoji mūsų platforma, nuo pat pradžių kurta skaitmeniniams namams. Vartotojus žavi idėja gauti informaciją visur ir visada, naudojantis turimais prietaisais“, – sakė Donas Makdonaldas (Don MacDonald), „Intel“ Skaitmeninių namų grupės viceprezidentas ir generalinis direktorius. „Pastūmėti mobiliosios technologijos „Intel Centrino“ sėkmės, tą pačią prekės ženklo strategiją mes taikome savo naujajai skaitmeninių namų platformai, sukurtai taikant naujausias asmeninių kompiuterių technologijas. „Intel Viiv“ technologijoje dera novatoriškumas, skaitmeninių prietaisų daugialypiškumas, aukščiausios kokybės pramogos bei naujausios technologijos, leidžiančios vartotojams savo nuožiūra valdyti skaitmenines pramogas“, – sako jis.

„Intel Viiv“ prekinis ženklas demonstruoja pasigerėjimą naujausiųjų technologijų galimybėmis, leidžiančiomis žmonėms mėgautis pramogomis namuose.

Žvilgsnis į „Intel“ platformą, skirtą skaitmeninių namų asmeniniams kompiuteriams

Technologija „Intel Viiv“ vartotojams bus pasiekiama įvairiomis formomis – nuo mažų elektroninio tipo įrenginių (panašių į garso ar DVD grotuvą) iki labiau įprastų stalinių kompiuterių.

Įprastų elektroninių prietaisų savybių turinčią technologiją „Viiv“ „Intel“ kūrė siekiant ją padaryti kuo paprasčiau naudojamą ir integruoti į bendrą pramogų erdvę. Visi „Viiv“ technologijos pagrindu sukurti asmeniniai kompiuteriai valdomi nuotoliniu pultu, jie turės „Microsoft Windows Media Center Edition“ operacinę sistemą ir vaizdo transliavimo programinę įrangą. Šių sprendimų dėka kompiuterio valdymas tampa panašus į tradicinį televizoriaus valdymą. Vartotojai vienoje integruotoje sistemoje gali žiūrėti filmus, žaisti žaidimus ir tuo pat metu atsisiųsti naujausių muzikinių kūrinių.

Dar viena televizoriaus valdymą primenanti funkcija yra „Intel Quick Resume Technology“, leidžianti kompiuterį įjungti vienu nuotolinio valdymo pulto mygtuko paspaudimu. Kiekvienas asmeninis kompiuteris su „Viiv“ technologija taip pat turi erdvinio garso technologiją „5.1“ kokybiškam namų kino garsui (bus galima pasirinkti ir versiją „7.1“).

Papildomas televizijos signalo imtuvas asmeninio kompiuterio vartotojams sudarys „asmeninės televizijos“ galimybę – leis įrašyti, daryti pauzes, pagreitinti tiesiogines televizijos programas ar išsaugoti jas kietajame diske vėlesnei peržiūrai. Patogiai ant sofos įsitaisiusiems vartotojams technologija „Viiv“ leis mėgautis naujausiomis interneto pramogomis, atsisiųsti filmų, muzikos bei naujausių žaidimų.

Šiuolaikiniame pasaulyje vis didesnei informacijos daliai tampant skaitmenine, vartotojai siekia laisvo jos judėjimo namuose. Siekiant palengvinti tinklo įrengimą, „Intel Viiv“ technologijos kūrėjai sukūrė ir specialią programinę įrangą. Ji leis nuotolinio valdymo pultu keisti tinklo nustatymus. Jos dėka vartotojams bus nebesunku daugelį prietaisų – nešiojamus grotuvus, DVD grotuvus, televizorius bei garso aparatūrą – apjungti į vieną sistemą.

„Intel Viiv“ taip pat turi integruotą informacijos apdorojimo „variklį“, leidžiantį įvairių formatų bylas peržiūrėti pasirinktais, „Intel“ sertifikuotais įrenginiais. Be to, „Intel“ intensyviai bendradarbiavo su asmeninius kompiuterius, elektroninius prietaisus bei informacijos turinį kuriančiomis bendrovėmis, siekianti unifikuoti prietaisų sąsają, kad vartotojams nekiltų sunkumų perkeliant informaciją namų tinkle.

Sistemos su technologija „Intel Viiv“ vienu metu galės valdyti kelias su daugialypės terpės turiniu susijusias užduotis. Tyrimais buvo nustatyta, jog būtent to tikisi daugelis namų vartotojų. „Intel“ dvigubo branduolio procesoriai leidžia keliems žmonėms tuo pačiu metu iš skirtingų vietų naudotis vienu asmeniniu kompiuteriu. Pavyzdžiui, viename kambaryje vaikai gali atsisiųsti ir žiūrėti filmą, o tėvai kitame kambaryje tuo pačiu gali klausytis muzikos.

Namų kinuose technologija „Intel Viiv“ bus diegiama jau 2006-aisiais

Manoma, kad jau pirmajame 2006 metų ketvirtyje pasirodys pirmieji „Intel Viiv“ technologijos pagrindu sukurti pramogoms skirti asmeniniai kompiuteriai. Siekiant išpildyti skirtingus namų vartotojų lūkesčius, jie bus gaminami įvairių dydžių ir formų.

„MOBILIOSIOS“ INOVACIJOS IR VISUOTINAS BEVIELIS RYŠYS SUTEIKIA NAUJAS GALIMYBES

Už mobiliąsias technologijas atsakingų aukščiausiųjų „Intel“ vadovų teigimu, greitas bevielio plačiajuosčio ryšio paslaugų įsisavinimas bei naujieji mažai elektros energijos reikalaujantys ir galingesni mobilieji įtaisai duoda ženklą apie prasidedantį „visuotinį mobilumą“. Ši tendencija rinkai suteiks esmines naujas plėtros galimybes.

„Balso perdavimo linijų skaičius augimą pasaulyje paskatino mobiliųjų telefonų paplitimas – telefonas dėl to tapo kiekvienam įprastu daiktu“, – teigia Šonas Malounė (Sean Maloney), „Intel“ vykdantysis viceprezidentas ir „Intel“ Mobilumo grupės generalinis direktorius. „Taip pat ir internetas taip pat sudarė milžinišką naudojimosi kompiuteriais poreikį. Dabar, kai galime bet kurioje vietoje užtikrinti galingą plačiajuostį interneto ryšį, grindžiamą atvirais standartais, tobulėjant kompiuterių ir telefonų platformoms, mobilusis kompiuterio naudojimas turi itin didelį augimo potencialą“, – sakė jis.

Galios poreikis

Nešiojamieji kompiuteriai tampa vis populiaresni tiek verslo, tiek ir namų vartotojų tarpe. Jie vertina mobilumo teikiamus privalumus. Š. Malounė pristatė keletą naujų „Intel“ kuriamos naujos kartos mobiliosios platformos galimybių. Projektas, darbiniu pavadinimu „Napa“, yra skirtas sumažinti energijos suvartojimą, pagerinti vaizdo kokybės ir bevielio ryšio galimybes. Jau dabar „Intel“ gali pasigirti maždaug 220 projekto „Napa“ metu įgyvendintų tikslų.

„Intel“ paskelbė apie sutartį su „Matsushita Battery Industrial“ (MBI), leisiančią kurti galingesnes baterijas, realizuosiančias „naudojimosi kompiuteriu visą dieną“ viziją „Intel Centrino“ technologijos kompiuteriams.

Demonstruodama kaip mobilumas gali įtakoti skaitmeninius namus, „Intel“ bendradarbiauja su kompanijomis „Crown Castle“ ir „DiBcom“ kurdamas mobiliosios televizijos transliavimo galimybes naudojantis „Intel Centrino“ bei „Intel Xscale“ technologijomis. Šiais ir kitais metais kompanijos ketina išleisti bandomąsias versijas, leisiančias sukurti geriausias standartizuotas televizijos programos transliavimo įrangos versijas.

Demonstruodama nuolatinį pirmavimą kuriant mobiliąsias technologijas, „Intel“ paskelbė jau netrukus (antroje 2006-ųjų pusėje) rinkai pristatysianti kelių branduolių mobilųjį procesorių darbiniu pavadinimu „Merom“. Per kelis artimiausius metus „Merom“ efektyvumas bus padidintas tris kartus skaičiuojant suvartotus energijos vatus. „Intel“ teigimu, tai bus pagrindinis reikalavimas procesoriams ateityje.

Kartu su šiuo metu populiariausiomis balso paslaugomis, didelė ir nuolat auganti mobiliųjų telefonų rinka pradeda siūlyti taikomųjų programų ir daugialypės terpės valdymo paslaugas. Šios funkcijos tiesiogiai priklauso nuo prietaiso „smegenų“. Apie galimybes jas įgyvendinti Š. Malounė kalbėjo pristatydamas „Intel“ planus 2006-iesiems metams kuriant naujos kartos mobiliosios platformos įrenginius.

Tarp šių komponentų yra naujosios kartos įrenginys „Intel Xscale“, darbiniu pavadinimu „Monahan“. Ši produktų grupė pasiūlys įvairias galios bei suderinamumo galimybes, kad atitiktų kompiuterių, mobiliųjų telefonų, delninių bei ir kitų elektroninių prietaisų vartotojų poreikius. Tikimasi, kad „Monahan“ per ateinančius keletą metų taps 5 kartus galingesnis ir vartos mažiau energijos negu ankstesnės „Intel“ platformos.

Š. Malounė pristatė naujos kartos „Intel“ grafinius procesorius darbiniu pavadinimu „Stanwood“. Taip pat jis akcentavo unifikuotų standartų svarbą siekiant tolesnio mobilumo.

„Pasaulinės naujovės atvirų bevielių standartų srityje skatina milžinišką tokių technologijų įsisavinimo augimą“, – sakė Š. Malounė. „Tiek Jungtinių Valstijų, tiek viso pasaulio miestai aktyviai diegia bevielius tinklus, taip stiprindami elektroninę valdžią, prie tinklo prijungdami mobilius darbuotojus bei suteikdami galimybę bevielio plačiajuosčio interneto ryšiu pasinaudoti vis didesniam žmonių ratui“, – teigė jis.


Intel



Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama