Elektronika.lt
 2024 m. balandžio 26 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Balandžio 26 d. 20:22
Kaip skaitmeninė transformacija keičia dėstytojų darbą
Balandžio 26 d. 18:43
Palydovinis ryšys ir naujas įkrovimo būdas: kokių galių mūsų išmaniesiems suteiks „Android 15“ atnaujinimas?
Balandžio 26 d. 16:49
Automobiliuose vis dažniau naudojamos kameros, kurios pakeičia įprastinius veidrodėlius: kokie tokio sprendimo privalumai ir trūkumai?
Balandžio 26 d. 14:29
„Instagram“ ruošia kritikuojamą funkciją: leis realiu metu matyti draugų buvimo vietą
Balandžio 26 d. 12:41
Švarus telefonas veiks gerokai greičiau, ilgiau neišsikraus
Balandžio 26 d. 10:20
Naujieji „Audi“ įkraunami hibridai Q7 ir Q8 elektros režimu įveiks iki 90 km atstumą
Balandžio 26 d. 08:04
Išskirtinės JUNG naujienos svarbiausioje statybų verslui skirtoje parodoje „RESTA“
Balandžio 25 d. 20:47
Nuo asfalto nulipti drąsinantis elektrinis SUV: kaip gamintojai dėlioja šį pasjansą?
Balandžio 25 d. 18:22
Kosmoso agentūrai NASA Lietuvoje sukurtas palydovas pasiekė orbitą – testuos saulės bures
Balandžio 25 d. 16:36
AOC dovana turinio kūrėjams – tobula drobė tikroms spalvoms „Graphic Pro U3 Series“
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Straipsniai » Įvykiai, visuomenė Dalintis | Spausdinti

Pastebimai brangsta buitinė technika ir įvairūs įrenginiai

Publikuota: 2021-09-06 08:37
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Aut. teisės: ©tv3.lt
Inf. šaltinis: tv3.lt

Buitinės technikos ir mobiliųjų telefonų pardavėjai pripažįsta, kad šiuo metu prekių kainos auga. Tai lemia ne tik žaliavų ir šioms prekėms ypač reikalingų lustų brangimas ir trūkumas, bet ir transporto išlaidos. Prekybininkai skatina ilgai nelaukti ir jeigu kas galvoja apie kalėdines dovanas, tai tokias prekes pirkti jau dabar, kol kainos dar įkandamos ir prekių trūkumo kol kas nėra.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Buitinės technikos ir mobiliųjų telefonų pardavėjai pripažįsta, kad šiuo metu prekių kainos auga. Tai lemia ne tik žaliavų ir šioms prekėms ypač reikalingų lustų brangimas ir trūkumas, bet ir transporto išlaidos. Prekybininkai skatina ilgai nelaukti ir jeigu kas galvoja apie kalėdines dovanas, tai tokias prekes pirkti jau dabar, kol kainos dar įkandamos ir prekių trūkumo kol kas nėra.

Pastebimai brangsta buitinė technika ir įvairūs įrenginiai
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

Internetinės parduotuvės „Pigu“ rinkodaros vadovas Ernestas Kačerauskas sakė, kad jau kelis mėnesius jaučiamas kai kurių mobiliųjų telefonų modelių tiekimo sutrikimai ir kainų augimas.

„Nuolat bendraujame su prekių gamintojais ir tiekėjais, kurie labai atsargiai dėlioja net artimiausios ateities planus. Paskutinį šių metų ketvirtį prognozuojamas tiek šių prekių trūkumas, tiek ir kainų kilimas. Gamintojai prognozuoja, kad mobiliųjų telefonų kainos gali augti nuo 10 iki 30 procentų.

Mobiliųjų telefonų vidutinė pardavimo kaina 2021 m. pirmąjį pusmetį mūsų prekybos centre internete siekė 189 eurus. Tuo pačiu laikotarpiu 2020 m., vidutinė kaina siekė 171 eurą, o 2019 metais – 153 eurus. Todėl „Pigu“ prekybos centro internete klientams rekomenduojame Kalėdų dovanų įsigijimo nepalikti paskutinei dienai, apie šventes pagalvoti iš anksto“, – įspėjo parduotuvės atstovas.

Pardavimams pasiruošė iš anksto

Tuo metu „Topo centro“ generalinis direktorius Remigijus Štaras sakė, kad daro viską, kad klientai nepajustų nei prekių kainos, nei asortimento pokyčių.

„Tačiau tai nėra paprasta, nes brangstantys lustai – tai tik vienas kainą veikiančių faktorių. Kitas, kur kas svarbesnis, yra transporto kainos, kurios iš Azijos pabrango dar žiemą. Ir nors daugelis prognozavo, kad jos vasarą ims mažėti, tai neįvyko.

Mūsų prekių savikainai, o ypač kalėdinėms prekėms, logistikos kaštų didėjimas ženklios įtakos neturės arba ji bus minimali. Matydami, kokia nepastovi žaliavų rinka ir kiti faktoriai, šių metų Kalėdinių prekių užsakymus ir pirkimus padarėme keliais mėnesiais anksčiau“, – komentavo prekybos tinklo generalinis direktorius.

Anot jo, prekių užsakymai buvo vykdomi jungiantis prie kitų, didžiausio Europoje prekybos aljanso „Euronics group“, partnerių iš didesnių valstybių kalėdinių pirkimų bei pervežimo kontraktų.

„Tai leido išlaikyti stabilias pirkimo kainas bei logistikos kaštus. Su visais pagrindiniais gamintojais paskutinio metų ketvirčio užsakymus patvirtinome dar balandžio ir gegužės mėnesiais, papildomai dalį prekių užsakėme per grupės partnerius Švedijoje, Lenkijoje ir kitose šalyse.

Galime prognozuoti, kad smulkesni ar pavieniai, didesnėms grupėms nepriklausantys prekybininkai tikrai susiduria su kainų augimo ir tiekimo problemomis, kurios ypač bus aštrios Kalėdų laikotarpiu. Todėl rekomenduoju tiek žmonėms, tiek verslams – planuoti ir pirkti Kalėdines dovanas kuo anksčiau ir ši rekomendacija galioja ne tik buitinei technikai“, – įspėjo R. Štaras.

Brangsta ir žaliavos, ir transporto išlaidos

E. Kačetauskas teigė, kad gamintojai bando kai kurių reikalingų komponentų, jeigu tai įmanoma, atsisakyti.

„Buitinės technikos gamintojai taip pat įspėja apie brangstančius įrenginius ir stringančią gamybą. Tiesa, gamintojai stengiasi spręsti šias problemas. Pavyzdžiui, prietaisų gamintojas „DeLonghi“, pajutęs lustų trūkumą, adaptavo savo gaminamą modelį taip, kad jam nereikėtų deficitinio lusto. Taigi, galėjo tęsti prekių gamybą.

Buitinė technika nėra taip smarkiai priklausoma nuo lustų trūkumo. Šių produktų kainą labiau veikia brangstantis metalas, augantys transportavimo kaštai iš Kinijos. Buitinės technikos kainų kilimas buvo žadamas jau nuo 2021 m pradžioje, tačiau mūsų prekybos centrą internete brangimas pasiekė daug vėliau. Vasarą buitinė technika vidutiniškai brango 7 procentais“, – pasakojo E. Kačerauskas.

Pasak jo, kai kurie gamintojai turėjo prekių atsargų, tad nepajuto žaliavų brangimo, stengėsi amortizuoti kainų augimą savo sąskaita.

„Šie gamintojai dar tik planuoja didinti kainas.

Tačiau klientams nerekomenduotume laukti buitinės technikos kainų kritimo. Tendencijų, kad žaliavos pigs, kol kas nematyti. Taigi, jei turite poreikį atnaujinti techniką – sutaupytumėte, jei tai darytumėte dabar, – patarė E. Kačerauskas.

Žaliavų kainos po truputį stabilizuojasi?

Turto valdymo bendrovės „INVL Asset Management“ vyriausioji ekonomistė Indrė Genytė-Pikčienė teigė, kad nuo šių metų pradžios brango beveik visos žaliavų kategorijos, pradedant maistu, tęsiant metalais, baigiant energetika.

„Atskirai kalbant apie metalus matome, kad situacija jau nusistovėjo. Jau nebėra tokio spartaus kainų kopimo į viršų, koks buvo gegužės mėnesį. Pavyzdžiui, vario kainos šiuo metu netgi šiek tiek nukrito. Kitų metalų kainos nenukrito, tačiau stabilizavosi.

Pernai, karantino metu, dalis pramonės įmonių stabdė veiklą. Dėl šių įprastos veiklos trukdžių trūkinėjo tiekimo grandinės ir susidarė žaliavų ir prekių deficitai. Taip pat atsidaro problemų transporto sektoriuje. Ėmė trūkti konteinerių, laivų, todėl brango ir transportavimo išlaidos“, – komentavo ekonomistė.

Anot jos, žaliavų ir įvairių komponentų kainų augimas jau sustojo, tačiau žemyn kristi nežada.

„Situacija vis dar gana įtempta. O kaštų prieaugis, kurį fiksavome metų pradžioje buvo vertinamas dvejopai. Buvo tikimasi, kad jis galbūt nepasieks galutinio vartotojo. Tačiau dabar matome, kad pasiekė.

Euro zonoje kainos vidutiniškai kyla 3 proc. Šis rodiklis viršija Europos centrinio banko 2 proc. metinės infliacijos rodiklį. O Lietuvoje kainų augimas siekia net 4,9 proc.“ – sakė I. Genytė-Pikčienė.

Jos teigimu, perspėjimai dėl prekių ir jų komponentų trūkumo nėra išgalvoti.

„Matome, ką skelbia didieji automobilių ar buitinės technikos gamintojai. Lustų, vadinamųjų čipų trūkumas visoms įmonėms yra labai jautrus. Juos gamina labai nedaug gamyklų ir jos nespėja patenkinti suaktyvėjusio paklausos šuolio. O naujoms gamykloms įkurti reikia labai daug laiko. Kai kurioms šalims sukurti tokią įmonę reikia ir 10 metų.

Tad lengvai ir greitai subalansuoti šį trūkumą užtrunka, tad dar kurį laiką stebėsime tam tikrą kainų augimo spaudimą ir trūkumą“, – komentavo I. Genytė-Pikčienė.


tv3.lt



Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama