Elektronika.lt
 2024 m. balandžio 20 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Balandžio 20 d. 14:27
„Sony“ išleidžia plačios diafragmos, plačiakampį, priartinantį „G Lens FE 16-25mm F2.8 G“ objektyvą
Balandžio 20 d. 11:28
Kaip dirbtinis intelektas išranda naujus vaistus?
Balandžio 20 d. 08:53
„Garmin“ pristatė naująjį „Xero C1 Pro“ chronografą
Balandžio 19 d. 20:20
Lietuvos oro erdvė bus stebima dar atidžiau: „Oro navigacija“ pradeda 3,6 mln. eurų projektą
Balandžio 19 d. 17:43
Išrinkta stipriausia Vilniaus regiono mokinių bendrovė: prietaisas, kuris praverstų daugeliui mokyklų ir biurų
Balandžio 19 d. 14:24
TOP 15 dirbtinio intelekto įrankių mokytojams ir kitiems šios srities naujokams
Balandžio 19 d. 11:21
Dirbtinis intelektas apskaitos pasaulyje – ar jis pakeis įprastus darbuotojus?
Balandžio 19 d. 08:52
Prie ekranų vaikai praleidžia ilgiau, nei manote: įveikti tėvų kontrolės nustatymus jiems – juokų darbas
Balandžio 18 d. 20:33
„Audi Q6 e-tron“ platformos inovacijos: išradingas paprastumas, 800 voltų spartusis įkrovimas ir išmanusis temperatūros valdymas
Balandžio 18 d. 17:23
Šiaulių gimnazistų išradimas gali pagerinti tragiškus matematikos egzaminų rezultatus: siūlo mokytis... žaidžiant
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Straipsniai » Įvykiai, visuomenė Dalintis | Spausdinti

CES 2018: ką gero išvysime?

Publikuota: 2018-01-03 17:28
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Sausio pradžioje JAV, Las Vegase nuolat vyksta pažangus sujudimas – čia vyksta pirmoji metuose didžiulė technologijų paroda, kurioje galima išvysti tūkstančius įmonių, norinčių pademonstruoti pasauliui, ką gero sukūrė per metus ar bent jau parodyti, kokį produktų asortimentą siūlo.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Sausio pradžioje JAV, Las Vegase nuolat vyksta pažangus sujudimas – čia vyksta pirmoji metuose didžiulė technologijų paroda, kurioje galima išvysti tūkstančius įmonių, norinčių pademonstruoti pasauliui, ką gero sukūrė per metus ar bent jau parodyti, kokį produktų asortimentą siūlo, rašo engadget.com.

Pernykštė CES paroda pasižymėjo aiškia tendencija išplėsti interesų spektrą už išmaniųjų telefonų, planšetinių kompiuterių ir televizorių: visos įmonės, kurios turėjo bent vieną-kitą gerą technologinę idėją, suderinamą su tradiciniu technologinių įrenginių pasauliu, bandė patraukti lankytojų ir žiniasklaidos dėmesį: kas anonsavo tradicinį žemės ūkį aukštyn kojomis apversiančius robotus ūkininkams, kas bepilotes skraidykles, kas savaime pusiausvyrą išlaikančius motociklus. Lietuvių įmonė „Deeper“ Las Vegase demonstravo savo naują išmaniąją spyną dviračiams. Vargu ar galima abejoti, kad šiemetinis naujovių spektras bus tikrai ne siauresnis, o gal ir gerokai platesnis. Bet trumpai apžvelkime svarbiausius su šia paroda susijusius lūkesčius.

CES 2018: ką gero išvysime?

Asmeniniai kompiuteriai

Daugybės naujų kompiuterių pristatymo Las Vegase tikėtis nereikėtų. Tačiau neabejotina, kad bus daug kalbų apie besikeičiantį nešiojamųjų kompiuterių peizažą – vis daugiau dėmesio bus skiriama mažai energijos naudojančioms, itin didelio efektyvumo platformoms, kurios be laido, kuriuo tekėtų elektra, gebės atlaikyti visą darbo dieną.

Gruodį jau pasirodė pirmosios kregždės, kurioms sparnus suteikia ne „Intel“ ar AMD, o „Qualcomm“ ir jų gaminama „Snapdragon 835“ platforma, produktyvumu nusileidžianti nedaug, o akumuliatoriaus darbo trukme kur kas pranašesnė už gaminius su labiau įprastais procesoriais ir „Windows 10“ sistema. Kita vertus, „Intel“, pajutę stiprų „Qualcomm“ sukeltą dieglį, veikiausiai taip pat nesėdės vietoje ir norės kažkuo pasigirti.

Mobilieji įrenginiai

Jeigu tikitės naujienų apie kokius nors pasaulinio lygio išmaniuosius telefonus, kurie tarsi gaisras sausame miške savo kelyje nušluotų viską, tai žinias iš CES galite drąsiai ignoruoti – juk netrukus, jau žiemos pabaigoje, Barselonoje vyks „Mobile World Congress“ paroda, daug labiau tinkanti tokiems pristatymams. Bet veikiausiai sulauksime žinių apie naujus vidutinio ir biudžetinio lygio išmaniuosius įrenginius – pavyzdžiui, beveik neabejotina, kad bus papildytas „Huawei“ prekės ženklo „Honor“ asortimentas. Gali būti, kad malonių staigmenų pateiks ir „Sony“.

Dėvimoji elektronika

2017 metai dėvimosios elektronikos gamintojams nebuvo sėkmingi – paaiškėjo, kad nepaisant galingų rinkodaros pastangų įtikinti visuomenę užsisegti išmanųjį telefoną ant riešo nėra lengva. Todėl nebus didelė staigmena, jeigu gamintojai šiemet dėvimajai elektronikai skirs mažiau dėmesio. Bet gali būti, kad išvysime daugiau išmanių laikrodžių ir apyrankių, ant kurių užklijuoti kokie nors su prabanga ir mada siejami prekės ženklai.

Bet laikrodžiai – ne vientinteliai dalykai, kuriuos galima išmanizuoti. Tad pasiruoškite bangai naujų neįprastų produktų, prie kurių pavadinimo bus priklijuotas žodelis „smart“ – jau praėjusiais metais buvo demonstruojamos ištisos ekosistemos, sudarytos iš miego jutiklių, vonios svarstyklių ir termostatų namams, o šiemet galima tikėtis ir naujų, dar išradingesnių „išmaniųjų“ produktų. Taip pat galima tikėtis sustiprėjusio dėmesio sveikatos priežiūrai.

Televizoriai ir namų elektronika

Kad ir kiek būtų plečiami CES horizontai, šioje parodoje be daugybės naujų televizorių pristatymų neapsieinama: svarbiausi pasaulio gamintojai būtent Las Vegase pirmą kartą pasauliui parodo tai, kuo norėtų papuošti Jūsų svetainę.

LG ir „Sony“ veikiausiai pademonstruos naujus OLED technologijos televizorius, o „Samsung“ reklamuos konkuruojančias QLED technologijas. Ant kulnų žinomiausiems televizorių gamintojams lipa ir kur kas mažiau populiarūs prekės ženklai, bandantys daugiau žavėti ne rytojaus technologijomis, o mažomis kainomis (ir pakankamai patikima kokybe) – šioje „kylančių žvaigždžų“ kategorijoje turėtume išvysti tokius gamintojus, kaip „HiSense“, „Vizio“, TCL.

Praėjusiais metais LG Las Vegase demonstravo už tapetus vos storesnius – 2,6 mm storio – televizorius, kurie turėjo būti privalomai klijuojami ant sienos (nes ant stovo tiesiog nesilaikė), o „Sony“ didžiavosi tiesiai iš ekrano skleidžiamu garsu. Reikia tikėtis, kad šiemet šios naujovės bus dar patobulintos.

Automobiliai

Tradiciškai automobiliai ir išmanioji elektronika būdavo ganėtinai atskiros temos, kurioms būdavo rengiamos ir atskiros parodos. Tačiau pastaruoju metu šios dvi visiškai skirtingos rinkos pradėjo savotiškai kryžmintis – į automobilius prikemšama vis daugiau kompiuterių, vis daugiau išmanumo ir netgi robotizacijos.

Visiškai neabejojama, kad šiemet CES parodoje pamatysime jeigu ne naujų automobilių anonsų, tai bent jau iki šiol neregėtų automobilių komponentų, kurie ratuotoms transporto priemonėms suteiks išmanumo ir naujų funkcijų. Be to, pavežėjimo paslaugas teikianti įmonė „Lyft“ ketina demonstruoti savavaldžius automobilius, kuriais parodos metu galės važinėtis žurnalistais – o tai jau yra tikrų tikriausia fantastika ir baisiausias taksi vairuotojų košmaras. Bet ir be „Lyft“ bus įmonių, kurios demonstruos naujas dirbtinio intelekto pagrindu veikiančias vairavimo saugumo sistemas, naujus LIDAR jutiklius (tai yra praktiškai būtinas bepiločio automobilių valdymo komponentas), elektromobilių įkrovimo sistemas.

Kartu sudėjus šias naujoves bus kuriama elektrinių ir autonominių automobilių infrastruktūra – saugesnė, pigesnė, greitesnė. Be abejonės bus kalbos ir apie kompaktiškesnes, asmenines transporto priemones – elektrinius paspirtukus, savaime pusiausvyrą laikančius riedžius, kitas ratuotas priemones, padėsiančias tikslą pasiekti greičiau ir be sunkumų, kylančių norint pastatyti automobilį miesto centre.

Žaidimai

CES parodą žaidimų ir žaidimams skirtos įrangos kūrėjai tikrai myli – būtent Las Vegase buvo pristatytas pirmasis „Xbox“ žaidimų kompiuteris ir „Oculus Rift“ virtualios realybės akiniai. Šie metai neturėtų būti išskirtiniai – Nevados dykumoje sausį naujų kompiuterinių pramogų tikrai netrūks. Svarbiausi vardai, į kuriuos ateinančią savaitę reikėtų atkreipti dėmesį žaidimų gerbėjams yra „Razer“, nuolat stebinantys naujovėmis būtent sausį bei „nVidia“.

Bet šiemet daugiausiai dėmesio turėtų sulaukti karščiausia žaidimų pasaulio tema – e. sportas. Tikėtina, kad šiemet sužinosime apie ne vieną naują e. sporto projektą ir bendradarbiavimą. Be to, kompiuteriniams žaidimams giminingos virtualios ir papildytosios realybės technologijos – praėjusiais metais jos šiek tiek buksavo bei maitino vartotojus pažadais, bet žinant, kokio masto įmonės vysto šias technologijas (ko verti vien „Microsoft“ ir „Facebook“ pavadinimai) galima manyti, kad kažką įdomaus ir naujo apie tai tikrai išgirsime.

Išmanieji namai

Technologijų gamintojai jau sukūrė išmaniuosius termostatus, išmaniuosius durų skambučius ir kitus dalykus O ką dar galima išmanizuoti? O galbūt pakanka tobulinti ir piginti jau esamus produktus, kad jie būtų naudojami didesniame namų kiekyje? Praėjusiais metais labai „karšta“ CES tema buvo įvairių produktų integracija su „Amazon Alexa“ skaitmeniniu asistentu – gali būti, kad šiemet „Alexa“ taip pat sudomins daugybę partnerių.

Tiesioginis konkurentas „Google Assistant“ taip pat neturėtų pasileisti – bendrovė LG jau pademonstravo pirmąjį savo išmanųjį garsiakalbį su „Google“ skaitmeninio asistento integracija, bet tai veikiausiai nebus vieniša kregždė. Todėl pasiruoškite srautui naujienų apie pačius beprotiškiausius išmanius dalykėlius – šaldytuvus, puodus, vonios reikmenis ir daugybę kitokių, galbūt ir visiškai netikėtų tradicinių buitinių ir šiuolaikiškų skaitmeninių technologijų derinių.

Visa kita

Apskritai CES yra savotiškas technologijų troškinys, kuriame galima rasti praktiškai visko, iš ko galima tikėtis geresnės ateities, tad staigmenų šioje parodoje niekada netrūksta. Be techninių ar programinių naujovių CES konferencijų erdvėse nepaliaujamai vyksta debatai apie tai, kas vyksta technologijų pasaulyje, kokių politinių permainų ir ekonominių tendencijų siekiama. Milžiniška parodos erdvė skiriama ir startuoliams, kurių tikslai yra spręsti įvairias problemas, kylančias technologijų amžiuje nuo internetinio smurtavimo, skaitmeninio ekstremizmo iki buitinių nepatogumų.


15min.lt



Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama