Elektronika.lt
 2024 m. balandžio 26 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Balandžio 25 d. 20:47
Nuo asfalto nulipti drąsinantis elektrinis SUV: kaip gamintojai dėlioja šį pasjansą?
Balandžio 25 d. 18:22
Kosmoso agentūrai NASA Lietuvoje sukurtas palydovas pasiekė orbitą – testuos saulės bures
Balandžio 25 d. 16:36
AOC dovana turinio kūrėjams – tobula drobė tikroms spalvoms „Graphic Pro U3 Series“
Balandžio 25 d. 14:36
Gegužę – svarbūs pokyčiai tūkstančiams „Shopify“ vartotojų (1)
Balandžio 25 d. 12:27
Grėsmės vaikų mobiliuosiuose telefonuose: ką apie tai galvoja tėvai?
Balandžio 25 d. 10:41
Išmanioji buitinė technika: kaip ji gali padėti sumažinti elektros sąskaitą?
Balandžio 25 d. 08:32
HMD pristatė tris atnaujintus „Nokia“ mygtukinius telefonus
Balandžio 24 d. 20:16
Kaip išjungti ar perkrauti visų modelių „iPhone“
Balandžio 24 d. 17:16
Nuo blynus kepančių robotų iki miesto priežiūros technologijų – „Tech_Champ 2024“ hakatone komandos kūrė naujoves
Balandžio 24 d. 14:32
Pristatytas 816 AG „Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE“ kupė
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Straipsniai » Įvykiai, visuomenė Dalintis | Spausdinti

Svarbiausia technologijų paroda pasaulyje „CES 2021“: nuo permatomų televizorių iki išmanių akinių darbui

Publikuota: 2021-01-14 20:26
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Šią savaitę vyksta didžiausia metų technologijų paroda „CES 2021“, kurioje tradiciškai nubrėžiamos svarbiausios metų technologijų tendencijos ir pristatomos inovacijos. Įprastai Las Vegase rengiama paroda šįmet dėl pandemijos vyksta virtualiai.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Šią savaitę vyksta didžiausia metų technologijų paroda „CES 2021“, kurioje tradiciškai nubrėžiamos svarbiausios metų technologijų tendencijos ir pristatomos inovacijos. Įprastai Las Vegase rengiama paroda šįmet dėl pandemijos vyksta virtualiai.

Svarbiausia technologijų paroda pasaulyje „CES 2021“: nuo permatomų televizorių iki išmanių akinių darbui

„Naujoves jau pristatė technologijų milžinės „Sony“, „Lenovo“, „HP“, LG ir daug kitų bendrovių. Jau buvo anonsuoti permatomi, sulankstomi televizoriai, „Sony“ dronai, išmanūs akiniai ir daug kitų stebinančių įrenginių. Rytoj laukia vienas labiausiai laukiamų pristatymų – „Samsung“ turėtų anonsuoti naują išmanųjį telefoną“, – sako išmaniųjų įrenginių ekspertas, „Bitės Profas“ Martynas Vrubliauskas.

„LG“ naujovė: telefonas virstantis planšete

Pietų Korėjos technologijų gamintoja „LG“ virtualioje „CES“ technologijų parodoje pranešė apie naujo savo įrenginio prototipą, kurį galima bus naudoti kaip telefoną arba planšetinį kompiuterį.

„Kol kas neaiški galima įrenginio kaina, tačiau „LG“ patvirtino, kad šis išmanusis, kuris per akimirką iš paprasto telefono gali tapti planšetiniu kompiuteriu, vadinsis „LG Rollable“ ir bus pristatytas šiais metais. Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad „LG“ vartotojams pasiūlys dar įdomesnį būdą turėti kompaktišką telefoną, nei „Samsung“, kuri jau anksčiau pristatė telefonus sulankstomais ekranais“, – atkreipia dėmesį „Bitės Profas“ Karolis Špiliauskas.

„Shower power“ – kolonėlė, kurią įkraus dušas

Bendrovė „Ampere“ technologijų parodoje „CES 2021“ pristatė Bluetooth kolonėlę „Shower Power“ (Dušo energija). Jos pavadinimas puikiai apibūdina šios kolonėlės energijos gavimo būdą.

„Kolonėlė jungiasi prie dušo galvutės ir jos viduje esanti elektros hidrogeneratorius gamina elektrą iš bėgančio vandens kol naudojatės dušu. Kolonėlei pilnai įsikrovus, ji atlaikys net 20 valandų muzikos grojimo, tad tiks ir mėgstantiems duše būti labai ilgai. „Shower Power“ taip pat pagaminta iš perdirbto plastiko surinkto iš vandenyno, ar gali būti kas nors žaliau?“, – klausia „Bitės Profas“ Martynas Vrubliauskas.

„Shower Power“ Bluetooth kolonėlė valdoma keliais ant jos įrengtais mygtukais arba vandeniui atspariu pulteliu. Jos finansavimui „Kickstarter“ platformoje jau surinkta apie 200 tūkst. eurų.

„LG“ – permatomi ir sulankstomi televizoriai

Pietų Korėjos technologijų bendrovė „LG“ pirmadienį „CES“ technologijų parodoje anonsavo net keletą inovacijų: televizorius permatomais ir sulenkiamais OLED ekranais bei pigesnę alternatyvą brangiems OLED televizoriams.

„LG“ „CES“ parodoje kasmet skiria didelį dėmesį televizoriams, o šįmet bendrovė nustebino 55 colių (1,4 m) įstrižainės televizoriumi permatomu OLED ekranu. Permatomi ekranai pirmiausia bus skirti komerciniam naudojimui, pavyzdžiui, restoranuose ar metro. Restoranuose vartotojai galėtų užsisakyti meniu permatomame ekrane matydami restorano vaizdą, o metro vagonuose permatomi televizoriai būtų naudojami vietoje įprastinių langų. Tokiu būdu žmonės permatomame ekrane matytų ne tik žemėlapius ar kelionės informaciją, bet ir už lango esantį vaizdą“, – sako „Bitės Profas“ Mantvydas Čiuplys.

Kada permatomi televizoriai bus pasiekiami vartotojams, „LG“ kol kas nepraneša. „LG“ yra vienintelė bendrovė pasaulyje šiuo metu gaminanti televizorius permatomais OLED ekranais. Yra bendrovių, kurios gamina permatomus LCD ekranus, tačiau LG teigia, kad jos televizoriai OLED ekranais kur pas pranašesni ir pasiekia 40 proc. permatomumą, o LCD – tik dešimties.

„Sony“ naujovės – milžiniški televizoriai

„Sony“ virtualioje „CES 2021“ parodoje pristatė naujus „Master Series“ linijos televizorius.

„CES“ parodoje pristatytas televizorius „Master Series Z9J“ – tai naujas 8K LED TV raiškos monstras su „Sony“ kontrasto gerinimo technologija ir patobulinta „Acoustic Multi-Audio“ garso sistema. „Master Series Z9J“ palaikys 4K 120hz vaizdo atkūrimo režimą, dėl kurio veiksmas ekrane vyks sklandžiau. Vyšnia ant torto – „Cognitive Processor XR“ procesorius, dėl kurio šis LED televizorius bus ryškesnis nei kada nors anksčiau“, – sako „Bitės Profas“ Martynas Vrubliauskas.

Bendrovė išleis du itin didelius šio televizoriaus modelius – su 75 ir 85 colių (1,78 m ir 1,9 m) įstrižainėmis.

„Sony“ – pirmasis bendrovės dronas

Telefonų, kamerų, televizorių ir kitų technologijų įrenginių gamintoja „Sony“ nuo šiol asortimentą praplės ir dronais: Japonijos technologijų milžinė „CES“ parodoje pristatė pirmąjį savo droną „Airpeak“.

„Šis dronas yra mažiausias pasaulyje, galintis skraidinti „Alpha“ kameros sistemą. Galimybė skraidinti aukštos kokybės to paties gamintojo fotoaparatus šiems dronams suteiks išskirtinumą rinkoje ir mes pirštinę tokioms kompanijoms kaip „DJI Drone“, kurios dabar naudoja „Sony“ kameras ir yra vienos lyderiaujančių pasaulyje. „Airpeak“ gali susilaukti ne tik fotografų, bet ir filmų kūrėjų dėmesio“– svarsto „Bitės Profas“ Martynas Vrubliauskas.

„MaskFone“ – apsauginė veido kaukė, kurios nereikės nusiimti kalbant telefonu

„MaskFone“ yra pirmoji pasaulyje veido kaukė su įmontuotomis ausinėmis, kuri sujungia apsaugą, patogumą ir technologijas. Šią naujovę virtualioje technologijų parodoje „CES“ pristatė telekomunikacijų bendrovė „Binatone“

„Šis itin tinkamu metu sukurtas išradimas turi keičiamus filtrus, įmontuotą mikrofoną ir ausines, kurie leis į skambučius atsiliepti viešumoje nenusiėmus kaukės. „MaskFone“ kaukė yra skalbiama, atspari vandeniui ir prakaitui. Su ja kasdien keliaudami į darbą ar parduotuvę galėsite patogiai klausytis muzikos“ , – pasakoja „Bitės Profas“ Martynas Vrubliauskas.

Kaukėje įmontuota baterija leis kalbėtis ar klausytis muzikos net iki 12 valandų.

„Amazfit“ – išmanus laikrodis, veiksiantis iki 45 dienų

Bendrovė „Amazfit“ technologijų parodoje „CES“ anonsavo biudžetinį išmanų laikrodį „GTR 2e“, kurie išsiskirs ypač ilgu baterijos gyvavimo laiku.

„Išmanusis laikrodis „GTR 2e“ turi daugiau nei 90 sporto režimų, išmanų be interneto veikiantį asistentą, taip pat vis labiau išmaniuosiuose laikrodžiuose populiarėjančią deguonies kiekio kraujyje matavimo funkciją. Laikrodis pasižymi minimalistiniu dizainu, plonu aliuminio korpusu ir yra atsparus vandeniui. „GTR 2e“ patrauklumą vartotojams itin padidins tai, kad jie vienu įkrovimu tarnaus iki 45 dienų“, – sako „Bitės Profas“ Martynas Vrubliauskas.

„Lenovo“ naujiena – išmanūs akiniai darbui

Panašu, kad greitu metu pagaliau atsiras patogūs ir futuristiniu dizainu neišsiskiriantys išmanūs akiniai dirbantiems. Tokius akinius – „ThinkReality A3“ – virtualioje parodoje „CES 2021“ parodė „Lenovo“.

„Išmanieji akiniai „ThinkReality A3“ aprūpinti „Qualcomm Snapdragon XR1“ procesoriumi ir gali tarnauti kaip 5 ekranai vienu metu. „ThinkReality A3“ taip pat turi 8 MP kamera, kurią galima išnaudoti kolegoms rodant, kaip atlikti tam tikrus darbus. „Lenovo“ skelbia, kad šiems akiniams jau yra sukurtų darbus palengvinančių papildytos realybės programėlių, o ateityje jų tik daugės“, – sako „Bitės Profas“ Karolis Špiliauskas.

Viena priežasčių, kodėl dauguma iki šiol kurtų panašių išmanių akinių taip ir nesulaukė vartotojų susidomėjimo buvo ta, kad jie atrodė nenatūraliai ir per daug futuristiškai, tad žmonės nenorėjo jų nešioti. Tuo tarpu „Lenovo“ teigia sukūrusi kompaktiškus ir lengvus akinius, kuriuos galima patogiai nešiot tiek biuruose, tiek ir laboratorijose ar gamyklose.

Bendrovė kol kas nenurodo, kiek tokie papildytos realybės akiniai kainuos, o prekybą jais pradėti planuoja šių metų viduryje.

„HP“ naujovės – nuotoliniam darbui pritaikyti kompiuteriai

Kompiuterių gamintoja HP pirmadienį technologijų parodoje „CES 2021“ anonsavo nuotoliniam darbui pritaikytus nešiojamuosius ir planšetinius kompiuterius „Elite Dragonfly Max“ bei verslo klasės kompiuterį „HP Elite Folio“.

„Verslo klasės nešiojamas kompiuteris „Elite Folio“ išsiskirs tuo, kad jo ekranas turės tris padėtis: standartiniam darbui skirtą status kampo padėtį, vaizdo pokalbiams bei prezentacijos ekraną bus galima pritraukti arčiau savęs, o užrašams bei skaitymui bus skirta plokščia ekrano padėtis. Skirtingos ekrano pozicijos, integruotas rašiklis ir dirbtinės odos nugarėlė leidžia kompiuteriu naudotis patogiai visose situacijose“, – priduria M. Čiuplys.

„Elite Folio“ HP planuoja išleisti jau vasarį.




Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama