Elektronika.lt
 2024 m. balandžio 27 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Balandžio 26 d. 20:22
Kaip skaitmeninė transformacija keičia dėstytojų darbą
Balandžio 26 d. 18:43
Palydovinis ryšys ir naujas įkrovimo būdas: kokių galių mūsų išmaniesiems suteiks „Android 15“ atnaujinimas?
Balandžio 26 d. 16:49
Automobiliuose vis dažniau naudojamos kameros, kurios pakeičia įprastinius veidrodėlius: kokie tokio sprendimo privalumai ir trūkumai?
Balandžio 26 d. 14:29
„Instagram“ ruošia kritikuojamą funkciją: leis realiu metu matyti draugų buvimo vietą
Balandžio 26 d. 12:41
Švarus telefonas veiks gerokai greičiau, ilgiau neišsikraus
Balandžio 26 d. 10:20
Naujieji „Audi“ įkraunami hibridai Q7 ir Q8 elektros režimu įveiks iki 90 km atstumą
Balandžio 26 d. 08:04
Išskirtinės JUNG naujienos svarbiausioje statybų verslui skirtoje parodoje „RESTA“
Balandžio 25 d. 20:47
Nuo asfalto nulipti drąsinantis elektrinis SUV: kaip gamintojai dėlioja šį pasjansą?
Balandžio 25 d. 18:22
Kosmoso agentūrai NASA Lietuvoje sukurtas palydovas pasiekė orbitą – testuos saulės bures
Balandžio 25 d. 16:36
AOC dovana turinio kūrėjams – tobula drobė tikroms spalvoms „Graphic Pro U3 Series“
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Straipsniai » Įvykiai, visuomenė Dalintis | Spausdinti

Studentų sukurtas startuolis bus pristatytas Europoje

Publikuota: 2021-06-02 14:39
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Sukurti startuolius, kurie spręstų globalias problemas – tokį tikslą sau išsikėlė VDU studentai, dalyvavę „Junior Achievement Lietuva“ ir „Minded VDU“ organizuotame Geriausių Lietuvos studentų verslų konkurse. Septynios komandos keturis mėnesius nuotoliniu būdu kūrė inovatyvias bei tvarias verslo idėjas, prisidedančias prie visuomenės sąmoningumo skatinimo ir integracijos.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Sukurti startuolius, kurie spręstų globalias problemas – tokį tikslą sau išsikėlė Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) studentai, dalyvavę „Junior Achievement Lietuva“ ir „Minded VDU“ organizuotame Geriausių Lietuvos studentų verslų konkurse. Septynios komandos keturis mėnesius nuotoliniu būdu kūrė inovatyvias bei tvarias verslo idėjas, prisidedančias prie visuomenės sąmoningumo skatinimo ir integracijos. Komisiją sužavėję unikalūs studentų startuoliai konkurse pelnė net tris prizines vietas, o viena komanda, sukūrusi žaidimą, pritaikytą neregiams, iškovojo galimybę pristatyti savo idėją Europos „Start Up“ programoje.

Komandos „For Fun“ produktas
Komandos „For Fun“ produktas

Inovatyvios studentų idėjos virto realiu verslo produktu

Dalyvaudami „Junior Achievement Lietuva“ organizuojamoje startuolių programoje „Minded VDU“, studentai ilgai ieškojo idėjos, kuri leistų sukurti ne tik dėmesio vertą, tačiau ir realią misiją turintį produktą. Studentų komanda, pasivadinusi „For Fun“, besidomėdama galimomis idėjomis pastebėjo opią problemą – žaidimų, skirtų regos negalią turintiems asmenims, trūkumą.

„Kurdami verslo idėją norėjome prisidėti prie tam tikro pokyčio visuomenėje, todėl pastebėję itin svarbią ir jautrią problemą suskubome ją įgyvendinti. Asmenys, turintys regos problemų, turi labai mažą pasiūlą stalo žaidimų, todėl mums buvo svarbu į tai atkreipti dėmesį ir sukurti produktą, kuris ne tik pradėtų paįvairinti laisvalaikį, tačiau vienokiu ar kitokiu būdu prisidėtų prie negalią turinčių asmenų integracijos proceso. Mūsų produkto išskirtinumas – sujungiant technologijas, klasikinio pobūdžio stalo žaidimo elementus ir lygiavertiškai pritaikytas žaidimo taisykles yra išlyginamos vartotojų galimybės, o tai reiškia, kad tiek negalią turintis asmuo, tiek puikiai matantis turi vienodas galimybes laimėti žaidimą“, – pasakojo komandos narė Salomėja.

Išskirtinė studentų stalo žaidimo „Kondigno“ idėja sužavėjo komisiją, o tai lėmė ne tik prizinę vietą Geriausių Lietuvos studentų verslų konkurse, bet ir iškovotą kelialapį pristatyti savo produkto idėją Europos Komisijai.

Antrą vietą startuolių konkurse laimėjo komanda „Whale-ness“ (mentorius Edvinas Grauželis), sukūrusi produktą „Wave-It“ – daugkartinius maišelius maistui. Produkto išskirtinumas – maišeliai pagaminti iš perdirbtų butelių, o dalis gauto pelno skiriama organizacijai „Lonely Whale“, švarinančiai vandenynus.

„Kurdami idėją žinojome, kad mums rūpi gamta ir jos išsaugojimas. Šiukšlės sąvartynuose bei plastikas vandenynuose yra viena didžiausių pasaulio problemų, kurias privalome spręsti. Būtent taip pradėjome kurti maišelį, kuris gaminamas iš plastiko butelių, surinktų iš vandenyno“, – apie produkto idėjos atsiradimą pasakoja komandos narė Urtė.

Trečiosios vietos nugalėtojai – komanda „Stress-less“, kuriai mentoriavo VDU Ekonomikos ir vadybos fakulteto prodekanas dr. Justinas Kisieliauskas, sukūrė drabužių liniją su integruotomis detalėmis, padedančiomis mažinti momentinį nerimą. Šiuo produktu siekiama didinti žmonių sąmoningumą nerimo valdymo klausimais bei populiarinti mados terapiją.

Komandos narė Barbora prisimena, kad idėja sukurti būtent tokį produktą gimė stebint problematišką situaciją šalyje, susijusią su streso valdymu: „Kuriant produktą atlikome respondentų apklausas, kurių metų pastebėjome, kad žmonės itin dažnai patiria stresą, todėl norėjosi surasti būdą, kuris padėtų su nerimu tvarkytis kuo patogiau ir paprasčiau. Ateityje planuojame tobulinti savo idėjos prototipą bei aktyviai siūlyti jį Lietuvos rinkai. Taip pat rengti seminarus, forumus ar kitus susitikimus, kurie leistų žmonėms tvarkyti savo streso valdymo įpročius, trukdančius būti laimingiems“.

„Junior Achievement Lietuva“ konkurse buvo pristatyta ir daugiau „Minded VDU“ studentų idėjų. Komanda „Eco Joy“ (mentorė Asta Gaigalienė) sukūrė ekologišką daugkartinio naudojimo konfeti. „Who I Am“, vadovaujama Viktorijos Starkauskienės, pristatė mobilią programėlę, skirtą sąmoningam naršymui socialiniuose tinkluose. Komanda „CreATE“ (mentorė Evelina Sakalauskaitė-Bendoraitienė) paruošė išmaniąją programėlę, skatinančią žmones susidaryti kassavaitinį mitybos planą ir iš anksto planuoti savo patiekalus. „Augynės“ komanda pasiūlė rinkai edukacinio pobūdžio eksperimentinį žaidimą vaikams, skirtą mokytis faktų apie biologijos mokslą per praktinius įgūdžius.

Startuolių programomis siekiama įgalinti studentų patirtis

„Junior Achievement“ startuolių programa veikia daugiau nei 20-tyje Europos šalių. Joje dalyviai bando savo unikalias idėjas paversti realų investavimo potencialą turinčiais produktais bei įgyja daug vertingų praktinių žinių apie verslo modelių kūrimą, jų plėtojimą, įvedimą į rinką ir pristatymą investuotojams. „Minded VDU“ studentų idėjas remia UAB „TeleSoftas“ ir „Kavos draugas“. Programoje „Verslumo akademijos“ gretutinių studijų programos studentai dalyvauja jau antrus metus iš eilės.

UAB „TeleSoftas“ vadovas Algirdas Stonys neabejoja, kad galimybė prisidėti prie jaunų žmonių idėjų paramos ir paskatinimo – vertinga investicija į naujas žinias, patirtis ir pasiekimus.

„Priimdami studentus ar ką tik studijas pabaigusius jaunuolius į darbą matome, kad papildoma veikla studijų metu jiems suteikia daug realesnės ir apčiuopiamos darbo komandoje ar įvairiuose projektuose patirties. Bendravimas, mokymasis siekti bendro tikslo, kompromisų, sprendimų paieškos, mokymasis džiaugtis kartu už pasiekimus ir nepasiduoti iškilus sunkumams – tai, ko reikia kiekviename darbe. Džiaugiuosi, kad „Minded VDU“ suteikė galimybę sudalyvauti studentų darbų pristatymuose ir pamatyti tikrai daug įdomių sprendimų ir savo idėjomis tikinčių žmonių“, – įspūdžiais apie projektą dalinosi A. Stonys.

Viena iš startuolių programos mentorių Asta Kyguolienė antrina, kad dalyvavimas tokio pobūdžio projektuose – nuostabi galimybė studentams ne tik teoriškai sužinoti, bet ir praktiškai patirti, ką reiškia produkto ar paslaugos kūrimas.

„Kurdami startuolius visi dalyviai ieško aktualių socialinių ar verslo problemų, bando pažinti tikslines auditorijas naudodami įvairiausius metodus, generuoja idėjas, kuria vertės pasiūlymus, kol galiausiai paverčia idėją prototipais. Vienam projektui įgyvendinti prireikia žinių – nuo rinkos analizės, marketingo iki finansų ar gebėjimo parduoti. O svarbiausia – jauni žmonės įgauna daugiau pasitikėjimo ir drąsos suprasdami, kad per trumpą laiką gali patys sukurti realias problemas sprendžiančius produktus“, – programos svarba neabejoja mentorė.

„Minded VDU“ komandos startuolių programoje puikius rezultatus demonstruoja jau nuo praėjusių metų, kuomet komanda „DogsGoOut“ sukūrė ekologiškus įpakavimus šunų ekskrementams bei, laimėjusi 1-ą vietą „Start Up“ programoje Lietuvoje, atstovavo šaliai tarptautiniame studentų verslumo konkurse „JA Europe Enterprise Challenge 2020“.

Naujos žinios įkvepia svarbioms misijoms

2021 m. „Junior Achievement Lietuva“ nugalėtojų komanda „For Fun“ džiaugiasi gauta galimybe išbandyti savo jėgas startuolių konkurse ir teigia, jog nors kelias nebuvo lengvas ir tiesus, tačiau, be jokios abejonės, vertas pasiekto rezultato.

„Laimėjimas konkurse ir galimybė su savo idėja atstovauti Lietuvai mums iš tiesų reiškia labai daug. Žinojome, kad dalyvaudami „Minded VDU“ veiklose gausime nemažai unikalių patirčių, tačiau šito nei vienas nesitikėjome. Ši pergalė labai motyvuoja keliauti toliau, tęsti jau pradėtą veiklą ir nešti savo idėjas į kitus konkursus. Kitų žmonių palaikymas padeda suprasti, kad darome svarbią misiją, ir tai įkvepia stengtis daryti pokytį ne tik šiame projekte, bet ir tolimesniuose darbuose“, – džiaugsmo neslėpė žaidimą neregiams „Kondigno“ sukūrusios komandos narė Salomėja.

Komanda, kuriai mentoriavo Asta Kyguolienė, jau birželio pabaigoje pristatys savo idėją Europos startuolių programos komisijai, o liepos 15 d. dalyvaus „Start Up“ programos finale, kartu su kitų šalių stipriausiais startuoliais. Komandą „For Fun“ sudaro studentai Justinas Blažauskas, Greta Dekšnytė, Austėja Leonavičiūtė, Salomėja Paleckytė, Judita Remeikaitė ir Beatričė Valaitytė.




Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama