Elektronika.lt
 2024 m. balandžio 18 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Balandžio 18 d. 17:23
Šiaulių gimnazistų išradimas gali pagerinti tragiškus matematikos egzaminų rezultatus: siūlo mokytis... žaidžiant
Balandžio 18 d. 14:22
Įvardijo, kokias didžiausias klaidas daro keliautojai: nepasitikrinę ryšio nustatymų, galite būti nepasiekiami
Balandžio 18 d. 11:15
4 iš 10 šalies gyventojų be sutikimo gauna el. laiškus su reklamomis. Ar tai teisėta?
Balandžio 18 d. 08:43
Kaip išvengti didžiausių stojančiųjų klaidų
Balandžio 17 d. 20:25
Mokėjimo kortelių duomenis internete gali pavogti: paaiškino, kaip neapsigauti ir neprarasti pinigų
Balandžio 17 d. 17:52
Roveris „Curiosity“ pradėjo naujo Marso regiono tyrimus
Balandžio 17 d. 14:35
Visapusis namų klimato valdymas su „Komfovent KOMBI“
Balandžio 17 d. 11:38
Atskleistos itin detalios smegenų nuotraukos, padarytos galingiausiu pasaulyje MRT aparatu
Balandžio 17 d. 08:23
Paprastai ir aiškiai: kodėl įspėjamuosius pranešimus kartais gauna ne visi gyventojai?
Balandžio 16 d. 20:32
Vaizdo įrašų (video) paieška pagal garsą juose
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Straipsniai » Įvykiai, visuomenė Dalintis | Spausdinti

17-metė interneto milijonierė gyvena kambaryje rožinėmis sienomis

Publikuota: 2007-09-30 07:02
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Aut. teisės: ©Games.lt
Inf. šaltinis: Games.lt

Kaip ir daugelis įmonių vadovų, Ashley Qualls iš JAV Misūrio valstijos rūpinasi kaip aplenkti konkurentus, dirba viršvalandžius ir atidžiai prižiūri vieną milijoną JAV dolerių siekiančias metines pajamas. Tačiau skirtingai nuo kitų vadovų, Ashley Qualls dar negali balsuoti – jai tik 17 metų. Interneto era puikiai parodė, kad virtualiame pasaulyje bet kas gali tapti bet kuo.

 Rodyti komentarus (7)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Kaip ir daugelis įmonių vadovų, Ashley Qualls iš JAV Misūrio valstijos rūpinasi kaip aplenkti konkurentus, dirba viršvalandžius ir atidžiai prižiūri vieną milijoną JAV dolerių siekiančias metines pajamas. Tačiau skirtingai nuo kitų vadovų, Ashley Qualls dar negali balsuoti – jai tik 17 metų.

Interneto era puikiai parodė, kad virtualiame pasaulyje bet kas gali tapti bet kuo. Ir ne tik medikas ar inžinierius gali tapti elfu WoW pasaulyje, bet ir moksleiviai gali tapti milijonieriais. JAV Southgate mieste gyvenanti Ashley Qualls yra puikus to įrodymas – „Google Analytics“ sistemos duomenimis per mėnesį jos su draugais prižiūrimą interneto svetainę aplanko iki 7 mln. unikalių lankytojų. Ji net atsisakė kelių pasiūlymų parduoti puslapį už 5 mln. JAV dolerių.

Taip atrodo Whateverlife.com

Pats sumanymas tikrai paprastas. Svetainėje www.whateverlife.com siūloma nemokamai parsisiųsti šablonų, kuriuos paaugliai gali panaudoti savo puslapiams virtualioje bendruomenėje „MySpace“ kurti. Pagrindinis pranašumas prie konkurentus – šablonų kūrėjai šiuo atveju yra tie patys, kas juos ir naudoja.

Pačios Ashley Qualls teigimu, jos ir potencialių svetainės lankytojų amžiaus panašumas veikia puikiai - eidami į www.whateverlife.com jie žino ko tikėtis, mano busią suprasti o ne užversti daugybe nuobodžių šablonų, kuriuos sukūrė biuruose sėdintys dėdės raudonomis akimis.

Vienas iš Ashley sukurtų šablonų

Milijonus uždirbančios svetainės priežiūra iš paauglės daug ir pareikalavo – jai teko palikti mokyklą. Dabar Ashley mokosi nuotoliniu būdu ir tikisi tokiu būdu baigti mokslus. Žinoma, jei to prireiks – rinkos analitikų teigimu, jaunosios internautės verslas dar tik įsibėgėja.

Su Ashley dirbantis mokyklos konsultantas negaili jai pagyrų. Anot jo, problemų baigiant mokslus būti neturėtų – mokinė labai pareiginga, visuomet tiksliai žino kur jaučiasi silpniau ir stengiasi spragas užlopyti. Tuo pat metu Ashley Qualls turi ir finansų patarėja, kuris stengiasi padėti jai verslo klausimas – visgi buvimas milijoniniame interneto versle reikalauja ne tik talento, bet ir patirties.

Anot finansų patarėjo Robb Lippit, Ashley pasižymi tomis pačiomis savybėmis kaip ir didžiųjų šiandienos IT kompanijų vadovai – turi stiprią viziją, nebijo prisiimti neįveikiamų iššūkių ir puikiai juos sudoroja. Anot Robo, jaunoji milijonierė negalvoja apie problemas, ji iškart mąsto kaip greitai sumanymą gali įgyvendinti bei ko tam prireiks.

Ashley kambarys atspindi jos dvigubą paauglės ir jaunosios verslininkės gyvenimą. Jis prigrūstas knygų apie interneto dizainą ir kompiuterius, ant stalo pūpso brangus net 26 colių darbui naudojamo kompiuterio monitorius. Tačiau sienos rožinės. Ir su mažais pieštiniais robotukais.

Apie ją, jos kambarį ir laisvalaikį

Pirmąsias interneto svetainės Ashley pabandė kurti dar kai jai buvo tik 9 metukai. Dabartinį savo projektą www.whateverlife.com ji ėmė konstruoti 2005 metų rugpjūti nes norėjo draugams pademonstruoti savo kaip interneto dizainerės gabumus. Savomis rankomis ji parašė visą puslapio HTML kodą. „Tuomet aš džiaugiausi matydama, jog svetainėje yra du žmonės, nors vienas iš jų ir buvau aš pati“, – sako Ashley.

Po poros savaičių į svetainę kasdien jau užklysdavo po šimtą lankytojų. Kiek vėliau – po kelis tūkstančius. Jau po trijų mėnesių internete www.whateverlife.com sulaukdavo po 18 tūkstančių unikalių lankytojų kasdien. Vos įdėti keli reklamos skydeliai ėmė nešti pelną, jau tų pačių 2005-ųjų rugsėjį Ashley gavo pirmą savo uždarbį – tinklo reklamos bendrovė „ValueClick Media“ sumokėjo jai 2500 JAV dolerių už parodytus reklaminius skydelius.

Svetainės lankytojai ne tik mielai siuntėsi Ashley sukurtus šablonus, bet ir dalijosi savo sumanymais. Greitai bendras siūlomų šablonų kiekis jau pasiekė 3000. Juodi fonai su grafiniais vaizdais, spalvingi dėdės Semo atvaizdai, gitaros. Čia yra visko.

Turbūt reiktų dar kartą priminti – pelną 17-metei interneto verslininkei atnešą ne šablonai (jie nemokami), o reklama svetainėje, kuria besidominčių klientų netrūksta. Ligi šiol dirbama su „ValueClick Media“, bendradarbiaujama su „Google“. „Google Analytics“ duomenimis, per mėnesį www.whateverlife.com aplanko nuo septynių iki devynių milijonų lankytojų. Kartais per dieną į svetainę užsuka beveik 400 tūkstančių žmonių. Tuo tarpu „Nielsen/NetRatings“ duomenimis, realus tinklalapio lankomumas gerokai mažesnis – 1,3 mln. unikalių lankytojų per dieną. Tačiau „Nielsen/NetRatings“ naudojamas skaičiavimo būdas laikomas nepatikimu, nes apklausiama įvairaus amžiaus ir pajamų internautai, na o pagrindiniai Ashley svetainės lankytojai yra būtent paaugliai.

Tikslių savo pajamų iš interneto verslo Ashley Qualls neatskleidžia, tačiau užsimena, kad praeitais metais jos viršijo 1 mln. JAV dolerių. Tai reiškia, kad būdama vos septyniolikos Ashley uždirba 40–70 tūkstančių JAV dolerių per mėnesį. Beje, pati Ashley atkreipia dėmesį ir į keistą svetainės lankytojų dinamiką - nuo sausio iki liepos jų būna daugiausiai, na o po to ima mažėti, nors būtų galima tikėtis priešingai – juk būtent rudens pradžiai į mokyklas grįžta daugybė mokinių.

Kaip jau minėta, rinkos specialistai mato didžiules www.whateverlife.com perspektyvas ir teigia, kad metines pajamas iš tinklapio laikui bėgant galima paversti dešimtmilijoninėmis. Gal tai padaryti Ashley ir pavyks – jau kitą savaitę ji susitinka su dar vienos interneto reklamos įmonės atstovais, kuriuos domina galimybė reklamuotis jos svetainėje.

Įdomu tai, kad su nemenkomis pajamomis Ashley tvarkosi drąsiai – beveik viską ji investuoja į patį verslą sau pasilikdama tik 2000 JAV dolerių per mėnesį. „Man daug nereikia“, – sako ji. Tuo tarpu konkurentai neleidžia užmigti ir reikia nuolat investuoti į naujoves – kur jau kur, o internete lengva ne tik iškilti, bet ir žlugti pasirodžius alternatyviai ar net nukopijuotai svetainei.

Įdomu tai, kad artimiausiu metu savo verslą septyniolikmetė planuoja pasukti ten pat, kur ir daugelis IT verslo gigantų – mobiliųjų telefonų link. Už fiksuotą mėnesinį mokestį arba konkrečias kainas ji siūlys galimybę atsisiųsti jos sukurtas temas (themes) mobiliems telefonams. Keista, bet, pasirodo, didelė dalis www.whateverlife.com lankytojų norėtų, kad viskas jų mobiliajame telefone atrodytų taip pat, kaip ir jų „MySpace“ kampelyje. 9,99 JAV dolerio per mėnesį arba nuo 0,49 iki 1,99 JAV dolerio už kiekvieną temą – tokią kainodarą planuoja Ashley.

Greitu laiku turi pradėti eiti ir Ashley kuriamas bei iliustruojamas internetinis žurnalas. „Ji neįtikėtina! – sako finansų patarėjas. – Ji sugeba valdyti interneto verslą kaip patyręs analitikas ir tuo pat metu gyvena rožiniame kambaryje vienuose namuose su mama ir sese, rūpinasi mokykla.“


Games.lt



Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama