Elektronika.lt
 2024 m. kovo 29 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Kovo 29 d. 11:39
Paaiškėjo, kokį atsiperkamumą turi namų ūkyje naudojamos, elektros energiją kaupiančios baterijos
Kovo 29 d. 08:26
Inovacijų ekspertai su partneriais siekia pagerinti Lietuvos miškų ir jų kelių būklę
Kovo 28 d. 20:32
„Elektrum Lietuva“ į elektromobilių įkrovimo tinklo plėtrą šiemet investuos 9 mln. eurų
Kovo 28 d. 17:25
NASA „BurstCube“ palydovas paleistas tirti galingiausius sprogimus kosmose
Kovo 28 d. 14:50
„Logitech“ pristato „Signature Slim“ klaviatūrą ir darbo bei gyvenimo derinį prie rašomojo stalo
Kovo 28 d. 11:17
Kaip atrodys mokslai, studijos ir darbas DI eroje: pagrindiniai parodos „Karjera & studijos Lietuvoje“ akcentai
Kovo 28 d. 08:52
Jungikliai pagaminti iš atliekų – naujovė tvariems namams
Kovo 27 d. 20:30
Saulės elektrinė – daugiabučio balkone: ar tai įmanoma Lietuvoje? (1)
Kovo 27 d. 18:19
4 išmanūs sprendimai, leidžiantys efektyviai taupyti elektrą
Kovo 27 d. 16:36
Ekspertė apie dirbtinį intelektą ir darbuotojų produktyvumą: „Svarbu suprasti, jog nėra vieno stebuklingo įrankio, kuris išspręstų visas problemas“
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Straipsniai » Įvykiai, visuomenė Dalintis | Spausdinti

I. Stonkuvienė ir L. Gricius: kaip telefonu nufotografuoti tobulą portretą?

Publikuota: 2017-03-28 14:10
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Išmanusis telefonas vietoje profesionalaus fotoaparato – tokį iššūkį priėmė fotografas Lukas Gricius ir aktorė, televizijos laidų vedėja Indrė Stonkuvienė. Naujausiu bendru jų projektu tapo fotografijų paroda „Tobulumas kiekviename kadre“, kurią kūrė „Huawei P10“ telefonu su antros kartos dviguba „Leica“ kamera.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Išmanusis telefonas vietoje profesionalaus fotoaparato – tokį iššūkį priėmė fotografas Lukas Gricius ir aktorė, televizijos laidų vedėja Indrė Stonkuvienė. Naujausiu bendru jų projektu tapo fotografijų paroda „Tobulumas kiekviename kadre“, kurią kūrė „Huawei P10“ telefonu su antros kartos dviguba „Leica“ kamera.

Mėgstantys fotografuoti ir filmuoti labai laukia naujausio „Huawei P10“ pasirodymo Lietuvoje, į fotografijų parodos pristatymą susirinko būrys žinomų žmonių – Ieva Stasiulevičiūtė, Saugirdas Vaitulionis, Simona Burbaitė, Marija Grabštaitė ir kiti.

I. Stonkuvienė ir L. Gricius: kaip telefonu nufotografuoti tobulą portretą?

Tobulo portreto paslaptis

Kuriant fotografijų parodą „Tobulumas kiekviename kadre“ į profesionalaus fotografo Luko Griciaus „Huawei P10“ kameros objektyvus papuolė Ieva Daugirdaitė, Vytenis Drungilas, Rokas Gricius, Austėja Jablonskytė, Ieva Stasiulevičiūtė. Aktorė, televizijos laidų vedėja portretams pasirinko savo vaikus – Ceciliją Stonkutę ir Pranciškų Stonkų.

Indrė Stonkuvienė, kalbėdama apie nuotraukas, darytas naujuoju „Huawei P10“ telefonu, vienu iš svarbiausių aspektų, leidžiančiu sukurti tobulą portretą, įvardija natūralumą: „Norit, jog nuotrauka kalbėtų pati už save, reikia perteiktos emocijos. Tobuliausiai įamžintos akimirkos gaunasi tuomet, kai nuotrauka fotografuojama netikėtai, kai žmogus yra komforto zonoje, o telefono mygtukas yra nuspaudžiamas intuityviai.“

Pasak I. Stonkuvienės, būtent natūralumas leidžia perteikti gyvą momentą, o su „Huawei P10“ kamera tai padaryti tampa itin paprasta – fotografuojant šiuo telefonu nereikia ieškoti papildomų funkcijų bei filtrų, nes nuotraukų kokybė bei spalvos ir taip prilygsta profesionaliai kamerai.

Tuo tarpu fotografas Lukas Gricius pateikė keturis patarimus, kaip užfiksuoti meistriškai atrodantį portretą:

  • Natūralus apšvietimas. Tai yra vienas svarbiausių aspektų, norint išgauti profesionaliai ir kokybiškai atrodančią nuotrauką. Geriausia fotografuoti dienos šviesoje po atviru dangumi. Jei nėra kitos išeities ir fotografuosite viduje – ieškokite šviesos šaltinio, eikite artyn lango. Visi kameroje esantys jutikliai veikia geriausiai, kai yra fotografuojama natūralioje šviesoje, tai nuotraukoms suteikia papildomo ryškumo.
  • Atsipalaidavimas veide. Fotografuojant portretą yra labai svarbu, jog nuotraukoje žmogaus veidas nebūtų įsitempęs ar nenatūralus. Šios problemos leidžia išvengti šiek tiek praverta burna, kai paliekamas mažas tarpas tarp lūpų – tuomet veidas atrodo daug natūraliau, o ir užfiksuotose nuotraukose modelis atrodo gražiau.
  • Kilstelėta kamera. Nuotraukose, darytose kamerą laikant aukščiau nei įprasta, atrodome liesesni, optiškai prailginame veido kontūrus, taip pat galime paslėpti veido nelygumus. Taigi, kamerą iškelkite aukščiau – taip fotografuojamas žmogus atrodys kur kas patraukliau.
  • Nespalvota fotografija. Geriausiai žmogaus emocijos perteikiamos juodai baltoje fotografijoje. Pasirinkus tokį fotografavimo būdą nuotraukose atsispindi tikrasis, spalvų neužgožtas vaizdas. Tai klasika išliekanti nuotrauka, kuri leidžia sutelkti dėmesį į emociją, o ne į konkrečią plaukų spalvą, tarpusavyje nederančių spalvų rūbus. Todėl būtent juodai baltos nuotraukos kiekvieną kadrą paverčia išskirtinai tobulu.

Įpročius keičiančios technologijos

Vis dažniau kasdienybės fiksavimui eiliniai vartotojai naudoja ne fotoaparatus, o į kišenes telpančius mobiliuosius. Panašu, jog naujausios technologijos šiuos įpročius dar labiau įtvirtins ne tik tarp mėgėjų, bet ir tarp fotografų profesionalų.

„Naujojo „Huawei P10“ fotografavimo funkcijos prilygsta profesionaliam fotoaparatui – pagal poreikius galima kontroliuoti apšvietimą, išlaikymą ir nuotraukos gylį. Tuo pačiu metu fotografavimas yra itin paprastas tiek fotografuojant automatiniu, tiek profesionaliu režimu. Įspūdingiausios šiuo telefonu yra būtent portretinės fotografijos – spalvoti ir nespalvoti portretai atrodo pritrenkiamai“, – sako Lukas Gricius.

„Huawei P10“ antros kartos kamerą „Huawei“ kūrė toliau bendradarbiaudama kartu su foto optikos gamintoju „Leica“. Unikali kamera užfiksuoja ryškias spalvas, sodrią juodą ir baltą, puikiai perteikia fotografuojamo vaizdo emocijas, todėl leidžia eiliniams vartotojams įvaldyti profesionalią fotografiją – kurti tobulus portretus ir asmenukes.

„Telefonas yra mano darbo įrankis – nuolat fotografuoju ir filmuoju, todėl man labai svarbu, koks jis. Be to, tuo pačiu esu ir mama, kuri stengiasi užfiksuoti svarbiausias šeimos akimirkas. Vos į rankas paėmusi naująjį telefoną pati pasijaučiau kaip vaikas, gavęs išsvajotą dovaną – mane labiausiai nustebino aukštos kokybės vaizdas“, – sako Indrė Stonkuvienė.

Pasak I. Stonkuvienės, išmokti naudotis įvairiomis fotografavimo funkcijomis buvo pakankamai lengva: „dabar esu tikra, kad „Huawei P10“ darytomis nuotraukomis galiu dalintis ne tik savo socialinių tinklų profiliuose, bet ir prireikus jas atspausdinti net ir vietoje paveikslo – kokybė vis tiek bus puiki.“

„Huawei P10“ antros kartos kamera su dviem atskirais objektyvais turi po du šviesai jautrius jutiklius, pažangią programinę įrangą. Galinės kameros 12 megapikselių RGB jutiklis, 20 megapikselių monochrominis jutiklis ir patobulinti jų sujungimo algoritmai perteikia aukštos kokybės technines ir artistines fotografijos savybes telefone.

Portretams naujajame telefone specialiai įdiegta itin greita ir tiksli 3D veido aptikimo technologija. Išmanus vaizdų algoritmas leidžia portretams pritaikyti studijinį apšvietimą ir grožio efektus, o skirtingos raiškos jutikliai bei „Hybrid Zoom“ priartinimo technologija leidžia objektą priartinti iki 2 kartų, nenukenčiant nuotraukų kokybei. Taip pat telefone yra „bokeh“ efektas, kuris sukuria itin aštrų, aiškų ir ryškesnių spalvų fotografuojamą vaizdą, o tuo tarpu aplinka susilieja ir lieka nesufokusuota.

Priekinėje 8 megapikselių „Leica“ kameroje įdiegta F/1,9 diafragma ir jutiklis, pagaunantis daugiau šviesos. Telefonai automatiškai atpažįsta, ar vartotojas darosi įprastą asmenukę, ar grupinę – pastaruoju atveju kamera persijungia į plataus kampo režimą.

Kartu su „GoPro“ sukurtas ir „Highlights“ redagavimo įrankis video istorijoms kurti iš nuotraukų ir video su muzika.




Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama