Elektronika.lt
 2024 m. kovo 28 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Kovo 28 d. 08:52
Jungikliai pagaminti iš atliekų – naujovė tvariems namams
Kovo 27 d. 20:30
Saulės elektrinė – daugiabučio balkone: ar tai įmanoma Lietuvoje? (1)
Kovo 27 d. 18:19
4 išmanūs sprendimai, leidžiantys efektyviai taupyti elektrą
Kovo 27 d. 16:36
Ekspertė apie dirbtinį intelektą ir darbuotojų produktyvumą: „Svarbu suprasti, jog nėra vieno stebuklingo įrankio, kuris išspręstų visas problemas“
Kovo 27 d. 14:14
„Philips Monitors“ E1 serija turės tris naujus daugiafunkcinius modelius, skirtus hibridiniam ir nuotoliniam darbui
Kovo 27 d. 12:43
Reikalavimas elektrifikuoti penktadalį stovėjimo vietų glumina verslą: nukentės galutiniai vartotojai
Kovo 27 d. 10:37
KTU mokslininkų ir partnerių bendras darbas: virtuali realybė padės mokantis chirurgijos
Kovo 27 d. 08:12
Prarasti Lietuvos mokslininkai: kodėl moksleiviai dažnai nenori tapti mokslininkais ir kaip tai pakeisti?
Kovo 26 d. 20:20
Kaip keičiasi vairavimo įpročiai persėdus į elektromobilį?
Kovo 26 d. 18:36
Ekspertas besinaudojantiems nemokamu „Wi-Fi“ pataria vengti vieno
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Straipsniai » Įvykiai, visuomenė Dalintis | Spausdinti

Išrinkti konkurso „Bitės plius laboratorija“ nugalėtojai

Publikuota: 2006-12-22 15:47
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: BITĖ Lietuva, UAB

Per beveik tris mėnesius – 40 realiai įgyvendintų mobiliojo interneto paslaugų, kurių autoriai – 61 Lietuvos studentas bei moksleivis. Tokiu produktyvumu išsiskyrė pirmasis šalyje konkursas „Bitės plius laboratorija“, suteikęs galimybę jaunimui realiai kurti mobiliojo interneto paslaugas. Šalies studentai ir moksleiviai konkursui „Bitės plius laboratorija“ iš viso pateikė 87 paslaugų idėjas.

 Rodyti komentarus (1)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Per beveik tris mėnesius – 40 realiai įgyvendintų mobiliojo interneto paslaugų, kurių autoriai – 61 Lietuvos studentas bei moksleivis. Tokiu produktyvumu išsiskyrė pirmasis šalyje konkursas „Bitės plius laboratorija“, suteikęs galimybę jaunimui realiai kurti mobiliojo interneto paslaugas. Įvykusios konkurso nugalėtojų apdovanojimo ceremonijos metu 5 geriausių konkursui pateiktų paslaugų autoriai pasidalijo 20 tūkst. litų prizų fondą. Be to, visiems paslaugų kūrėjams pasiūlyta dalyvauti „Bitės plius“ partnerystės programoje bei ateityje kartu pristatyti sukurtas paslaugas rinkai.

„Nors pagrindiniai šalies universitetai IT srities studentams suteikia mobilių produktų programavimo pamatus, tačiau tik nedaugelis šias žinias pritaiko praktikoje. „Bitės plius laboratorijoje“ siekėme padėti jaunuoliams paversti teoriją realiai veikiančiomis mobiliojo interneto paslaugomis. Ypač malonu, kad nemaža dalis konkurso dalyvių buvo moksleiviai – tai rodo augantį potencialą šioje srityje“, – sakė „Bitės“ mobiliojo interneto vadovas Šarūnas Chomentauskas.

Konkurso dalyviai itin kūrybiškai ir praktiškai pažvelgė į tai, kas aktualu mobiliajame telefone. „Nemažai paslaugų kūrėjų siekė išspręsti aktualias problemas – pavyzdžiui, kokio numerio troleibusu geriau važiuoti iš taško A į tašką B, kaip patogiau išsikviesti taksi ar sužinoti, kokia daina skamba per radiją“, – sakė Š. Chomentauskas.

Šalies studentai ir moksleiviai konkursui „Bitės plius laboratorija“ iš viso pateikė 87 paslaugų idėjas, iš kurių techniškai įgyvendinta 40. Aktyvumu išsiskyrė moksleiviai – jie pateikė net 27 iki galo baigtus darbus. Daugiausia užregistruota tinklo žaidimų, bylų keitimosi bei talpinimo, taip pat su viešuoju transportu susijusių idėjų.

Konkurso darbus septynių narių komisija vertino pagal keturis kriterijus: įgyvendinimą, praktiškumą, patogumą naudotis ir projekto idėjos originalumą. Didysis 10 tūkst. litų vertės „Grand Prix“ prizas ir „Nokia N70“ telefonas atiteko paslaugos „Vilniaus kelrodis“ autoriams Antanui Vipartui ir Audriui Pilkšniui. Jie sukūrė paieškos sistemą telefone, kuri padeda greitai rasti optimalų kelionės viešuoju transportu Vilniuje maršrutą.

Antrąją ir trečiąją vietas pasidalinusioms komandoms už paslaugas „Radiomanas“ (autoriai Marius Tverijonas ir Jaroslav Ozevič) ir „Centralizuotas taksi“ (autoriai Marius Ramanauskas ir Algirdas Talačka) buvo įteikti 3,5 tūkst. litų vertės prizai. Du specialūs 1,5 tūkst. litų vertės prizai už geriausią WAP paslaugą merginoms atiteko paslaugoms „Dietos“ (autoriai Dovilė Butkutė ir Ričardas Ričys) ir „Mano augintinis“ (Artūras Paleičikas). Konkurso dalyviams pasiūlyta dalyvauti partnerystės programoje, kuri suteikia galimybę teikti komercines paslaugas „Bitėje plius“.

Konkursas „Bitės plius laboratorija“ vyko nuo rugsėjo pradžios iki lapkričio vidurio. Jo dalyviai turėjo ne tik pateikti paslaugų idėjas, bet ir atlikti jų techninį įgyvendinimą, naudodamiesi savo ir „Bitės“ suteiktomis priemonėmis. Konkursą planuojama tęsti ir kitais metais.

Tyrimų duomenimis, šiuo metu daugiausiai (28 proc.) vartotojų iš „Bitės plius“ siunčiasi melodijas, logotipus, žaidimus, 26 proc. – skaito telefone spaudą ir naujienas, 19 proc. ieško orų prognozių, kino, renginių, TV programų, dar 16 proc. tikrina elektroninį paštą. Aktyviausiai mobiliojo interneto paslaugomis naudojasi jaunimas – iki 18 metų ir 19–25 metų žmonės, kuriems įdomios naujos, madingos ir išradingos paslaugos. Šiuo metu „Bitės plius“ paslaugomis kas mėnesį naudojasi 180 tūkst. vartotojų.

Konkurso „Bitės plius laboratorija“ nugalėtojai

Pirmoji vieta: „Vilniaus kelrodis“

Kūrėjai: Antanas Vipartas ir Audrius Plikšnys (Vilniaus Universitetas, Matematikos ir Informatikos fakultetas)

Paslaugos esmė: svetainė suteikia galimybę sužinoti, kaip patogiausiai nuvykti iš vienos Vilniaus vietos į kitą, naudojantis maršruto paieška gatvėmis ir visuomeniniu transportu. Svetainė taip pat padeda rasti lankytinus Vilniaus objektus. Aprašymas: „Vilniaus kelrodis“ – tai paieškos sistema, padedanti greitai surasti optimalų kelionės maršrutą. Tereikia įvesti maršruto pradžios ir pabaigos gatvių pavadinimus, ar jų dalis ir sistema pateiks geriausią kelionės variantą. Taip pat galima pasirinkti ir kitas tokio maršruto alternatyvas. Planuojant kelionę viešuoju transportu, bus pateiktos nuorodos, kurioje stotelyje į kokį autobusą ar troleibusą įlipti ir kokioje išlipti. „Vilniaus kelrodis“ gali padėti nukeliauti ir į labiausiai lankomas Vilniaus vietas. Šio projekto WAP versija gali būti prieinama trims kalbomis: lietuvių, rusų ir anglų.

WAP adresas: wap.nebludyk.lt

Antroji/trečioji vieta: „Radiomanas“

Kūrėjai: Marius Tverijonas ir Jaroslav Ozevič (Vilniaus Universitetas, Matematikos ir Informatikos fakultetas)

Paslaugos esmė: svetainė suteikia galimybę mobiliuoju telefonu sužinoti, kokią muziką šiuo metu ar per pastarąsias dvi savaites transliavo populiarios radijo stotys.

Aprašymas: svetainėje pateikiama informaciją apie 10 Lietuvos radijo stočių. Pasirinkus vieną iš jų galima sužinoti, kokia daina dabar skamba, o dainų istorijos skiltyje sužinoti, kokias dainas tam tikra radijo stotis grojo per pastarąsias dvi savaites. Populiariausių dainų rubrikoje pateikiami dažniausiai grojamų dainų sąrašai. Suteikiama galimybė peržiūrėti šios dienos, savaitės, mėnesio ar visų laikų populiariausias dainas. Be to, lankantis šioje svetainėje galima „užsiprenumeruoti“ patikusią dainą – apie tai, kad ši daina šiuo metu groja radijo stotyje, praneš SMS.

WAP adresas: http://lab.biteplius.lt

Antroji/trečioji vieta: „Centralizuotas taksi“

Kūrėjai: Marius Ramanauskas ir Algirdas Talačka (Kauno Technologijos Universitetas)

Paslaugos esmė: suvedus duomenis apie tai, kokiu adresu ir kada reikalinga taksi, sistema suranda šiuo metu laisvą automobilį.

Aprašymas: ši paslauga leistų greičiau ir efektyviau išsikviesti taksi mobiliuoju internetu. Sinchronizuoti veiksmai tarp taksi firmų ir sistemos supaprastintų automobilio išsikvietimo procesą, o tai ypač aktualu piko metu. Užpildžius paprastą taksi užsakymo formą, šį užsakymą gauna visi prisijungę taksi operatoriai. Apie galintį atvykti ekipažą klientui pranešama SMS. Paslauga gali būti pritaikyta ir kituose Lietuvos miestuose. Be to, sistema ieško pigiausio laisvo paieškos metu ekipažo.

WAP adresas: http://lab.biteplius.lt

Specialusis prizas „Geriausia wap paslauga merginoms“

„Dietos“

Kūrėjai: Dovilė Butkutė ir Ričardas Ričys (Šiaulių Universitetas)


5 nugalėtojų komandos (iš kairės: Artūras Paleičikas, Dovilė Butkutė, Audrius Plikšnys, Antanas Vipartas, Marius Tverijonas, Jaroslav Ozevič, Marius Ramanauskas ir Algirdas Talačka) kartu su „Bitės“ mobiliojo interneto vadovu Šarunu Chomentausku

Paslaugos esmė: specialiai sukurtame mobiliajame tinklalapyje galima bet kuriuo paros metu pažiūrėti, ką ir kada galima valgyti pagal pasirinktą dietą.

Aprašymas: projektas suteikia galimybę ir merginoms, ir vaikinams bet kuriuo paros metu pasitikrinti, ką jie turėtų valgyti laikydamiesi tam tikros dietos. Tinklalapyje pateikiamas dietos sudarytojas, dietos aprašymas, rekomenduojamas valgiaraštis ir maitinimo įstaigos, kuriame yra atitinkami patiekalai.

WAP adresas: http://lab.biteplius.lt

„Mano elektroninis augintinis“

Kūrėjai: Artūras Paleičikas (Vilniaus Pedagoginis Universitetas, Matematikos ir Informatikos fakultetas)

Paslaugos esmė: prižiūrimas elektroninis augintinis, kuris auga, valgo, miega ir t. t. Aprašymas: svetainė suteikia galimybę auginti elektroninį augintinį. Jam reikalinga pastovi priežiūra, o nuo šeimininko priklauso jo likimas.

WAP adresas: http://lab.biteplius.lt

Pavyzdžiui:


Augintinis miega – tokioje būsenoje jis surandamas kaskart prisijungus prie žaidimo;



Su augintiniu galima žaisti, pavyzdžiui, pasigrožėti, kaip jis spardo kamuolį;



Galima stebėti, kaip augintinis maitinasi, o sumuojami maisto taškai lemia augintinio būseną.



BITĖ Lietuva



Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama