Elektronika.lt
 2024 m. kovo 29 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 StraipsniaiSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Įvykiai, visuomenė
 - Pažintiniai, įdomybės
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Kovo 28 d. 20:32
„Elektrum Lietuva“ į elektromobilių įkrovimo tinklo plėtrą šiemet investuos 9 mln. eurų
Kovo 28 d. 17:25
NASA „BurstCube“ palydovas paleistas tirti galingiausius sprogimus kosmose
Kovo 28 d. 14:50
„Logitech“ pristato „Signature Slim“ klaviatūrą ir darbo bei gyvenimo derinį prie rašomojo stalo
Kovo 28 d. 11:17
Kaip atrodys mokslai, studijos ir darbas DI eroje: pagrindiniai parodos „Karjera & studijos Lietuvoje“ akcentai
Kovo 28 d. 08:52
Jungikliai pagaminti iš atliekų – naujovė tvariems namams
Kovo 27 d. 20:30
Saulės elektrinė – daugiabučio balkone: ar tai įmanoma Lietuvoje? (1)
Kovo 27 d. 18:19
4 išmanūs sprendimai, leidžiantys efektyviai taupyti elektrą
Kovo 27 d. 16:36
Ekspertė apie dirbtinį intelektą ir darbuotojų produktyvumą: „Svarbu suprasti, jog nėra vieno stebuklingo įrankio, kuris išspręstų visas problemas“
Kovo 27 d. 14:14
„Philips Monitors“ E1 serija turės tris naujus daugiafunkcinius modelius, skirtus hibridiniam ir nuotoliniam darbui
Kovo 27 d. 12:43
Reikalavimas elektrifikuoti penktadalį stovėjimo vietų glumina verslą: nukentės galutiniai vartotojai
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Straipsniai » Įvykiai, visuomenė Dalintis | Spausdinti

„Deloitte“ paskelbė sparčiausiai augančių Vidurio Europos technologijų įmonių penkiasdešimtuką

Publikuota: 2014-10-20 12:10
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Tarptautinė audito ir verslo konsultacijų įmonė „Deloitte“ paskelbė 2014 m. penkiasdešimties sparčiausiai augančių Vidurio Europos technologijų įmonių reitingą „Technology Fast 50“, kuriame gausu pokyčių. Vienas esminių reitingo pokyčių yra tas, kad keturios iš penkių bendrovių, kurių pajamos per pastaruosius penkerius metus (2009–2013 m.) augo sparčiausiai, reitinge yra naujos.

 Rodyti komentarus (0)
Įvertinimas:  1 2 3 4 5 

Tarptautinė audito ir verslo konsultacijų įmonė Deloitte paskelbė 2014 m. penkiasdešimties sparčiausiai augančių Vidurio Europos technologijų įmonių reitingą „Technology Fast 50“, kuriame gausu pokyčių.

  • Šiais metais į penkiasdešimtuką pateko net trys Lietuvos technologijų bendrovės: UAB „Ruptela“, UAB „Data House“ ir UAB „nSoft“;
  • Vidutinis metinis reitingo „Fast 50“ įmonių augimas padidėjo nuo 671 proc. 2013 m. iki 698 proc.;
  • 26 bendrovės į reitingą pateko pirmą kartą, 10 – reitinge pakilo, o 14 – užėmė žemesnes pozicijas;
  • Šių metų penkiasdešimtuką sudaro bendrovės iš 10-ies šalių: Lenkijos (17), Vengrijos (10), Rumunijos (6), Kroatijos (4), Čekijos, Lietuvos ir Slovakijos (po 3 iš kiekvienos šalies), Serbijos (2) bei Bulgarijos ir Estijos (po 1);
  • Į reitingą daugiausiai pateko programinės įrangos bendrovių – 26, 12 interneto ir 6 telekomunikacijų ar tinklų įmonės.

Vienas esminių reitingo pokyčių yra tas, kad keturios iš penkių bendrovių, kurių pajamos per pastaruosius penkerius metus (2009–2013 m.) augo sparčiausiai, reitinge yra naujos.

Pirmąją reitingo poziciją užėmė Vengrijos internetinė nekilnojamojo turto bendrovė „Szallas.hu“, kurios pajamų augimas per pastaruosius penkerius metus siekė 2259 proc. Antroji vieta atiteko Lenkijos finansinių palyginimų internetinei svetainei „Comperia.pl“ (1962 proc.), kuri 2013 m. reitinge užėmė ketvirtąją vietą. Į kitas tris pozicijas taip pat pateko naujos bendrovės: Serbijos „High tech engineering centre“ (1777 proc.), Rumunijos programinės įrangos gamintoja ITNT (1433 proc.) ir Lenkijos tinklų vystymo agentūra „Netguru“ (1386 proc.).

Lietuvos technologijų įmonės

Į penkiasdešimtuką šiemet pateko trys Lietuvos bendrovės. Aukščiausią septintą poziciją užėmė telekomunikacijų bendrovė „Ruptela“ (praėjusiais metais – 5 vieta), kuri naudodama pažangiausias technologijas, efektyviai teikia inovatyvias transporto stebėjimo ir valdymo paslaugas. Šiemet jos augimas siekia 1211 proc. Kitos dvi Lietuvos įmonės į penkiasdešimtuką pateko pirmą kartą. Keturiolikta vieta atiteko informacinių technologijų įmonei „Data House“, kurios augimas siekia 861 proc. Keturiasdešimt penktą poziciją užėmė informacinių technologijų sprendimų kūrėja „nSoft“, jos augimas siekia 337 proc.

UAB „Ruptela“ generalinis direktorius Andrius Rupšys, paprašytas įvardinti įmonės sėkmės priežastis, teigė: „Esame įsitikinę, kad mūsų darbuotojai yra įmonės sėkmės pagrindas. Visuomet siekėme sukurti patogias darbo sąlygas ir darbuotojams draugišką darbo aplinką, skatinančią tarpusavio bendradarbiavimą ir atsakomybės jausmą. Taigi mūsų įmonės augimo sėkmės formulė – tai dėmesys kolegoms, nuolatinis bendradarbiavimas bei bendrų tikslų siekimas, – apibendrino p. Rupšys.

„Kaip ir tikėjomės nagrinėdami ankstesnių metų rezultatus, pagal įmonių skaičių, tenkantį vienam gyventojui, Lietuvą ir toliau galima vadinti viena iš lyderiaujančių valstybių“, – teigia UAB „Deloitte verslo konsultacijos“ vyresnysis projektų vadovas Marius Stalenis. „Tokius puikius rezultatus jau keletą metų iš eilės mūsų šalyje pavyksta pasiekti dėl keleto priežasčių: visų pirma tai − iniciatyvūs jaunosios kartos atstovai, kurie su užsidegimu įgyvendina inovatyvias idėjas. Antra, su technologijomis susijusios idėjos sulaukia nemažai dėmesio iš rizikos kapitalo ar privačių investuotojų, kurie skatina ir motyvuoja imtis iniciatyvų“, – pabrėžia ekspertas. „Labai džiugu pastebėti, kad turime įmonę, kuri greičiausiai augančiųjų sąrašuose aukštą poziciją užima jau antrus metus. Tokio spartaus augimo tempo išlaikymas įmonėms leis ne tik įsitvirtinti bet ir plėsti savo veiklą tiek tobulinant produktus, tiek plečiantis geografinėse rinkose“, – reziumuoja p. Stalenis.

Specialios kategorijos

Specialioje „Kylančių žvaigždžių“ kategorijoje „Deloitte“ reitinguoja įmones, kurios yra per jaunos pagrindinei „Fast 50“ kategorijai, tačiau pagal įspūdingą jų pajamų augimo tempą per pastaruosius trejus metus galima daryti išvadą, kad jos greitai bus įtrauktos į pagrindinę reitingo kategoriją. Aukščiausią poziciją šioje kategorijoje šiemet užėmė Vengrijos mobiliųjų aplikacijų programinės įrangos bendrovė „Distinction“, kurios pajamų augimas per pastaruosius trejus metus siekė 2 746 proc. Kita Vengrijos programinės įrangos įmonė „ShiwaForce“ (1 126 proc.) užėmė antrąją reitingo vietą, o Lenkijos leidybos programinės įrangos bendrovė „eLib.pl“ atsidūrė trečiojoje (1 002 proc.).

„Didžiojo penketo“ kategorijoje reitinguojamos bendrovės, kurios yra per didelės, kad galėtų vienodomis sąlygomis varžytis dėl pajamų augimo su mažesnėmis „Fast 50“ įmonėmis. Aukščiausią šios kategorijos reitingo poziciją antrus metus iš eilės užėmė Lenkijos kompiuterių bendrovė „goclever.cz“ (777 proc.), kuri bendrajame reitinge atsidūrė 17-ojoje vietoje. Čekijos internetinė mažmenininkė bendrovė „parfums.cz“ užėmė antrąją vietą (462 proc. ir 26 pozicija bendrame reitinge), o Rumunijos programinės įrangos įmonė „Teamnet.ro“ atsidūrė trečiojoje (424 proc. ir 34 pozicija bendrame „Fast 50“ reitinge).

Nė viena Lietuvos įmonė nepateko į „Kylančių žvaigždžių“ ar „Didžiojo penketo“ sąrašą.

Iššūkiai

Anot programos „Deloitte Technology Fast 50“ vadovo Vidurio Europai Adam Chróścielewski, šiemet ataskaitoje publikuojami „Fast 50“ įmonių vadovų apklausos rezultatai, kurie atskleidžia, kad didžiausias iššūkis jiems yra inovacijos (taip teigė 20 proc. apklaustųjų). „Tai suprantama, nors nepaliaujamas inovacijų siekimas yra būtinas mechanizmas, skatinantis augimą ir užtikrinantis technologijų bendrovių sėkmę, jas labai sunku valdyti. Jų valdymui negali būti taikomas principas „iš viršaus į apačią“. Inovacijos taip pat greitai keičiasi, joms reikalingi kūrybiški talentai ir tenka didelė nesėkmės rizika. Daugybei bendrovių, kurios sėkmingai valdė inovacijas ir taip užsitikrino sėkmę, didžiausias iššūkis dabar yra išlaikyti tas inovacijas ilgesniam laikotarpiui“, – pridūrė p. Chróścielewski.

Reitingas

2014 m. Vidurio Europos „Technology Fast 50“ reitingas:

Vieta reitinge Bendrovės pavadinimas:   Šalis:   Bendrovės tinklalapis:   Sektorius   Augimas
1 Szallas.hu Kft. Vengrija szallas.hu Internetas 2 259 proc.
2 Comperia.pl S.A. Lenkija comperia.pl Internetas 1 962 proc.
3 High Tech Engineering Center llc. Serbija htec.rs Programinė įranga 1 777 proc.
4 ITNT S.R.L. Rumunija www.itnt.ro Internetas 1 433 proc.
5 Netguru Sp. z o.o. Lenkija netguru.co Programinė įranga 1 386 proc.
6 ITMAGINATION Sp. z o.o. Lenkija itmagination.pl Programinė įranga 1 342 proc.
7 Ruptela UAB Lietuva ruptela.lt Telekomunikacijos/ Tinklai 1 211 proc.
8 Prezi.com Kft. Vengrija Prezi.com Kft Programinė įranga 1 183 proc.
9 Infinum d.o.o. Kroatija www.infinum.co Programinė įranga 1 168 proc.
10 Dolphio Consulting Kft. Vengrija dolphio.hu Programinė įranga 968 proc.
11 LGBS Polska Sp. z o.o. Lenkija lgbs.pl Programinė įranga 936 proc.
12 RBO Sp. z o.o. Lenkija rbo.pl Telekomunikacijos/ Tinklai 900 proc.
13 Nanobit d.o.o. Kroatija nanobit.hr Programinė įranga 876 proc.
14 Data House UAB Lietuva data-house.lt Programinė įranga 861 proc.
15 AUDIOTEKA POLAND Sp. z o.o. Lenkija audioteka.pl Žiniasklaida ir pramogos 799 proc.
16 JátékNet.hu Kft. Vengrija jateknet.hu Internetas 794 proc.
17 GOCLEVER Sp. z o.o. Lenkija goclever.com Kompiuteriai/ Išoriniai įrenginiai 777 proc.
18 Bitgear Wireless Design Services d.o.o. Serbija bitgear.com Puslaidininkiai, sudedamosios dalys ir elektronika 759 proc.
19 Swiftway Sp. z o.o. Lenkija swiftway.net Internetas 743 proc.
20 Kilgray Fordítástechnológiai Kft. Vengrija kilgray.com Programinė įranga 548 proc.
21 Europa Digital Kroatija europadigit.al Žiniasklaida ir pramogos 536 proc.
22 Billennium Sp. z o.o. Lenkija billennium.pl Programinė įranga 508 proc.
23 Future Processing Sp. z o.o. Lenkija future-processing.com Programinė įranga 492 proc.
24 ECON Consulting Kft. Vengrija econconsulting.hu Programinė įranga 476 proc.
25 Logic point s.r.o. Čekija logicpoint.cz Programinė įranga 474 proc.
26 Internet shop s.r.o. Čekija parfums.cz Internetas 462 proc.
27 Softelligence Rumunija softelligence.ro Programinė įranga 459 proc.
28 Life Is Hard S.R.L. Rumunija lifeishard.ro Programinė įranga 453 proc.
29 IAI S.A. Lenkija idosell.com Internetas 447 proc.
30 Capture Zrt. Vengrija capture.eu Programinė įranga 447 proc.
31 Kishonti Kft. Vengrija kishonti.net Programinė įranga 446 proc.
32 FRU.PL S.A. Lenkija www.fru.pl Internetas 445 proc.
33 ITSG Sp. z o.o. Lenkija itsg.com.pl Programinė įranga 441 proc.
34 Teamnet International S.A. Rumunija teamnet.ro Programinė įranga 424 proc.
35 POWERPLAY MANAGER, s.r.o. Slovakija powerplaymanager.com Internetas 422 proc.
36 Websupport, s.r.o. Slovakija websupport.sk Internetas 417 proc.
37 Fortech Rumunija fortech.ro Programinė įranga 403 proc.
38 MTTC Eesti OÜ Estija mttc.ee Telekomunikacijos/ Tinklai 385 proc.
39 easyCALL.pl S.A. Lenkija easycall.pl Telekomunikacijos/ Tinklai 375 proc.
40 Arboreus Kft. Vengrija eutraining.eu talentsift.com Internetas 367 proc.
41 inSolutions Łukasz Kristof Rafał Krzaczyński s.c. Lenkija insolutions.pl Programinė įranga 363 proc.
42 Trencadis Rumunija trencadis.ro Kita 362 proc.
43 Lemax d.o.o. Kroatija itravelsoftware.com Programinė įranga 359 proc.
44 Innovatrics, s.r.o. Slovakija innovatrics.com Programinė įranga 344 proc.
45 nSoft UAB Lietuva nsoft.lt Programinė įranga 337 proc.
46 INVEA-TECH a.s. Čekija invea.com Telekomunikacijos/ Tinklai 326 proc.
47 P.H. ELMAT Sp. z o.o. Lenkija elmat.pl Telekomunikacijos/ Tinklai 322 proc.
48 MNEMONICA JSC Bulgarija mnemonica.bg Kita 317 proc.
49 Insys K. Bartkowski, P. Czekała Sp. J. Lenkija insysplay.pl Internetas 316 proc.
50 iData Műszaki Informatikai Mérnöki Iroda Kft. Vengrija itrack.hu Programinė įranga 314 proc.

„Didžiojo penketo“ kategorija

Vieta reitinge Bendrovės pavadinimas:   Šalis:   Bendrovės tinklalapis:   Sektorius   Augimas
1 GOCLEVER Sp. z o.o. Lenkija www.goclever.com Kompiuteriai/Išoriniai įrenginiai 777 proc.
2 Internet shop s.r.o. Čekija www.parfums.cz Internetas 462 proc.
3 Teamnet International S.A. Rumunija www.teamnet.ro Programinė įranga 424 proc.
4 ESET, spol. s r.o. Slovakija www.eset.sk Programinė įranga 274 proc.
5 Grupa Pracuj S.A. Lenkija www.grupapracuj.pl Internetas 184 proc.

„Kylančių žvaigždžių“ kategorija

Vieta reitinge Bendrovės pavadinimas:   Šalis:   Bendrovės tinklalapis:   Sektorius   Augimas
1 Distinction Kft. Vengrija http://teamdistinction.com/ Programinė įranga 2 746 proc.
2 ShiwaForce.com Zrt. Vengrija http://www.shiwaforce.com Programinė įranga 1 126 proc.
3 eLib.pl Sp. z o.o. Lenkija http://elib.pl/ Programinė įranga 1 002 proc.
4 Imperia Online Ltd. Bulgarija http://www.imperiaonline.bg/ Programinė įranga 498 proc.
5 Xi Investment Sp. z o.o. Lenkija PIXERS.PL Internetas 479 proc.
6 Simplity s.r.o. Čekija www.simplity.eu Programinė įranga 456 proc.
7 VISIBILITY s.r.o. Slovakija www.visibility.sk Internetas 370 proc.
8 Funmedia Sp. z o.o. Lenkija www.fun-media.com Kita (patikslinti apačioje) 346 proc.
9 ZENTITY a.s. Čekija www.zentity.com Programinė įranga 334 proc.
10 Currency One S.A. Lenkija www.currency-one.com Internetas 290 proc.



Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti
informaciją su nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama