Elektronika.lt
 2024 m. balandžio 19 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Balandžio 19 d. 11:21
Dirbtinis intelektas apskaitos pasaulyje – ar jis pakeis įprastus darbuotojus?
Balandžio 19 d. 08:52
Prie ekranų vaikai praleidžia ilgiau, nei manote: įveikti tėvų kontrolės nustatymus jiems – juokų darbas
Balandžio 18 d. 20:33
„Audi Q6 e-tron“ platformos inovacijos: išradingas paprastumas, 800 voltų spartusis įkrovimas ir išmanusis temperatūros valdymas
Balandžio 18 d. 17:23
Šiaulių gimnazistų išradimas gali pagerinti tragiškus matematikos egzaminų rezultatus: siūlo mokytis... žaidžiant
Balandžio 18 d. 14:22
Įvardijo, kokias didžiausias klaidas daro keliautojai: nepasitikrinę ryšio nustatymų, galite būti nepasiekiami
Balandžio 18 d. 11:15
4 iš 10 šalies gyventojų be sutikimo gauna el. laiškus su reklamomis. Ar tai teisėta?
Balandžio 18 d. 08:43
Kaip išvengti didžiausių stojančiųjų klaidų
Balandžio 17 d. 20:25
Mokėjimo kortelių duomenis internete gali pavogti: paaiškino, kaip neapsigauti ir neprarasti pinigų
Balandžio 17 d. 17:52
Roveris „Curiosity“ pradėjo naujo Marso regiono tyrimus
Balandžio 17 d. 14:35
Visapusis namų klimato valdymas su „Komfovent KOMBI“
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Straipsniai » Įvykiai, visuomenė Dalintis | Spausdinti

Startuoja jungtinė KTU ir Pietų Danijos universiteto fizikos studijų krypties doktorantūra

Publikuota: 2016-07-21 15:19
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Nuo 2017 metų jauniesiems Lietuvos tyrėjams atsiveria naujos perspektyvos – jie galės įgyti tarptautinį fizikos krypties mokslų daktaro laipsnį. Tokia galimybė atsiranda Lietuvos mokslo tarybai patvirtinus jungtinę Kauno technologijos universiteto ir Pietų Danijos universiteto Fizikos studijų krypties doktorantūros programą. Specialistai neabejoja, kad šis sprendimas svarbus visos šalies mastu.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Nuo 2017 metų jauniesiems Lietuvos tyrėjams atsiveria naujos perspektyvos – jie galės įgyti tarptautinį fizikos krypties mokslų daktaro laipsnį. Tokia galimybė atsiranda Lietuvos mokslo tarybai patvirtinus jungtinę Kauno technologijos universiteto (KTU) ir Pietų Danijos universiteto (PDU) Fizikos studijų krypties doktorantūros programą. Specialistai neabejoja, kad šis sprendimas svarbus visos šalies mastu.

KTU Medžiagų mokslo (MMI) ir PDU Madso Clauseno institutai glaudžiai bendradarbiauja daugiau nei dešimtmetį, todėl jungtinė doktorantūros programa yra natūralus žingsnis dar glaudesnio bendradarbiavimo link. Universitetai kartu aktyviai dalyvavo „Nordforsk“ ir „Nexus“ finansuojamuose projektuose bei Baltijos šalių regiono programos „Technet-nano“ projekte. Danijos mokslininkai KTU „Santakos“ slėnyje padėjo įrengti pirmąjį Lietuvoje ISO 5 klasės „švarųjį kambarį“.

PDU M. Clauseno instituto vadovui, visame pasaulyje pripažintam mikro ir nanotechnologijų specialistui prof. Horstui-Günteriui Rubahnui 2015 m. gruodį buvo įteiktos KTU garbės daktaro regalijos, o KTU MMI direktorius prof. Sigitas Tamulevičius 2016 m. birželį tapo Pietų Danijos universiteto garbės profesoriumi. „Seimas ir Vyriausybė yra užsibrėžę ambicingus planus, kuriais norima vystyti aukštųjų technologijų slėnius ir klasterius, užtikrinti kokybiškus mokslo tyrimus ir studijas, kokybišką aukščiausios kvalifikacijos mokslininkų ruošimą ir palaikyti tolygią Lietuvos regionų plėtrą – prie visų šių planų įgyvendinimo neabejotinai prisidėsime ir mes, vykdydami jungtinę Fizikos doktorantūros studijų programą“, – teigia KTU Matematikos ir gamtos mokslų fakulteto (MGMF) dekanė Bronė Narkevičienė.

Startuoja jungtinė KTU ir Pietų Danijos universiteto fizikos studijų krypties doktorantūra

Tarptautiniu mastu pripažintas diplomas

KTU yra vienintelis universitetas Lietuvoje, priklausantis Europos šiuolaikinių medžiagų fizikos ir chemijos doktorantūros tinklui (angl. Physics and Chemistry of Advanced Materials). Kartu su kitomis aukštosiomis mokyklomis, KTU partneris tinkle yra ir Pietų Danijos universitetas, todėl būsimų jungtinės Fizikos doktorantų veiklą, mokslinius tyrimus ir studijas išskirtinai koordinuos kiti penkiolikos tinklo universitetų atstovai bei mokslininkai.

Pagal tarptautinės doktorantūros organizacijos nustatytus reikalavimus, būsimi doktorantai jungtinių studijų metu privalės ne mažiau, nei vieną semestrą praleisti partnerio universitete, kuriame turės išklausyti bent vieną paskaitų kursą ir jame atlikti mokslinius tyrimus.

Daktaro laipsnį įgiję absolventai gaus KTU diplomą ir dviejų universitetų rektorių pasirašytą pažymą, įrodančią, jog studentas dalyvavo Europos doktorantūros tinklo vykdomosiose studijose, o kursas buvo atliktas bendrai, suvienijus KTU ir Pietų Danijos universiteto pajėgas.

Judumas – abiem kryptim

„Madso Clauseno instituto mokslininkai pasiūlė keletą studijų modulių, kuriuos doktorantai galės laisvai rinktis ir išklausyti nukeliavę stažuotis tenai. Du nariai iš Danijos priklausys programos komisijai, kuri vertins ir prižiūrės visą studijų procesą. Visu jungtinės Fizikos doktorantūros studijų programos metu, danai studijų procese dalyvaus tiek formaliuose doktorantūros procesuose, tiek ir bendruose tyrimuose, suteikdami lietuviams galimybę dirbti jų mokslininkų grupėse bei laboratorijose“, – pasakoja KTU MMI direktorius Sigitas Tamulevičius.

Universiteto senato Mokslo ir inovacijų komiteto pirmininko teigimu, tiek seminaruose, kuriuose vyks atsiskaitymai, tiek darbų gynimuose dalyvaus abejų šalių atstovai, todėl judumas vyks abejomis kryptimis – Pietų Danijos universiteto doktorantai atvyks į KTU ir atvirkščiai.

Kaune stiprins fizikos mokslų potencialą

S. Tamulevičiaus teigimu, studentai, dalyvausiantys jungtinėje doktorantūros programoje, telks fizikos mokslų potencialą laikinojoje sostinėje (iki šiol fizikos krypties doktorantūra vykdyta tik Vilniuje) bei turės galimybę pasisemti neįkainojamos patirties iš Danijos mokslininkų, kuria vėliau pasidalins grįžę į KTU. „Bendradarbiaudami su Pietų Danijos universitetu, pasinaudosime galimybe fizikos mokslų sritį sustiprinti Kaune. Mūsų doktorantai turės galimybę dirbti svarbių mokslo pasiekimų turinčioje danų mokslininkų grupėje, kuri dirba nano-technologijų srityje“, – akcentuoja S. Tamulevičius.

B. Narkevičienė antrina, kad kaupti fizikos mokslų potencialą Kaune svarbu ir dėl jaunųjų tyrėjų ateities galimybių. Jungtinė trečiosios pakopos studijų programa doktorantams atvers siekti aukštų pozicijų verslo ar pramonės įmonėse bei vykdyti tolimesnę akademinę veiklą.

„Būsimieji Fizikos doktorantai naudosis eksperimentine-analitine įranga, sukaupta ne tik KTU „Santakos“ slėnyje ar Lietuvos energetikos institute, bet ir technologijomis, kuriomis disponuoja Pietų Danijos universitetas. Doktorantūros procese dalyvausiantys danų mokslininkai iš esmės išplės mokslinės kompetencijos, tyrimų tematikų ir tarptautinio bendradarbiavimo galimybes“, – sako B. Narkevičienė.

Turės įtakos įvairioms mokslo sritims

KTU MGMF dekanė pabrėžia, jog tokia perspektyvi doktorantūros programa itin svarbi KTU. Kuruojant Europos doktorantūros tinklo studijas stiprinamas fundamentinių mokslų, be kurių neįsivaizduojama sėkmingų technologinių ir inžinerinių mokslų raida, pagrindas.

Ruošiant fizikos mokslininkus, užtikrinamas akademinio potencialo perimamumas, o pati jungtinė Fizikos doktorantūros programa turi didelės įtakos tarpdiscipliniškumui ir inovacijoms, kitų mokslo sričių kokybei: atliekant fizikinius tyrimus, sukuriami nauji metodai ir priemonės, technologijos, kurios gali būti sėkmingai panaudotos ir kitoje sferoje, pavyzdžiui, medžiagų, chemijos, elektros ir elektronikos bei matavimų inžinerijoje.

„Suteikta teisė organizuoti jungtinę Fizikos doktorantūros programą yra susijusi su KTU MGMF ir MMI mokslininkų pasiekimų pripažinimu. Puikūs rezultatai visada ateina per sunkų, nuolatinį ir sistemingą darbą. Turėjome įdėti daug pastangų, kad turėtume galimybę vykdyti jungtinę doktorantūros programą su Pietų Danijos universitetu, todėl džiaugiamės, kad mūsų kruopštus darbas pasiteisino“, – teigia B. Narkevičienė.




Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama