Elektronika.lt
 2024 m. balandžio 19 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Balandžio 18 d. 20:33
„Audi Q6 e-tron“ platformos inovacijos: išradingas paprastumas, 800 voltų spartusis įkrovimas ir išmanusis temperatūros valdymas
Balandžio 18 d. 17:23
Šiaulių gimnazistų išradimas gali pagerinti tragiškus matematikos egzaminų rezultatus: siūlo mokytis... žaidžiant
Balandžio 18 d. 14:22
Įvardijo, kokias didžiausias klaidas daro keliautojai: nepasitikrinę ryšio nustatymų, galite būti nepasiekiami
Balandžio 18 d. 11:15
4 iš 10 šalies gyventojų be sutikimo gauna el. laiškus su reklamomis. Ar tai teisėta?
Balandžio 18 d. 08:43
Kaip išvengti didžiausių stojančiųjų klaidų
Balandžio 17 d. 20:25
Mokėjimo kortelių duomenis internete gali pavogti: paaiškino, kaip neapsigauti ir neprarasti pinigų
Balandžio 17 d. 17:52
Roveris „Curiosity“ pradėjo naujo Marso regiono tyrimus
Balandžio 17 d. 14:35
Visapusis namų klimato valdymas su „Komfovent KOMBI“
Balandžio 17 d. 11:38
Atskleistos itin detalios smegenų nuotraukos, padarytos galingiausiu pasaulyje MRT aparatu
Balandžio 17 d. 08:23
Paprastai ir aiškiai: kodėl įspėjamuosius pranešimus kartais gauna ne visi gyventojai?
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Straipsniai » Įvykiai, visuomenė Dalintis | Spausdinti

Rugsėjo 8–9 d. vyksiantis #SWITCH! kviečia užprogramuoti sėkmę

Publikuota: 2016-08-26 12:30
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Rugsėjo 8–9 d. Vilniuje, LITEXPO, vyks jau antrasis, didžiausias Baltijos regione modernių technologijų ir verslumo renginys #SWITCH!. Dronų – padavėjų premjera Europoje, sėkmės istorijos iš vizionierių lūpų, e. verslų vilkai, besidalinantys patirtimi ir Gineso pasaulio rekordas – didžiausia programavimo pamoka. Renginyje, planuojama, dalyvaus 10 tūkstančių dalyvių – moksleivių, studentų, profesionalų, verslininkų, viešojo sektoriaus atstovų – iš Lietuvos ir užsienio. #SWITCH! yra nemokamas.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Rugsėjo 8–9 d. vyksiantis #SWITCH! kviečia užprogramuoti sėkmęRugsėjo 8–9 d. Vilniuje, LITEXPO, vyks jau antrasis, didžiausias Baltijos regione modernių technologijų ir verslumo renginys #SWITCH!. Dronų – padavėjų premjera Europoje, sėkmės istorijos iš vizionierių lūpų, e. verslų vilkai, besidalinantys patirtimi ir Gineso pasaulio rekordas – didžiausia programavimo pamoka. Renginyje, planuojama, dalyvaus 10 tūkstančių dalyvių – moksleivių, studentų, profesionalų, verslininkų, viešojo sektoriaus atstovų – iš Lietuvos ir užsienio. #SWITCH! yra nemokamas. Renginys dalinsis į dvi dalis: jaunimo ir profesionalų.

Užprogramuota sėkmė jaunimui

Jaunimo dalis – kupina įkvepiančių istorijų, plačių užmojų ir padrąsinimo Lietuvos jaunimui sieti savo ateitį su skaitmeniniu pasauliu. „Kiekvienas Lietuvos jaunas žmogus gali būti sėkmingas. Reikia tik rasti tą sritį, kurioje jo veikla būtų užprogramuota sėkmei. Esu įsitikinęs, kad artima pažintis su technologijomis, inovacijų supratimas, mokėjimas jas valdyti gali būti kodu, padėsiančiu rasti vietą skaitmeninėje ateityje“, – sako Europos Parlamento narys, #SWITCH! sumanytojas ir rengėjas Antanas Guoga.

Ar mėnulyje gali išlikti gyvybė? Kodėl verta nenuleisti rankų siekiant savo tikslų ir svajonių? Kaip mokytis žaidžiant? Kada vairuosime skraidančius automobilius? Kaip atrodys skaitmeninio amžiaus bankai? Kaip pradėti savo startuolio veiklą? Ar įmanoma dar mokykloje pradėti verslą? Į šiuos ir kitus klausimus atsakys ir savo įkvepiančia patirtimi dalinsis Jaunimo dalies pranešėjai: garsieji Radistai, A. Guoga, Emonas Šabonas, projekto „Lietuva mėnulyje“ vadovas, Artūras Rumiancevas, „Game On“ komandos narys ir kiti į skaitmenines veiklas pasinėrę profesionalai.

Jaunimui taip pat bus skirta „Cool&Crazy“ zona, kur virtualią realybę, dronų, 3D spausdintuvų, sfero robotų galimybes ir daugelį kitų technikos inovacijų galės išbandyti kiekvienas dalyvis. Jaunimas taip pat kviečiamas dalyvauti specialiai #SWITCH! „Nasdaq“ sukurtame virtualiame investiciniame žaidime „Nasdaq Baltic Stocket“. Žaidimo metu dalyviai galės greitai ir paprastai, o svarbiausia, be rizikos susipažinti su investavimu. Abi #SWITCH! dienas vyks ir „Adform“ Hakatonas, kuriame kviečiami dalyvauti ir e. verslų entuziastai, ir visi, norintys išbandyti savo jėgas kuriant skaitmeninį verslą. Šiemet „Adform“ Hakatono užduotis sukurti verslo idėją, susijusią su e. mokymu.

Vienu esminių šiemetinio #SWITCH! Jaunimo dalies akcentu taps Gineso pasaulio rekordo siekimas. Tikimas, kad į LITEXPO susirinkę vaikai, drauge mokydamiesi programuoti, pasieks pasaulio rekordą – Didžiausią programavimo pamoką pasaulyje. „Siųskime žinutę pasauliui – Lietuva yra pasiruošusi skaitmeniniam amžiui. Turime įgūdžių, energijos, žmonių, galinčių būti ne tik technologijų vartotojais, bet ir kūrėjais", – įsitikinęs A. Guoga.

Išmanus verslas išmaniose valstybėse

Profesionalų dalyje – vizionieriai, sėkmingiausių skaitmeninio verslo kompanijų vadovai ir aukšto lygmens ES bei Lietuvos ekspertai apžvelgs Europos ir pasaulio IRT tendencijas. Vyks praktiniai mokymai orientuoti į verslą, siekiantį sėkmingai augti skaitmeniniame pasaulyje. „Matome sėkmingų proveržio pavyzdžių kitose šalyse, žinome daug ambicingų, tačiau emigravusių talentų. Turime nepaprastai įdomių ir inovatyvių, bet kol kas tik siaurose rinkose dirbančių šalies bendrovių. Pasinaudoję skaitmeninės rinkos globaliomis galimybės, jos galėtų ne tik atsiriekti liūto dalį savo srityje. Noriu padėti veržliam Lietuvos verslui dar stipriau prisidėti prie šalies ekonomikos augimo, sukurti aukštos kvalifikacijos naujas darbo vietas Lietuvoje, parsivilioti šalies talentus dirbti čia“, – #SWITCH! renginio siekiais dalijosi jo iniciatorius.

Kaip mažai valstybei laimėti skaitmeninėje rinkoje, kaip tai padarė Singapūras? Kaip Didžioji Britanija iš industrinės galiūnės tapo pasauliniu technologijų centru ir kokios pamokos svarbios mums? Kokiose mokslinių tyrimų, verslo srityse lietuviai gali pasitelkti dronus? Ko imtis Europai, Lietuvai, siekiant lyderystės sparčiai augančioje programėlių ekonomikoje? Ar bitkoinai taps naujos kartos eurais ar doleriais? Kur Europos strateginių investicijų fondo (EFSI) lėšas investuoja kitos šalys ir kaip Lietuvos verslui jomis pasinaudoti? Kaip technologijos keičia religijos praktikavimo tradicijas ir kodėl malda aktuali „Facebook” kartai? Šiuos ir kitus iššūkius pirmąją #SWITCH! profesionalų dieną kartu su europarlamentaru Antanu Guoga aptars galingiausios Europoje, technologijų kompanijas vienijančios organizacijos „techUK" vienas iš vadovų narių Antony Walker, pirmą kartą į Lietuvą su verslo misija atvyksiančios bendrovės „Facebook” pardavimų vadovė Rytų ir Vidurio Europai bei Rusijai Anna-Maria Treneva, pirmąjį pasaulinį dronų-padavėjų pristatymą organizavusio Singapūro startuolio „Infinium Robotics” vadovas Junyang Woon, kiti tarptautinių skaitmeninių verslų vadovai, ekspertai iš Europos Komisijos.

Antrąją #SWITCH! profesionalų programos dieną vyks INFOBALT asociacijos „#SWITCH! Startup Pitching Session“, kurioje startuoliai varžysis dėl piniginio prizo, naujų investicijų, pristatydami savo verslą tarptautiniams investuotojams ir žiniasklaidos atstovams.

Modernių technologijų ir verslumo renginys #SWITCH! visiems dalyviams yra nemokamas. Organizatoriai prisideda ir prie moksleivių, atvykstančių iš visos Lietuvos, kelionės išlaidų bei maitinimo. Tai reiškia, kad į Vilnių rugsėjo 8–9 d., atvyks beveik 200 autobusų, vežančių moksleivius, dar dalis moksleivių į #SWITCH! keliaus traukiniais su 50 proc. nuolaida. Kad tokio masto renginys būtų įgyvendintas, neprašant mokesčio iš jo dalyvių, įmanoma tik partnerių ir rėmėjų pagalba. Prie renginio organizavimo prisidėjo pagrindiniai patneriai: „Swedbank“, „Google“, o taip pat kiti rėmėjai: „Alegro“, „Atea“, A. Guogos paramos fondas, „King“, „Nasdaq“, „Lietuvos geležinkeliai“, „Nestle“, „Akvilė“, „Coffee Inn“, „NOD Baltic“, „ACC“, „Comfort Hotel“ ir daugelis kitų įmonių bei organizacijų. Partnerių ir rėmėjų dėka renginys tapo prieinamas gausiam skaičiui jaunimo ir profesionalų iš visos Lietuvos.

Trumpa #SWITCH! programos apžvalga

Ketvirtadienis, rugsėjo 8 d.

  • Jaunimo dalies atidarymas – EP nario, #SWITCH! sumanytojo ir rengėjo Antano Guogos įžanginis žodis. Iškart po to Radistai Jonas Nainys ir Rolandas Mackevičius dalinsis savo įžvalgomis, kaip darbas radijuje apvertė jų pasaulį ir kaip technologijos padeda siekti užsibrėžtų tikslų.
  • 6 pranešimai jaunimui: verslumas, revoliucinės idėjos, galinčios pakeisti pasaulį, technologijų žingsniai į mūsų kasdienybę.
  • #SWITCH! veiks „Cool&Crazy“ erdvė, skirta jaunimui supažindinti su technologiniais išradimais ir juos gyvai išbandyti, bus pristatomi virtualios realybės modeliai, 3D spausdintuvai ir skaneriai, dronai, sfero robotai, kiti kūrybiški išradimai.
  • „Adform“ hakatonas: verslo idėjas e. mokymosi tema kurs komandos iš jaunųjų programuotojų, dizainerių, produktų bei verslo vystytojų, e. verslo entuziastų ir kitų kūrybingų žmonių. Dalyviai dvi dienas vystys elektroninio verslo idėjas ir jų pritaikymą realiam gyvenimui. Jų sukurtus produktus vertins komisija, o laimėtojams bus išdalinti vertingi prizai, kuriuos įteigė „Adform“, „Nasdaq“ ir „Aviva“.
  • Profesionalų dalies atidarymo sesija: du Toniai – Antony Walker, bene galingiausios Europoje, technologijų kompanijas vienijančios organizacijos „techUK“ vienas iš vadovybės narių ir Antanas Guoga, praktiškai išbandęs, ką reiškia kurti itin sėkmingą skaitmeninio verslo bendrovę Londone, Melburne ir kituose pasaulio miestuose – diskutuos, kaip Didžioji Britanija iš industrinės galiūnės tapo pasauliniu technologijų centru. Kokios pamokos šiame kelyje vertingiausios Lietuvai ir kaip išlaikyti ryšius su Lietuvos talentais, startuoliais, įsitvirtinusiais Londono „tech cityje“?
  • 4 pranešimai profesionalams: vizionieriai, sėkmingiausių skaitmeninio verslo kompanijų vadovai ir aukšto lygmens ekspertai iš ES bei pažangių Lietuvos institucijų apžvelgs Europos ir pasaulio IRT tendencijas. Čia bus galima išgirsti „Facebook“, „Google“, „Alegro“, „King“ (Candy Crush Saga), investicijų žinovų, Europos Komisijos, Lietuvos viešojo sektoriaus ekspertų diskusijas. Ypatinga viešnia – pirmą kartą į Lietuvą su verslo misija atvyksiančios bendrovės „Facebook” pardavimų vadovė Rytų ir Vidurio Europai bei Rusijai Anna-Maria Treneva ir jos pranešimas „Komunikacijos evoliucija“.
  • 8 praktinės sesijos profesionalams: nuo „Facebooko“ pasikinkymo verslo naudai iki pasinaudojimo EFSI ir kitų finansinių instrumentų teikiamomis galimybėmis metodikos; nuo naujausių atsiskaitymo už prekes ir paslaugas tendencijų iki nuoseklaus pradžiamokslio, kaip pirminę idėją atvesti iki galutinio produkto. Tai bus praktinių patarimų sesijos, kuriose pakviesti dalyvauti 1200 profesionalų iš privataus ir viešojo sektorių turės progą akis į akį pabendrauti su e. verslų vilkais.
  • Diskusija apie tikėjimą ir skaitmeninį amžių su kun. Ričardu Doveika. Nors Dievo žodis katalikiškame pasaulyje išliko nepakitęs tūkstantmečius, aplinkybės, supančios mus kasdienybėje pakito neatpažįstamai. Kaip skaitmeniniame amžiuje skelbti Dievo žodį, kaip skaitmeniniai įrankiai gali padėti Bažnyčiai, o Bažnyčia – skaitmeninių laikų gyventojams? Diskusija vyks lietuviškai.
  • Kviestinis priėmimas, kuriame pirmą kartą Europoje bus pristatyti dronai – padavėjai (dėl dalyvavimo prašome kreiptis į organizatorius atskirai).
  • Į #SWITCH! bus galima atvykti virtualiosios realybės kalneliais. „Uber“ ir #SWITCH! kartu su „Samsung Gear VR“ bei „Aresi Labs“ kviečia pasinaudoti išskirtine galimybe: „Uber“ kelionės metu bus galima patirti išskirtinius pojūčius, kuriuos suteikia virtualioji realybė. Kaip užsakyti „VR Cars“?
    • Rugsėjo 8-tą dieną atsidarykite savo „Uber“ programėlę;
    • Nustatykite buvimo vietą ir išsikvieskite automobilį;
    • Turėsite galimybę į #SWITCH! važiuoti mėgaudamiesi virtualiaisiais kalneliais.

Penktadienis, rugsėjo 9 d.

  • Pasaulio Gineso rekordo siekimas: didžiausia programavimo pamoka, kurioje garsi informacinių technologijų prof. Valentina Dagienė mokys vaikus pirmųjų programavimo žingsnelių. Tikimasi, kad pavykus pasiekti šį rekordą Lietuva bus įamžinta Pasaulio Gineso rekordų knygoje, kaip pažangi, atvira naujovėms ir perspektyvią jaunąją kartą auginanti valstybė.
  • INFOBALT asociacijos „#SWITCH! Startup Pitching Session“. Startuoliai – nors ir didelės rizikos, tačiau ir didelį potencialą greitai augti turinčios kompanijos, vis dažniau pritraukiančios milijardines investicijas. INFOBALT asociacija prisideda prie lietuviškojo „vienaragio” atsiradimo ir kuria startuolius bei investuotojus vienijančią platformą – organizuoja startuolių projektų pristatymo (angl. pitching) sesiją. Jos metu startuoliai, idėjų generatoriai, kūrėjai bei inovacijų entuziastai turės 3 minutes savo verslo idėjomis sužavėti tarptautinę IRT ekspertų komisiją, potencialius investuotojus ir startuolių akseleratorius. Programoje vyks ir individualūs pasimatymai su investuotojais (Speed Dating), kontaktų vakarėlis (Networking & After Party). Sesijoje bus pakviesti dalyvauti 20 startuolių, idėjų generatorių, inovacijų entuziastų.
  • Tęsis Jaunimo programos pranešimai.
  • Ir toliau veiks „Cool&Crazy“ erdvė.
  • „#SWITCH! Challenge“ (hakatonas): tęsis darbas komandose, vyks apdovanojimų ceremonija.



Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama