Elektronika.lt
 2024 m. kovo 28 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Kovo 28 d. 17:25
NASA „BurstCube“ palydovas paleistas tirti galingiausius sprogimus kosmose
Kovo 28 d. 14:50
„Logitech“ pristato „Signature Slim“ klaviatūrą ir darbo bei gyvenimo derinį prie rašomojo stalo
Kovo 28 d. 11:17
Kaip atrodys mokslai, studijos ir darbas DI eroje: pagrindiniai parodos „Karjera & studijos Lietuvoje“ akcentai
Kovo 28 d. 08:52
Jungikliai pagaminti iš atliekų – naujovė tvariems namams
Kovo 27 d. 20:30
Saulės elektrinė – daugiabučio balkone: ar tai įmanoma Lietuvoje? (1)
Kovo 27 d. 18:19
4 išmanūs sprendimai, leidžiantys efektyviai taupyti elektrą
Kovo 27 d. 16:36
Ekspertė apie dirbtinį intelektą ir darbuotojų produktyvumą: „Svarbu suprasti, jog nėra vieno stebuklingo įrankio, kuris išspręstų visas problemas“
Kovo 27 d. 14:14
„Philips Monitors“ E1 serija turės tris naujus daugiafunkcinius modelius, skirtus hibridiniam ir nuotoliniam darbui
Kovo 27 d. 12:43
Reikalavimas elektrifikuoti penktadalį stovėjimo vietų glumina verslą: nukentės galutiniai vartotojai
Kovo 27 d. 10:37
KTU mokslininkų ir partnerių bendras darbas: virtuali realybė padės mokantis chirurgijos
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Straipsniai » Įvykiai, visuomenė Dalintis | Spausdinti

Skaitmeniniai ženkliukai pasiekimams fiksuoti – naujas CV standartas?

Publikuota: 2017-12-14 16:19
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Autorius: Agota Adomavičiūtė
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Šiais laikais išmaniuoju įrenginiu atliekami veiksmai apima kone visas pagrindines gyvenimo sritis: galime apsipirkti, naudotis žemėlapiais, banko paslaugomis, stebėti, ką veikia mums įdomūs žmonės ar net su jais susipažinti. Remiantis įvairiais tyrimais, mobiliuoju telefonu žmogus vidutiniškai naudojasi daugiau nei 4 val. per dieną, o perbraukia, baksteli ir atlieka kitus veiksmus maždaug 2617 kartų per dieną – vidutiniškai kas 33 sekundes

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Šiais laikais išmaniuoju įrenginiu atliekami veiksmai apima kone visas pagrindines gyvenimo sritis: galime apsipirkti, naudotis žemėlapiais, banko paslaugomis, stebėti, ką veikia mums įdomūs žmonės ar net su jais susipažinti. Remiantis įvairiais tyrimais, mobiliuoju telefonu žmogus vidutiniškai naudojasi daugiau nei 4 val. per dieną, o perbraukia, baksteli ir atlieka kitus veiksmus maždaug 2617 kartų per dieną – vidutiniškai kas 33 sekundes! Nepanašu, jog tendencijos keisis, todėl ir švietimo sistemoje atsirandančios išmaniesiems įrenginiams pritaikytos skaitmeninės naujovės tampa vis populiaresnės.

Skaitmeniniai ženkliukai pasiekimams fiksuoti – naujas CV standartas?

„Turime atrasti būdą, kaip mokymąsi visą gyvenimą paversti įprasta praktika, o įgūdžių atnaujinimas turi tapti norma“, – įsitikinęs Pasaulio ekonomikos forumo steigėjas, KTU garbės daktaras Klausas Schwabas. Mobilus telefonas gali būti puiki priemonė savo pasiekimams fiksuoti ir dalintis jais su kitais. Prieš pusmetį KTU įdiegta neformaliojo ugdymo naujovė – skaitmeniniai ženkliukai skirti paprasčiau, greičiau ir efektyviau kaupti įrodymus apie savo ugdytas kompetencijas ir visa tai leidžia fiksuoti mobiliajame telefone.

Tai palengvina gyvenimą tiek planuojančiam savo karjerą, tiek darbdaviui, kuriam išsirinkti tinkamą kandidatą, atsižvelgiant vien į standartinį CV ar darbo pokalbį, yra nelengvas uždavinys. Pati skaitmeninių ženkliukų metodologija gimė JAV, kur ja pradeda naudotis jau darželinukai, tuo tarpu Lietuvoje šis savo kompetencijų aplanko skaitmenizavimas žengia pirmuosius, bet labai svarbius žingsnius.

Pasak KTU Karjeros ir ugdymo centro (KUC) vadovės Linos Slavickaitės, skaitmeninių ženkliukų technologijos poreikis atsidaro siekiant KTU studentams sudaryti sąlygas efektyviau kaupti, pildyti ir nuolat atnaujinti savo kompetencijų aplanką. Studentai gali rinktis iš daugybės veiklų, tad prireikia vis daugiau laiko rinkti tam tikrus įrodymus už dalyvavimą, o kartais tai padaryti tampa sudėtinga, todėl ir motyvacijos gali pritrūkti.

„Šiandien studentai vis aktyvesni, bet laiko paroje nedaugėja, tad visada natūraliai kyla klausimas, „Kas man iš to, kad čia dalyvausiu?“. Įprastai gali gauti sertifikatą ar padėką, bet dažnai jie neturi didelio „svorio“ ar net universiteto patvirtinimo, o šiuo atveju darbdavys, naudodamas skaitmeninę technologiją, gali patikrinti skaitmeninio sertifikato tikrumą, nes juose yra generuojami unikalūs kodai“, – sako L. Slavickaitė.

„Be to, ir patį studentą motyvuoja galimybė stebėti savo progresą, matyti konkrečius užfiksuotus pasiekimus, dalintis jais socialinėje erdvėje, o visų svarbiausia – su geidžiamos darbovietės atstovais“.

Kaip tai veikia?

Pasak L. Slavickaitės, naudotis skaitmeninių ženkliukų technologija itin paprasta – tereikia parsisiųsti mobiliąją programėlę telefone „Badge Wallet“ ar prisijungti internetu „Badgecraft.eu“ platformoje. Dalyvaudamas įvairiose veikloje turi susirasti QR kodą ir jį nuskenuoti bei atlikti užduotis, patvirtinančias dalyvavimą konkrečioje veiklose. Pačią sistemą generuoja ir valdo KTU darbuotojai, tad kylant klausimams visuomet galima kreiptis ir pasikonsultuoti.

„Unikalu tai, jog studentas sudalyvavęs veikloje neprivalo kiekvieną kartą spausdinti sertifikato ir turėti jį fiziškai vienoje vietoje, nes viskas yra vartotojo telefone – skaitmeninėje piniginėje (angl. Badget wallet), kurioje yra sukaupta informacija apie įgytas kompetencijas, o esant poreikiui galima atsispausdinti naujausią sertifikato versiją“, – aiškina L. Slavickaitė.

Nauda ne tik studentams

KUC vadovės teigimu, kuriant skaitmeninių ženkliukų sistemą viskas buvo vertinama itin kruopščiai ir atsargiai, išanalizuotas galimybių spektras, todėl dabar KTU siūlo šią technologiją pabandyti ir organizacijoms tam, galėtų pačios įvertini procesus, kuriamą vertę. „Juk įmonės eina koja kojon su savo srities inovacijomis, o mes galime parodyti su kokiomis inovacijomis koja kojon žengia studentai – būsimi šių įmonių komandų nariai“, – sako L. Slavickaitė.

Ji pabrėžia, jog naujas skaitmeninis standartas leidžia darbdaviams realiai įvertinti turimus kandidato įgūdžius ir būti tikriems, kad nurodytose veiklose jis tikrai dalyvavo, įgijo reikiamas kompetencijas.

„Dalyvaudamas įvairiose veiklose studentas kuria savo kontaktų tinklą, įgyja patirties, prisiima atsakomybę, bet kai reikia žengti į darbo rinką, tokios patirties įrašymas į CV prie skyrelio „kita“ gali likti nepastebėtas, o pokalbio metu darbdavys arba tiki, jog turite minimas kompetencijas, arba ne. Naudojant skaitmeninius ženkliukus labai paprasta patikrinti turimų skaitmeninių sertifikatų tikrumą“, – aiškina L. Slavickaitė.

Populiariausia veikla – savanorystė

KUC vadovė džiaugiasi, kad vis daugiau studentų naudojasi galimybe gauti skaitmeninius ženkliukus ir patys domisi, ar už dalyvavimą atitinkamose veiklose galės gauti ženkliuką. Veiklos gali būti labai skirtingos, tačiau šiuo metu studentų gretose pirmauja savanorystė.

„Savanoriavimas tokiuose didžiuliuose renginiuose kaip KTU „WANTed“ karjeros dienos, kurios šiais metais sulaukė net 9 tūkst. lankytojų, suteikia studentams neįkainojamos patirties, tad džiugu, kad dabar galime šią patirtį aiškiai įvardinti ir patvirtinti skaitmeniniu ženkliuku. 150 studentų, kurie gavo ženkliukus dalyvaudami KTU „WANTed“ karjeros dienų veiklose jau yra pranašesni darbo rinkoje prieš tuos, kurie tokia galimybe nepasinaudojo“, – sako L. Slavickaitė.

Ji ragina tokiais pasiekimais ir įgytomis kompetencijomis aktyviai dalintis socialiniuose tinkluose, nes būtent ten vyksta aktyvios darbuotojų paieškos.

Naujas CV standartas?

L. Slavickaitė pripažįsta, kad ši skaitmeninė naujovė sulaukia įvairių reakcijų dėl žaidimą primenančio formato, vis dėlto jos teigimu nereikėtų painioti žaidybinimo elementų turinčios programėlės su žaidimu. „Tikslas yra sudominti ir įtraukti, tad natūralu, jog procesas yra žaismingas, bet, kitaip nei žaidime, faktai yra realūs“, – pabrėžia L. Slavickaitė.

Pasak jos, ateityje be tokių vizualiai patrauklių sprendimų neišsiversime ir kuriant savo CV, nes dėl spartesnio gyvenimo tempo, vis didėjančio informacinio srauto, itin svarbu faktus pateikti struktūruotai ir vizualiai patraukliai, viskas turi tilpti į vieną lapą, jei norime, kad į mūsų CV būtų atkreiptas dėmesys. „Darbdavys užmetęs akį į Jūsų CV turi per 3 sekundes suvokti, kur yra jūsų stiprybės, tad aiškus išdėstymas, grafinis atvaizdavimas yra būtinas, o ženkliukai šį vaidmenį ateityje turėtų atlikti puikiai“, – sako L. Slavickaitė, primenanti, kad dalijimasis savo pasiekimais socialiniuose tinkluose, kaip neformaliuose savo CV, turėtų tapti tiesiog įpročiu.

„Jau tapo įprasta dalintis informacija, kad šiuo metu esi oro uoste ir ruošiesi atostogauti ar kad pietums valgei skanų mėsainį, bet gali pasidalinti ir tuo, jog ką tik skaitei pranešimą mokslinėje konferencijoje arba išklausei puikų seminarą po kurio žinai, kaip efektyviau valdyti laiką, įgyvendinti projektus ar investuoti“, – pavyzdžius pateikia KUC vadovė.




Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama