Elektronika.lt
 2024 m. kovo 29 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Kovo 29 d. 14:25
„Sony“ pristato labai lauktus programinės įrangos atnaujinimus, įskaitant C2PA atitikimą ir vaizdų autentiškumo užtikrinimą
Kovo 29 d. 11:39
Paaiškėjo, kokį atsiperkamumą turi namų ūkyje naudojamos, elektros energiją kaupiančios baterijos (1)
Kovo 29 d. 08:26
Inovacijų ekspertai su partneriais siekia pagerinti Lietuvos miškų ir jų kelių būklę
Kovo 28 d. 20:32
„Elektrum Lietuva“ į elektromobilių įkrovimo tinklo plėtrą šiemet investuos 9 mln. eurų
Kovo 28 d. 17:25
NASA „BurstCube“ palydovas paleistas tirti galingiausius sprogimus kosmose
Kovo 28 d. 14:50
„Logitech“ pristato „Signature Slim“ klaviatūrą ir darbo bei gyvenimo derinį prie rašomojo stalo
Kovo 28 d. 11:17
Kaip atrodys mokslai, studijos ir darbas DI eroje: pagrindiniai parodos „Karjera & studijos Lietuvoje“ akcentai
Kovo 28 d. 08:52
Jungikliai pagaminti iš atliekų – naujovė tvariems namams
Kovo 27 d. 20:30
Saulės elektrinė – daugiabučio balkone: ar tai įmanoma Lietuvoje? (1)
Kovo 27 d. 18:19
4 išmanūs sprendimai, leidžiantys efektyviai taupyti elektrą
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Straipsniai » Įvykiai, visuomenė Dalintis | Spausdinti

Elektromobilių varžybose – konkurencija tarp miestų savivaldybių

Publikuota: 2018-04-20 18:09
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Ketvirtosiose elektromobilių varžybose „Įsikrauk su „Energijos tiekimu“: Vilnius–Palanga“, vyksiančiose gegužės 4-ąją, turėtų dalyvauti daugiau ekipažų nei ankstesniais metais. Likus porai savaičių iki varžybų, užsiregistravusių ekipažų skaičius jau pasiekė 16, o tai – daugiau nei ankstesniais metais.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Ketvirtosiose elektromobilių varžybose „Įsikrauk su „Energijos tiekimu“: Vilnius–Palanga“, vyksiančiose gegužės 4-ąją, turėtų dalyvauti daugiau ekipažų nei ankstesniais metais. Likus porai savaičių iki varžybų, užsiregistravusių ekipažų skaičius jau pasiekė 16, o tai – daugiau nei ankstesniais metais. Įdomu, kad savo komandas šiemet kuria ne tik automobilių gamintojų atstovai, kitos įmonės, privatūs asmenys, bet ir miestai – varžybose konkuruos Vilniaus, Palangos ir Tauragės elektromobiliai.

„Šių metų elektromobilių varžybose išlaikysime tą patį principą – nugalės tas ekipažas, kuris mažiausiai laiko užtruks kelionėje iš Vilniaus į Palangą. Bet kitose srityse pokyčių bus daug. Dėl plačios infrastruktūros dalyviai šiemet turės platų taktikų pasirinkimo spektrą – vien dešinėje kelio pusėje kelyje Vilnius–Klaipėda yra 6 greitojo įkrovimo vietos, kai pernai tokių buvo vos dvi“, – ketvirtadienio rytą surengtoje spaudos konferencijoje sakė varžybų organizatorius Darius Grinbergas.

Dėl platesnės infrastruktūros varžybos bus dinamiškesnės: vienu metu bus paleidžiami trys ekipažai, kai ankstesniais metais elektromobiliai startuodavo po du.

Elektromobilių varžybose – konkurencija tarp miestų savivaldybių

Elektromobilių varžybų taisyklėse numatyta, kad dalyvauti gali tik Lietuvoje parduodami elektromobiliai. Išankstiniame dalyvių sąraše visi jie ir yra: „Hyundai Ioniq“, „Nissan LEAF“ (tiek pirmos, tiek antros kartos), „Kia Soul EV“, „Volkswagen e-Up!“ ir „Volkswagen e-Golf“. „Tesla“, „Fisker“ ar „Chevrolet“ modeliai varžytis negali, nes Lietuvoje jų atstovybių nėra.

Tikisi, kad pasieks Palangą nesustojęs

„Prabėgo ketveri metai, kai 2015-ųjų gegužės 8-ąją surengėme pirmąsias elektromobilių lenktynes, jau radusias vietą šalies automobilizmo ir energetikos plėtros istorijoje. Lenktynės žymi ne tik spartų elektromobilių populiarumo augimą, bet ir pažangą jiems skirtos infrastruktūros srityje“, – spaudos konferencijoje sakė Diana Kazakevič, laikinai einanti „Energijos tiekimo“ direktorės pareigas.

D. Kazakevič nuomone, mitas, jog iš Vilniaus į Palangą elektromobiliu nuvykti neįmanoma, buvo paneigtas visų iki šiol vykusių lenktynių metu. Šiemet jis bus paneigtas ir vėl – juolab kad pirmąkart galima tikėtis, jog elektromobilis pasieks Palangą nesustojęs pakelyje ir nepapildęs savo baterijų.

„Lietuvos energijos“ įmonių grupė bei jai priklausantis „Energijos tiekimas“ nuolat investuoja į inovatyvias technologijas ir daug dėmesio skiria viešosios infrastruktūros plėtrai. Nuolat žvelgiame į ateitį ir prisidedame prie veiklų, kurios netolimoje ateityje varys visuomenę bei mūsų verslą į priekį. Elektromobiliai, kaip ekologiškas ir aplinkos neteršiantis transportas, atspindi ne tik į draugiškumą aplinkai orientuotą mūsų įmonės viziją, bet ir Lietuvos bei Europos Sąjungos vystymosi kryptį. Norėdami prisidėti prie šios vizijos įgyvendinimo, skiriame tam daug finansinių ir žmogiškųjų išteklių. Norėčiau padėkoti taip pat „Lietuvos energijos“ įmonių grupei priklausančiam „Energijos sprendimų centrui“, prisidedančiam prie elektromobilių stotelių plėtros. Jų veikla leido šių metų lenktynių maršrute įrengti net 11 įkrovimo stotelių“, – teigė D. Kazakevič.

Geresnę infrastruktūrą pabrėžė ir „Energijos sprendimų centro“ komercijos direktorius Marius Kairys. Jo teigimu, dalyviai turės kur kas didesnę laisvę rinktis varžybų strategiją ne tik važiuodami į Palangą, bet ir grįždami atgal į Vilnių.

„Įrenginėdami stoteles greitkelyje A1 išmokom nemažai pamokų. Sukauptomis žiniomis pasinaudosime įrenginėdami ir savo nuosavą „Charge it on“ tinklą, kuris dengs visą Lietuvos respublikos teritoriją. Jau artimiausioje ateityje turime ambicijų tapti didžiausių elektromobilių krovimo tinklo operatoriumi Lietuvoje.

Šiuo metu kuriame platformą elektromobilių vairuotojams, kurie naudodamiesi „Charge it on“ mobiliąja aplikacija galės matyti ne tik visą elektromobilių krovimo stotelių tinklą Lietuvoje, bet ir realiu laiku pasitikrinti ar stotelė veikia, nėra užimta, kokiomis jungtimis galima naudotis įkraunant elektromobilį. Tikimės vasaros pradžioje turėti pilnai funkcionuojančią platformą, kurią pristatysime savo vartotojams“, – artimiausius įmonės planus atskleidė M. Kairys.

Jis pridūrė, kad šiemet įmonė įsteigs specialų prizą ekipažui, kuris važiuos ekonomiškiausiai tarp elektromobilių – sunaudos mažiausiai kilovatvalandžių energijos.

Elektrifikacijos produktų ir kitų novatoriškų technologijų įmonės ABB Infrastruktūros ir transporto segmento vadovas Audrius Lapinskas juokavo, kad jis – kaip tikras inžinierius – kalba trumpai, bet labai konkrečiai.

„Labai džiaugiamės, kad pirmą kartą galime dalyvauti su elektromobiliu – kaip dalyviai. Anksčiau mes irgi dalyvaudavome varžybose – paskolindavome įkrovimo stotelę. Dabar galime didžiuotis, jog infrastruktūra yra plati, papildomų stotelių nereikia ir tai turėtų įnešti daugiau azarto, o ekipažai turės pasirinkti iš kelių strategijų. Visiems dalyviams norėčiau palinkėti sėkmės“, – spaudos konferencijoje sakė A. Lapinskas.

Europos bendrovė ERGO yra viena lyderių elektromobilių draudimo srityje, o „Įsikrauk su „Energijos tiekimu“: Vilnius–Palanga“ varžybų metu taikys specialią akciją kasko draudimui – perkant naują elektromobilį, jis bus 10 proc. pigesnis.

„Viena iš ERGO socialinės atsakomybės sričių yra aplinkosauga, o elektromobiliai yra būtent tokie – jie saugo ir tausoja gamtą. Prie biuro turime įkrovimo stotelę, kuria gali naudotis visi vairuotojai, dalis jų užeina pas mus ir pasidomi draudimu, kuriam taikome geras sąlygas“, – pasakojo „ERGO Insurance“ Lietuvoje Transporto priemonių draudimo skyriaus vadovas Rimvydas Pocius.

Įkrovimas bus ribojamas

Pirma elektromobilių grupė, kurioje bus 4 dalyviai, gegužės 4 d. nuo Vilniaus savivaldybės startuos 9.30 val., antra – 9.50 val. ir t. t. – visos kas 20 minučių. Starto tvarka bus parenkama burtų keliu 9.00 val.

„Įsikrauk su „Energijos tiekimu“: Vilnius–Palanga“ varžybų starto vietoje elektromobilių įkrovimas nenumatomas, tad varžybų dalyviai turi atvykti modeliais, kurių baterijos įkrautos maksimaliai. Kelyje iki Palangos bus keliolika greitojo įkrovimo stotelių, o šešios jų – dešinėje kelio pusėje. Jeigu vienam dalyviui atvažiavus į stotelę ji jau bus užimta, laukimo laikas bus išskaičiuojamas iš bendro kelionės laiko – taip siekiama fiksuoti tik laiką, skirtą važiavimui bei krovimui. Teisėjai bus ir fiksuos laiką tik tose stotelėse, kurias organizatoriai prieš startą paskelbs dalyvių susirinkimo metu – kitose krautis galima, tačiau jeigu jos bus užimtos, laukimo laikas išskaičiuotas nebus.

Visų dalyvių judėjimą realiu laiku bus galima stebėti portale Alfa.lt, o radijuje „Kelyje“ keliskart per dieną vyks varžybų apibendrinimas ir pokalbiai su keliaujančiais dalyviais. Visi dalyviai turės sekimo realiu laiku sistemą „Fleet Complete“, tad negalės viršyti greičio – už kiekvieną užfiksuota važiavimą per greitai teisėjai skirs laiko baudas.

Kaip ir ankstesnėse varžybose, taip ir šiose draudžiamos bet kokios automobilio modifikacijos – už tai dalyvis bus šalinamas. Bet koks elektromobilio stūmimas ar tempimas didesniu nei 10 km atstumu viso maršruto metu taip pat lems pašalinimą.

Už naudojimąsi vadinamuoju oro maišu važiuojant paskui kitas transporto priemones skiriama 30 minučių bauda, kadangi tai – labai nesaugus ir nerekomenduojamas kelionės būdas.

Varžybų organizatorius D. Grinbergas teigė, kad šiais metais kartu su elektromobiliais keliaus ir vienas vidaus degimo variklį turintis modelis. Jis važiuos leistinu greičiu, laikydamasis visų eismo taisyklių, ir išmatuos mažiausią įmanomą kelionės iš Vilniaus į Palangą laiką.


Alfa.lt



Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama