Elektronika.lt
 2024 m. balandžio 19 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Balandžio 19 d. 20:20
Lietuvos oro erdvė bus stebima dar atidžiau: „Oro navigacija“ pradeda 3,6 mln. eurų projektą
Balandžio 19 d. 17:43
Išrinkta stipriausia Vilniaus regiono mokinių bendrovė: prietaisas, kuris praverstų daugeliui mokyklų ir biurų
Balandžio 19 d. 14:24
TOP 15 dirbtinio intelekto įrankių mokytojams ir kitiems šios srities naujokams
Balandžio 19 d. 11:21
Dirbtinis intelektas apskaitos pasaulyje – ar jis pakeis įprastus darbuotojus?
Balandžio 19 d. 08:52
Prie ekranų vaikai praleidžia ilgiau, nei manote: įveikti tėvų kontrolės nustatymus jiems – juokų darbas
Balandžio 18 d. 20:33
„Audi Q6 e-tron“ platformos inovacijos: išradingas paprastumas, 800 voltų spartusis įkrovimas ir išmanusis temperatūros valdymas
Balandžio 18 d. 17:23
Šiaulių gimnazistų išradimas gali pagerinti tragiškus matematikos egzaminų rezultatus: siūlo mokytis... žaidžiant
Balandžio 18 d. 14:22
Įvardijo, kokias didžiausias klaidas daro keliautojai: nepasitikrinę ryšio nustatymų, galite būti nepasiekiami
Balandžio 18 d. 11:15
4 iš 10 šalies gyventojų be sutikimo gauna el. laiškus su reklamomis. Ar tai teisėta?
Balandžio 18 d. 08:43
Kaip išvengti didžiausių stojančiųjų klaidų
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Straipsniai » Įvykiai, visuomenė Dalintis | Spausdinti

LOGIN 2019: kas įvyko per dvi technologijų ir inovacijų festivalio dienas?

Publikuota: 2019-06-17 21:01
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Birželio pirmąją savaitę „Litexpo“ parodų rūmuose buvo įsikūręs technologijų ir inovacijų festivalis LOGIN 2019. Čia dvi dienas daugiau nei 4 tūkst. dalyvių klausėsi 130 vizionierių – nuo dirbtinio intelekto, startuolių, politikos iki tvarios visuomenės temų pranešimų ir panelinių diskusijų aštuoniose festivalio scenose bei dalyvavo kituose renginiuose. Pirmąjį festivalio vakarą vainikavo Lietuvos interneto apdovanojimai.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Birželio pirmąją savaitę „Litexpo“ parodų rūmuose buvo įsikūręs technologijų ir inovacijų festivalis LOGIN 2019. Čia dvi dienas daugiau nei 4 tūkst. dalyvių klausėsi 130 vizionierių – nuo dirbtinio intelekto, startuolių, politikos iki tvarios visuomenės temų pranešimų ir panelinių diskusijų aštuoniose festivalio scenose bei dalyvavo kituose renginiuose. Pirmąjį festivalio vakarą vainikavo Lietuvos interneto apdovanojimai, o visą festivalį uždarė jau tradicija tapęs „Logout“ vakarėlis.

LOGIN festivalis. Ado Vasiliausko nuotr.
LOGIN festivalis. Ado Vasiliausko nuotr.

Festivalio rekordas – aštuonios scenos

Šiais metais LOGIN festivalis savo dalyviams pristatė rekordišką skaičių erdvių – net aštuonias skirtingas scenas, apjungiančias pagrindines festivalio ašis – technologijas, verslumą ir kūrybiškumą, ant kurių buvo galima išvysti visus pranešėjus. Pagrindinė SEB scena buvo dedikuota pagrindiniams festivalio pranešėjams, kur įvyko net keturiolika pranešimų, o kitose septyniose salėse – buvo galima klausytis pranešimų ir diskusijų keturiolika skirtingų temų: verslo ir startuolių, pinigų ateities, dirbtinio intelekto, tvarios visuomenės, skaitmenino marketingo, moterų IT, darbo ateities tendencijų, medijų ir politikos, geresnės ateities, pramogų, kūrybiškumo temomis.

Konferencijos metu dėmesys buvo skirtas ir darbdavių su potencialiais darbuotojais suvedimui – pristatyta LOGIN JOB MARKET erdvė bei LOGIN EXPO zona, kurioje dalyvių laukė interaktyvios veiklos ir kiti pristatymai. Abi dienas taip pat vyko „Išmaniosios energetikos“ hakatonas, kurio metu 10 komandų, sudarytų iš programuotojų, dizainerių, verslo vystytojų, energetikos profesionalų ir kitų energetikos entuziastų, susirinko kurti sprendimus bei produktus naujosios energetikos iššūkiams spręsti. Nugalėtojais buvo išrinkta komanda, kuri pasiūlė sprendimą tinklo balansavimui naudoti elektromobilių baterijas, ir laimėjo 2 tūkst. eurų piniginį prizą.

Pirmosios dienos festivalio žvaigždės

Itin daug dėmesio pirmąją festivalio dieną sulaukė muzikos industriją pakeitęs išradėjas, prieš 15 metų pristatęs muzikos atpažinimo platformą „Shazam“ ir ją už beveik 400 mln. dolerių sumą pardavęs, Dhiraj Mukherjee. Vienas iš „Shazam“ įkūrėjų pasakojo šio verslo istoriją ir visus kitus iššūkius.

Europos Komisijos narė Margrethe Vestager – moteris, stojusi į kovą su tokiomis IT gigantėmis kaip „Google“ ar „Apple“ bei liepusi joms susimokėti milijardines baudas už konkurencijos pažeidimus, pirmąją festivalio dieną kalbėjosi su Rita Miliūte ir dalijosi savo įžvalgomis.

„Burberry“, „YSL“, „Givenchy“ – šie prekių ženklai yra patikėję pakuočių kūrimą šiuo metu Didžiojoje Britanijoje gyvenančiam prabangių pakuočių dizaineriui Vincent Villeger, kuris festivalyje dalijosi įžvalgomis apie dizaino raidą.

LOGIN festivalis. Ryčio Šeškaičio nuotr.
LOGIN festivalis. Ryčio Šeškaičio nuotr.

Pirmąją festivalio dieną taip pat buvo galima išvysti garsiausio taip ir neįvykusio festivalio „Fyre“ prodiuserio Andy King pokalbį su Tomu Sinickiu. Prieš du metus festivalis „Fyre“ sulaukė daug dėmesio ne tik todėl, kad buvo reklamuojamas garsių žvaigždžių, tačiau ir todėl, kad galiausiai jis taip ir neįvyko.

Pirmoji festivalio diena vainikuota Lietuvos interneto apdovanojimų finalu, kur apdovanota daugiau nei 20 inovatyvių interneto projektų ir labiausiai nusipelniusių interneto kultūros plėtrai mūsų šalyje žmonių. Net dviejose Metų geriausiųjų kategorijose triumfavo pirkiniams telefonu sukurta programėlė „MoQ“ – ji išrinkta Metų startuoliu bei Metų inovacija. Metų podcast'ų kūrėjais paskelbti NYLA podcasto autoriai iš „Nanook Multimedia“ projekto, o Metų „Women in Tech“ apdovanojimas iškeliavo Monikai Katkutei-Gelžinei, kuri yra kūrybinių technologijų akademijos „bit&Byte“ įkūrėja.

Antrąją dieną – dėmesys „Cambridge Analitica“ skandalui ir Estijos sėkmei

Antrąją dieną daugiausia dėmesio sulaukė buvęs „Cambridge Analytica“ darbuotojas Christopher Wylie, žinomas už sukeltą didžiausią „Facebook“ skandalą dėl vartotojų duomenų prieinamumo įmonėms ir buvęs Estijos prezidentas Toomas H. Ilves, pasidalinęs Estijos skaitmenizavimo sėkmės formule.

Atskleidęs, kaip įmonės sugeba pasisavinti vartotojų duomenis iš „Facebook“, Ch. Wylie atvykęs į Lietuvą pasakojo, kad svarbiausia, jog vyktų diskusijos dėl mūsų visų ateities ir privatumo – priešingu atveju gali kilti didelis pavojus mūsų demokratijai. Pokalbio metu su Andriumi Tapinu Ch. Wylie pasidalino sukelto skandalo niuansais ir pagrindine žinute.

Dienos traukos tašku taip pat tapo Ingridos Šimonytės pokalbis su Beata Nicholson ant pagrindinės festivalio scenos. Čia buvusi kandidatė į LR prezidento postą dalijosi asmeninėmis istorijomis ir kas vyko po prezidento rinkimų.

Festivalio pagrindinę sceną uždaręs Toomas H. Ilves be jokių paslapčių atskleidė kaip XX. a. pabaigoje pradėjo vystytis Estijos – skaitmeninės šalies, vizija ir kokios jėgos viską varė į priekį. Šiuo metu JAV gyvenantis buvęs Estijos prezidentas, neabejotinai sužavėjo susirinkusius dalyvius savo pateikiamais pavyzdžiais ir įžvalgomis, kaip šiandien gyvena estai, lyginant su Lietuva ar JAV.

Įkvėpimas iš lietuvių lūpų

Ant LOGIN scenos šiemet dalyviai išvydo ir daugiau nei 60 lietuvių, kurie dalijosi savo patirtimi, įžvalgomis ir sėkmės formulėmis. Mokslo žurnalistė Goda Raibytė pasakojo apie tai, kodėl Lietuva yra ne krepšinio, o lazerių šalis; toksikologas dr. Robertas Badaras stebino publiką netikėtais faktais apie psichotropines medžiagas ir esamą situaciją pasaulyje ir šalyje; programavimo mokyklos plėtros vadovas Jevgenij Abdulajev pasakojo, kodėl IT žinios šiandien reikalingos visiems; akademijos vaikams „bit&Byte“ įkūrėja Monika Katkutė-Gelžinė supažindino su kūrybiškumo galia produktyvumui; agentūros „Investuok Lietuvoje“ vadovas Mantas Katinas kvietė į Lietuvą pažvelgti kaip į startuolį, skaitmeninės rinkodaros agentūros „Good one“ vadovas Tomas Varnas dalijosi internetinės paieškos tendencijomis, Lietuvos autizmo asociacijos „Lietaus vaikai“ valdybos narė ir komunikacijos ekspertė Barbora Suisse pasidalino savo asmenine istorija ir kiti pranešėjai dalijosi savo patirtimi ir istorijomis.

Lietuviai taip pat aktyviai diskutavo itin aktualiomis temomis šiandien – vyko panelinės diskusijos temomis nuo influencerių įtakos, asmens tapatybės privatumo internete iki vykstančių pokyčių lietuviškoje žiniasklaidoje. Pavyzdžiui, diskusijos „Nauji karaliaus rūbai: medija prieš socialinę mediją“ metu buvo diskutuojama, ar tikrai tradicinė medija mirs, ar socialiniai tinklai sprogs, kuo skiriasi pirkta influencerio reklama nuo įprastinės reklamos ir kt. Tuo tarpu kitos daug dalyvių sutraukusios diskusijos „Tektoniniai lūžiai lietuviškoje žiniasklaidoje“ metu apžvelgta žiniasklaidos rinkos situacija Lietuvoje.

Vienas didžiausias technologijų ir inovacijų festivalis Baltijos šalyse LOGIN 2019, kurio pagrindinis partneris – bankas SEB, birželio 6–7dienomis vyko „Litexpo“ parodų rūmuose.




Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama