Elektronika.lt
 2024 m. kovo 28 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Kovo 28 d. 20:32
„Elektrum Lietuva“ į elektromobilių įkrovimo tinklo plėtrą šiemet investuos 9 mln. eurų
Kovo 28 d. 17:25
NASA „BurstCube“ palydovas paleistas tirti galingiausius sprogimus kosmose
Kovo 28 d. 14:50
„Logitech“ pristato „Signature Slim“ klaviatūrą ir darbo bei gyvenimo derinį prie rašomojo stalo
Kovo 28 d. 11:17
Kaip atrodys mokslai, studijos ir darbas DI eroje: pagrindiniai parodos „Karjera & studijos Lietuvoje“ akcentai
Kovo 28 d. 08:52
Jungikliai pagaminti iš atliekų – naujovė tvariems namams
Kovo 27 d. 20:30
Saulės elektrinė – daugiabučio balkone: ar tai įmanoma Lietuvoje? (1)
Kovo 27 d. 18:19
4 išmanūs sprendimai, leidžiantys efektyviai taupyti elektrą
Kovo 27 d. 16:36
Ekspertė apie dirbtinį intelektą ir darbuotojų produktyvumą: „Svarbu suprasti, jog nėra vieno stebuklingo įrankio, kuris išspręstų visas problemas“
Kovo 27 d. 14:14
„Philips Monitors“ E1 serija turės tris naujus daugiafunkcinius modelius, skirtus hibridiniam ir nuotoliniam darbui
Kovo 27 d. 12:43
Reikalavimas elektrifikuoti penktadalį stovėjimo vietų glumina verslą: nukentės galutiniai vartotojai
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Straipsniai » Įvykiai, visuomenė Dalintis | Spausdinti

10 svarbiausių faktų apie debesų kompiuterijos rinkoje vyraujančias tendencijas

Publikuota: 2015-10-06 08:16
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Autorius: Jonas Bunevičius
Aut. teisės: ©Tinklaraštis „įDebesis“
Inf. šaltinis: Tinklaraštis „įDebesis“

Debesų kompiuterijos pagrindu plėtojami sprendimai visam IT sektoriui kas metus sukuria vis didesnę pridėtinę vertę. Šiuo metu jau galima drąsiai teigti, kad bene pagrindiniais elektroniniais įrenginiais, kurie visuomenei leido greitai perprasti ir įvertinti „debesies“ principus, tapo ne kas kita, o išmanieji telefonai bei planšetiniai kompiuteriai.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Debesų kompiuterijos pagrindu plėtojami sprendimai visam IT sektoriui kas metus sukuria vis didesnę pridėtinę vertę. Šiuo metu jau galima drąsiai teigti, kad bene pagrindiniais elektroniniais įrenginiais, kurie visuomenei leido greitai perprasti ir įvertinti „debesies“ principus, tapo ne kas kita, o išmanieji telefonai bei planšetiniai kompiuteriai. Būtent šių daugiafunkcinių įrenginių atsiradimas bei kartu su tuo akivaizdžiai išaugęs vartotojų mobilumo poreikis tarsi sukūrė debesų kompiuterijos prekinį ženklą.

Šiame plėtros etape „debesies“ sprendimai tapo bene pagrindiniu produktyvumo įrankiu, kuris tiek verslo, tiek privačiam segmentui leidžia įvairios paskirties darbus atlikti kur kas efektyviau ir visiškai nepriklausomai nuo esamos geografinės vietovės. Tai labai įprastas ir dažnai sutinkamas, tačiau abstraktus debesų kompiuterijos rinkos segmentui apibūdinti naudojamas teiginys. Vis dėlto tuo remiantis tiksliai negalima įvertinti, kokios tendencijos iš tikrųjų vyrauja „debesies“ rinkoje. Norėdami išsklaidyti šias abejones, pateikiame dešimt svarbiausių faktų apie šiuo metu debesų kompiuterijos industrijoje vyraujančias tendencijas.

1. Debesų kompiuterijos rinkos dydis

„Global Industry Anlyst, Inc“ teigia, kad 2017 metais debesų kompiuterijos pagrindu kuriamų paslaugų rinkos vertė pasieks 127 mlrd. JAV dolerių. Tuo tarpu „Centaur Partners“ atliktas tyrimas ypatingai geras prognozes numato debesų kompiuterijos kaip programinės įrangos paslaugos SaaS (angl. Software as a Service) rinkai. Pasak „Centaur Partners“, SaaS teikiamų paslaugų rinkos vertė, 2011 metais siekusi 13,5 mlrd. JAV dolerių, iki 2016 metų turėtų išaugti iki 32,8 mlrd. JAV dolerių. Toks spartus SaaS rinkos vertės augimas aiškiai nurodo, kad programinės įrangos, veikiančios „debesyje“, panaudojimo lankstumu pasitiki vis daugiau verslo bendrovių.

2. „Debesis“ keičia programinės įrangos kūrimo modelius

Kadangi susidomėjimas SaaS sprendimais nuolatos auga, tampa akivaizdu, kad debesų kompiuterija šiuo metu taip pat aktyviai prisideda prie programinė įrangos kūrimo, jos platinimo bei licencijavimo modelio pasikeitimų. Tai padeda ne tik paspartinti norimos programinės įrangos įsigijimo bei jos paruošimo naudojimui procesus, tačiau taip pat kaip reikiant apriboja piratavimo skaitmeninėje erdvėje galimybes. Vis dėlto, nors SaaS sprendimai yra minimi ir naudojami dažniausiai, debesų kompiuterija analogiškai įnešė akivaizdžių pasikeitimų ir verslo įmonių IT infrastruktūros ar jos platformų bei duomenų bazių kūrimo procese, taikant tokius „debesies“ paslaugų modelius, kaip IaaS, PaaS ar DBaaS.

3. Susidomėjimas infrastruktūra kaip paslauga (IaaS) taip pat populiarėja

Kita labai svarbi debesų kompiuterijos plėtros kryptis – infrastruktūra kaip paslauga IaaS (angl. Infrastructure as a Service). IaaS paslaugas šiuo metu dažniausiai renkasi pakankamai gerai rinkoje įsitvirtinusios kompanijos. Pavyzdžiui, „Ovum“ prognozuoja, kad ir toliau išliekant tokiam susidomėjimui IaaS sprendimais, jau 2016 metais net 80 % įmonių savo versle naudos „debesies“ infrastruktūros kaip paslaugos sprendimus. Tuo tarpu tyrimų bendrovė „Gartner“ tvirtina, kad pasaulinės IaaS sprendimų rinkos išlaidos šiais metais padidėjo net 32,8 % ir dabar sudaro net 16,5 mlrd. JAV dolerių. Vis dėlto, rinkos ekspertai pabrėžia, kad IaaS populiarėjimas įtakoja spartų duomenų perdavimų tinklų apkrovos didėjimą, todėl renkantis debesų kompiuterijos paslaugų tiekėją svarbu įvertinti net ir pačias mažiausias dedamąsias.

4. Hibridiniam „debesiui“ dažniausiai teikiama pirmenybė

Šiais metais „RightScale“ atlikta apklausa debesų kompiuterijos tema atskleidė, kad net 55 % planuojančių versle diegti debesų kompiuterijos sprendimus riktųsi hibridinį modelį. Analogiškai, tokios pačios nuomonės laikosi ir tos bendrovės, kurios net ir šiuo metu naudoja „debesies“ sprendimus. Ši apklausa taip pat atskleidė, kad tik 14 % procentų apklaustųjų yra pasiryžę visą savo skaitmeninę informaciją saugoti viešajame „debesyje“, tačiau ji vis tiek būtų patikima ne vienam, o bent kelioms debesų kompiuterijos sprendimus teikiančioms bendrovėms. Tokios tendencijos parodo, kad verslo segmento klientai kol kas nėra linkę pilnai pasitikėti debesų kompiuterijos saugumu.

5. Debesų kompiuterija keičia įmonių požiūrį į IT skiriamas išlaidas

„Debesies“ paslaugų sprendimams skiriamos išlaidos kiekvienais metais nuosekliai auga, o tai, žinoma, taip pat keičia verslo įmonių požiūrį į ankščiau buvusį populiarų tradicinį IT ūkio priežiūros modelį. Kitaip sakant, bendrovės tiki, kad IT infrastruktūros išlaidas galima sumažinti jos priežiūrą patikėjus tikriesiems specialistams bei atsisakant iki šiol buvusių atitinkamų darbuotojų etatų.

Pavyzdžiui, „Goldman Sachs“ prognozuoja, kad iki 2018 metų įmonių debesų kompiuterijai skiriamos išlaidos sudarys apie 11 % visų IT išlaidų. Kadangi šiuo atveju kalbama apie verslo įmones, net neabejojama, kad labiausiai prie šių išlaidų augimo prisidės susidomėjimas IaaS ir PaaS „debesies“ sprendimais.

6. SMAC techninių sprendimų visuma populiarėja dėl „debesies“

Lietuvoje sutikti ką nors naudojant terminą SMAC (angl. social, mobile, analytics, cloud), kuris apjungia socialinių tinklų, mobiliųjų įrenginių, duomenų analitikos ir „debesies“ techninius sprendimus kol kas sunku. Vis dėlto atliekami tyrimai rodo, kad esminė SMAC populiarumą lemianti priežastis yra ne kas kita, o debesų kompiuterija. Net 53 % „IDG“ rinkos tyrime dalyvavusių asmenų pabrėžė, kad spartus SMAC techninių sprendimų visumos populiarumo augimas yra susijęs su debesų kompiuterijos paslaugų kuriama pridėtine verte.

7. Sąnaudų taupymas ir integracijos į rinką laikas

Galima rasti begalę priežasčių kodėl debesų kompiuterijos sprendimai ir paslaugos yra tinkamos ir reikalingos vienai ar kitaip kompanijai, tačiau yra kelios aiškiai matomos tendencijos, kurios tokiems techniniams sprendimas leido išpopuliarėti. Tyrimų bendrovės „451 Research“ atliktas tyrimas parodė, kad laiko sąnaudos ir išleidžiamų pinigų kiekis yra esminiai faktoriai, kurie yra svarbūs plėtojant bet kurį verslą. Būtent šie aspektai yra neatsiejama debesų kompiuterijos sprendimų dalis. Taigi „debesis“ vis dažniau tampa jei ne rinkos senbuvių, tai bent jau naujų verslo rinkos žaidėjų pagrindiniu koziriu, kuris leidžia greitai kurti norimus sprendimus bei paslaugas.

8. Viešoji debesų kompiuterija kol kas išlieka populiaresnė

Jau anksčiau minėta „RightScale“ atlikta apklausa parodė, kad šiuo metu rinkoje dominuoja viešoji debesų kompiuterija. Net 93 % šios apklausos dalyvių teigė naudojantys „debesies“ sprendimais, o net 88 % iš jų patvirtino, kad naudojasi viešąją debesų kompiuterija. Šios tendencijos leidžia manyti, kad didesnis viešojo „debesies“ populiarumas labiausiai susijęs su patraukliomis paslaugų kainomis. Tuo tarpu privataus „debesies“ kūrimas reikalauja ne tik didesnių pradinių išlaidų, bet ir specifinių techninių žinių.

9. Debesų kompiuterijos duomenų centrų apkrova nuolat auga

„Cisco“ prognozuoja, kad jau 2018 metais net 78 % visos sukuriamos apkrovos, teikiant įvairias paslaugas ir sprendimus, aptarnaus ne kas kita, o debesų kompiuterijos pagrindu veikiantys duomenų centrai. Nors iki pat 2018 metų taip pat prognozuojama ir dvigubai padidėjusi įprastinių duomenų centrų apkrova, „debesies“ pagrindu veikiantiems duomenų centrams tenkančios apkrovos turėtų patrigubėti.

10. „Amazon Web Service“ dominuoja viešojo „debesies“ rinkoje

„Amazon“ ir jų AWS (angl. Amazon Web Service) teikiami viešieji debesų kompiuterijos paslaugų sprendimai neabejotinai dominuoja rinkoje. Jau aptartos „RightScale“ apklausos metu paaiškėjo, kad „Amazon“, kaip savo viešojo „debesies“ tiekėją, yra pasirinkę net 50 % apklaustųjų. Tuo tarpu antroje vietoje rikiuojasi „Microsoft“ ir jų „Azure“ teikiami IaaS ir PaaS debesų kompiuterijos sprendimai, tačiau nei vienam iš jų neatitenka didesnė nei 19 % viešojo „debesies“ rinkos dalis.


įDebesis



Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama