Elektronika.lt
 2024 m. balandžio 25 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Balandžio 25 d. 18:22
Kosmoso agentūrai NASA Lietuvoje sukurtas palydovas pasiekė orbitą – testuos saulės bures
Balandžio 25 d. 16:36
AOC dovana turinio kūrėjams – tobula drobė tikroms spalvoms „Graphic Pro U3 Series“
Balandžio 25 d. 14:36
Gegužę – svarbūs pokyčiai tūkstančiams „Shopify“ vartotojų (1)
Balandžio 25 d. 12:27
Grėsmės vaikų mobiliuosiuose telefonuose: ką apie tai galvoja tėvai?
Balandžio 25 d. 10:41
Išmanioji buitinė technika: kaip ji gali padėti sumažinti elektros sąskaitą?
Balandžio 25 d. 08:32
HMD pristatė tris atnaujintus „Nokia“ mygtukinius telefonus
Balandžio 24 d. 20:16
Kaip išjungti ar perkrauti visų modelių „iPhone“
Balandžio 24 d. 17:16
Nuo blynus kepančių robotų iki miesto priežiūros technologijų – „Tech_Champ 2024“ hakatone komandos kūrė naujoves
Balandžio 24 d. 14:32
Pristatytas 816 AG „Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE“ kupė
Balandžio 24 d. 11:26
Švietimo ekspertai sutaria: universitetų aljansai – galimybė turėti geresnę švietimo sistemą
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Straipsniai » Įvykiai, visuomenė Dalintis | Spausdinti

Kinija – galimybių šalis inovatyviam Lietuvos verslui

Publikuota: 2019-02-05 07:19
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Nors Kinija dažnam asocijuojasi su masine gamyba ir pigiomis prekėmis, tačiau ši šalis gali būti patikima partnerė vystant inovatyvų verslą. Investicijų ir galimybių verslo plėtrai yra daug. Kad Kinija – palanki kryptis inovatyvaus verslo plėtrai, tuo galėjo įsitikinti Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros organizuotos verslo misijos dalyviai.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Nors Kinija dažnam asocijuojasi su masine gamyba ir pigiomis prekėmis, tačiau ši šalis gali būti patikima partnerė vystant inovatyvų verslą. Investicijų ir galimybių verslo plėtrai yra daug. Inovacijų srityje Kinija daro ženklų progresą: pagal pasaulinį „Bloomberg“ inovacijų indeksą 2019 m. ji pakilo iš 19 į 16 vietą (Lietuvai tenka 37 vieta).

Kad Kinija – palanki kryptis inovatyvaus verslo plėtrai, tuo galėjo įsitikinti Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros (MITA) organizuotos verslo misijos dalyviai. Minint Kinijos Naujuosius metus, kurie šiemet sutinkami vasario 5 d., galima apžvelgti ryškiausius pasiekimus.

Kinija – galimybių šalis inovatyviam Lietuvos verslui

„Praeitais metais mūsų organizuotoje misijoje į Kiniją dalyvavo net 12 šalies įmonių. Mes pasirodėme su Lietuvos stendu pažangiųjų technologijų parodoje „China High Tech Fair 2018“ Šendžene, taip pat organizavome akceleravimo programą. Lietuvių kuriamos inovacijos sulaukė didžiulio Kinijos verslo partnerių ir investuotojų dėmesio“, – sako MITA direktorius Kęstutis Šetkus.

Moksliniams tyrimams 400 tūkst. eurų investicijų

Po parodoje užmegztų kontaktų, draugiškus aplinkai produktus kurianti įmonė „Baltic Peat“, planuoja pastovų bendradarbiavimą su viena Kinijos investicine kompanija. Lietuvos įmonė kuria ekologiškus durpių produktus, kurie skirti užterštai ir nualintai žemei atstatyti. Kinija, kaip ir daugelis kitų pasaulio valstybių, plėtoja intensyvią žemdirbystę, kuri nualina bei užteršia žemę dideliais pesticidų bei kitų teršalų kiekiais. Lietuvos įmonės kuriamas produktas sudomino ir Kinijos rinką.

„Kinijoje viskas vyksta labai intensyviai – susidaro įspūdis, kad jie dirba 24 valandas per parą. Galbūt toks yra Šendženo verslo savitumas. Naujas partneris numatė investuoti 400 tūkst. eurų į Kinijoje vyksiančius mokslinius tyrimus su mūsų produktais“, – įspūdžiais dalijosi „Baltic Peat“ direktorius Dalius Pupienis.

UAB „Baltic Peat“ yra sukaupę mokslines, technologines, grįstas patentais, žinias, bendradarbiauja su mokslininkais iš Vytauto Didžiojo ir Vilniaus Gedimino Technikos universitetų. Pasak vadovo, kuriamas produktas yra itin perspektyvus pasaulio rinkose – įmonė turi partnerių Artimuosiuose Rytuose, Afrikoje ir Europoje.

Domisi lazerių technologijomis

Kinijoje šiuo metu šiuo metu sparčiai vystoma lazerinio apdirbimo pramonė, tad jiems įdomios įvairios lietuvių kuriamos technologijos šioje srityje. Lietuvių lazerių kompanija „Evana Technologies“, vystanti optines sistemas, skirtas kristalinių medžiagų lazeriniam raižymui, sudomino kinus. Produktai taikomi mikroelektronikos, optoelektronikos, puslaidininkių ir kitų prietaisų gamybos pramonėje.

„Nauji, tikslesni lazerinio apdirbimo metodai jiems suteiktų galimybę padidinti gamybos apimtis, efektyvumą ir galbūt sumažinti produkto kainą, o taip pat plėstis į naujesnes gamybos sritis“, – pasakojo „Evana Technologies“ atstovas Aivaras Kazakevičius.

Anot jo, didžiausią susidomėjimą kuriamu produktu parodė kinų lazerinio apdirbimo kompanijos „Hans Laser“, „Lexi“ bei NIALT mokslinis centras, taip pat kelios kitos kompanijos, mokslo įstaigos bei tarpininkai.

„Evana Technologies“ vystomi lazeriniai metodai yra itin tikslūs ir leidžia sumažinti medžiagos nuostolius atsirandančius apdirbimo metu bei suteikia galimybę greitai ir kokybiškai apdoroti ypač kietas ir trapias kristalines medžiagas naudojamas šiuolaikinėje optoelektronikoje. Šiuo metu kompanijai perspektyviausios jos produktų rinkos būtų Tolimieji rytai (Japonija, Kinija, Pietų Korėja, Taivanas), galimybių yra JAV ir Vakarų Europos šalyse.

Inovatyvioms draudimo paslaugoms vystyti – 100 tūkst. investicija

Lietuviai Kinijoje pristatė visiškai naują paslaugą tarpusavio draudimo srityje. Lietuviška kompanija „Ooniq“ kuria unikalų produktą – platformą, kuria naudodamiesi žmonės galės burtis į bendruomenes ir jose dalintis galimais nuostoliais. Ši paslauga kuriama „blockchain“ technologijos pagrindu, tad klientams garantuos skaidrumą ir patikimumą.

„Pirmiausiai mes kuriame produktą „iPhone“ telefonų ir „iPad“ planšetinių kompiuterių savininkams. Šiems žmonėms „Ooniq“ suteiks galimybę mūsų platformoje užsiregistruoti, mokėti nario mokestį, o telefoną ar kompiuterį sudaužius, užliejus vandeniu, sugedus jo baterijai ar prietaiso netekus, iš anksto žinoma tokio nuostolio suma bus atlyginama iš sukaupto bendruomenės narių mokesčių fondo“, – pasakojo Aleksandras Prochorovas, „Ooniq“ įkūrėjas ir vadovas.

Kompanijos kuriamas produktas yra alternatyva klasikiniam draudimui. „Tai naujovė, nes „Ooniq“ veikla grindžiama dalinimosi ekonomikos principais – žmonės jungsis į bendruomenes ir padės vieni kitiems nuostolių atveju“, – teigia vadovas. Priešingai negu klasikiniame draudime, žmogus galės atgauti dalį narystės mokesčių, jei jis ir jo bendruomenės nariai nebus patyrę nuostolių.

Planuojama, kad pavasarį ši paslauga pirmiausiai bus pristatyta Lietuvos gyventojams. Šiuo metu įmonė pradeda veiklą Honkongo akceleratoriuje ir su MITA pagalba pritraukė 100 tūkst. dolerių investiciją. Po akceleravimo programos Honkongo fondas svarstys galimybes investuoti dar 500 tūkst. dolerių į „Ooniq“ platformą.

„MITA programa viršijo mūsų lūkesčius – esame sužavėti MITA darbuotojų profesionalumu, geranoriškumu, iniciatyvumu. Tikimės, kad MITA tęs tokias programas jauniems inovatyviems verslams, nes be jų mums būtų žymiai sunkiau“, – sako A. Prochorovas.

Naujovės skaitmeninės reklamos srityje

Kompanija „Comoba“ kuria skaitmeninės lauko reklamos valdymo platformą, kurią pristatė ir Kinijoje vykusioje parodoje. „Mūsų produktas unikalus tuo, kad panaudojant skaitmeninius ekranus klientai turi galimybę patys susikurti, įkelti reklamas, valdyti biudžetą, pasirinkti norimus taškus. Technologija pagrįsta debesų kompiuterija“, – pasakojo Andrius Zaveckas.

Anot A.Zavecko, ši inovacija turi didžiules perspektyvas būtų pritaikyti Kinijos rinkoje, nes visa lauko reklama skaitmenizuojasi, o suteikdami klientams patogų įrankį – visą procesą valdyti yra labai patogu ir efektyvu, nes viskas kaip gyvas aukcionas vyksta realiu laiku.

„Mūsų sprendimu susidomėjo viena didžiausių Kinijoje reklamos agentūrų Focus Media, su kuria bandome vykdyti pilotinį projektą vienoje iš šio šalies platformų. Sėkmės atveju turime planų tolimesnei plėtrai, gal būt atsidarysime biurą šioje šalyje. Dalyvavimas MITA organizuotoje misijoje pasiteisino su kaupu, nes radome partnerių savo veiklai“, – sako A.Zaveckas.

Numatomas tolimesnis bendradarbiavimas

Su Kinija ir toliau MITA planuoja palaikyti glaudžius bendradarbiavimo ryšius. „Šiais metais taip pat organizuosime verslo misijas, dalyvausime parodose ir turėsime tęstinę akceleravimo programą“, – sako MITA programos Kinijoje koordinatorė Sigutė Stankevičiūtė. Anot S. Stankevičiūtės, programa itin naudinga verslui, nes pritrauktos investicijos, išsiplėtęs klientų ir partnerių ratas skatinta kurti konkurencingus produktus pasaulio rinkoms.




Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama