Elektronika.lt
 2024 m. balandžio 27 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Balandžio 26 d. 20:22
Kaip skaitmeninė transformacija keičia dėstytojų darbą
Balandžio 26 d. 18:43
Palydovinis ryšys ir naujas įkrovimo būdas: kokių galių mūsų išmaniesiems suteiks „Android 15“ atnaujinimas?
Balandžio 26 d. 16:49
Automobiliuose vis dažniau naudojamos kameros, kurios pakeičia įprastinius veidrodėlius: kokie tokio sprendimo privalumai ir trūkumai?
Balandžio 26 d. 14:29
„Instagram“ ruošia kritikuojamą funkciją: leis realiu metu matyti draugų buvimo vietą
Balandžio 26 d. 12:41
Švarus telefonas veiks gerokai greičiau, ilgiau neišsikraus
Balandžio 26 d. 10:20
Naujieji „Audi“ įkraunami hibridai Q7 ir Q8 elektros režimu įveiks iki 90 km atstumą
Balandžio 26 d. 08:04
Išskirtinės JUNG naujienos svarbiausioje statybų verslui skirtoje parodoje „RESTA“
Balandžio 25 d. 20:47
Nuo asfalto nulipti drąsinantis elektrinis SUV: kaip gamintojai dėlioja šį pasjansą?
Balandžio 25 d. 18:22
Kosmoso agentūrai NASA Lietuvoje sukurtas palydovas pasiekė orbitą – testuos saulės bures
Balandžio 25 d. 16:36
AOC dovana turinio kūrėjams – tobula drobė tikroms spalvoms „Graphic Pro U3 Series“
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Straipsniai » Įvykiai, visuomenė Dalintis | Spausdinti

Vienas jauniausių pasaulio milijardierių: vieną iš kompanijų vos per metus pardavė už 900 mln. dolerių

Publikuota: 2019-05-07 08:28
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Autorius: Tautvydas Lukaševičius
Inf. šaltinis: LRT.lt

„Mano socialinis gyvenimas tragiškas, visą laisvalaikį skiriu savo įmonėms, tačiau nesu nė karto pagalvojęs, kad turėčiau daryti kažką kita“, – „Vilnius Tech Park“ vykusiame susitikime su Lietuvos IT rinkos lyderiais teigė vienas jauniausių pasaulio milijardierių Bhavin Turakhia. Dar būdamas dešimties metų jis pradėjo programuoti. Naktinėdavo mokykloje, nes namie tėvai neišgalėjo nupirkti kompiuterio. Šiandien jo sėkmingi IT projektai tapo pavyzdžiu kitiems.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Dar būdamas dešimties metų jis pradėjo programuoti. Naktinėdavo mokykloje, nes namie tėvai neišgalėjo nupirkti kompiuterio. Šiandien jo turtas vertinamas maždaug 1,5 milijardo eurų, o sėkmingi IT projektai tapo pavyzdžiu kitiems.

„Mano socialinis gyvenimas tragiškas, visą laisvalaikį skiriu savo įmonėms, tačiau nesu nė karto pagalvojęs, kad turėčiau daryti kažką kita“, – „Vilnius Tech Park“ vykusiame susitikime su Lietuvos IT rinkos lyderiais teigė vienas jauniausių pasaulio milijardierių Bhavin Turakhia.

Bhavin Turakhia / Organizatorių nuotr.
Bhavin Turakhia / Organizatorių nuotr.

Darbas, kurį dirbtų už dyką

Per pastaruosius 22 metus B. Turakhia sukūrė penkis sėkmingus globalius verslus. Būdamas 17, jis buvo vienas iš „Resellerclub“, „Logicboxes“ ir „BigRock“ įkūrėjų. 2014 m. jis pardavė šių kompanijų akcijas už 160 mln. JAV dolerių. 2010 m. jis buvo vienas iš media.net įkūrėjų, ji 2016 m. buvo parduota už 900 mln. JAV dolerių. B. Turakhia šiuo metu yra „Radix“, „Flock“ ir „Zeta“ vadovas.

Pasak jo, kiekvienam startuolio kūrėjui svarbiausia pagalvoti, ar tai, ką jis ketina kurti, jam patinka, ar tokį darbą jis sutiktų dirbti ir už dyką. „Su broliu įkūriau kompaniją, kai man buvo septyniolika. Juokaudamas galiu pasakyti – nekurkite tokių kompanijų, nes visas gyvenimas būna susijęs su jomis. Neturi laisvalaikio, socialinio gyvenimo, viskas sukasi aplink jas, o ne apie tave“, – pasakojo šiuo metu 3 kompanijas valdantis vyras.

Jo teigimu, verslas labai panašus į sporto varžybas: „Svarbiausia pasamdyti tinkamiausius žmones. Sporte juk agentai jau stebi sportininkus nuo vaikystės, renka duomenis, suranda jiems tinkamiausią komandą. Kiek iš mūsų gali pasakyti, kad tiek laiko ir pastangų skyrėm ieškodami darbuotojų? Šiandien jau taip pakėlėme kartelę, kad jei palikčiau savo įmones, greičiausiai vėl manęs nepriimtų, nepasamdytų, nes aš netikčiau. Ar šimtas vidutiniškų bėgikų aplenktų čempioną? Juk Boltas bėga greičiau, nei mano mama važiuoja automobiliu Indijoje (47 km/val.) Ar šimtas muzikantų gali sukurti tai, ką sukūrė Bethovenas?“

Švieslenčių nauda

Milijardieriaus nuomone, tiek sporte, tiek startuolių versle vadybininkai ir komandų vadovai nėra svarbiausi. „Treneriai pasiekia rezultatų. Treneriai skatina žaidėjus būti geriausiais, nors patys nežaidžia. Sėkmingas vadovas turi treniruoti komandą, o ne administruoti. Darbuotojai turi disponuoti ta pačia informacija kaip vadovai, tada jie jaučiasi kompanijos dalimi“, – dėstė jis.

Be to, jis patarė visiems turėti ilgalaikę viziją, kurią žinotų ir suprastų visi darbuotojai. Nesvarbu, ar jų yra tūkstantis, ar dešimt tūkstančių.

Svečias IT specialistus nustebino ir palyginimu su švieslente: „Sekite rezultatus. Pažiūrėkite, kiek informacijos yra švieslentėse sporto varžybų metu. Kiek sportininkų statistikos išanalizuoja žurnalistai? Kiek iš mūsų seka įmonės duomenis ir juos viešina darbuotojams nuolatos? Įsivaizduokite, kad žaidėjams nepasakome rungtynių rezultato ir vėl siunčiame juos žaisti. Negalime pegerinti to, ko negalima pamatuoti realiais skaičiais.“

Verslininko teigimu, idealiu atveju kiekvienas žaidėjas žino, kokia jo veiksmų įtaka galutiniam rezultatui. Techninė pražanga yra papildomas varžovų taškas krepšinyje, gauta raudona kortelė padidina galimybę pralaimėti futbole. Darbuotojai turi suprasti, ką jo darbas duoda. Kaip jo atliktas darbas padeda kompanijai? Lyderiai turi padėti darbuotojams aiškiai matyti, kokia jų atliktų darbų reikšmė.

Geriausius sunku sugadinti

Įdomu tai, kad, startuolių kūrėjo nuomone, tinkamų darbuotojų pasamdymas daugeliu atvejų kainuoja mažiausiai. Mažiau nei įranga, reklama, bet padidina sėkmės galimybę labiausiai. Be to, geriausi rezultatai pasiekiami, kai darbuotojai save laiko partneriais, bendrovės dalimi.

„Jei geriausi mokiniai patenka į gerą mokyklą, universitetą, jie jų nesugadins. Atrankos sistema automatiškai mokyklą ar universitetą jau padaro gerą. Tiesa, samdydami ir mes mokomės iš klaidų. Ieškome problemų sprendėjų, kūrybingų žmonių, mums tai netgi svarbiau už žinias ir gebėjimus. Turime pajusti, kad be to žmogaus mums kažko trūksta“, – apie A komandos paieškas pasakojo B. Turakhia.

Anot jo, blogiausia, kai tu būtinai turi užpildyti poziciją ir priimti darbuotoją, nes jau sugaišai daug laiko. Dažnai palyginame naują darbuotoją su blogiausiu darbuotoju, o tai didelė klaida. Naujas darbuotojas bent jau turėtų būti pranašesnis už vidutinioką. Be to, svarbu, ar mes galime išmokti kažko naujo iš pasamdyto darbuotojo? Kai neturi garsaus prekės ženklo, daug pinigų, galbūt galima sužavėti tikslu, kurio sieki.

Motyvacinės sistemos gali ir pakenkti

„Geriausias darbuotojas yra tinkamiausias tau ir tai konkrečiai kompanijai. Jei jis netinka čia, jis tikrai gali tikti kitur. Atleisti visada sunku, bet kuo tai anksčiau padaroma, tuo daugiau naudos gauna visos pusės. Visgi įmonė, mano nuomone, turi būti ne šeima, bet labiau kaip sporto komanda“, – aiškino Londone gyvenantis ir iš namų dirbantis verslininkas.

Jo nuomone, kurdami bet kokią įmonę, sėkmingi žmonės negalvoja, kad tai daro dėl pinigų: „Esu ne naivus, bet tikrai tikėjome, kad galime unikaliai išspręsti egzistuojančią problemą. Niekas jos nesprendė, o mes turėjome idėją, kaip tai padaryti. Pavyzdžiui, negi visi puslapiai turi naudoti pabaigą „.com“. Galbūt galime rasti geresnį internetinio identiteto variantą?“

Pasak jo, atlyginimo susiejimas su rezultatais ne visada yra gerai. Juk tada žmonės nusibrėžia mažesnius tikslus, kad tik juos galėtų patenkinti. Jie netenka ambicijų, o tai nėra gerai.

„Skaitydami naujienas dažnai matome – štai viena kompanija vertinama 100 mln. JAV dolerių, o kita pasiekė jau 200 mln.“, – susirinkusiems sakė B. Turakhia. „Tai sukuria įspūdį, kad startuolio verte galime matuoti jo sėkmę, nors iš tiesų sėkmė turėtų būti matuojama klientų skaičiumi ir kitais rodikliais, rodančiais verslo tvarumą. Mano patarimas būtų paprastas – susikoncentruoti į vertės klientams ir darbuotojams kūrimą, o su augančiu verslu augs ir jo vertė“.


LRT



Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama