Elektronika.lt
 2024 m. kovo 28 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Kovo 28 d. 14:50
„Logitech“ pristato „Signature Slim“ klaviatūrą ir darbo bei gyvenimo derinį prie rašomojo stalo
Kovo 28 d. 11:17
Kaip atrodys mokslai, studijos ir darbas DI eroje: pagrindiniai parodos „Karjera & studijos Lietuvoje“ akcentai
Kovo 28 d. 08:52
Jungikliai pagaminti iš atliekų – naujovė tvariems namams
Kovo 27 d. 20:30
Saulės elektrinė – daugiabučio balkone: ar tai įmanoma Lietuvoje? (1)
Kovo 27 d. 18:19
4 išmanūs sprendimai, leidžiantys efektyviai taupyti elektrą
Kovo 27 d. 16:36
Ekspertė apie dirbtinį intelektą ir darbuotojų produktyvumą: „Svarbu suprasti, jog nėra vieno stebuklingo įrankio, kuris išspręstų visas problemas“
Kovo 27 d. 14:14
„Philips Monitors“ E1 serija turės tris naujus daugiafunkcinius modelius, skirtus hibridiniam ir nuotoliniam darbui
Kovo 27 d. 12:43
Reikalavimas elektrifikuoti penktadalį stovėjimo vietų glumina verslą: nukentės galutiniai vartotojai
Kovo 27 d. 10:37
KTU mokslininkų ir partnerių bendras darbas: virtuali realybė padės mokantis chirurgijos
Kovo 27 d. 08:12
Prarasti Lietuvos mokslininkai: kodėl moksleiviai dažnai nenori tapti mokslininkais ir kaip tai pakeisti?
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Straipsniai » Įvykiai, visuomenė Dalintis | Spausdinti

Verslumo paslaptys Mokslo festivalyje

Publikuota: 2015-09-01 16:08
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė“

Dvyliktasis Nacionalinis mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė“, vyksiantis rugsėjo 10–19 dienomis, technologijų ir mokslo išradimais išjudins net dešimt Lietuvos miestų. Tarp daugiau kaip 300 renginių – įvairūs praktiniai užsiėmimai, padėsiantys moksleiviams patiems išbandyti inovatyvias technologijas įvairiose verslo srityse.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Dvyliktasis Nacionalinis mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė“, vyksiantis rugsėjo 10–19 dienomis, technologijų ir mokslo išradimais išjudins net dešimt Lietuvos miestų. Tarp daugiau kaip 300 renginių – įvairūs praktiniai užsiėmimai, padėsiantys moksleiviams patiems išbandyti inovatyvias technologijas įvairiose verslo srityse. Aplankę šiuolaikines aukštųjų technologijų ir tradicines įmones, jie pasitikrins savo verslumo gebėjimus, išgirs apie perspektyvias profesijas ir šiuolaikines investavimo bei finansines priemones.

Verslumo paslaptys Mokslo festivalyje

„Neabejoju, kad tokio pobūdžio festivaliai yra puiki galimybė pažadinti moksleivių smalsumą ir norą domėtis ne tik technologijomis, bet ir paskatinti galvoti apie inovatyvaus verslo kūrimą ateityje. Jauni žmonės yra kupini neįtikėtinų idėjų – tai matome skaičiuodami lietuviškas pradedančiąsias įmones. Tad todėl tikime, kad festivalio renginiai didžiajai daliai jaunuolių taps padrąsinimu kurti originalias ir inovatyvias idėjas bei kartu iš anksto planuoti, kaip jas būtų galima įgyvendinti praktikoje kuriant nuosavą verslą“, – sako ūkio ministras Evaldas Gustas.

Ar svajojate ateityje turėti savo verslą, o gal jau esate pradėjęs ir susiduriate su sunkumais? Kaip rasti investuotojų? Rugsėjo 16 d. Vilniuje, Lietuvos mokslų akademijos salėje, kompanijos „Nextury Ventures“ atstovas ir Robotikos mokyklos vadovas Paulius Briedis paskaitoje „Rizikos kapitalo teikiamos galimybės naujiems inovatyviems verslams. 3D spausdinimo technologijos“ papasakos, kokiais principais rizikos kapitalo investuotojai vadovaujasi, investuodami į naujus verslus, kaip atsirinkti geras 3D spausdinimo idėjas nuo blogų, kiek idėjų vienu metu plėtoti ir kur ieškoti bendraminčių.

Jūsų laukia ekskursijos pažangiausiose aukštųjų technologijų kompanijose. Dalyvaudami Saulėtekio slėnio technologijų ir inovacijų centro renginiuose rugsėjo 15-ąją, moksleiviai galės apsilankyti Fizinių ir technologijos mokslų centro (FTMC) Fizikos instituto Lazerinių technologijų ir Nanoinžinerijos skyriuose. Sužinosite, kaip kuriamos vieno lusto platformos itin tiksliai ir greitai medicininei diagnostikai, kas yra nanofotonika, kaip veikia 3D spausdintuvai ir kaip gimsta moderniausi skaiduliniai lazeriai. UAB „Ekspla“ su partneriais šiuo metu kuria galingiausią lazerį pasaulyje. Jos specialistai pademonstruos, kaip kuriami lazeriai, su kuriais dirba mokslininkai žymiausiuose tyrimų centruose ir universitetuose: Kembridže, Harvarde, CERN‘e, Lorenco Livermoro nacionalinėje laboratorijoje, NASA ir kitur. 2015 metais atidarytas Lazerinių ir inžinerinių technologijų klasterio tyrimų centras atvėrė naujas tyrimų ir eksperimentinės gamybos galimybes Lietuvos lazerių gamintojams ir mokslo įstaigoms.

Dalyvaudami ekskursijoje biofarmacijos įmonėje TEVA /„Sicor Biotech“ išgirsite apie biofarmacinių preparatų tobulinimą, gamybą ir kontrolę, aplankysite mokslinių tyrimų centrą, kokybės kontrolės laboratorijas bei biofarmacinių vaistų gamyklą. Apie molekulines priemones ir jų reikšmę šiuolaikiniam mokslui sužinosite per ekskursijas biotechnologijų įmonėje „Thermo Fisher Scientific Baltics“. Ši kompanija daug dėmesio skiria gamtos mokslų populiarinimui. Bendras jų ir Vilniaus universiteto (VU) projektas „Mobilioji bioklasė“ – pirmoji šalyje mobili laboratorija, supažindinanti moksleivius su naujausiais biologijos mokslų pasiekimais. Laboratorija visiems norintiems suteiks unikalią galimybę bent trumpam tapti tyrėjais. Rugsėjo 10 d. ir 15 d. ji lankysis Vilniuje, VU Gamtos mokslų fakultete, o 18 dieną – festivalio Mokslo šventėje, kuri vyks Vilniaus Gedimino technikos universitete (VGTU). Biochemijos institute dr. Marius Dagys, atstovaujantis UAB „Bioanalizės sistemos“ pademonstruos, kaip kuriami biojutikliai, tiksliai nustatantys įvairių junginių (gliukozės, fruktozės, šlapalo ir kt.) koncentraciją kraujyje.

Ar norite išmokti tiesti tiltus, montuoti filmus, sukurti vaizdo klipą, valdyti kvadrokopterį arba įvairius robotus ir juos programuoti? Užsukite į Mokslo šventę VGTU. VU Mokslinės komunikacijos ir informacijos centre prof. Rimvydas Skyrius paskaitoje „Šiuolaikinis verslas ir informacinės technologijos“ paaiškins, kaip priimti šiuolaikinės verslo informacinės veiklos iššūkius: intensyvumą, daugiamatį kontekstą, kokybiško informavimo poreikius, aukštus lūkesčius ir realybę. VU Fizikos fakultete kartu su Taikomųjų mokslų institutu auginami puslaidininkinių šviestukų kristalų monoatominiai sluoksniai, bendradarbiaujant su Lietuvos ir užsienio pramonės įmonėmis. Dr. Pranciškus Vitta pademonstruos patentuotą valdomų spalvos atgavos parametrų šviestuvą, sukurtą kartu su pumpurine įmone „Ledigma“. Šis šviestuvas leidžia preciziškai pasirinkti šviesos spalvinę temperatūrą ir keisti apšviečiamų objektų spalvų sodrį.

Kaune mokslo festivalio „Erdvėlaivis Žemė“ kosminis laivas šių metų rugsėjo 11–12 dienomis nusileis ir antrus metus iš eilės pakvies į ekspediciją Kauno tvirtovės VII forte. Kartu su chemijos, fizikos, biologijos ir kitų mokslų atstovais šventės dalyviai leisis į tiriamąją kelionę po mokslo pasaulį. Dalyvaudami dvi dienas trunkančioje festivalio programoje lankytojai susipažins su naujausiais mokslo pasiekimais ir patys išbandys įvairias technologijas, atliks eksperimentus bei diskutuos su įvairių mokslo sričių specialistais.

Rengiant festivalio programą, dalyvavo ne tik aukštosios mokyklos ir kolegijos, bet ir verslo įmonės. Šventėje sužinosite apie mokslo, studijų ir verslo centro (slėnio) „Nemunas“ MTEP centrus, jų laboratorijas, turimą įrangą ir atliekamų mokslinių tyrimų kryptis. Šviesos leidykla, „Pegaso“ knygynas supažindins su naujais leidyklos „Šviesa“ parengtais chemijos, fizikos, mokslo leidiniais, kurių galėsite įsigyti. Lankytojai bus supažindinami su „Hitachi“ korporacija ir jos veikla Lietuvoje, išgirs apie kompanijos sukurtus inovatyvius sprendimus ir jos vaidmenį Visagino atominės elektrinės projekte. Erdvę informacinių technologijų kūrybos profesionalams sukurs UAB „TeleSoftas“, UAB „SneakyBox“, UAB „ADEO WEB“ bei Projekt – Dizaino studija. Kompanijos „Aqua Lingua“ įkūrėja, grafikos dizainerė Rūta Mickienė pademonstruos, kaip kiekvienas iš mūsų gali sukurti autorinį meno kūrinį. „Aqua Lingua“ (lot. vanduo, kalba) technologija, sujungdama tokias skirtingas sritis kaip fotografija ir fizika, suteikia galimybę kiekvienam tapti kūrėju. Tereikia garso – balsu ištartos frazės, sveikinimo, sugrotos ar sudainuotos melodijos, netgi knarkimo.

Mokslo festivalio diena Kauno technologijos universitete (KTU) rugsėjo 11 d. žada būti itin aktyvi ir darbinga: apsilankysite laboratorijose, kur gimsta nauji produktai ir technologijos, pradedant funkcinėmis maisto medžiagomis ir baigiant išmaniaisiais drabužiais, virtualios realybės sistemomis bei išmania elektromobilių įkrovimo stotele. Galėsite išbandyti KTU Transporto priemonių inžinerijos programos studentų sukurtą eksperimentinį hibridinį automobilį (elektromobilį). Sužinosite, kodėl ir kaip dizainas vis plačiau integruojamas į įvairias sritis: verslą, mokslą, socialinį, paslaugų sektorių, ir kaip veikia „Bloomberg“ finansų rinkų laboratorija.

Ar žinote, kad Kauno rajone veikianti įmonė „Garlita“ gamina megztinius armijai pagal NATO pripažintus techninius standartus? Ji garsėja megztiniais, prisotintais vitamino E, nuo uodų ir kitų vabzdžių apsaugančiais, pjūviams, aštriems daiktams ar karščiui atspariais drabužiais. Juos perka kone viso pasaulio specialieji būriai, kariuomenės, saugos tarnybos, NATO. Ekskursijos metu išgirsite ir apie profesinių gebėjimų reikšmę planuojant karjerą.

Klaipėdos universiteto Jūros technologijų ir gamtos mokslų fakultete pamatysite inžinerijos studentų ir dėstytojų suprojektuotą ir pagamintą pneumobilį, susipažinsite su šiuolaikinės 3D projektavimo ir simuliavimo programinės įrangos „SolidWorks“ galimybėmis.

Šiauliuose jūsų laukia renginys „Šokolado paslaptys“. Apsilankę „Rūtos“ šokolado muziejuje, susipažinsite su šokolado gamybos istorija. Susitiksite su technologu, stebėsite gamybos procesą, pamatysite, kaip „Rūtos“ saldainių fabrike šokoladas derinamas su rudens gėrybėmis, degustuosite šaltyje džiovintų uogų ir šokolado derinius. Įmonėje UAB „Salda“ susipažinsite su vėdinimo įrangos gamintojų lydere Baltijos šalyse, turinčia daugiau nei 20 metų darbo patirtį, su gamybos procesu ir produkcija.

Panevėžyje kviečiame į eksperimentinę paskaitą „Robotų pasaulis – nuo idėjos iki „gyvo“ robotuko“, vyksiančią KTU Panevėžio technologijų ir verslo fakulteto Technologijų mokymo centre. Čia esanti įranga leis 4–10 klasių mokiniams susieti žaidimą, konstravimą ir tyrinėjimą, pasineriant į fizikos, mechanikos ar inžinerinius mokslus. Užsukę į Panevėžio kolegiją, sužinosite apie projektus, jų rengimą ir naudą. Pabandysite sukurti savo pirmąjį projektą.

Apie šilumos ir elektros energijos gamybos ypatumus bei šilumos ūkyje dirbančių žmonių profesijas išgirsite, rugsėjo 15 d. apsilankę vienoje moderniausių elektrinių šalyje – AB „Panevėžio energija“, gaminančioje šilumą ir elektros energiją. Na, o ekskursija į tarptautinę Prancūzų kompanijos „Roquette” ir Lietuvos verslininkų valdomą įmonę AB „Amilina“ praplės jūsų žinias apie „baltąsias” biotechnologijas ir apie tai, kaip perdirbti grūdai atsiduria popieriuje, dantų pastoje, buitinėje chemijoje ir kitur. Festivalio renginiai – akivaizdus įrodymas, kaip mokslininkų ir inžinierių išradingumas sparčiai keičia mūsų gyvenimą ir atveria naujas galimybes.

Festivalio programą rasite interneto svetainėje www.mokslofestivalis.eu.




Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama