Elektronika.lt
 2024 m. kovo 29 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Kovo 29 d. 11:39
Paaiškėjo, kokį atsiperkamumą turi namų ūkyje naudojamos, elektros energiją kaupiančios baterijos
Kovo 29 d. 08:26
Inovacijų ekspertai su partneriais siekia pagerinti Lietuvos miškų ir jų kelių būklę
Kovo 28 d. 20:32
„Elektrum Lietuva“ į elektromobilių įkrovimo tinklo plėtrą šiemet investuos 9 mln. eurų
Kovo 28 d. 17:25
NASA „BurstCube“ palydovas paleistas tirti galingiausius sprogimus kosmose
Kovo 28 d. 14:50
„Logitech“ pristato „Signature Slim“ klaviatūrą ir darbo bei gyvenimo derinį prie rašomojo stalo
Kovo 28 d. 11:17
Kaip atrodys mokslai, studijos ir darbas DI eroje: pagrindiniai parodos „Karjera & studijos Lietuvoje“ akcentai
Kovo 28 d. 08:52
Jungikliai pagaminti iš atliekų – naujovė tvariems namams
Kovo 27 d. 20:30
Saulės elektrinė – daugiabučio balkone: ar tai įmanoma Lietuvoje? (1)
Kovo 27 d. 18:19
4 išmanūs sprendimai, leidžiantys efektyviai taupyti elektrą
Kovo 27 d. 16:36
Ekspertė apie dirbtinį intelektą ir darbuotojų produktyvumą: „Svarbu suprasti, jog nėra vieno stebuklingo įrankio, kuris išspręstų visas problemas“
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Straipsniai » Įvykiai, visuomenė Dalintis | Spausdinti

Pavargę nuo ekranų pamiršome nuotolinio mokymosi privalumus – kokie jie?

Publikuota: 2021-01-24 08:38
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Dar iki pandemijos nuotolinio mokymosi populiarumas sparčiai augo. Nuotolinis mokymas ypač buvo populiarus tarp atokiau gyvenančių, dirbančių, vaikus auginančių ar vyresnio amžiaus žmonių, nes tokia mokymosi forma leidžia lanksčiau planuoti laiką ir toli nekeliaujant lengvai pasiekti geriausių pasaulio universitetų ar įmonių atveriamas žinias.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Dar iki pandemijos nuotolinio mokymosi populiarumas sparčiai augo. „Eurostat“ duomenimis, iki 2019 m. Europos Sąjungos šalyse 16–74 m. amžiaus žmonių, besimokančių nuotoliniu būdu, procentinis skaičius, lyginant su 2010 m., išaugo dvigubai. Nuotolinis mokymas ypač buvo populiarus tarp atokiau gyvenančių, dirbančių, vaikus auginančių ar vyresnio amžiaus žmonių, nes tokia mokymosi forma leidžia lanksčiau planuoti laiką ir toli nekeliaujant lengvai pasiekti geriausių pasaulio universitetų ar įmonių atveriamas žinias.

Pavargę nuo ekranų pamiršome nuotolinio mokymosi privalumus – kokie jie?
„Vilnius Tech“ nuotr.

Pandemijos metu su nuotoliniu mokymusi teko susidurti ir kur kas didesniam skaičiui jaunesnių žmonių – mokyklinio amžiaus vaikų, kuriems stinga laiko planavimo įgūdžių ar motyvacijos – savybių, kurios labai reikalingos mokantis nuotoliniu būdu. Vis tik Vilniaus Gedimino technikos universiteto („Vilnius Tech“) dėstytojai, antrus metus siūlantys papildomas matematikos, fizikos ir informacinių technologijų pamokas Lietuvos moksleiviams iš savo patirties pastebi, kad nuotolinis mokymasis turi nemažai privalumų, kurie ne visada lieka pastebėti ir tinkamai įvertinti.

Laiko ir finansų taupymas. „Vilnius Tech“ Fundamentinių mokslų fakulteto lektorė dr. Nomeda Bratčikovienė, Lietuvos moksleiviams vedanti matematikos užsiėmimus, kaip svarbų privalumą įvardija paprastesnį nuotolinio mokymosi prieinamumą ir sutaupomą laiką: „Prie nuotolinių mokymų gali prisijungti visi pageidaujantys, jie pasiekiami iš bet kurios vietos, nereikia kažkur toli vykti bei mokėti už transportą važiuojant į kitą miestą. Užtenka turėti kompiuterį ir internetą. Be to, kadangi prie mokymų jungiamasi iš namų, yra taupomas brangus laikas, kuris gali būti efektyviai išnaudojamas mokymuisi ar įgytų žinių kartojimui“.

Mokymasis saugioje aplinkoje ir drąsa klysti. Nors daugelis moksleivių sako pasiilgę tiesioginio bendravimo su draugais, ne maža dalis daug patogiau jaučiasi mokydamiesi namuose. Gerai pažįstama, saugi namų aplinka ypač ramesniems vaikams daugeliu atveju kelia mažiau streso, dėl to jie gali jaustis drąsiau, nebijo pasisakyti ar pasirodyti neišmanantys prieš bendraklasius. Tai pastebi ir N. Bratčikovienė: „Kadangi didžioji užsiėmimuose dalyvaujančių vaikų dalis vienas kito nepažįsta, tai nelieka nepatogumo užduoti klausimus ar prisipažinti, kad kažkas nepasisekė. Visuomet moksleiviams pabrėžiu, kad blogas klausimas gali būti tik neužduotas klausimas ir kad blogų klausimų nėra. Todėl moksleiviai drąsiai užduoda bet kuriuos jiems kilusius klausimus“.

Išėjimas iš komforto zonos. Informacinių technologijų užsiėmimus moksleiviams vedanti „Vilnius Tech“ lektorė Nijolė Čeikienė atkreipia dėmesį, kad patys mokymai, kuriuos šiuo metu siūlo universitetas, padeda mokiniams plėsti akiratį: „Ypač IT srityje labai naudinga pasitikrinti save kitokioje aplinkoje, išėjus iš komforto zonos. Universiteto siūlomi IT mokymai abiturientui sudaro galimybę pabendrauti su universiteto dėstytoju, pažiūrėti į programavimą kitu kampu, kitaip nei mokykloje. O taip pat – įgyti naujos patirties.“

Patogus mokymo medžiagos pasiekiamumas. Nuotoliniai mokymai dažnai pasižymi tuo, kad juose itin patogiai ir struktūruotai pateikiama visa mokomoji medžiaga, prie kurios galima esant poreikiui grįžti. Nereikia nerimauti, kad gali atsilikti nuo kitų, nes visada galima vėliau dar kartą peržiūrėti pamokos vaizdo įrašą. Tą akcentuoja ir fizikos užsiėmimus abiturientams vedantis universiteto docentas dr. Dainius Jasaitis: „Mūsų vedami užsiėmimai vyksta per vaizdo konferencijų sistemą „Zoom“, per ją pateikiami uždavinių sprendimas, paaiškinimai, klausimai dėstytojui užduodami raštu per „pokalbių“ funkciją. Pamokų vaizdo įrašai, mokomoji medžiaga, uždavinių sprendimo pavyzdžiai pateikiami virtualiojoje mokymosi aplinkoje „Moodle“, prie kurios galima jungtis bet kada esant poreikiui.“

Akcentas į svarbiausius dalykus. Renkantis papildomus užsiėmimus nuotoliniu būdu siekiant pagilinti atskiro dalyko žinias, didelis privalumas yra žinių koncentravimasis į pagrindą, pačią esmę. „Vilnius Tech“ lektorių siūlomi matematikos, fizikos ir IT užsiėmimai yra skirti sustiprinti moksleivių žinias ir padėti geriau pasiruošti baigiamiesiems brandos egzaminams. Dėl to kursų medžiaga yra labai struktūruota ir sudėliota tikslingai. „Pavyzdžiui, fizikos pamokų temos apima visą mokyklinės fizikos kursą ir yra įtrauktos į valstybinio fizikos egzamino programą. Užsiėmimų metu sprendžiami uždaviniai ir testai, taip pat aptariamos pagrindinės fizikinės sąvokos bei dėsniai, skiriant didesnį dėmesį dažniausiai brandos egzamino metu pasitaikančioms temoms. Atsižvelgiant į mokinių poreikius, pamokų temų sąrašas gali būti koreguojamas. Jei moksleiviams kiltų sunkumų įsisavinant medžiagą, visada galima pasitarti, sunkesnei temai skirti daugiau laiko“, – pasakoja D. Jasaitis.

Šiuo metu abiturientai aktyviai ieško galimybių, kaip pakartoti ir įtvirtinti turimas žinias ruošiantis egzaminams. Suprasdamas, kad pandemija – iššūkis visai švietimo sistemai, ir toliau abiturientams padėti siekia „Vilnius Tech“ – tęsia didelio moksleivių dėmesio praėjusiais metais sulaukusią iniciatyvą ir organizuoja nuotolines matematikos, fizikos ir IT pamokas. Jų tikslas – padėti abiturientams kuo geriau pasiruošti valstybiniams brandos egzaminams, kad eidami jų laikyti moksleiviai jaustųsi ramūs ir būtų užtikrinti savo jėgomis.

Susidomėję pamokomis ir norintys sužinoti daugiau yra kviečiami dalyvaudami nemokamose įvadinėse pamokose, kurios prasideda jau kitą savaitę:

  • Sausio 25 d. 17 val. matematikos įvadinė pamoka;
  • Sausio 28 d. 16:30 val. informacinių technologijų įvadinė pamoka;
  • Sausio 28 d. 18:15 val. fizikos įvadinė pamoka.



Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama