Elektronika.lt
 2024 m. balandžio 19 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Balandžio 19 d. 14:24
TOP 15 dirbtinio intelekto įrankių mokytojams ir kitiems šios srities naujokams
Balandžio 19 d. 11:21
Dirbtinis intelektas apskaitos pasaulyje – ar jis pakeis įprastus darbuotojus?
Balandžio 19 d. 08:52
Prie ekranų vaikai praleidžia ilgiau, nei manote: įveikti tėvų kontrolės nustatymus jiems – juokų darbas
Balandžio 18 d. 20:33
„Audi Q6 e-tron“ platformos inovacijos: išradingas paprastumas, 800 voltų spartusis įkrovimas ir išmanusis temperatūros valdymas
Balandžio 18 d. 17:23
Šiaulių gimnazistų išradimas gali pagerinti tragiškus matematikos egzaminų rezultatus: siūlo mokytis... žaidžiant
Balandžio 18 d. 14:22
Įvardijo, kokias didžiausias klaidas daro keliautojai: nepasitikrinę ryšio nustatymų, galite būti nepasiekiami
Balandžio 18 d. 11:15
4 iš 10 šalies gyventojų be sutikimo gauna el. laiškus su reklamomis. Ar tai teisėta?
Balandžio 18 d. 08:43
Kaip išvengti didžiausių stojančiųjų klaidų
Balandžio 17 d. 20:25
Mokėjimo kortelių duomenis internete gali pavogti: paaiškino, kaip neapsigauti ir neprarasti pinigų
Balandžio 17 d. 17:52
Roveris „Curiosity“ pradėjo naujo Marso regiono tyrimus
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Straipsniai » Įvykiai, visuomenė Dalintis | Spausdinti

Didžiausioje startuolių konferencijoje išrinktas geriausias metų startuolis

Publikuota: 2019-06-02 08:14
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Gegužės 30-31 dienomis vykusioje Lietuvos startuolių konferencijoje „Startup Fair. Change 2019“ dėl geriausio startuolio vardo varžėsi net 44 inovatyvios įmonės. Po įtemptos kovos nugalėtoju tapo lietuvių sukurtas startuolis „Eddy Travels“, kuriantis dirbtinio intelekto pagrindu veikiantį kelionių asistentą.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Gegužės 30-31 dienomis vykusioje Lietuvos startuolių konferencijoje „Startup Fair. Change 2019“ dėl geriausio startuolio vardo varžėsi net 44 inovatyvios įmonės. Po įtemptos kovos nugalėtoju tapo lietuvių sukurtas startuolis „Eddy Travels“, kuriantis dirbtinio intelekto pagrindu veikiantį kelionių asistentą.

Kaip teigia „Eddy Travels“ kūrėjai, žmogus norėdamas susiplanuoti kelionę vidutiniškai patikrina 38 skirtingas internetines svetaines. Tam kad išspręsti šią problemą ir buvo sukurtas dirbtinio intelekto pagrindu veikiantis išmanusis pokalbių robotas (angl. chatbot) susirašinėjimo programėlėse „Eddy Travels“. Startuolis savo veiklą pradėjo 2018 metų lapkričio mėnesį ir jau yra pritraukęs daugiau nei 6500 vartotojų. Pagrindinė startuolio būstinė šiuo metu yra Kanada.

Didžiausioje startuolių konferencijoje išrinktas geriausias metų startuolis

„Skyrėme daug laiko besiruošdami „Startup Fair. Change 2019” startuolių konkursui. Mums labai padėjo „Techstars“ akseleratorius, kuriame dalyvavome nuo vasario mėnesio – dalyvavimas jame padėjo išsigryninti startuolio stiprybes, vertės pasiūlymą. Ateityje ketiname patobulinti skaitmeninio asistento kalbos apdorojimą, integruoti naujų kelionių paslaugų ir partnerių. Taip pat planuojame ieškoti investicijų ypač Kanadoje, ir JAV, kas mums padėtų dar labiau išsiplėsti“, – teigia Adomas Baltagalvis, startuolio „Eddy Travels“ bendraįkūrėjas.

Antrąją vietą konkurse laimėjo Lietuvos startuolis „Dear Dear“ kuriantis naują akinių pirkimo standartą elektroninėje platformoje, kurioje galima įsigyti pagal individualų užsakymą pagamintus akinius. Trečioji vieta startuolių konkurse „Pitch Battle“ atiteko Ukrainos startuoliui „Solar Gaps“. Šis startuolis sukūrė pirmąsias išmanias saulės žaliuzes, kurios leidžia namų ūkiams ir komerciniams pastatams naudoti ekologinės energijos gamybai skirtą langų plotą ir sumažinti elektros energijos išlaidas bei CO2 emisijas.

Startuolius vertino tarptautinė komisija sudaryta iš investuotojų, akseleratorių atstovų ir kitų startuolių ekosistemos ekspertų. Pasak „Versli Lietuva“ startuolių ekosistemos plėtros padalinio „Startup Lithuania“ vadovės Robertos Rudokienės, šie metai yra rekordiniai – net 118 inovatyvių įmonių iš 25 pasaulio šalių aplikavo dalyvavimui startuolių konkurse.

„Džiaugiamės, jog šiemet dėl geriausio vardo ir investuotojų dėmesio konkurse „Pitch Battle“ rungtis panoro dvigubai daugiau startuolių nei praėjusiais metais. Konkursui buvo atrinkti 44 didžiausią potencialą turintys startuoliai, o dominuojančios startuolių veikos sritys: finansinės technologijos, gyvybės mokslai, kibernetinis saugumas, debesų kompiuterija, tai pat inovacijos žemės ūkyje. Daugelis startuolių savo veiklai vystyti naudoja tokias technologijas kaip: dirbtinis intelektas, automatinis mokymasis, blokų grandinės“, – teigia „Startup Lithuania“ vadovė.

Lietuvos startuolius vis labiau pastebi užsienio investuotojai

Startuolių renginys „Startup Fair. Change 2019“ šiais metais išsiskyrė užsienio investuotojų gausa, kurie atvyko susipažinti su Lietuvos startuolių perspektyvomis ir ieškoti investavimo galimybių.

„Pastebime, jog vis daugiau investuotojų iš naujų rinkų ima domėtis Lietuva ir mūsų startuoliais bei jų kūrėjais. Lietuva tapo matoma ir žinoma tarptautiniame startuolių žemėlapyje. Šiemet konferencijoje dalyvavo investuotojai net iš 11 pasaulio šalių (Suomijos, Švedijos, Vokietijos, Lenkijos, Olandijos, JK, JAV, Latvijos, Estijos, Danijos ir Lietuvos)“, – pasakoja R. Rudokienė.

Taip pat, renginio metu investuotojai turėjo galimybę ir arčiau susipažinti su potencialiais startuoliais specialiose B2B zonose. Šiemet skaičiuojamas rekordinis skaičius įvykusių susitikimų – net 316.

„B2B susitikimų erdvė – viena iš svarbiausių tokio renginio sudedamųjų dalių. Džiaugiamės, kad startuoliai aktyviai išnaudojo galimybę tiesiogiai pabendrauti su investuotojais. Vien per vieną dieną turėjome apie 12 susitikimų. Džiaugiamės, kad visi, kurie atėjo susipažinti, buvo stipriai pasiruošę: aiškiai žinojo, kokios informacijos jiems reikia ir uždavė labai tikslingus klausimus. Manau, kad galimybė per dvi dienas prisistatyti praktiškai visų Lietuvoje veikiančių investuotojų bei fondų atstovams, bei užsienio investuotojams yra neįkainojama“, – teigė Lietuvos verslo angelų tinklo (LitBAN) vadovė Daiva Jankauskaitė.

Globalios tendencijos verčia keistis net didžiausius startuolius

Lietuvos startuolių žvaigždės – „Oberlo“, „Transfergo“, „Tesonet“, „Trafi“ renginyje vykusios diskusijos metu pasidalino savo patirtimi apie ekosistemos pokyčių poveikį jų kuriamiems startuoliams, technologijoms ir komandai, kaip tai keičia jų turimas strategijas.

Apie pokyčius startuolių ekosistemoje renginio metu kalbėjo ir investuotojas iš Švedijos bei technologijų startuolio „DynaByte“ įkūrėjas Anders Lentell, kuris teigė, jog vienaragio etiketė šių dienų startuolio ekosistemoje neturi būti siekiamybė. Anot pranešėjo, startuoliui kur kas svarbiau orientuotis į tvaraus verslo klausimus. „Jeigu vienaragis bus pagrindinis jūsų startuolio tikslas, jūs turbūt greitu metu bankrutuosite“, – sako jis.

Pasak Anders Lentell, tvarus verslas yra finansinį stabilumą užtikrinantis įmonės modelis arba per ekologinį tvarumą gimstančios iniciatyvos, kurios, anot pašnekovo, jau nebėra prabangos ženklas įmonei, siekiančiai išskirtinio pasitikėjimo savo klientų tarpe.

„Mano nuomone, jeigu dienos pabaigoje tavo įmonė nėra finansiškai stabili, tu tiesiog neegzistuoji. Dažnai pastebiu, kad jauni startuoliai yra linkę manyti, kad didžiausias jų tikslas yra pritrauktas finansavimas. Tačiau svarbu suprasti, jog finansavimas, yra investicija, už ką tam tikras asmuo norės ateityje susigražinti savo pinigus. Tad svarbu tinkamai pasirinkti įmonės finansų strategiją, kuri leistų startuoliui augti ir be papildomų finansinių injekcijų“, – teigia A. Lentell.

„Startup Lithuania“ jau 7 metus Vilniuje organizavo tarptautinę startuolių konferenciją „Startup Fair. Change“, kuri vyko gegužės 30-31 dienomis Vilniuje. Jos metu, net 54 užsienio ir Lietuvos pranešėjai pasidalino vertingais patarimais kaip teisingai susikurti verslo plėtros į naujas rinkas strategiją, kaip atrasti startuolio auditoriją ir parduoti savo idėją, kodėl startuoliams svarbu turėti valdybos narius, kaip apsaugoti savo intelektinę nuosavybę ir kita. Pranešėjai taip pat papasakojo ir apie globalias startuolių tendencijas tokias kaip finansinės technologijos (angl. Fintech), kibernetinis saugumas (angl. Cyber Security), aptarė dirbtinio intelekto (angl. Artiffial Inteligence), blokų grandinės (angl. Blockchain) technologijas.




Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama