Elektronika.lt
 2024 m. balandžio 19 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Balandžio 19 d. 08:52
Prie ekranų vaikai praleidžia ilgiau, nei manote: įveikti tėvų kontrolės nustatymus jiems – juokų darbas
Balandžio 18 d. 20:33
„Audi Q6 e-tron“ platformos inovacijos: išradingas paprastumas, 800 voltų spartusis įkrovimas ir išmanusis temperatūros valdymas
Balandžio 18 d. 17:23
Šiaulių gimnazistų išradimas gali pagerinti tragiškus matematikos egzaminų rezultatus: siūlo mokytis... žaidžiant
Balandžio 18 d. 14:22
Įvardijo, kokias didžiausias klaidas daro keliautojai: nepasitikrinę ryšio nustatymų, galite būti nepasiekiami
Balandžio 18 d. 11:15
4 iš 10 šalies gyventojų be sutikimo gauna el. laiškus su reklamomis. Ar tai teisėta?
Balandžio 18 d. 08:43
Kaip išvengti didžiausių stojančiųjų klaidų
Balandžio 17 d. 20:25
Mokėjimo kortelių duomenis internete gali pavogti: paaiškino, kaip neapsigauti ir neprarasti pinigų
Balandžio 17 d. 17:52
Roveris „Curiosity“ pradėjo naujo Marso regiono tyrimus
Balandžio 17 d. 14:35
Visapusis namų klimato valdymas su „Komfovent KOMBI“
Balandžio 17 d. 11:38
Atskleistos itin detalios smegenų nuotraukos, padarytos galingiausiu pasaulyje MRT aparatu
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Straipsniai » Įvykiai, visuomenė Dalintis | Spausdinti

Finalininkai apdovanoti novatoriškų verslo idėjų konkurse

Publikuota: 2020-03-10 18:49
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Nuo kostiumo, palengvinančio sergančiųjų cerebriniu paralyžiumi kasdienybę, ar streso valdymo sprendimų iki tiekimo valdymo programėlių, išteklius tausojančių sprendimų konferencijų organizatoriams, muzikinių technologijų ir meno projektų – finaliniame „Creazone Reinvent“ verslininkystės programos renginyje pristatytos verslo idėjos pasižymėjo itin plačiu sričių spektru, inovatyvumu ir drąsa.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Nuo kostiumo, palengvinančio sergančiųjų cerebriniu paralyžiumi kasdienybę, ar streso valdymo sprendimų iki tiekimo valdymo programėlių, išteklius tausojančių sprendimų konferencijų organizatoriams, muzikinių technologijų ir meno projektų – finaliniame „Creazone Reinvent“ verslininkystės programos renginyje pristatytos verslo idėjos pasižymėjo itin plačiu sričių spektru, inovatyvumu ir drąsa. Antrąjį „Creazone Reinvent“ verslininkystės mokymų programos ciklą vainikavusiame idėjų konkurse buvo išrinkti ir apdovanoti trys nugalėtojai – komandos, sugebėjusios įrodyti tarptautinei komisijai savo verslo idėjų potencialą, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Finalininkai apdovanoti novatoriškų verslo idėjų konkurse
Renginio akimirka. Pranešimo autorių nuotr.

Verslo idėjų kalvė, verslumo ugdymo programa, projektas – visi šie pavadinimai tinka apibūdinti dvejų metų trukmės dviejų identiškų verslininkystės mokymų ciklo programą „Creazone Reinvent“, subūrusią daugiau nei 2 000 dalyvių iš Lietuvos ir beveik 1 000 dalyvių iš Latvijos. Penki mokymų etapai, trukę beveik 6 mėnesius, dalyviams leido ne tik tobulinti bendrąsias kompetencijas, bet ir padėjo išgryninti verslo idėją, rasti bendraminčių bei suburti komandas šioms idėjoms vystyti.

„Creazone Reinvent“ antrąjį ciklą vainikavo finalinis verslo idėjų konkursas Demo day: vasario 29 d. Liepojos bendradarbystės erdvėje buvo dalijamasi sukaupta patirtimi, įgytomis žiniomis ir išbandytos komandų jėgos verslo idėjų konkurse. Čia dalyviai ne tik baigė tobulinti turimas verslo idėjas, bet ir pristatė jas tarptautinei komisijai, vertinusiai idėjos originalumą, aktualumą, verslo modelio tvarumą, komandos stiprumą ir pan.

Tiesa, renginio vos nesustabdė netikėtai Lietuvoje užregistruotas koronaviruso atvejis: Demo day išvakarėse dalyviai buvo informuoti, kad į renginį vykti negalės dėl paskelbtos ekstremalios situacijos Lietuvoje. Sprendimas buvo rastas: projekto dalyviai iš Lietuvos suburti Lietuvoje, projekto dalyviai iš Latvijos – Latvijoje, o visus į vieną bendrą renginį sujungė teletiltas.

Konkurse dalyvavo mentoriai iš akademinės ir verslo bendruomenės, visus 6 mėnesius drauge dirbę su komandomis ir padėję vystyti idėjas. Tarp renginio svečių buvo gausu verslo atstovų, verslo angelų iš Lietuvos ir Latvijos.

Originalios ir ryškios idėjos

Projekte dalyvavusios lietuvių ir latvių komandos kartu su mentoriais dirbo prie labai skirtingų, įvairias sritis apimančių idėjų.

Sveikatos gerinimo ir sveikatos technologijų srityje pristatytos dvi idėjos. Viena jų – inžinerijos, programavimo ir dizaino kompetencijų narius jungiančios lietuvių komandos „Neuroena“ kuriamas kostiumo prototipas, padėsiantis žmonėms, sergantiems cerebriniu paralyžiumi. Sutrikus smegenų veiklai, sutrinka judesiai ir gebėjimas išlaikyti kūno padėtį, pusiausvyrą, todėl žmogui tampa sunku ar neįmanoma judėti. Komandos vystomas sprendimas leistų siųsti elektrinius impulsus į raumenų grupes, taip žmogui padedant atlikti kasdienes užduotis.

Latvių „WRECK ROOM“ komanda vysto idėją apie virtualios realybės kambarius, skirtus iškrauti streso metu susikaupusią energiją, neigiamas emocijas.

Pasiūlyti ir keli verslas-verslui sprendimai. Lietuvių komanda „Fast B2B“ kuria tiekėjus ir pirkėjus sujungiančią platformą. Idėjos autoriai pastebėjo, kad įmonių kasdieninėje veikloje didelę dalį laiko tenka skirti laiškų skaitymui ir atsakymų rašymui užsakant prekes ar paslaugas. Todėl buvo sugalvotas sprendimas – platforma, į kurią tiekėjai kelia savo prekių katalogus, o pirkėjai iš jų pirkėjai gali tiesiai užsisakyti reikiamas prekes. Tokiu būdu laiką taupo ir laimi ne tik pirkėjas, bet ir tiekėjas, kuris, matydamas užsakymus, gali lengvai juos tvirtinti, valdyti ir pasiūlyti nuolaidas lojaliems klientams.

Latvių komanda „WallFlower“ kuria išmanų sprendimą konferencijų organizatoriams, kuris su skaitmeninių technologijų pagalba ir daugkartinio panaudojimo galimybe, padėtų taupyti ne tik išteklius, bet ir laiką, pagreitinti ir palengvinti renginio dalyvių registravimo procesus.

Gitara grojantys ir programuojantys lietuvių vaikinai iš komandos „Photo tabs“ kuria edukacinį sprendimą – mobilią programėlę, realiu laiku konvertuojančią įprastas natas į pirštuotę – tam tikrą muzikinį žymėjimą grojantiems gitara. Pasak idėjos autorių, šiuo metu rinkoje esantys panašūs projektai arba labai brangūs, skirti profesionalams, arba nesiūlo automatinės natų konvertavimo galimybės.

Lietuvių komanda „The Wall“, kartu su rūbų dizainere Rita Kazokaite, vysto gatvės meno ir kultūros populiarinimo projektą Kaune. Menininkės drauge su komanda vystoma idėja gatvės meną perkelti ant drabužių garsina ne tik patį miestą, bet ir dizainerius.

Trys nugalėtojai

Tarptautinės komisijos sprendimu, pirmąją vietą ir „Trans Union Lietuva“ skirtą 1 000 Eur idėjos prototipavimui laimėjo komanda „Photo tabs“. Jie taip pat turės galimybę pristatyti verslo idėją Lietuvos verslo angelų asociacijai „LitBAN“.

II-ąją vietą laimėjo komanda „The Wall“. Jiems teko „Topo centro“ įsteigtas 500 Eur čekis prekėms įsigyti bei VU Verslo mokyklos magistro studijų modulis tolimesniam verslo idėjos vystymui.

III-iąją vietą laimėjo komanda „Neuroena“, kurie turės galimybę drauge su projekto partneriais, Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmais, vykti pasisemti patirties iš tarptautinių partnerių įmonių tinklo.

„Photo tabs“ ir „Neuroena“ komandos pakviestos savo idėjas pristatyti ir Latvijos verslo angelų asociacijai „LatBAN“.

„Perspektyvios antrojo programos ciklo verslo idėjos, atsiveriančios naujos jų vystymo galimybės, sutelktas partnerių, mentorių tinklas bei sėkminga įmonėmis tapusių pirmojo programos ciklo komandų patirtis rodo, kad „Creazone Reinvent“ tapo puikiu startu inovatyvioms idėjoms, talentams ir komandoms“, – apibendrindama projekto rezultatus sako jo vadovė Gintarė Ambrozaitytė.




Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama