Elektronika.lt
 2024 m. balandžio 20 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Balandžio 19 d. 20:20
Lietuvos oro erdvė bus stebima dar atidžiau: „Oro navigacija“ pradeda 3,6 mln. eurų projektą
Balandžio 19 d. 17:43
Išrinkta stipriausia Vilniaus regiono mokinių bendrovė: prietaisas, kuris praverstų daugeliui mokyklų ir biurų
Balandžio 19 d. 14:24
TOP 15 dirbtinio intelekto įrankių mokytojams ir kitiems šios srities naujokams
Balandžio 19 d. 11:21
Dirbtinis intelektas apskaitos pasaulyje – ar jis pakeis įprastus darbuotojus?
Balandžio 19 d. 08:52
Prie ekranų vaikai praleidžia ilgiau, nei manote: įveikti tėvų kontrolės nustatymus jiems – juokų darbas
Balandžio 18 d. 20:33
„Audi Q6 e-tron“ platformos inovacijos: išradingas paprastumas, 800 voltų spartusis įkrovimas ir išmanusis temperatūros valdymas
Balandžio 18 d. 17:23
Šiaulių gimnazistų išradimas gali pagerinti tragiškus matematikos egzaminų rezultatus: siūlo mokytis... žaidžiant
Balandžio 18 d. 14:22
Įvardijo, kokias didžiausias klaidas daro keliautojai: nepasitikrinę ryšio nustatymų, galite būti nepasiekiami
Balandžio 18 d. 11:15
4 iš 10 šalies gyventojų be sutikimo gauna el. laiškus su reklamomis. Ar tai teisėta?
Balandžio 18 d. 08:43
Kaip išvengti didžiausių stojančiųjų klaidų
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Straipsniai » Įvykiai, visuomenė Dalintis | Spausdinti

Kas yra asmeninė kredito istorija ir kuo ji svarbi kiekvienam​ ​iš​ ​mūsų?

Publikuota: 2017-12-05 15:02
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Neretas esame susidūrę su situacija, kai pristingame pinigų tam tikram tikslui pasiekti ar norui įgyvendinti. Tuomet imame svarstyti pasiskolinimo galimybę ir kreipiamės į įstaigas, kurios teikia paskolas ar kreditus. Tačiau kredito ar paskolos gavimas nėra savaime aiškus dalykas – kiekviena kreditą teikianti įstaiga visų pirma ištiria, ar būsime pajėgūs paskolą grąžinti. Šis tyrimas – tai asmens kredito istorijos patikrinimas, apžvelgiant jo skolinimosi įpročius, įsipareigojimų vykdymą ir esamus įsiskolinimus.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Neretas esame susidūrę su situacija, kai pristingame pinigų tam tikram tikslui pasiekti ar norui įgyvendinti. Tuomet imame svarstyti pasiskolinimo galimybę ir kreipiamės į įstaigas, kurios teikia paskolas ar kreditus. Tačiau kredito ar paskolos gavimas nėra savaime aiškus dalykas – kiekviena kreditą teikianti įstaiga visų pirma ištiria, ar būsime pajėgūs paskolą grąžinti. Šis tyrimas – tai asmens kredito istorijos patikrinimas, apžvelgiant jo skolinimosi įpročius, įsipareigojimų vykdymą ir esamus įsiskolinimus.

Kas yra asmeninė kredito istorija, ką ji apie jus pasako ir kaip šią istoriją pagerinti – savo žiniomis ir patirtimi sutiko pasidalinti „Paskolų klubas“ atstovas Marius Navickas. „Dažniausiai žmonės klaidingai arba ne iki galo supranta įrašų svarbą kredito istorijoje, jų įtaką galimybei gauti finansines paslaugas, suteikiamų paskolos sąlygų palankumui. Šia tema būtina domėtis kiekvienam, juk šiandien beveik kiekviename žingsnyje susiduriame su įvairiausių finansinių paslaugų poreikiu“, – teigia specialistas.

Kas yra asmeninė kredito istorija ir kuo ji svarbi kiekvienam​ ​iš​ ​mūsų?

Kas​ ​yra​ ​mano​ ​kredito​ ​istorija?

Asmens kredito istorija yra informacija apie kliento telekomunikacijų, draudimo, finansines, komunalines ir kitas paslaugas bei su jomis susijusius įsiskolinimus. Lietuvoje asmeninio kredito vartojimo istoriją renka ir informaciją pateikia kreditų biuras „Creditinfo Lietuva“. Sistemoje informacija apie asmens finansinius įsipareigojimus ir jų vykdymą saugoma dešimt metų, į ją automatiškai įtraukiami visi 18 metų sulaukę Lietuvos Respublikos piliečiai. „Kredito istorija gali turėti teigiamą arba neigiamą įtaką žmogaus finansiniam gyvenimui, todėl reikia labai atsakingai elgtis kaskart pasiskolinus pinigų ar kitaip įsipareigojus finansiškai“, – pasakoja M. Navickas. Pašnekovas asmens kredito istorijos svarbą prilygina gyvenimo aprašymo svarbai ieškant darbo ir teigia, kad tai yra asmens finansinio gyvenimo veidrodis.

Kas yra asmeninė kredito istorija ir kuo ji svarbi kiekvienam​ ​iš​ ​mūsų?

Kaip​ ​susiformuoja​ ​neigiama​ ​kredito​ ​istorija?

Paskolos žmonėms su bloga kredito istorija teikiamos retai ir dažniausiai jos būna labai nepalankios besiskolinančiajam. „Bloga kredito istorija gali susiformuoti net iš pačių, iš pirmo žvilgsnio „nekalčiausių“, atvejų“, – sako M. Navickas. Tereikia laiku nesusimokėti už kažkokius finansinius įsipareigojimus (pavyzdžiui, paskolą, lizingą, greitąjį kreditą) ir klientas jau tampa skolininku. Apie įsiskolinimą paslaugas teikianti įstaiga klientui visada praneša, tad galimybių nesusigadinti savo kredito istorijos yra net ir tokiu atveju – tereikia įsiskolinimą padengti per pranešime nurodytą laiko terminą. Jei asmuo nesugeba padengti savo įsiskolinimo ir per šį laikotarpį, informacija yra perduodama kreditų biurui ir taip susiformuoja neigiama kredito istorija.

Kaip​ ​pagerinti​ ​kredito​ ​istoriją?

„Kredito istoriją pataisyti ne tik galima, bet ir labai rekomenduotina. Tačiau nesitikėkite, kad yra kažkoks stebuklingas ir nelegalus triukas, kurio metu iš jūsų paskyros ištrinama neigiama informacija“, – teigia M. Navickas. Atvirkščiai – asmeninės kredito istorijos gerinimas yra nesudėtingas, tačiau nuoseklus ir valingas procesas.

Specialistas dalinasi 3 svarbiausiais patarimais:

  1. Visų pirma, reikėtų domėtis savo finansine padėtimi ir kredito istorija. Tai galima padaryti jau anksčiau minėto „Creditinfo Lietuva“ biuro internetinėje svetainėje. Kartą per metus kiekvienas asmuo savo kredito istoriją gali pasitikrinti visiškai nemokamai. Radus pradelstų įmokų už kreditus ar kitas paslaugas, reikia nedelsiant jas sumokėti. Tai yra pirmas svarbus žingsnis keičiant kredito istoriją.
  2. Supraskite disciplinos svarbą. „Dažnai susiduriame su mitu, kad įsipareigojimų turėjimas automatiškai gadina kredito istoriją. Tai yra netiesa“, – užtikrina specialistas. Nevertėtų tikėti ir mitais apie kreditines korteles – laiku gražinami įsiskolinimai ir disciplina neturi jokių negatyvių padarinių jūsų kredito istorijai. Neigiamą efektą gali sukelti nebent nuolatinis ir pernelyg didelis skolinimosi aktyvumas, kuomet asmuo skolinasi daugiau nei gauna pajamų bei senas paskolas dengia naujomis, taip niekada neišbrisdamas iš įsiskolinimų liūno.
  3. Nuolat pildykite savo kredito istoriją teigiamais veiksniais: laiku grąžinkite įsiskolinimus, domėkitės esama padėtimi ir bendraukite su finansinių paslaugų tiekėjais.

„Kaskart priimant kažkokį sprendimą, finansinį įsipareigojimą vertėtų prisiminti, kad visa su jūsų finansais susijusi informacija archyvuose yra saugoma net 10 metų – tai turėtų padėti palaikyti discipliną ir paskatinti elgtis atsakingai“, – teigia M. Navickas.

Kas yra asmeninė kredito istorija ir kuo ji svarbi kiekvienam​ ​iš​ ​mūsų?

Kaip​ ​sėkmingai​ ​ir​ ​laiku​ ​grąžinti​ ​įsiskolinimus?

„Net jei turite daugiau nei viena įsiskolinimą ir atrodo, kad padėtis nevaldoma, nepanikuokite – paprastai ir lengvai galite išmokti suvaldyti net ir pačią nepalankiausią finansinę situaciją“, – teigia „Paskolų klubo“ atstovas. Nors teorijoje vyrauja nuomonė, kad geriausia įsiskolinimus pradėti grąžinti nuo didžiausio, tikrovėje yra šiek tiek kitaip. Sėkmingiau su susikaupusiomis skolomis susidoroja tie, kurie pradeda atidavinėti mažiausius įsiskolinimus – taip rodo praktika. Kiekvienas sėkmingas grąžinimas yra lyg mažytė pergalė, kuri paskatina ir motyvuoja veikti toliau. Žinoma, kartais dėl skolos delspinigių ir palūkanų labiau apsimoka pirmiausia grąžinti didžiausią skolą. Šiuo atveju patartina didelę skolą padalinti į keletą mažesnių mokėjimų ir vėl veikti pagal mažų pergalių metodą – kuo arčiau tikslo, tuo daugiau motyvacijos pabaigti procesą.

„Tam, kad atsakingai valdytumėte savo įsipareigojimus, profesionalių finansinių žinių nereikia. Svarbiausia niekuomet neprarasti saiko ir valingai vykdyti įsipareigojimus. Kai įpranti, tai pasidaro visai paprasta. O ir tokio elgesio rezultatai džiugina“, – tikina M. Navickas.




Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama