Elektronika.lt
 2024 m. balandžio 24 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Balandžio 24 d. 11:26
Švietimo ekspertai sutaria: universitetų aljansai – galimybė turėti geresnę švietimo sistemą
Balandžio 24 d. 08:18
„Nothing“ pristatė „Ear“ ir „Ear (a)“ belaidžius ausinukus
Balandžio 23 d. 20:24
Dauguma Lietuvos tėvų riboja vaikų laiką internete: psichologas patarė, kaip nepažeisti vaiko privatumo
Balandžio 23 d. 17:16
Peteris Higgsas: kaip itin kuklus fizikas sugalvojo dieviškosios dalelės idėją
Balandžio 23 d. 14:42
Huawei“ pristatė naujuosius „Pura 70“, „Pura 70 Pro“ ir „Pura 70 Pro+“ išmaniuosius telefonus
Balandžio 23 d. 11:27
Sukčiai iš lietuvių pernai vidutiniškai išviliojo po 74 eurus: atskleidė, kur ir kaip jie veikia
Balandžio 23 d. 08:41
Europos Komisija: KTU – pirmasis universitetas Lietuvoje pagal pritrauktas lėšas
Balandžio 22 d. 20:22
„Sony“ pristato naują „BRAVIA“ namų kino teatro garso produktus
Balandžio 22 d. 17:29
DI tendencijos: ko verta nepraleisti pro akis, kad spėtumėte įšokti į įsibėgėjusį technologijų traukinį
Balandžio 22 d. 14:28
Užderėjo pavasarinis „Facebooko“ problemų derlius – kaip jas spręsti?
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Straipsniai » Įvykiai, visuomenė Dalintis | Spausdinti

Lietuvos URM – tarp geriausiai pasaulyje išnaudojančių socialinį tinklą „Twitter“

Publikuota: 2015-04-28 12:06
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Pirmą kartą Lietuvos užsienio reikalų ministerijos (URM) paskyra @LithuaniaMFA pateko tarp penkių geriausiai abipusius ryšius palaikančių pasaulio lyderių „Twitter“ paskyrų, o aukščiausi Lietuvos vadovai per metus „Twitter“ sekėjų skaičių vidutiniškai padidino tris kartus. Tokius rezultatus atskleidė naujausias pasaulio lyderių – valstybių vadovų ir vyriausybių vadovų bei valdžios institucijų – elgsenos socialiniame tinkle „Twitter“ tyrimas „Twiplomacy“.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Pirmą kartą Lietuvos užsienio reikalų ministerijos (URM) paskyra @LithuaniaMFA pateko tarp penkių geriausiai abipusius ryšius palaikančių pasaulio lyderių „Twitter“ paskyrų, o aukščiausi Lietuvos vadovai per metus „Twitter“ sekėjų skaičių vidutiniškai padidino tris kartus.

Tokius rezultatus atskleidė naujausias pasaulio lyderių – valstybių vadovų ir vyriausybių vadovų bei valdžios institucijų – elgsenos socialiniame tinkle „Twitter“ tyrimas „Twiplomacy“, kurį kasmet vykdo pasaulinis ryšių su visuomene ir komunikacijos agentūrų tinklas „Burson-Marsteller“.

Tyrimas parodė, kad Lietuvos URM „Twitter“ paskyra buvo penkta pagal abipusių ryšių su kitomis pasaulio lyderių paskyromis rodiklį (iš viso – 86 ryšiai su pasaulio lyderių paskyromis). Bendros jungtys leidžia lyderiams ne tik sukurti platų virtualų diplomatinį tinklą, bet ir tiesiogiai asmeniškai bendrauti su kitų šalių lyderiais.

Lietuvos URM – tarp geriausiai pasaulyje išnaudojančių socialinį tinklą „Twitter“

„Šiuolaikinis diplomatas aktyviai dalyvauja socialiniuose tinkluose, formuoja komunikacinį diskursą ir bendraminčių tinklus, seka naujausią informaciją ir operatyviai reaguoja į krizines situacijas. Atstovaudamas šalį, jis negali ignoruoti pasikeitusio komunikacinio konteksto ir turi prie jo prisitaikyti“, – „Twitter“ reikšmę pabrėžė URM politikos direktorius Rolandas Kačinskas, kurio „Twitter“ paskyrą (@RKacinskas) seka daugiau nei 26 tūkst. sekėjų.

Lietuvos URM vidutiniškai paskelbia 8 įrašus per dieną, kurių pusė yra atsakymai į kitų politikų įrašus. Populiariausia ministerijos, kaip ir daugelio kitų politikų, įrašuose naudojama žymė – #Ukraine.

Lietuvos balsas „Twitter“ – stiprus

Pasak ryšių su visuomene ir integruotos komunikacijos agentūros BVRG „Burson-Marsteller“ direktoriaus Jono Blinstrubo, „Twitter“ yra efektyviausias socialinis tinklas formuoti nuomonę tarptautinėje arenoje, o Lietuvos URM bei šalies vadovai sėkmingai „Twitter“ išnaudoja „minkštajai galiai“ stiprinti.

„Lietuvos aukščiausi šalies vadovai ir užsienio politikos formuotojai tradiciškai yra aktyviausi „Twitter“ naudojai. Susidomėjimas jų žinutėmis ypač išaugo Lietuvai pradėjus pirmininkauti Europos Sąjungoje, o „kieta“ mūsų šalies pozicija dėl įvykių Ukrainoje dar labiau atkreipė įtakingų pasaulio nuomonės lyderių bei tarptautinės žiniasklaidos dėmesį į Lietuvos vadovų komunikaciją „Twitter“ tinkle, – pažymėjo J. Blinstrubas.

Lietuvoje daugiausiai „Twitter“ sekėjų turi šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė (@Grybauskaite_LT) – 65,8 tūkst. Antroje vietoje yra jos vadovas Linas Linkevičius (@LinkeviciusL), sekamas 29,7 tūkst. „Twitter“ vartotojų. Premjeras Algirdas Butkevičius (@AButkevicius) turi 3,07 tūkst. sekėjų Palyginus su 2014 m., „Twiplomacy“ tyrimo duomenimis, minimų politikų sekėjų skaičius per metus išaugo vidutiniškai 3 kartus.

Sąrašo viršūnėje – prancūzas

„Twiplomacy“ tyrimas taip pat atskleidė, kad 86 proc. visų 193 Jungtinių Tautų (JT) šalių naudoja „Twitter“, ir net 172 valstybių ir vyriausybių vadovų turi asmenines „Twitter“ paskyras.

Daugiausiai abipusių ryšių turi Prancūzijos užsienio reikalų ministras Laurent Fabius (@LaurentFabius), turintis 100 bendrų jungčių su kitais lyderiais. 2-ąją vietą užima Rusijos Užsienio reikalų ministerija (93 jungtys), o 3-ioje – Prancūzijos Užsienio reikalų ministerija.

Šiais metais, kaip ir 2014 m., populiariausiais pasaulio lyderiais „Twitter“ išliko JAV prezidentas Barack Obama (@BarackObama), turintis per 57 mln. sekėjų, ir popiežius Pranciškus (@Pontifex) su 9 paskyromis skirtingomis kalbomis ir 20 mln. sekėjų. Likusias tris pirmojo penketuko vietas dalinasi Indijos ministras pirmininkas Narendra Modi (@NarendraModi), Turkijos prezidentas Recep Tayyip Erdoğan (@RT_Erdogan) ir JAV Baltieji rūmai (@WhiteHouse).

Daugiau nei 4100 ambasadų ir ambasadorių aktyviai naudojasi „Twitter“: Kanada, Europos Sąjunga, Prancūzija, Izraelis, Meksika, Nyderlandai, Lenkija, Rusija, Ispanija, Švedija, Turkija, Ukraina, Didžioji Britanija, JAV ir daugelis kitų perkelia vis daugiau savo ambasadų ir diplomatinių misijų į „Twitter“ tinklą. Tarp kitų tyrimo išvadų:

  • 2015 m. kovo mėn. duomenimis, visi pasaulio lyderiai kartu išsiuntė 2 653 876 įrašus arba maždaug po 4 įrašus kiekvieną dieną. Pirmauja Venesuelos prezidentūra (@PresidencialVen), kuri išsiuntė beveik 60 000 įrašų, t. y. beveik po 41 įrašą per dieną.
  • Visos 669 tyrime analizuotos paskyros turi bendrą 212 283 753 sekėjų auditoriją. Vidutinis sekėjų skaičius yra 14207.
  • Tik viena iš G20 vyriausybių neturi oficialios „Twitter“ paskyros, o šeši G7 lyderiai turi asmenines paskyras. Vis dėl to, tik keletas lyderių skelbia įrašus patys, kaip Estijos prezidentas Toomas Hendrik Ilves (@IlvesToomas), Europos Tarybos prezidentas Donald Tusk (@DonaldTusk), Latvijos užsienio reikalų ministras Edgars Rinkēvičs (@EdgarsRinkevics) ir Norvegijos ministrė pirmininkė Erna Solberg (@Erna_Solberg).
  • Ilgiausiai tarp pasaulio lyderių „Twitter“ naudoja Barack Obama, prisijungęs prie jo 2007 metų kovo 5 dieną (tuo metu, kaip senatorius Obama). Meksikos prezidentas Enrique Peña Nieto (@EPN), Kanados ministras pirmininkas Elio Di Rupo (@ElioDiRupo) ir JAV Valstybės Departamentas (@StateDept) taip pat yra tarp ankstyvųjų naudotojų, ir prisijungė vėliau 2007 metais.
  • Kai kurie lyderiai naudoja „Twitter“ tik per rinkimines kampanijas. Indonezijos prezidentas Joko Widodo (@Jokowi_do2) nebeskiria dėmesio savo 2.7 mln. sekėjų nuo 2014 m. gegužės mėn. Panašus pavyzdys galėtų būti ir Čilės prezidentė Michelle Bachelet (@PrensaMichelle), kurios paskyra nebeaktyvi nuo 2014 m. kovo 11 d., t. y. rinkimų pabaigos.
  • Afrikoje daugiausia sekėjų (842 260) turi Ruandos prezidentas Paul Kagame (@PaulKagame), 2-oje vietoje yra Kenijos vadovas Uhuru Kenyatta (@UKenyatta). Ruandos prezidentas taip pat tituluojamas šnekiausių pasaulio lyderiu – 86 % jo įrašų sudaro atsakymai į kitų „Twitter“ naudotojų įrašus.



Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama